68
24
11
餐厅: Apinara
优惠: 食饭都有得赚里数? 仲唔即刻订台?
星期一: HKD1 = 1里数,星期二至日: HKD2 = 1里数 (埋单前记住讲声「我要赚里数」!) 优惠受有关条款约束。
条款及细则:
  • 会员惠顾满认可消费额(最低300港元,最高10,000港元)可赚取「亚洲万里通」里数。
  • 会员在星期二至日 (星期一除外),每消费HKD2可赚1里数。
  • 会员所赚取之「亚洲万里通」里数将根据账单总金额计算,包括服务费及税项,但不包括小费。
  • 于节日期间惠顾伙伴餐厅之推广餐膳,或未能赚取「亚洲万里通」里数。请于惠顾前先向有关餐厅查询。
  • 额外「亚洲万里通」里数将于餐膳后7个工作天内存入会员账户。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束。
须受其他「亚洲万里通」条款及细则约束
等级4
328
0
近派去完泰国🇹🇭好想念泰菜味道,适逢约左好友食饭,决定简一间系公司附近既泰国菜店食午餐。🍴金钟午市一直好多人, 所以要早早订位,可惜我第一次黎,原来有分餐厅内用膳和餐厅🍴外,我地被安排到外面位置,姐系餐厅外享用,环境都算舒适,有沙发🛋️坐。午市套餐价位由HKD 150-180 一份不等,套餐包括:自选汤品(冬阴功/泰式椰子🥥鸡汤)+ 小食+ 甜品🍮+ 餐饮☕️我地叫左野食之後等左起码20 分钟先有第一个咖喱🍛饭到,但其实吹左服务员💁‍♂️几次了。之後我地口渴,叫佢地上餐饮☕️先,佢个样就一脸无奈咁,我地怀疑佢漏单,因为我地见到旁边个台迟黎但先上岸,所有食物同饮品已经上齐,我地都好无奈只有等。泰式牛肉船面🍜:汤底浓郁有牛肉味,牛肉焧身而不韧,味道不赖,但配上既炸猪皮竟然系焧晒,一点都不脆了😔。海南鸡饭:鸡皮肉嫩,配上油饭,吾错。青咖喱🍛同红咖喱汁做得吾错,香浓而顺滑,牛肋肉焧身重牛味🙂满意。可惜佢配既吞拿鱼🐟小食好一般。必泰式糕点拼盘:中间系泰奶茶味雪糕🍦不过吾够重奶茶味,一般。另外,其中之一既斑兰味糕点好黏身,切个阵好难分开。最诚意之作都系同椰青肉同椰子🥥水造成既糕点系最好味同清甜,食得出系原
更多
近派去完泰国🇹🇭好想念泰菜味道,适逢约左好友食饭,决定简一间系公司附近既泰国菜店食午餐。🍴

金钟午市一直好多人, 所以要早早订位,可惜我第一次黎,原来有分餐厅内用膳和餐厅🍴外,我地被安排到外面位置,姐系餐厅外享用,环境都算舒适,有沙发🛋️坐。

午市套餐价位由HKD 150-180 一份不等,套餐包括:自选汤品(冬阴功/泰式椰子🥥鸡汤)+ 小食+ 甜品🍮+ 餐饮☕️

我地叫左野食之後等左起码20 分钟先有第一个咖喱🍛饭到,但其实吹左服务员💁‍♂️几次了。之後我地口渴,叫佢地上餐饮☕️先,佢个样就一脸无奈咁,我地怀疑佢漏单,因为我地见到旁边个台迟黎但先上岸,所有食物同饮品已经上齐,我地都好无奈只有等。

泰式牛肉船面🍜:汤底浓郁有牛肉味,牛肉焧身而不韧,味道不赖,但配上既炸猪皮竟然系焧晒,一点都不脆了😔。

海南鸡饭:鸡皮肉嫩,配上油饭,吾错。

青咖喱🍛同红咖喱汁做得吾错,香浓而顺滑,牛肋肉焧身重牛味🙂满意。可惜佢配既吞拿鱼🐟小食好一般。

必泰式糕点拼盘:中间系泰奶茶味雪糕🍦不过吾够重奶茶味,一般。另外,其中之一既斑兰味糕点好黏身,切个阵好难分开。最诚意之作都系同椰青肉同椰子🥥水造成既糕点系最好味同清甜,食得出系原材料整合。

