食物中規中矩又可以打卡,兩者兼備唔容易。Amico 1890 都係個唔錯嘅選擇甜品又好食🤤特別係著得復古少少會好襯個環境拍MV都唔錯😂𝗪𝗛𝗔𝗧 𝗪𝗘 𝗢𝗥𝗗𝗘𝗥✨ 龍蝦汁蟹肉粉 108✨ Tiramisu Latte 48✨ 牛小扒定食 108✨ 曲奇OR0奶昔沙冰 25 跟餐✨ 芝士焗西蘭花 58✨ 草莓海鹽奶蓋可頌 68✨ 提拉米蘇牛角窩夫 68ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ Amico 1980📍 旺角洗衣街24號地
食物中規中矩又可以打卡,兩者兼備唔容易。
Amico 1890 都係個唔錯嘅選擇

ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ ᵕ̈ ᑋᵉᑊᑊᵒ

Amico 1980

📍 旺角洗衣街24號地
2023-10-18 215 浏览
地方細細,食物種類多,飲品款式又多最要直得一題就係聽落個名普通好又簡單咁,就係薯條啦⋯⋯絕對唔係普通的薯條!而係真係識到薯仔的厚切薯條!之後就係主菜啦⋯⋯主菜建議大家唔好係咁多主,因為份量真係好多,食得太多意粉,就食唔到小食啦⋯⋯😂😂除咗薯條之外,仲有是大人同小朋友都喜歡的雞翼,雞翼肉質厚肉嫩滑絕對係必叫之選飲品方便,心多的人絕對幫到你🤭因為佢有一啲飲品係求其特飲😜不過就要睇吓你鍾唔鍾意飲啦!
地方細細,食物種類多,飲品款式又多
✨呢一間cafe唔講都唔知原來已經開業8年!佢不論係門面定內部裝修都係粉紅主題💗🥹好靚好cute!原本以為以為佢淨係好睇唔好食😂點知樣樣都好好食😋👍🏻👍🏻 我同朋友叫左個4人套餐 ($698),食到無停口💗真係unexpected ~~真心高質又可以影下相😆值得一讚嘅係佢嘅甜品同嘢飲都好出色🍓真係唔知可以講佢有咩唔好食😂😂✨1️⃣ 夏威夷薄餅🍕[🅁🄰🅃🄴 5/5]呢個薄餅有滿滿嘅cheese,菠蘿同辣肉腸😋超級滿足!除左好食真係唔知一2️⃣黑松露卡邦尼意大利粉🍝[🅁🄰🅃🄴 5/5]香噴噴嘅黑松露味醬汁真係勁開胃😋佢煙肉嘅份量都好適當,冇得彈😂3️⃣加拿大豬鞍扒🐷💗[🅁🄰🅃🄴 5/5]個豬鞅切嘅時候已經覺得佢整得好淋,食落口更加係啖啖肉🤤🤤點埋個蘋果蓉醬真係勁夾✨4️⃣美國安格斯肉眼🥩[🅁🄰🅃🄴 5/5]我地叫左5成熟嘅肉眼扒!煎得岩岩好,又軟又juicy 超級正!😋5️⃣松葉蟹蓋多士😋🦀[🅁🄰🅃🄴 4.5/5]呢個前菜認真特別🦀🫢💖啲蟹膏用蟹蓋裝住,用嚟搽多士,好濃郁嘅蟹膏味,加埋有少少牛油嘅多士超惹味😋不過係略嫌佢咸左少少🤏🏻6️⃣ 求其特飲🍓🫐&日本靜岡縣波多嘢亞姨🍋🍍呢兩杯特飲都好特別😆✨求其特飲係有士

1️⃣ 夏威夷薄餅🍕

2️⃣黑松露卡邦尼意大利粉🍝

3️⃣加拿大豬鞍扒🐷💗

4️⃣美國安格斯肉眼🥩

5️⃣松葉蟹蓋多士😋🦀
[🅁🄰🅃🄴 4.5/5]

