2024-10-26
燈光柔和、環境浪漫❤️🔥打卡勝地📸,講緊登龍街Midtown二期30樓嘅超級西餐廳Arcadia介紹Arcadia這個字解作「桃園」/「田園般美景」,用這字為餐館命名都幾有諗頭啊!😍今晚特登同愛侶光顧此地,學人哋詩情畫意一番!🥰😍先order兩杯🍹🥤Mocktail:A. Sun of the Peach 🍑 B. Flamingo 火烈鳥 🦩都係甜甜略酸開胃的飲品。🍽️前菜是:香烤八爪魚配西班牙紅椒堅果醬八爪魚🐙鮮味十足有咬口,配菜有軟腍鷹咀豆,脆口小麥草加上鮮橙色堅果醬,非常新穎!🤗不過八爪魚如果煮得再腍一點會更加誘人食慾!🍽️澳洲M3和牛肉眼扒Order咗well done, 不過肉質依然juicy和夠哂牛肉味,件扒肥瘦均勻,點特製燒汁零舍惹味!🥩🍽️香煎鱸魚配白松露焗薯鱸魚🐟是來自Europe. 可能是急凍貨但廚師🧑🏼🍳手法高超,煎到件鱸魚脆香酥化,入口即融。焗薯鬆化並食出香濃白松露,感覺非常正!😊值得提吓男、女洗手間都好有派頭,亦衞生乾淨。服務員💁♀️都很友善,有問必問😘,很專業。👍👍#Arcadia#灣仔西餐廳#牛扒#灣仔吃貨
香烤西班牙八爪魚
Assorted Nuts 🥜 佐酒一流
肉眠扒配烤蒜粒好夾
香煎鱸魚🐟夠酥脆
Mocktails夠哂吸睛👀👀
燈光效果柔和
今晚特登同愛侶光顧此地,學人哋詩情畫意一番!🥰😍
先order兩杯🍹🥤Mocktail:
A. Sun of the Peach 🍑
B. Flamingo 火烈鳥 🦩
都係甜甜略酸開胃的飲品。
🍽️前菜是:香烤八爪魚配西班牙紅椒堅果醬
不過八爪魚如果煮得再腍一點會更加誘人食慾!
🍽️澳洲M3和牛肉眼扒
🍽️香煎鱸魚配白松露焗薯