总结:
员工服务一般
上菜速度慢
价钱较贵 但食物质素只是还好



62 浏览
0 赞好
0 留言
40 浏览
0 赞好
0 留言
36 浏览
0 赞好
0 留言
30 浏览
0 赞好
0 留言
33 浏览
0 赞好
0 留言
25 浏览
0 赞好
0 留言
19 浏览
0 赞好
0 留言
17 浏览
0 赞好
0 留言
115 浏览
0 赞好
0 留言
62 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-11-05
等候时间
20 分钟 (堂食)
等级4
388
0
2020-01-15 0 浏览
周末的晚上, 与非常年青的朋友一起吃晚饭,大家选了这间在Pacific place 太古广场的泰式餐厅。这间餐厅其实已营业多年, 太家对餐厅的味道、服务、环境、价位等其实都相当熟悉。但仍惊喜的是当天晚上竟然有推广优惠,全餐7折!结果埋单的时候,除返开嚟,每个人不用二百元(应该是180),感觉非常抵食,开心满意。( 味道方面还是差不多,中上吧)
更多
周末的晚上, 与非常年青的朋友一起吃晚饭,大家选了这间在Pacific place 太古广场的泰式餐厅。

这间餐厅其实已营业多年, 太家对餐厅的味道、服务、环境、价位等其实都相当熟悉。但仍惊喜的是当天晚上竟然有推广优惠,全餐7折!

结果埋单的时候,除返开嚟,每个人不用二百元(应该是180),感觉非常抵食,开心满意。( 味道方面还是差不多,中上吧)
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
0 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级3
52
0
2019-12-27 212 浏览
Apinara is pretty good Thai food. I enjoyed the raw shrimp appetizer - I thought there’d be a 5% chance I’d get massive diarrhea but was too tempting. The boat noodle soup had really thick hearty broth.Pacific Place seems pretty barren nowadays. Really sad.Thanks a lot protestors
更多
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-12-26
用餐途径
堂食
人均消费
$160 (午餐)
推介美食
Shrimp  Chips
Raw  Shrimp  Appetizer
Boat  Noodle  Soup
Morning  Glory
等级3
30
0
2019-12-01 373 浏览
行过这装修雅致的泰国餐馆,吸引我停下脚步看看餐牌,好似好多好吸引的菜式,本来不肚饿都想入去试个小食,而且正值优惠推广活动星期六日全单七折,更加要入去歇一歇。一坐下奉上炸虾片做小食,好好味,一边睇餐牌拣食物一边吃虾片,未拣定食物我已把虾片吃光,如果配可乐啤酒之类,直情无敌!由於不肚饿又只得我自己一人,不能叫多一两样,样样都好吸引样样都想试,选择恐惧困难症又出现。最後柯打了泰式椰子鸡汤,连保暖热锅一同上,那如牛油一般的汤又香又滑,包括椰香和各种泰式香料,好正味觉很好丰富,不过鸡肉则有点过火,有些肉质唔滑,有啲还可以。另外可拣少辣或者走辣,我叫了少辣,结果完全唔辣,下次可以柯打正常,甚至加辣。还有几款甜品都好吸引,尤其是那榴槤雪糕配榴槤,下次一定要试。还有七折,满足了!
更多
行过这装修雅致的泰国餐馆,吸引我停下脚步看看餐牌,好似好多好吸引的菜式,本来不肚饿都想入去试个小食,而且正值优惠推广活动星期六日全单七折,更加要入去歇一歇。一坐下奉上炸虾片做小食,好好味,一边睇餐牌拣食物一边吃虾片,未拣定食物我已把虾片吃光,如果配可乐啤酒之类,直情无敌!

