2024-06-14 203 浏览
餐廳位於太古廣場,一出金鐘站就係商場,好方便,餐廳都幾多枱,枱與枱之間唔會迫埋一齊,空間感都足夠,而且配咗落地大玻璃,增加咗個採光度🌶️ 河蝦冬蔭炒飯 💰$138擺盤賣相唔錯,擺返好似原隻蝦既外觀,河蝦size適中,冬蔭炒飯嘅辣到啱啱好,我冇揀小辣都唔太辣,味道好惹味,份量都足夠⏰ 午市套餐🌶️ 泰式豬肉炒金邊粉 💰$188🔸包括冬陰功湯或泰式椰汁雞湯🔸精選沙律🔸精選甜品🔸檸檬茶或檸檬水🔸加$38配左兩件蝦餅叫依個午市套餐除咗主食之外都有埋湯、沙律、甜、餐茶,夠多款式,好啱我!泰式豬肉炒金邊粉炒得夠乾身,辣椒粉放咗喺旁邊可以自己按份量加入去,我食小辣一次過加得太多就會偏辣咗少少,豬肉份量都夠大片唔韌;冬陰功湯size唔細,唔太辣,椰奶比較重;甜品就係柚子椰汁西米露,西米露夠凍,柚子夠甜,糖水甜度就唔太甜,呢個糖水我個人幾鍾意食;另外加個蝦餅,蝦餅炸得好鬆脆,好夠熱,蝦肉味都幾出

🌶️ 河蝦冬蔭炒飯 💰$138

🔸精選甜品
🔸檸檬茶或檸檬水
🔸加$38配左兩件蝦餅
2024-06-10 207 浏览
餐廳性價比都幾高🤩,而且基本上每一樣嘢都係百零蚊左右😆,份量亦都OK~以呢個價錢嚟講真係幾唔錯,再加上喺呢個地段食到呢種價錢都真係幾抵食😝!餐廳環境都幾好,氣氛都幾唔錯~值得大家一試🙂‍↕️!芒果軟殼蟹米紙卷覺得呢個芒果軟殼蟹米紙卷幾吸引🤣,軟殼蟹真係好吸精,十分脆口;芒果米紙卷外觀都幾靚🤭,而且芒果米紙卷又幾健康,又好清新,所以將呢兩野加埋一齊食就真係好MATCH!真係幾好食😆!黃薑雞肉沙嗲雞肉幾嫩,有足足6串咁多🤣🤣,同朋友SHARE就最岩啦~覺得最特別既就係用左黃薑味,味道岩岩好😍,平時都小見呢係用呢隻味作為雞肉沙嗲,另外仲有醬ONSIDE,可以按照個人喜好去點~不過個人黎講都幾欣賞呢個醬,覺得可以食出另一種既風味😎😎!泰式炒金邊粉 配 燒珍寶河蝦成個既賣相好吸引🤣,燒珍寶河蝦真係都幾大隻,仲有啖啖肉!仲估唔到有咁多既蝦膏係度!真係令人喜出望外呀🤭🤭~珍寶河蝦既蝦肉好彈牙,真係好正~覺得炒金邊粉係去泰國餐廳必食既一個item,當見到呢個MENU就真係唔洗諗就簡左😍!真係唔會後悔!唔食呢個就真係會後悔啦~金邊粉好入味,真材實料,真係好有泰式風味😝😝。

芒果軟殼蟹米紙卷

黃薑雞肉沙嗲

泰式炒金邊粉 配 燒珍寶河蝦
📍Apinara 🔍金鐘金鐘道88號太古廣場2樓205號舖-----去開金鐘Muji買野,順道黎呢間一向都好中意嘅泰菜食晚餐。一段時間無黎,裝潢顏值依然在線,桌位寬闊好坐,服務態度亦佳,用餐環境舒適。-泰式椰子雞湯($128)-泰式肉碎煎蛋飯($118)-泰式豬肉炒河粉($118)-泰式炒通菜($88)🥢簡單叫咗幾樣野食,份量頗大,兩個人Share都好飽。椰子🥥雞湯味道依然,椰子味非常香濃,帶微微辣,加入大量香料提味,雞肉亦嫩口,高質。泰式肉碎煎蛋飯肉碎份量非常大方,幾乎同白飯一比一,調味恰到好處,微辣微鹹,加上流心太陽蛋,味道經典。🥢泰式豬肉炒河粉嘅主角係河粉,豬肉只屬配角,河粉柔韌彈牙,寬身有咬口,加上醬油香氣,令人忍不住一口接一口,🐖豬肉調味就比較輕手,以balance炒河粉比較濃的味道最後嘅通菜口感爽脆,鹹香中帶點清甜,不錯
📍Apinara
🔍金鐘金鐘道88號太古廣場2樓205號舖
-----

