2020-12-09
估唔到系港岛区既知名商场内,都会有价钱相宜既泰菜. 仲要环境靓,坐得好舒服,可能又因为限聚令,小左好多人.亦因为小左好多人,应该要新鲜既野,变得唔新鲜......两个人,叫左四样野,两样饮品.$18 一坐低就送左呢盘虾片上黎,不过睇番菜单,系要收钱的,$18一盘.不过唔知可唔可以简唔要呢? 友人不吃,如果连我不吃,就浪费钱浪费食物了.$148 泰式生虾我真系无谂过呢盘生虾会咁差,肉质好梅,唔似新鲜虾,仲衰过急冻虾.又细只,唔爽口而且唔新鲜. 虽然佢份量系几多,但..我情愿佢比小几只,但比靓D既食材我.但系个泰国辣汁好好味.$88泰式炒通菜好好食. 炒得好爽口又唔会老,我地加左辣,仲好食左.汁又唔会太咸.食到底唔油腻$118 大头虾虾头膏炒河粉好少见呢样炒河,所以叫黎试下,佢虾肉既肉质真系同岩先生虾无得比.大只,爽口.弹牙. 好食! 真系好好多.虽然我唔系好见有虾膏,但味道确系唔错,不过食到底好多油.但整体系好食.$268 酸辣青柠汁蒸乌头好好食! 我比较喜欢蒸乌头多过"明炉"上,因为一路煮,D肉会好烂又散晒,好难夹.但咁样上条鱼, 岩岩好,唔会蒸得过老,而且个酸辣汁好开胃.呢间泰菜最出
亦因为小左好多人,应该要新鲜既野,变得唔新鲜......
两个人,叫左四样野,两样饮品.
$148 泰式生虾
但系个泰国辣汁好好味.
$88泰式炒通菜
食到底唔油腻
$118 大头虾虾头膏炒河粉
大只,爽口.弹牙. 好食! 真系好好多.
虽然我唔系好见有虾膏,但味道确系唔错,不过食到底好多油.
但整体系好食.
$268 酸辣青柠汁蒸乌头
但咁样上条鱼, 岩岩好,唔会蒸得过老,而且个酸辣汁好开胃.
呢间泰菜最出色唔系食材,系佢每样菜既酱汁..
如果食材再好小小,就完美了.
芒果沙冰,好喝