由於不肚饿又只得我自己一人,不能叫多一两样,样样都好吸引样样都想试,选择恐惧困难症又出现。最後柯打了泰式椰子鸡汤,连保暖热锅一同上,那如牛油一般的汤又香又滑,包括椰香和各种泰式香料,好正味觉很好丰富,不过鸡肉则有点过火,有些肉质唔滑,有啲还可以。另外可拣少辣或者走辣,我叫了少辣,结果完全唔辣,下次可以柯打正常,甚至加辣。

21 浏览
0 赞好
0 留言


还有几款甜品都好吸引,尤其是那榴槤雪糕配榴槤,下次一定要试。

36 浏览
0 赞好
0 留言


还有七折,满足了!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级2
20
0
2019-10-12 780 浏览
已经唔系第一次黎Apinara帮衬啦,今次带埋朋友一齐翻寻味!呢度噶装修真系值得一赞啊,好有曼谷噶风情,食物方面选择都有好多啊,个人比较推荐呢度噶泰式甜品拼盘,味道真系唔错,好好味啊!
更多
已经唔系第一次黎Apinara帮衬啦,今次带埋朋友一齐翻寻味!呢度噶装修真系值得一赞啊,好有曼谷噶风情,食物方面选择都有好多啊,个人比较推荐呢度噶泰式甜品拼盘,味道真系唔错,好好味啊!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级1
1
0
2019-09-01 1009 浏览
All staff have no smile at all with very very bad mood. All staff look very tired and depressed with no energy. The food are just ok. When we asked if they have entered our AsiaMile number, they said that we will receive email a week later. When we asked how could we know if they have entered the correct Asia mile number, the staff just repeated the same answer asking us to wait for a week. Just like a robot. It does not worth the price.
更多
All staff have no smile at all with very very bad mood. All staff look very tired and depressed with no energy. The food are just ok. When we asked if they have entered our AsiaMile number, they said that we will receive email a week later. When we asked how could we know if they have entered the correct Asia mile number, the staff just repeated the same answer asking us to wait for a week. Just like a robot. It does not worth the price.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐途径
堂食
等级4
181
0
2019-08-27 914 浏览
公司叫外卖,所以都唔知几钱,评论唔到性价比,不过个人觉得有惊喜地好食。佢一盒盒好正常既饭盒样,无话好靓既讲真。唯一当时系觉得佢既份量做得几好。一格沙律,一格菜,即系有一半系蔬果类先。之後一大格系碳水化合物同几片肉。柚子沙律完全唔酸,好好食,希望唔系落糖啦。菜出奇地炒得好甜好香,同样地希望唔系好多糖啦。猪颈肉肥瘦适中,几片岩岩够过口瘾,正!个饭系最惊喜既,炒得粒粒分明,放在盒度运到过黎都唔会太腍。椰香好重,加埋啲蟹肉同蟹籽,我本身只系想食几啖,最尾食左一大半先肯收手。
更多
公司叫外卖,所以都唔知几钱,评论唔到性价比,不过个人觉得有惊喜地好食。

佢一盒盒好正常既饭盒样,无话好靓既讲真。
唯一当时系觉得佢既份量做得几好。
一格沙律,一格菜,即系有一半系蔬果类先。
之後一大格系碳水化合物同几片肉。
44 浏览
0 赞好
0 留言


柚子沙律完全唔酸,好好食,希望唔系落糖啦。
菜出奇地炒得好甜好香,同样地希望唔系好多糖啦。
猪颈肉肥瘦适中,几片岩岩够过口瘾,正!
个饭系最惊喜既,炒得粒粒分明,放在盒度运到过黎都唔会太腍。椰香好重,加埋啲蟹肉同蟹籽,我本身只系想食几啖,最尾食左一大半先肯收手。
41 浏览
0 赞好
0 留言