-泰式椰子雞湯($128)
-泰式肉碎煎蛋飯($118)
-泰式豬肉炒河粉($118)
-泰式炒通菜($88)

最後嘅通菜口感爽脆,鹹香中帶點清甜,不錯

• 椰子雞湯
  • 泰式豬肉炒河粉
2024-06-07 180 浏览
黃薑豬肉沙嗲串(98hkd@6) 單看顏色賣相都見到黃薑粉已經醃到很入味,豬肉嫩而不柴,串燒也烤至焦邊,很香馬莎文咖哩牛腱(138hkd) 很多塊牛腱,大大塊,質感軟腍入味,滿滿膠原蛋白,有牛味而不羶,咖喱是先咸後甜,配白飯或薄餅一流,不少人都推薦這個,不負眾望👍🏻印度薄餅 (38hkd)質地乾爽,不油膩,香酥香酥的,比較薄脆大蝦蝦頭膏炒河粉(138hkd) 有別於平時吃的河粉,這個炒河用的粉很特別,特別有咬口,煙韌軟糯,上色均勻,很考驗師傅功力,很夠味,蝦大隻,彈牙👍🏻香脆蝦餅 (78hkd@3) 蝦餅Q彈🦐,炸粉不厚,外皮厚脆#foodiblum東南亞
黃薑豬肉沙嗲串(98hkd@6)

馬莎文咖哩牛腱(138hkd)

印度薄餅 (38hkd)
質地乾爽,不油膩,香酥香酥的,比較薄脆

大蝦蝦頭膏炒河粉(138hkd)

香脆蝦餅 (78hkd@3)
蝦餅Q彈🦐,炸粉不厚,外皮厚脆

#foodiblum東南亞
2024-06-05
2024-06-05 159 浏览
Weekday Dinner 泰式和牛船麵 $168船麵湯底色澤深沉,味道濃厚出色。份量大,配料豐富,有牛味香濃的和牛片、三大塊又厚又嫩的牛腱肉、牛丸及脆卜卜的炸豬皮,很滿足。金邊粉、通菜及芽菜吸收了湯底精華更是滋味。泰式肉碎煎蛋飯 $118泰式肉碎有香葉香氣,味道濃郁香辣,戳破半熟蛋,蛋漿沾滿肉碎和飯粒,啖啖惹味。蝦片 $18有胡椒香氣的香脆蝦片,每次都要吃的餐前小食!芒果糯米飯伴椰奶 $98糯米飯暖笠笠帶點甜,撥開有一絲絲白煙,口感口感黏糯,芒果香甜無渣,配上口感順滑的椰奶,是完美的飯後甜品!Fresh Lime Soda $48加入新鮮青檸汁的梳打,清新透心涼。餐廳有雅致的裝潢,以白色及淺木色作為主調,有格調。作為連續10年獲選為泰國曼谷最佳食府,食物質素有保證,晚上有不少捧場客。
Weekday Dinner

泰式和牛船麵 $168

泰式肉碎煎蛋飯 $118

蝦片 $18
有胡椒香氣的香脆蝦片,每次都要吃的餐前小食!

芒果糯米飯伴椰奶 $98

Fresh Lime Soda $48
加入新鮮青檸汁的梳打,清新透心涼。

2024-06-04 136 浏览
呢排好鍾意食泰國嘢😝成日都心思思 好想食😆係金鐘行街見到Apinara 就去食啦!- 手工班蘭香葉包雞見到佢有泰國總店推介😝所以叫咗呢個手工班蘭香葉包雞💕上菜果陣會有個玻璃罩包住拎起個玻璃罩嘅時候會有啲煙飄出嚟😋有好香嘅香葉味🫶🏻啲雞肉好嫩滑 而且吸咗啲葉嘅香氣食落有少少輕微嘅辣😋- 黃咖喱軟殼蟹黃咖喱甜味會比較多💕唔算好辣軟殼蟹份量十足 兩個人食真係好夠😂而且十分脆口 點埋啲咖喱汁 令到口感又淋又脆😝- 泰式炒通菜每次食泰國菜必點炒通菜😋可以選擇走辣😝但係我覺得辣辣地反而幾好味😝
呢排好鍾意食泰國嘢😝
成日都心思思 好想食😆
係金鐘行街見到Apinara 就去食啦!

