🍫黑朱古力流心梳乎厘💰50⚡️生活忙碌工作又chur,閒時就梗係要來點甜☺️,🍫極邪惡流心朱古力梳乎厘,朱古力味濃又唔膩,(個人盲目推測)甜度偏向65%左右,梳乎厘有三層而且質感厚實,同人兩份share啱啱好🤤
🍫黑朱古力流心梳乎厘
💰50
黑流心朱古力梳乎厘

15 分钟 (外卖自取)
黑流心朱古力梳乎厘
9 0 後 的 味 蕾.香港人已經困住係屋企好耐,真係要出街唞吓氣,今日就同有人去行吓旺角,忽然好想食甜品,就諗起呢間已經風靡左一段時間既人氣甜品店,喺家樂坊側邊,穿過一條細巷,就會見到呢間黃巴士外賣店,以空氣感強既疏乎厘 Pancake 🥞 聞名。.🪄Croffle 牛角包窩夫窩夫🧇 一格格嘅外貌,但係牛角包嘅質地,外脆、內酥軟,好鬆化,7個口味選擇,我揀咗特濃朱古力,窩夫熱辣辣,朱古力醬凍冰冰,兩種溫度衝擊,醬汁遇熱溶溶地,令到整體口感更加滿足,朱古力夠哂濃香,好味,亦都係我暫時喺香港見到唯一一間賣牛角包窩夫,好特別。.🪄Soufflé Pancake 🥞 每個都有兩層疏乎厘,疏乎厘質地好Fluffy,空氣感強,好輕盈,令到整體口感非常好👍🏻 要試吓拎住個食物盒搖晃,見到個疏乎厘動L動L咁震下震下,畫面好冶愈!另外仲會配搭一個北海道牛乳雪糕🍦.10個味道俾你選擇,但係建議第一次食就揀「招牌」-炙燒布丁🍮疏乎厘,咬落去面頭有一層有溫度嘅焦糖,再到一層溶溶地既布丁,雖然焦糖香味蓋過咗雞蛋香,但係整體嘅口感都非常豐富.🪄milkshake 都有6個味道選擇,我哋決定挑戰下重口味- 「D2
9 0 後 的 味 蕾

🪄Croffle 牛角包窩夫

🪄Soufflé Pancake 🥞

🪄milkshake
都有6個味道選擇,我哋決定挑戰下重口味- 「D24 榴槤」,Milkshake質地綿滑,榴槤味道好濃郁,唯獨事我覺得飲到最後係有啲甜,由於味道比較重,建議最後先飲。

雖然食晒之後覺得好甜好膩,好想飲杯清水朗下個口,但係第二日就已經好掛住啲甜品,值得encore!
2022-03-31 20 浏览
旺角超人氣疏乎厘🤤🤤靜岡抹茶疏乎厘 2pcs期望有少少出入🫣😂size比想像中小不過味道超出想像🥳空氣般的感覺 入口即化抹茶cream 甜甜的am.pm (油麻地)油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
旺角超人氣疏乎厘🤤🤤

靜岡抹茶疏乎厘 2pcs
期望有少少出入🫣😂
size比想像中小
不過味道超出想像🥳
空氣般的感覺 入口即化
抹茶cream 甜甜的

am.pm (油麻地)
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
外卖自取
.《am.pm》已經幫襯過好多次既am.pm😆😆 每次去都有唔同既新品可以試!唔駛點介紹都知佢地係位於油麻地,裝修到好似架巴士既pancake 小店!而我今次去就係想試下佢地既croffle同埋好想飲咗好耐既榴槤奶昔🤤🤤🍭 D24榴槤3.6牛乳奶昔($50)重重重點想食😆 雖然真係好鬼邪惡😝😝 就咁聞唔算好大味,但飲落去就真係啖啖榴槤味,唔會超甜,上面仲有少少榴槤肉!想講鍾意榴槤既朋友應該唔會失望😋🍭黃金布丁燒牛角包($35)Croffle 都有唔同口味選擇,而我見到呢款旁邊有no.1 字眼,所以就點咗佢!出到嚟個賣相真係好打卡able~ 上面係布丁燒,再焦糖化咗個表層,建議呢個要即食,因為我擺耐左先食croffle 身會淋咗唔脆~ 🍭靜岡抹茶梳乎厘($50)差唔多次次去都會叫佢地既梳乎厘!幾鍾意佢地fluffy 既口感~ 今次揀咗matcha 味覺得唔錯!食到甘甘地既matcha 味,但可以再濃啲出啲降低甜度~~
《am.pm》