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-08-26
用餐途径
外卖送餐
用餐时段
午餐
等级3
36
0
2019-07-13 1438 浏览
约左个旧朋友食lunch, 近近地就系大家公司附近既金钟食泰国菜。环境好舒适,lunch set都好多选择,价钱中上,大约150-180一份。由於book左枱,一到唔使等位就入得去。一坐低同朋友就叫野食,点知我份lunch set由1pm等到1:45pm先到.... 等既时候吹左d职员几次都无反应,只系见住坐系附近既枱,迟过我地黎都上晒菜😐😐😐望穿秋水,终於有得食! 份set系好精致,猪颈肉炒河够热同够炒气,炸春卷够香口,个冬阴公汤亦唔差,酸酸味味易入口,啱晒我唔受得辣,而个西米露都好好味 😍😍😍😍😍总括黎讲,野食系好ok! 服务同上菜速度就有改善既地方。
更多
约左个旧朋友食lunch, 近近地就系大家公司附近既金钟食泰国菜。


环境好舒适,lunch set都好多选择,价钱中上,大约150-180一份。由於book左枱,一到唔使等位就入得去。




一坐低同朋友就叫野食,点知我份lunch set由1pm等到1:45pm先到.... 等既时候吹左d职员几次都无反应,只系见住坐系附近既枱,迟过我地黎都上晒菜😐😐😐






望穿秋水,终於有得食! 份set系好精致,猪颈肉炒河够热同够炒气,炸春卷够香口,个冬阴公汤亦唔差,酸酸味味易入口,啱晒我唔受得辣,而个西米露都好好味 😍😍😍😍😍



54 浏览
0 赞好
0 留言


总括黎讲,野食系好ok! 服务同上菜速度就有改善既地方。
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级5
2019-07-10 4152 浏览
This Thai restaurant is located in Pacific Place, inspired by the award-winning restaurant Nara in Thailand, bringing traditional recipes and the essence of good ingredients to diners. There is also a bar on one side of the restaurant offering many interesting cocktails and other beverages for those who would like to enjoy a drink before their meal.The decor is contemporary, comfortable yet without any big fuss on the design. I like the roof-fan with the blades made from traditional rattan fan,
更多
158 浏览
0 赞好
0 留言

This Thai restaurant is located in Pacific Place, inspired by the award-winning restaurant Nara in Thailand, bringing traditional recipes and the essence of good ingredients to diners. There is also a bar on one side of the restaurant offering many interesting cocktails and other beverages for those who would like to enjoy a drink before their meal.

191 浏览
0 赞好
0 留言
The decor is contemporary, comfortable yet without any big fuss on the design. I like the roof-fan with the blades made from traditional rattan fan, a creative way to blend tradition with modern elements. The tables are a bit crowded towards each other, but not a big surprise considering the prime location the rental must be unbelievably high. The ambiance is fairly nice overall.

145 浏览
0 赞好
0 留言

We ordered an appetizer and two entrees. But surprisingly an entree came first: Stir-fried Tiger Prawns with Garlic and Peppercorns ($198). With a lot of the deep-fried garlic and peppercorns scattered on top giving a nice bite with intense flavors, the prawns are cut in halves to allow easy eating, with the flesh absorbing the spicy notes from the peppercorns without masking the taste of the prawns. A nice start.

104 浏览
0 赞好
0 留言
Then came the other entree: Steamed Seabass with Plum and Minced Pork Soup in Stove Tray ($268). Unlike most other Thai restaurants, Apinara uses seabass instead of grey mullet, which helped to avoid the 'mud' taste grey mullet often exhibits. The soup  is tasty, with a nice sour note from the plum and absorbing the fragrance of the celery and coriander is very appetizing. The flesh of the fish is tender and overall quite a nice dish too. There is an extra bowl of soup for you to add onto the stove as well.

74 浏览
0 赞好
0 留言

Interestingly the appetizer came last: Assorted Satay Platter ($108). There are a total of 9 skewers, with 3 each of chicken, pork and prawn. A decent dish, the satay dipping sauce is not as flavorful as I would expect. I might be comparing this with the Malay style satay sauce which of course is different, but nonetheless did not impress. I would not recommend this and it would be better to choose another appetizer instead.