6️⃣ 求其特飲🍓🫐&日本靜岡縣波多嘢亞姨🍋🍍
[Both 🅁🄰🅃🄴 5/5]
呢兩杯特飲都好特別😆✨求其特飲係有士多啤梨味,藍莓味檸檬同梳打嘅特飲🍓佢有好重嘅士多啤梨味,唔會超級甜,都幾特別💖 而另外一杯波多嘢亞姨就好有熱帶風情,係菠蘿味嘅😋但相對就甜少少🤏🏻

7️⃣ Tiramisu牛角窩夫🧇💖
[🅁🄰🅃🄴 4/5]
食到最後梗係試埋佢個甜品😋咸窩夫同甜嘅tiramisu估唔到又幾夾,呢個口味值得一試👍🏻👍🏻

✨有加一服務費
✨推薦指數:⭐️⭐️⭐️⭐️️⭐️ (滿分五粒星,⭐️=一粒星🌟=半粒星)
2023-10-14
  • 美國安格斯肉眼
  • 加拿大豬鞍扒
  • 求其特飲
  • 乳酪雪糕
2023-10-17 119 浏览
Aus Prime Sirloin Steak with French Fries • Amico Cheese Burger with Bamboo Charcoal BunFell in love with their aesthetic pink colored restaurant. The food is homey and affordable.Steak is perfectly cooked with french fries on the side. The steak is juicy, not dry at all.The burger bun is unique. The combination of the mayo sauce and the beef patty is just harmonious.

2023-10-06
用餐时段
2023-08-29 528 浏览
同朋友慶祝生日揀咗呢間打卡餐廳,叫左水牛城雞翼 酸酸甜甜 幾好食😋主食就叫左 南瓜汁燉飯,主菜都正正常常反而 甜品就有少少出事🥹首先去order咗幾樣甜品都冇,只係剩返Tiramisu 揀。。上枱嘅時候幾欣賞佢畫咗公仔,幾surprise但係蛋糕嘅質感好硬🥲 係要用力拮落去果種而且蛋糕有啲甜 兩個人都食唔晒😅。

同朋友慶祝生日揀咗呢間打卡餐廳,
叫左水牛城雞翼 酸酸甜甜 幾好食😋
主食就叫左 南瓜汁燉飯,主菜都正正常常
反而 甜品就有少少出事🥹
首先去order咗幾樣甜品都冇,
只係剩返Tiramisu 揀。。
上枱嘅時候幾欣賞佢畫咗公仔,幾surprise
但係蛋糕嘅質感好硬🥲 係要用力拮落去果種
而且蛋糕有啲甜 兩個人都食唔晒😅

門口一整個是粉色的很顯眼🩷女生應該都會很愛拍照.用餐的時候店員非常nice還主動詢問要不要幫忙拍一張合照📸️Cp值高 胡麻醬&凱撒沙拉、松葉蟹蓋toast、牛排、羊排都不錯吃😋會想要再來第二次!.牛排店員建議5分熟 吃起來剛剛好檸檬茶不會很酸 偏甜.生日蛋糕有畫畫服務🎨畫得好好看😻還有體字很適合朋友聚會或是慶生晚餐時段很多客人 建議先訂位!.結帳才知道刷卡要+2%(很少遇到這種情況)給cash還是比較划算的💰.ᐟ.ᐟ
門口一整個是粉色的很顯眼🩷
女生應該都會很愛拍照
牛排店員建議5分熟 吃起來剛剛好
檸檬茶不會很酸 偏甜
生日蛋糕有畫畫服務🎨畫得好好看😻
還有體字
很適合朋友聚會或是慶生
晚餐時段很多客人 建議先訂位!
結帳才知道刷卡要+2%(很少遇到這種情況)
給cash還是比較划算的💰.ᐟ.ᐟ
  • 松葉蟹蓋多士
  • 黑松露意大利粉
  • 露絲瑪莉羊扒
2023-08-11 426 浏览
約左幾個靚女朋友食飯, 大家不約而同地話不如簡間靚CAFE 或者餐廳食個晚飯順便仲可以影多幾張相打下卡之後上網搵到呢間, 好正喎 粉紅色既門面再加西式CAFE餐廳仲要係旺角區咁方便 就係你喇! 我地叫左幾款食物, 意粉味道正常水準, 小食雞搥都合格 但係後來見到上網評論先知原來生日有得幫手畫蛋糕碟, 仲要畫得勁靚!唔洗諗, 下次有朋友生日就介紹再ENCORE 食呢間了
順便仲可以影多幾張相打下卡