- 手工班蘭香葉包雞

每次食泰國菜必點炒通菜😋
可以選擇走辣😝
但係我覺得辣辣地反而幾好味😝

2024-06-02 232 浏览
位於金鐘太古廣場內的高級泰菜,位置優越,環境舒適之餘,性價比亦高,中午食飯時間人頭湧湧,是我多次回訪的餐廳之一👍🏻.套餐包括: 自選湯品 (冬陰功 / 泰式椰汁雞湯)、精選沙律、甜品及餐茶.𝓢𝓮𝓽 𝓐❥ 泰式和牛船麵 湯底熬得非常濃郁,和牛軟腍,牛𦟌厚得來很軟滑,配埋手打牛丸,口感實淨,整碗船麵也很贊👍🏻.𝓢𝓮𝓽 𝓒❥ 泰式滷水豬手 配白飯大愛這個豬手🥰啖啖肉彈牙又充滿膠原,滷水的鹹甜味做得剛剛好,非常入味
套餐包括:
𝓢𝓮𝓽 𝓐
❥ 泰式和牛船麵

𝓢𝓮𝓽 𝓒
❥ 泰式滷水豬手 配白飯

泰式滷水豬手配白飯
【🌺Apinara |🇹🇭泰式輕鬆米芝蓮午餐🫧】想感受一下泰國滋味🥰係PP太古廣場就可以了。Apinara Thai Cuisine and Bar係泰國米芝蓮推介的著名食店Nara旗下嘅概念品牌店,午餐幾多選擇,睇吓我食咗咩先!..🍄泰式雞肉炒金邊粉金邊粉夠香,又唔油膩,唧幾滴青檸汁,香味更立體,味道啱香港人口味。..🍄泰式滷水豬手配白飯豬手做得非常之唔錯,入味之餘仲燉得好軟腍腍,骨膠原爆發,酸菜好好味,伴碟份量再多少少就更好啦,溫泉蛋撈埋滷水汁再撈飯,立即胃部啟動!..🍄冬蔭功冬蔭功嘅功其實是蝦嘅意思,蝦肉質非常之彈牙甜美,湯底又夠濃又酸,醒胃又唔算好辣。..🍄泰式椰汁雞湯清甜帶酸,幾香嘅椰汁味仲有粒粒滑雞肉,我好鍾意❤️..🍄沙律甜品及飲品每個餐都有跟沙律和甜品,沙律份量十足,襯埋泰式沙律汁,好惹味。是日甜品係西米露,有少少粟米粒,幾得意又唔太甜。🌷Apinara Thai Cuisine and Bar📍香港金鐘道 88 號太古廣場 2 樓 205 號舖#金鐘美食 #太古廣場 #apinara #thaifoodhk #thaifood #hongkong #lunch #pp
【🌺Apinara |🇹🇭泰式輕鬆米芝蓮午餐🫧】