🍭 D24榴槤3.6牛乳奶昔($50)

🍭黃金布丁燒牛角包($35)

🍭靜岡抹茶梳乎厘($50)

2022-03-29 26 浏览
街坊系列 – AM.PM 💚彈出彈入之姣姣者又有新主意🤔聽說係為左可以過生日先放寬😳仲搞到全港午餐肉變哂做蟹貨😅唔知到四月時仲會唔會又變呢😐------------------------------環境: 位於油麻地小巷內既一間小店🧐外型設計成一架黃巴士🤩好似細個睇既貓巴士煮食區用左透明膠板做分隔👍🏻又到過程又衛生放上唔少型格玩具做擺設🥰仲有小編鐘意Bear Brick------------------------------食物: 黑朱古力流心布丁梳乎厘 ($65) 🥞皇牌產品果然名不虛傳😍梳乎厘好企身,空氣感十足黑朱古力醬的品質好靚🍫可可味香濃而不苦澀流心布丁既味道濃郁🤤而且非常棉滑柔細簡直係將成個口感提昇到一個極致😈啖啖邪惡D24榴槤牛角包窩夫 ($40) 🧇一出餐時已經嘩一聲😍榴槤味直接攻入鼻中味道非常出眾😋選用新鮮榴槤肉🤗啖啖都都好香濃牛角包窩夫好特別🥰味道濃郁既牛油香🧈口感鬆化即叫即做🔥新鮮熱辣😆配埋秘制醬汁😋味道好有層次靜岡抹茶3.6 牛乳奶昔 ($45) 🥤超濃厚既口感🍵本身抹茶味道已經好香濃加上3.6牛乳後🥛陣陣既香味係口腔內不斷回旋就算飲哂成杯後都感受到果陣抹茶
街坊系列 – AM.PM 💚
外型設計成一架黃巴士🤩好似細個睇既貓巴士

煮食區用左透明膠板做分隔👍🏻又到過程又衛生
放上唔少型格玩具做擺設🥰仲有小編鐘意Bear Brick

食物: 黑朱古力流心布丁梳乎厘 ($65) 🥞

皇牌產品果然名不虛傳😍梳乎厘好企身,空氣感十足
黑朱古力醬的品質好靚🍫可可味香濃而不苦澀

服務: 7 /10

地址: 油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
人均消費: $50 - $100
2022-03-28 40 浏览
每次經過呢間甜品店都好想食,今次終於為佢停低腳步佢哋有好出名嘅疏乎厘食,而我今次點咗牛角包窩夫,有7款味道選擇,所有甜品都係即叫即做㗎🔝Tiramisu Croffle $35將牛角包放入窩夫機整熱壓成窩夫,然後再喺面頭淋上滿滿嘅忌廉同灑上可可粉,牛角包窩夫外層酥脆內裡軟熟,入口暖暖哋,再配合埋奶味濃郁嘅Cream,真係好好食,必試之選‼️🔝Melted Cheese Croffle $35呢個芝士味又係好正‼️面層有一塊芝士,芝士上面灑咗小小糖再用火槍燒到變成焦糖脆面,然後再配埋滿滿嘅吉士醬,兼且有牛角包嘅酥脆感,簡直係神仙嘅味道🤤