仲要係旺角區咁方便 就係你喇!
我地叫左幾款食物, 意粉味道正常水準, 小食雞搥都合格

唔洗諗, 下次有朋友生日就介紹再ENCORE 食呢間了
2023-07-30 579 浏览
朋友生日我諗餐廳都有啲頭痕,見到幾間cafe嘅生日畫碟好靚,而且朋友非常鐘意小熊維尼,就約左食呢間。入到去因為冇窗嘅緣故,燈光比較複雜,俾人感覺有啲侷促。跟住叫咗一個叫dinner set南瓜帶子三文魚意大利飯同埋另外嘅蟹肉意粉。蟹肉意粉都有蟹肉味,意粉偏硬,成個口感好似家庭工作坊整出嚟嘅嘢食,below average由於之前已經食過好食嘅南瓜味意粉/意大利飯,我嘅要求就更加高。呢個南瓜risotto 冇咩南瓜香味,整體感覺好水。而且個飯整到好似中式白飯咁諗,失望但係生日慶祝嘅甜品真係好有誠意,呢個小熊維尼畫得好靚,而且朋友亦都好鐘意。

入到去因為冇窗嘅緣故,燈光比較複雜,俾人感覺有啲侷促。

• 生日蛋糕
2023-07-20 293 浏览
炸魚薯條性價比好高!味道好好👍份量亦都超級大啲薯條炸得香脆魚肉質地鮮嫩而且配合啲特製醬汁更加正不過面衣有啲厚 食太多會有啲膩口🤔不過如果你鍾意炸魚薯條可以嚟呢度試下 份量口感都幾出色不過鵝肝麵包就有啲一般我之前喺呢度試過鵝肝麵包超級大塊鵝肝 味道都非常好但今次少到唔知有冇上次嘅一半。。。勁誇張 睇黎品控好唔穩定每次出嚟嘅份量都唔同嘅。。😵‍💫·不過麵包本身質地幾好鵝肝如果大塊嘅話 都幾香濃希望餐廳可以加強鵝肝品控同埋增加翻之前嘅份量啦

炸魚薯條性價比好高!
味道好好👍份量亦都超級大

可以嚟呢度試下 份量口感都幾出色

不過鵝肝麵包就有啲一般
我之前喺呢度試過鵝肝麵包
超級大塊鵝肝 味道都非常好
但今次少到唔知有冇上次嘅一半。。。
勁誇張 睇黎品控好唔穩定
每次出嚟嘅份量都唔同嘅。。😵‍💫
不過麵包本身質地幾好
鵝肝如果大塊嘅話 都幾香濃
希望餐廳可以加強鵝肝品控
同埋增加翻之前嘅份量啦
第一次到訪嘅我都認得呢張非常 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 嘅枱面價錢實惠公道,𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 不知何解好似滲雜咗海鹽嘅味道但熱辣辣上菜,口感脆口很不錯(前提係你鍾意海鹽 థ౪థ)▴ Croffle Tiramisu $68 ▴ Latte $38▴ Dirty $38▴ Tiramisu Latte $48
第一次到訪嘅我都認得呢張非常 𝐬𝐢𝐠𝐧𝐚𝐭𝐮𝐫𝐞 嘅枱面

價錢實惠公道,𝐜𝐫𝐨𝐟𝐟𝐥𝐞 不知何解好似滲雜咗海鹽嘅味道
但熱辣辣上菜,口感脆口很不錯(前提係你鍾意海鹽 థ౪థ)