66 浏览
0 赞好
0 留言
Wrapping up I ordered a dessert: Grilled Pineapple with Colorful Coconut Ice-cream ($68).  A nice conclusion to the meal, the pineapple is juicy, with a thin layer of caramel on top, the sweetness balancing well with the acidity from the pineapple. The coconut ice-cream is rich in flavor too. Instead of the commonly ordered mango and sticky rice, I think this is a nice alternative.

The service was a bit mediocre unfortunately. I don't feel any genuine interest for the staff to serve us. They are not ignoring us to that extreme, but from how they took our order, how they served the dishes and handled the plates, and how to handle our request, there were a lot of room to improve.

The total bill on the night was $528, after a 30% discount (I am not sure why, maybe a credit card benefit?). That is truly a surprise treat and very good price, which helped to win back quite a big score in the end.
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-07-10
用餐途径
堂食
人均消费
$264 (晚餐)
用餐优惠
信用卡优惠
等级4
101
0
2019-07-06 954 浏览
呢排金钟比较多民间活动,但幸好PP啲餐厅唔会大排长龙,我们adhoc黎咗呢间泰国菜食,食物就一般啦,最紧要环境坐得舒服我们一男二女,叫咗一碟马拉盏炒通菜、菠萝炒饭、串烧,食完唔算好饱,直到叫埋甜品2个芒果糯米饭先叫full😂通菜有少少辣,够惹味;炒饭就有少少乾,但配通菜黎食就balance到个乾湿度,所以OK既;串烧就支数算多,卖相唔错,但总觉得唔太够入味,要靠啲酱料黎搭救咁最好食系个甜品😂糯米饭够黏,好多汁,份量又多,而芒果又Juicy同大旧,食到停唔到口
更多
呢排金钟比较多民间活动,但幸好PP啲餐厅唔会大排长龙,我们adhoc黎咗呢间泰国菜食,食物就一般啦,最紧要环境坐得舒服

我们一男二女,叫咗一碟马拉盏炒通菜、菠萝炒饭、串烧,食完唔算好饱,直到叫埋甜品2个芒果糯米饭先叫full😂

通菜有少少辣,够惹味;炒饭就有少少乾,但配通菜黎食就balance到个乾湿度,所以OK既;串烧就支数算多,卖相唔错,但总觉得唔太够入味,要靠啲酱料黎搭救咁

最好食系个甜品😂糯米饭够黏,好多汁,份量又多,而芒果又Juicy同大旧,食到停唔到口
10 浏览
0 赞好
0 留言
10 浏览
0 赞好
0 留言
12 浏览
0 赞好
0 留言
13 浏览
1 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
等级4
113
0
2019-07-02 764 浏览
What a satisfying Thai dinner! The shrimp rice paper spring rolls with tamarind sauce was refreshing, it's quite filling though.Again... I just couldn't resist eel. This grilled eel was delicious, and it's very soft and juicy as well! Butterfly pea rice didn't taste much different from other kinds of rice, it just looked blue/purple.We also ordered stir fried baby cabbage with garlic and coconut chicken soup. Both were great! Coconut chicken soup was milky with a little stimulating sour taste in
更多
What a satisfying Thai dinner! The shrimp rice paper spring rolls with tamarind sauce was refreshing, it's quite filling though.
Shrimp Rice Paper Spring Rolls with Tamarind Sauce
7 浏览
0 赞好
0 留言

Again... I just couldn't resist eel. This grilled eel was delicious, and it's very soft and juicy as well!
Grilled eel
9 浏览
0 赞好
0 留言



Butterfly pea rice didn't taste much different from other kinds of rice, it just looked blue/purple.
Butterfly pea rice
28 浏览
0 赞好
0 留言