每次經過呢間甜品店都好想食,今次終於為佢停低腳步

🔝Tiramisu Croffle $35

🔝Melted Cheese Croffle $35

油麻地 am.pm都開業好一段時間,店舖模仿卡通Snoopy嘅黃巴士造型嘅甜品車一向深受歡迎!趁住周六假期經過,等候嘅客人唔算多,幫襯下先!再次造訪發現多左好多款式,仲有推出新品,增加新鮮感~奶昔都有6款口味,超吸引!靜岡抹茶3.6奶昔 $45 抹茶口味嘅奶昔比較少有,抹茶有茶香回甘,用上3.6牛乳雪糕整,亦無額外加冰塊 整杯特別濃郁香滑!黑朱古力流心布丁梳乎厘 $65即製鬆軟嘅 souffle加上一層香滑濃厚嘅朱古力布丁淋上朱古力醬,on top更灑滿可可粉,比坊間食到嘅梳乎厘更多層次,朱古力愛好者必點!黃金布丁燒 croffle $35半溶布丁醬再加上焦糖面做成黃金色超吸引,布丁醬順滑濃郁,甜而不膩!用牛角造成嘅窩夫內層會特別酥軟,一層層口感更豐富~時隔幾年再次造訪,出品依然有驚喜,保持水準!

趁住周六假期經過,等候嘅客人唔算多,幫襯下先!

再次造訪發現多左好多款式,仲有推出新品,增加新鮮感~

奶昔都有6款口味,超吸引!

靜岡抹茶3.6奶昔

黑朱古力流心布丁梳乎厘

黃金布丁燒 croffle

用牛角造成嘅窩夫內層會特別酥軟,一層層口感更豐富~

時隔幾年再次造訪,出品依然有驚喜,保持水準!
2022-03-05
  • 靜岡抹茶3.6奶昔
Chocolate lava pudding 🍫🍮 黑朱古力流心布甸疏乎厘 $65呢款銷量排名第二位嘅黑朱古力留心布甸疏乎厘都幾實至名歸👍🏻,職員果然冇介紹錯,朱古力有別於普通嘅意大利朱古力冇咁甜同埋相對健康,濃郁又流心嘅朱古力慢慢流出黎真係好吸引😻,而疏乎厘即叫即焗,蛋香味好重又夠fluffy,超級高質!Melted cheese Croffle 🫕香濃芝士牛角包窩夫 🧇 $35牛角包窩夫有大概10種口味,今次就試咗濃郁嘅芝士味🧀,半溶嘅芝士滲滿窩夫嘅面頭同埋成個碟,最特別嘅地方係芝士面有即時燒到窿窿地嘅焦糖脆脆,令食落去甜甜地嘅芝士同鬆脆可口嘅甜品窩夫變得勁夾,性價比真係好高喎Strawberry 3.6 Milkshake 🍓🥤草莓日本3.6牛乳奶昔 $45呢一杯士多啤梨牛乳奶昔同樣超級正呀🤤,成杯奶昔出奇地唔會太甜,而草莓同埋滑脫脫嘅北海道牛奶味又好濃郁🙌🏻,飲品要上層主要係綿滑嘅忌廉加埋粉紅色嘅甜脆脆💕,中間就係士多啤梨牛奶雪沙,最底層有啲甜甜地嘅士多啤梨醬,成杯奶昔有唔同層次嘅草莓牛奶味啊
Chocolate lava pudding 🍫🍮
黑朱古力流心布甸疏乎厘 $65

Melted cheese Croffle 🫕
香濃芝士牛角包窩夫 🧇 $35

Strawberry 3.6 Milkshake 🍓🥤
草莓日本3.6牛乳奶昔 $45
油麻地黃巴士大家實聽過,以前成日經過都好多人🥐Molten Chocolate Croffle💰$35My fav😍Croffle外脆內軟熱辣辣好正,加埋朱古力醬濕潤啲又香好多,食嘅時候小心食呀,好多醬㗎~🉐🥞Tiramisu Soufflé Pancake💰$50/2pcs即叫即整,門口有玻璃睇住soufflé 製作過程,全部漲卜卜咁,食落軟綿綿,有蛋香,加埋Tiramisu醬靚啲好食啲,都唔會太甜味道夾🉐🧋黑糖牛乳💰$28/ 跟pancake/ croffle +$20原來呢到都有好多款嘢飲,又係要黑糖珍珠鮮奶,好飲有奶味🚩am.pm (油麻地) @am.pm.hk 📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
油麻地黃巴士大家實聽過,以前成日經過都好多人