▴ Croffle Tiramisu $68 [加雪糕 +$10]
▴ Latte $38
▴ Dirty $38
▴ Tiramisu Latte $48
無自備蛋糕又想有啲誠意咁同frd慶生注意‼️我一定係首推呢間🥹小店有兩層,底層係粉色少女風,上層係工業風~🌟是日甜品 $Free慶生首選嘅原因係因為個甜品畫碟!!當日係電話book枱,餐廳仲要免費送甜品仲可以畫碟!唔淨止係普通happy birthday,如果有特別要求仲可以request公仔🥹之前試過問佢畫winnie the pooh甚至到今次咁複雜嘅路飛都無炒車!🌟香脆紐約薯條 $48 +$10芝士黑松露醬建議黑松露醬可以唔洗加😂餐廳將沙律醬上面加咗一篤黑松露醬only🫡食落唔特別~但薯條係粗薯,咬落啖啖薯仔肉❤️🌟巴馬火腿薄餅 $128Pizza係薄批,食落好似餅乾咁脆卜卜,仲有芝士拉絲🫶🏻港女表示很可以🤭🌟加拿大豬𩣑扒 $188 (Dinner set 包湯/嘢飲+甜品)呢個豬係全晚mvp🥹🥹🥹自己食西餐成日都嗌豬,但成日都鞋過阿媽煲湯嚿湯渣🫡呢個豬食落係有肉汁🥹仲有跟蘋果蓉中和返個油膩感,呢個價錢嚟講仲要係set完全超值🤑

🌟是日甜品 $Free
慶生首選嘅原因係因為個甜品畫碟!!
是日甜品

加拿大豬𩣑扒
巴馬火腿薄餅
加拿大豬𩣑扒
2023-06-11 235 浏览
🥗日本刺身帶子沙律 $58🦪芝上焗青口$52🍹可過不可求 $38蜜桃🍑石榴薑汁梳打🍹波多野阿姨 $38菠蘿🍍檸檬🍋🍰Truffle Chocolate $68完美畫碟服務,超用心,可以自選卡通.✨絕對系慶生之選,粉紅色門口,入面都好靚打卡able👍🏻
🥗日本刺身帶子沙律 $58

🦪芝上焗青口$52

🍹可過不可求 $38
蜜桃🍑石榴薑汁梳打

🍹波多野阿姨 $38
菠蘿🍍檸檬🍋

🍰Truffle Chocolate $68
完美畫碟服務,超用心,可以自選卡通
✨絕對系慶生之選,粉紅色門口,入面都好靚打卡able👍🏻
本身想同朋友慶祝生日,見佢可以畫朋友鍾意公仔在甜品碟上,所以揀book呢間餐廳慶祝生日,一開始經OpenRice booking ,但打去佢地話經電話booking 會附送甜品而且可以畫公仔同加慶祝字句。由一開始電話booking,到我提早少少到鋪頭,同餐廳員工確認佢地準備嘅甜品公仔畫作(朋友鍾意嘅小丸子)同我朋友個名無錯(特登即場寫低朋友個名比佢地),結果餐廳員工都確認左小丸子已經畫好,名都無錯。以為甜品項目最後會係menu揀再連同公仔畫作一齊上,,但佢地話附送甜品係tiramisu ,已經ready好,成件事已經再三確認過,諗住朋友見到一定好開心好鍾意!!但當我地差唔多食完,叫員工可以上個附送甜品時,第一個男員工就同我講星期五無附送甜品,心諗成件事咩料!?尷尬到一個極點,明明電話booking已經講好晒,但突然話無!再問另一個女員工,講返打電話預約嗰陣話有甜品附送返,佢話好,依家上。但個女員工再行過嚟講返同一句說話,星期五係無附送甜品。 What?????!一間餐廳公關做到咁,重嬲過你服務態度差,完全冇誠信可言。最後都費時爭辯落去,反正已經冇晒心情,極度失望......呢間慶生真

一間餐廳公關做到咁,重嬲過你服務態度差,完全冇誠信可言。
最後都費時爭辯落去,反正已經冇晒心情,極度失望......