🍄泰式雞肉炒金邊粉

🍄泰式滷水豬手配白飯

🍄冬蔭功

🍄泰式椰汁雞湯
清甜帶酸,幾香嘅椰汁味仲有粒粒滑雞肉,我好鍾意❤️

🍄沙律甜品及飲品

🌷Apinara Thai Cuisine and Bar
📍香港金鐘道 88 號太古廣場 2 樓 205 號舖

#金鐘美食 #太古廣場 #apinara #thaifoodhk #thaifood #hongkong #lunch #pp #好食 #米芝蓮推介 #泰菜
2024-05-19
  • 泰式椰子雞湯
2024-05-25 140 浏览
我哋今次午餐時段嚟到金鐘太古廣場☀️,呢度附近咁多Office,唔少打工仔迫滿咗呢個商場嘅食肆💼。我哋今次就去咗一間人氣東南亞菜餐廳🏝️,呢度服務親切有禮🥰,嘢食味道唔錯。.🍱午市套餐配菜呢度嘅冬陰功湯真心整得幾好😍!酸酸香香嘅味道夠晒正宗,而且唔會太過辣😋。重點係裏面有大大隻大蝦🦐,鮮甜又彈牙。套餐沙律同樣冇馬虎🥗,份量夠晒多,雞肉粒同埋蔬菜配埋甜甜甜香香嘅醬好開胃👅,仲有南瓜嘅軟綿、蔬菜甜味。食晒成個套餐,仲有埋多碗西米露🌴,夠晒滿足感。套餐仲包埋飲品🍹。.🍝泰式雞肉炒金邊粉午市套餐($188)調味夠晒香口,有東南亞特色辣粉、果仁碎、粗身芽菜等等嘅配料😆,可以自己撈埋,食落夠晒惹味🤤,而且口感豐富。配埋雞肉粒幾好食🐔,而且金邊粉軟硬度適中,唔錯。.🍛大蝦蝦頭膏炒飯午市套餐($188)份量真係夠晒多,就算嗰日幾攰都可以食到飽飽💕!份量澎湃嘅炒飯,好重蛋香味🍳,每一啖都夠晒滿足。而且仲有超口肉大蝦🤤,用料真係唔錯,食落有新鮮嘅鮮甜味得黎,口感彈牙爽口🤩,超級加分。
🍱午市套餐配菜
🍝泰式雞肉炒金邊粉午市套餐($188)
🍛大蝦蝦頭膏炒飯午市套餐($188)
2024-05-21
午餐
✈️去完泰國, 返到香港仲好掛住泰國菜🇹🇭🥹Apinara 係Nara泰國飲食集團旗下的姐妹店👯‍♀️裝修時尚優雅, 座位舒適😌📜菜式比一般泰國店款式多, 更貼近地道風味例如, 班蘭香葉包雞🌿, 蟹肉奄列🍳😢可惜蟹肉奄列售馨, 今日食唔到🙈🔸餐前小食 $18 6.5/10🦐蝦片好大兜, 帶微辣十分香脆, 食完飯仲脆卜卜🤭🔸泰式和牛船麵🥢 $168 7/10✨餐廳招牌菜, 足料豐富🥳👭🏻份量夠2個女仔share👌🏻☑️牛腱肉, 牛丸, 和牛片, 炸豬皮, 通菜, 芽菜🐮牛腱肉有4大塊, 每塊都好厚身😳肉質軟腍嫩滑, 好食👍🏻牛丸有3粒, 偏實淨啲和牛片鮮嫩, 大約有5-6片🥣湯底甘醇濃厚, 金邊粉索哂湯汁, 好正🤤🌶️帶微微辣, 🧚🏻‍♀️如果唔食辣, 可走辣🔸青咖哩雞🥘 $148 7/10🟢青咖喱微辣, 帶淡淡椰奶香味🥛🐔雞肉份量好多, 仲有泰國茄子同香葉🔸印度薄餅🥠 $38 6.5/10🥘咖喱必配薄餅❕一碟2件薄餅, 酥香不太油膩😉🫣有少少難撕開, 但食落香口煙韌☺️🔸椰青🥥 $60 7/10清甜解辣, 但椰肉太硬刮唔到🤣
✈️去完泰國, 返到香港仲好掛住泰國菜🇹🇭🥹
Apinara 係Nara泰國飲食集團旗下的姐妹店👯‍♀️
裝修時尚優雅, 座位舒適😌

📜菜式比一般泰國店款式多, 更貼近地道風味
例如, 班蘭香葉包雞🌿, 蟹肉奄列🍳
😢可惜蟹肉奄列售馨, 今日食唔到🙈

🔸餐前小食 $18 6.5/10
🦐蝦片好大兜, 帶微辣
十分香脆, 食完飯仲脆卜卜🤭

🔸泰式和牛船麵🥢 $168 7/10
✨餐廳招牌菜, 足料豐富🥳
👭🏻份量夠2個女仔share👌🏻

☑️牛腱肉, 牛丸, 和牛片, 炸豬皮, 通菜, 芽菜
🐮牛腱肉有4大塊, 每塊都好厚身😳
肉質軟腍嫩滑, 好食👍🏻
牛丸有3粒, 偏實淨啲
和牛片鮮嫩, 大約有5-6片
🥣湯底甘醇濃厚, 金邊粉索哂湯汁, 好正🤤