We also ordered stir fried baby cabbage with garlic and coconut chicken soup. Both were great! Coconut chicken soup was milky with a little stimulating sour taste in it. We couldn't finish it all, and packed the rest home. XP
8 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐途径
堂食
推介美食
Shrimp Rice Paper Spring Rolls with Tamarind Sauce
Grilled eel
  • Coconut chicken soup
  • Shrimp rice paper rolls
等级3
41
0
2019-06-02 792 浏览
今日黎到金钟Pacific Place 既泰国菜 Apinara 食午餐。未到1 点已经有人排队,但5 分钟左右就入坐百令蚊个餐系金钟黎讲差唔多。1️⃣ 泰式猪手饭 (真系好好食呀)2️⃣冬阴功汤 (好似酸左少少)3️⃣ 冻柠茶4️⃣虾饼 (另叫架) +38 蚊好好味,份量都岩岩好。一个女仔绝对够猪手好入味 (限量30). 为我攰到呕既星期二注入左一点力量!而且服务很好, 菜都好快就上, 都系热辣辣唔会冻晒既。 呢间餐厅值得推荐呀!
更多
今日黎到金钟Pacific Place 既泰国菜 Apinara 食午餐。未到1 点已经有人排队,但5 分钟左右就入坐
百令蚊个餐系金钟黎讲差唔多。

1️⃣ 泰式猪手饭 (真系好好食呀)
2️⃣冬阴功汤 (好似酸左少少)
3️⃣ 冻柠茶
4️⃣虾饼 (另叫架) +38 蚊

好好味,份量都岩岩好。一个女仔绝对够
猪手好入味 (限量30). 为我攰到呕既星期二注入左一点力量!而且服务很好, 菜都好快就上, 都系热辣辣唔会冻晒既。 呢间餐厅值得推荐呀!
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-27
等候时间
5 分钟 (堂食)
人均消费
$200 (午餐)
等级2
11
0
2019-05-31 873 浏览
去完海洋公园後。特登拣左坐一个站就到既金钟站食泰国野。本身都好少去金钟食饭,成日觉得呢个地区又贵又唔好食!但今晚去完觉得真系要试多几间至真订枱两日前打去Book 。到食饭果一日会有职员确定多一次。全英文既用餐时间无限制既,唔会赶。赞👍🏻环境虽然d 枱都放得密,但唔会好嘈!唔通金钟既人真系斯文D 😂,佢地外面都有放枱,但果到会比经过既人望到,我觉得唔系咁自在。食物整体OK, 份量唔大,多人可以试多几款!但甜品系最出色。个泰式甜品拼盘同pancake 真系好正
更多
去完海洋公园後。特登拣左坐一个站就到既金钟站食泰国野。本身都好少去金钟食饭,成日觉得呢个地区又贵又唔好食!但今晚去完觉得真系要试多几间至真


订枱
两日前打去Book 。到食饭果一日会有职员确定多一次。全英文既

用餐时间
无限制既,唔会赶。赞👍🏻

环境
虽然d 枱都放得密,但唔会好嘈!唔通金钟既人真系斯文D 😂,佢地外面都有放枱,但果到会比经过既人望到,我觉得唔系咁自在。

食物
整体OK, 份量唔大,多人可以试多几款!但甜品系最出色。个泰式甜品拼盘同pancake 真系好正

新猪肉生菜包
29 浏览
0 赞好
0 留言
黄咖哩炒虾
21 浏览
0 赞好
0 留言
冬阴公
16 浏览
0 赞好
0 留言
生虾刺身
19 浏览
0 赞好
0 留言
班兰Pancake  配雪糕
19 浏览
0 赞好
0 留言
泰式甜品拼盘
17 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-29
用餐途径
堂食
人均消费
$250 (晚餐)
推介美食
黄咖哩炒虾
冬阴公
班兰Pancake  配雪糕
泰式甜品拼盘
等级1
1
0
2019-05-25 717 浏览
我从来都唔写OpenRice Post, 但今次真系要写个劣评。OpenRice 要我评论味道,环境,服务,价钱,卫生。但系我只可以评到服务,因为服务差到连我坐低食嘢嘅机会到冇。在餐厅门口等了5分钟,冇人带位。其实餐厅只是一半满,staff 都有10个8个。算,自己找了个staff,他指了张台一下但继续执台。好我忍,我地自己坐低。等了2-3分钟,冇人俾menu, 冇人俾水。个个行来行去,唔知做乜,叫都扮听唔到。有几个staff就系咁执台,唔理我地。激气,起身离场。个部长仲要望一望你。服务差到一个点。连普通酒楼啊姐都好过呢啲staff多多声。
更多
我从来都唔写OpenRice Post, 但今次真系要写个劣评。OpenRice 要我评论味道,环境,服务,价钱,卫生。但系我只可以评到服务,因为服务差到连我坐低食嘢嘅机会到冇。

