2024-11-04
朋友即興約咗我Halloween晚上去銅鑼灣食飯,其實之前都食過Arcadia, 覺得幾有氣氛,嘢食都唔錯,所以就介紹咗佢嚟食😌點知好似換咗新Menu,連我自己都覺得有新鮮感!⚜️Beauty & the Beast第一個「嘩」出現啦😂職員叫我哋拎開晒旁邊嘅嘢,心諗使唔使咁誇張,原來真係好大火🔥不過飲落一啲都唔strong, 個base係Strawberry Gin, 清清甜甜,幾啱女仔飲~⚜️One Thousand & One Night第二個「嘩」🤩阿拉丁嘅神燈啊~閃閃下真係好靚🤩Base係用咗Sake 但都唔算好濃味,仲有passion fruit 同earl grey味,感覺都係啱女仔飲😚⚜️香煎日本刺身帶子伴三文魚籽第三個「嘩」⋯帶子好大隻!而且煎得好香,調味唔錯~仲有粒粒三文魚籽,都好新鮮!⚜️香煎歐州鱸魚配白松露焗薯鱸魚未至於會「嘩」🤣但都係幾唔錯!鱸魚外皮煎得好香,白松露焗薯仲係外脆內軟,唔錯唔錯!⚜️澳州MB2嫩牛柳之前有食過M3牛扒~同樣係煎得好香!肉質鮮嫩,有一條蘆筍同埋紅蘿蔔做伴碟~貪心嘅我哋表示有多幾條就好啦🤤🤤
⚜️Beauty & the Beast
⚜️One Thousand & One Night