🌶️帶微微辣, 🧚🏻‍♀️如果唔食辣, 可走辣

🔸青咖哩雞🥘 $148 7/10
🟢青咖喱微辣, 帶淡淡椰奶香味🥛
🐔雞肉份量好多, 仲有泰國茄子同香葉

🔸印度薄餅🥠 $38 6.5/10
🥘咖喱必配薄餅❕
一碟2件薄餅, 酥香不太油膩😉
🫣有少少難撕開, 但食落香口煙韌☺️

🔸椰青🥥 $60 7/10
清甜解辣, 但椰肉太硬刮唔到🤣
  • 泰式和牛船麵
2024-05-22 98 浏览
🍊 餐廳名稱:Apinara (金鐘)🐝 味道:7.5/10環境:8/10整體分數:7.8/10💰人均:$250+———————————————————位於金鐘太古廣場嘅「𝘈𝘗𝘐𝘕𝘈𝘙𝘈」係一間高級泰菜館,味道及水準都算係相當唔錯,特別係佢地個和牛船麵真係大推!泰式肉碎飯 💰118肉碎有鑊氣,鹹甜的平衡感拿捏得很好,加上流心蛋同埋軟糯的白米飯,真係食唔停。和牛船麵 💰165必試!個湯鹹香十足又帶有小小酸甜,好開胃。食完麵都忍唔住喝多幾口湯。然后和牛和嫩,加埋大大粒牛丸同厚身牛腱肉,好豐富。香蕉薄餅💰98邪惡到爆,榛子醬加埋煉奶,仲有小小酸甜既香蕉,大人細路都好喜愛。泰奶pancake 💰108如果就係一款甜品,我會選佢!更驚艷。pancake本身奶香濃郁,配合佢個泰奶雪糕,冰火交融真係會想再食多幾次。🗺️ 金鐘金鐘道88號太古廣場L2樓205號舖 🔍#Flavorfortday 金鐘🚆 金鐘站金鐘太古廣場出口,步行約5分鐘
🍊 餐廳名稱:Apinara (金鐘)🐝

🗺️ 金鐘金鐘道88號太古廣場L2樓205號舖
🔍#Flavorfortday 金鐘
🚆 金鐘站金鐘太古廣場出口,步行約5分鐘

2024-05-20 154 浏览
#christine開飯日記 前幾日去左太古廣場食泰國菜。無論嘢食定環境都幾唔錯,價錢都幾親民🤭而且地方都好就腳都幾啱同啲同事食個lunch 或者dinner 👍環境好舒適,地方都好闊落🌟Beef Shin Massaman Curry 馬莎文咖喱牛展($138)依款咖喱都幾香香料味👍食落唔算辣,加埋少少花生粒粒,口感都幾豐富架。而且牛展好淋身👍👍份量都幾足架🌟Roti Prata印度薄餅 ($38)咖喱配薄餅一定係perfect match🤭薄餅好酥脆,點咖喱當主食就啱啱好啦🌟Minced pork & fried egg with rice香辣肉碎煎蛋飯($118)肉碎炒得好入味,撈埋啲飯一齊食真係好開胃架👍佢上面仲會有一隻太陽蛋添👍👍🌟Mango sticky rice 芒果糯米飯($98)食泰國嘢甜品一定必叫芒果糯米飯啦,佢嘅椰漿係另外放,等你可以自己diy。減緊肥嘅我就啱晒啦🍴Apinara (金鐘)📍金鐘金鐘道88號太古廣場L2樓205號舖
#christine開飯日記

🌟Roti Prata印度薄餅 ($38)

🌟Mango sticky rice 芒果糯米飯($98)