在餐厅门口等了5分钟,冇人带位。其实餐厅只是一半满,staff 都有10个8个。算,自己找了个staff,他指了张台一下但继续执台。好我忍,我地自己坐低。等了2-3分钟,冇人俾menu, 冇人俾水。个个行来行去,唔知做乜,叫都扮听唔到。有几个staff就系咁执台,唔理我地。激气,起身离场。个部长仲要望一望你。服务差到一个点。连普通酒楼啊姐都好过呢啲staff多多声。


(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
环境
服务
卫生
用餐日期
2019-05-25
用餐途径
堂食
用餐时段
午餐
等级3
79
0
2019-05-06 1004 浏览
20190505🌧️Sunday🌹上次在 I. C. C既Mango Tree已经中伏,希望今次唔会啦,Nara Thai Cuisine 旗下一间Apinara 2016年第四季已经在Pacific Place 开业,Nara 在曼谷既Central World 已经逼暴餐厅🍽️所以我期望 Apinara 都几大,Apinara 装潢将曼谷带到香港,另一个位置系酒吧区,所以Menu 都既丰富,多佐 Cocktail🍹& Mocktail🥂Ordered (1)Coconut Smoothie 椰子味都够香,又唔会太甜😋(2)Thai Coffee =Cold🥤(3)Rice noodle w/prawn & roe虽然望落去份量唔多,好食真系唔需要多🦐(4)Grilled chicken 🐔Apinara 真系无另我失望😋😋😋🙏大家如果觉得我介绍无错,可以比个关注我🙏
更多
20190505🌧️Sunday🌹上次在 I. C. C既Mango Tree已经中伏,希望今次唔会啦,Nara Thai Cuisine 旗下一间Apinara 2016年第四季已经在Pacific Place 开业,Nara 在曼谷既Central World 已经逼暴餐厅🍽️所以我期望 Apinara 都几大,Apinara 装潢将曼谷带到香港,另一个位置系酒吧区,所以Menu 都既丰富,多佐 Cocktail🍹& Mocktail🥂Ordered (1)Coconut Smoothie 椰子味都够香,又唔会太甜😋(2)Thai Coffee =Cold🥤(3)Rice noodle w/prawn & roe虽然望落去份量唔多,好食真系唔需要多🦐(4)Grilled chicken 🐔Apinara 真系无另我失望😋😋😋🙏大家如果觉得我介绍无错,可以比个关注我🙏
47 浏览
0 赞好
0 留言
Coconut Smoothie
$58
20 浏览
0 赞好
0 留言
Thai Coffee (Cold)
$48
18 浏览
0 赞好
0 留言
Rice noodle w/ prawn roe
$108
25 浏览
0 赞好
0 留言
Grilled chicken
$108
19 浏览
0 赞好
0 留言
65 浏览
0 赞好
0 留言
59 浏览
0 赞好
0 留言
135 浏览
0 赞好
0 留言
129 浏览
0 赞好
0 留言
153 浏览
0 赞好
0 留言
194 浏览
0 赞好
0 留言
575 浏览
0 赞好
0 留言
(以上食记乃用户个人意见 , 并不代表OpenRice之观点。)
张贴
评分
味道
环境
服务
卫生
抵食
用餐日期
2019-05-05
用餐途径
堂食
人均消费
$180 (午餐)
推介美食
Coconut Smoothie
$ 58
Rice noodle w/ prawn roe
$ 108
Grilled chicken
$ 108
  • Rice noodle w prawn & roe