呢間慶生真係不了... 亦都唔會再嚟食...... 大癲
2023-06-09
生日
最近去了一間翻新了的餐廳,整個店舖都被重新設計成粉紅色調,比起裝修前的設計,真的風格大轉變,變得很少女💗🥰在店員極力推介下,我和朋友選擇了這個龍蝦套餐,適合二人享用~~期間限定~《掂過碌蔗 龍哈哈哈 𝟐人套餐》($𝟓𝟗𝟖)一頭盤一🤍凱撒沙律🥗這道前菜鋪滿香噴噴的巴馬臣芝士和煙肉碎,每一口沙律都沾滿了美味的沙律醬,搭配脆脆的面包和新鮮的車厘茄,非常開胃,特別適合在炎熱的夏天吃🥵一小食一🤍芝士焗青口🌊每份青口上都鋪上一大堆的芝士🧀️,芝士控一定好鍾意,但青口如果更新鮮,口感就應該更好(*ノ▽ノ)一主菜一🤍泰式冬陰功海鮮意大利粉𝑻𝒐𝒎 𝒀𝒖𝒎 𝑲𝒖𝒏𝒈 𝑺𝒆𝒂𝒇𝒐𝒐𝒅 𝑺𝒑𝒂𝒈𝒉𝒆𝒕𝒕𝒊 🍝 🤍蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦 (+$𝟑𝟎)𝑩𝒂𝒌𝒆𝒅 𝑩𝒐𝒔𝒕𝒐𝒏 𝑳𝒐𝒃𝒔𝒕𝒆𝒓 𝒘𝒊𝒕𝒉 𝑮𝒂𝒓𝒍𝒊𝒄 & 𝑩𝒖𝒕𝒕𝒆𝒓🦞主餐是泰式冬陰功海鮮意大利粉,冬陰功的辛辣味道好出,十分惹味,還配搭上鮮甜海鮮,讓人回味無窮(ृ ु ´͈ ᵕ `͈ )ु此外,蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦賣相看起來相當誘人,面頭滿滿香蒜蓉牛油,但肉質稍嫌有些硬,如果更彈牙更鮮嫩更好😛一甜品一🤍乳酪雪糕🍨一配餐湯/餐飲一🤍日本靜岡縣波多野亞姨(+$𝟐𝟓)

~期間限定~《掂過碌蔗 龍哈哈哈 𝟐人套餐》($𝟓𝟗𝟖)

一頭盤一
🤍凱撒沙律🥗

一小食一
🤍芝士焗青口🌊

一主菜一
🤍泰式冬陰功海鮮意大利粉

🤍蒜蓉牛油焗波士頓龍蝦 (+$𝟑𝟎)

甜品
🤍乳酪雪糕🍨

一配餐湯/餐飲一
🤍日本靜岡縣波多野亞姨(+$𝟐𝟓)
(ᴘɪɴᴇᴀᴘᴘʟᴇ, ʟᴇᴍᴏɴ, ᴄᴀʟᴘɪs)

🤍𝐓𝐢𝐫𝐚𝐦𝐢𝐬𝐮 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞 (+$𝟑𝟓)

日本靜岡縣波多野亞姨,這是一款清新的飲品,味道似菠蘿檸檬味的乳酸飲品🍍,口感非常爽口,非常適合在炎炎夏日享用☀️

𝐓𝐢𝐫𝐚𝐧𝐢𝐬𝐮 𝐋𝐚𝐭𝐭𝐞,賣相好靚好吸引,但嫌咖啡味唔夠龍,反而比較重焦糖香,但整體又唔會過於甜膩☕️

🥦芝士焗西蘭花($𝟓𝟖)
🥐提拉米蘇牛角窩夫($𝟔𝟖)
𝑪𝒓𝒐𝒇𝒇𝒍𝒆 𝑻𝒊𝒓𝒂𝒎𝒊𝒔𝒖

提拉米蘇牛角窩夫的口感挺酥脆,香噴噴的,但芝士奶蓋味有些偏咸,整體味道沒有完美融合,小可惜(◍ ´꒳` ◍)𝐛

📍 𝐀𝐦𝐢𝐜𝐨 𝟏𝟖𝟗𝟎 (旺角)
🐰: 𝟒/𝟓

2023-05-13 356 浏览
金牛座♉️最留意食好西,多次IG 見到生日碟畫得好靚,再睇埋open rice 食評早已bookmarked, 今次終於食到, 牛扒有少少失望, 一向對🐷麻麻嘅我竟然覺得呢份豬鞍好好味,煎得好香又唔乾,都幾juicy,最後一至通過柯打多一份, 蟹膏多士好新穎,唔腥好好味, 多士好脆, 特飲名好特別,生日碟畫得好靚, 如果加埋名就更好,整體唔錯, 服務態度都好好,可以返叮👍😋
牛扒
豬鞍