🍴Apinara (金鐘)
📍金鐘金鐘道88號太古廣場L2樓205號舖
2024-05-19 469 浏览
金鐘 📌【 Apinara 】 金鐘道88號太古廣場 L2 樓 205 號舖返工喺金鐘地鐵站見到廣告 Pacific Place 有 AI Generated Patterns 玩,收工就嚟到 PP 打下卡,打完卡行過見到 Apinara 坐滿人,就一於晚餐 🍽️食泰國菜 🇹🇭🥗 燒豬頸肉配青木瓜沙律 $126豬頸肉肉質厚實,啖啖肉,滲著油香; 青木瓜沙律 fresh,酸酸甜甜 ~ 好開胃 😋🦀 黃咖哩軟殼蟹 $258軟殼蟹大大件,每件都炸得好鬆脆,外脆內軟; 黃咖喱汁係「結」身果隻,個味有啲似卡樂 B 咖哩味薯片😚 個 Texture 好特別,要嗌埋薄餅點埋個咖哩汁就滋味滿分 💯🫓 Roti 簿餅 $38有別於一般嘅 Roti 油淋淋,佢係比較乾脆、少油,配咖哩汁一流。🥥 鮮椰子沙冰 $65沙冰口感細緻綿密,以新鮮椰子、七彩珍多,大樹菠蘿及粉紅馬蹄製成,口感滿滿。🍍 鮮菠蘿薑汁沙冰 $65大膽挑戰有薑汁嘅飲品,完全跟鮮菠蘿汁無違和感,味道特別 ~ 好飲 💛🧡🔅整體嚟講,我最鍾意就係 100% Made with Fresh Juice 鮮果製造嘅飲品 ~ 美美噠 ~ 最啱我呢啲鍾意打卡
金鐘 📌【 Apinara 】
金鐘道88號太古廣場 L2 樓 205 號舖

🥗 燒豬頸肉配青木瓜沙律 $126

🦀 黃咖哩軟殼蟹 $258

🫓 Roti 簿餅 $38
🥥 鮮椰子沙冰 $65
🍍 鮮菠蘿薑汁沙冰 $65
大膽挑戰有薑汁嘅飲品,完全跟鮮菠蘿汁無違和感,味道特別
~ 好飲 💛🧡

🔅整體嚟講,我最鍾意就係 100% Made with Fresh Juice 鮮果製造嘅飲品 ~ 美美噠 ~ 最啱我呢啲鍾意打卡嘅女孩子 💞

⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹
餐廳 🥢【 Apinara 】
地點📍 金鐘道88號太古廣場L2樓205號舖
消費 💰 $600 • 人均 $300 💞
⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹⊰⁠⊹
2024-05-14
  • 菠蘿薑汁沙冰
  • 鮮椰子沙冰
2024-05-18 66 浏览
想不到在Pacific Place也可吃到泰國菜!Apinara 走新派泰菜路線,環境雅致,地方寬敞。今晚和老公皆沒有飯癮,加上天氣濕濕熱熱,一於點些刺激味蕾的菜式如咖哩及胡椒等品嚐。🥘馬沙文咖哩牛腱~對於不太嗜辣的我們,點選馬沙文咖哩絕對是明智的決定。這款咖哩較其他泰式咖哩温和,帶有花生堅果香味,味道甜中帶辣,配上肉質軟腍的牛腱及薯仔,十分惹味。🥬泰式炒通菜~通菜炒得有鑊氣,鹹香入味。🦐蒜香胡椒炒大蝦~蝦肉扎實彈牙,胡椒、炸蒜及九層塔的香辣令大蝦味道更突出,加上蝦殼炸得脆卜卜,令整道菜更昇華,吃落別有一番風味!
🥬泰式炒通菜~通菜炒得有鑊氣,鹹香入味。

2024-05-16 87 浏览
泰式肉碎煎蛋飯。色香俱全,散發出誘人的香氣。肉碎煎蛋煮得剛好,口感鮮嫩多汁,配上炒飯,每一口都帶來滿滿的滿足感。蛋煎得金黃酥脆,增添了口感的層次感。整體而言,這道菜絕對是一個令人愉悅的選擇。泰式和牛船麵,濃郁的湯底中有著香濃的牛肉味道,和牛肉的鮮嫩口感更是令人驚艷。船麵煮得剛好,富有彈性,和湯底完美融合在一起。配料方面,有豐富的蔬菜和香草,提供了豐富的口感和層次感。如果你喜歡泰國風味的麵食,這道泰式和牛船麵絕對不容錯過。印度薄餅,薄餅上鋪滿了美味的香料燉菜,包括嫩滑的香料牛肉和香辣的咖喱雞。每一口都充滿了印度獨特的香料風味,令人難以抗拒。餅底的口感酥脆,增添了整道菜的飽足感。