🥐Molten Chocolate Croffle💰$35

原來呢到都有好多款嘢飲,又係要黑糖珍珠鮮奶,好飲有奶味

🚩am.pm (油麻地) @am.pm.hk
📍油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖

2022-03-19
2022-03-24 20 浏览
最愛的街頭甜品❤️每次經過必食🤤🤤窩夫同梳乎厘都好好食,仲有好多味道選擇, 另外加多10蚊可以有埋北海道牛乳雪糕撈埋一齊食。除此之外仲有唔同嘅飲品同雪糕,希望可以試晒佢啦😳
最愛的街頭甜品❤️每次經過必食🤤🤤
2022-03-24 33 浏览
平時去大熱麵包店嘉多利一定經過呢間🥞梳乎厘班戟店佢嘅黃巴士🚌造型好吸睛淨係睇Menu已經覺得好吸引味道創新仲有🥐牛角包窩夫而且亦有🥤奶昔賣🔸炎燒布丁梳乎厘 $60呢款係店鋪嘅Signature,店員會即時用火槍將表面焦糖燒至金黃色。梳乎厘質感好鬆軟,面層仲有好多吉士醬,配上香脆焦糖,食落甜甜地好正👍🏻而且仲配有北海道3.6牛乳雪糕,好濃牛乳味。加咗蝶豆花後,顏色變得好靚~🔸黃金布丁燒牛角包窩夫 $28⁣呢款係利用牛角包壓成窩夫,價錢好抵食!店員都係即場用火槍噴,好脆口,重牛油味😍🔸愛文芒果3.6牛乳奶昔|$45奶昔有好濃郁嘅芒果味,甜甜地,口感豐富,每啖都有好多愛文芒果,而且用左3.6牛乳,所以都好濃奶味,口感滑溜。
平時去大熱麵包店嘉多利

🔸愛文芒果3.6牛乳奶昔|$45
2022-03-15
  • 炎燒布丁疏乎厘配日本3.6牛乳雪糕
2022-03-22 33 浏览
之前係am.pm食過疏乎厘pancake覺得幾好食,見到依家佢哋出咗依家好hit新品—croffle 牛角包窩夫,即刻去排隊。Order咗一個$35 黃金布甸燒牛角包窩夫加$1 外賣。其實呢啲應該要即叫即食先好食,但我已經經過左幾次而且見疫情嚴重,都係忍唔住叫咗外賣,點知外賣真係唔好食⋯成個croffle凍咗而且面頭嘅布甸餡都凍哂,牛角包凍到唔脆,唔熱食真係失哂分!都係下次疫情擴散要即叫即食一次先公正…

黃金布甸燒牛角包窩夫
2022-03-18 16 浏览
💛💛💛依間店鋪無堂食,只可以立食/帶走食。 為左唔影響食物質素,我係揀左立食。佢嘅梳乎厘pancake 真係好高質🤩🤩。🥞➡️梳乎厘食落好軟身,好有空氣感🤤🤤。梳乎厘上面有層薄薄好似焦糖燉蛋咁嘅炙燒效果,幾脆又甜甜地,再配埋啲吉士醬,真係食到停唔到口😋。🍦➡️淺藍色北海道牛奶雪糕食落口感順滑,牛奶味香濃,同梳乎里好夾😛😛。🍽炙燒布甸梳乎厘+雪糕: HK $60好味指數👅:🌸🌸🌸🌸
💛💛💛
🍽炙燒布甸梳乎厘+雪糕: HK $60
好味指數👅:🌸🌸🌸🌸
꒰꒰ sᴡᴇᴇᴛs ꒱꒱ Shizuoka Matcha Croffle $35静岡抹茶既Croffle新鮮出爐 食落香酥脆🥐 面頭有巨量既抹茶粉同cream勁香濃🍵 非常邪惡🤤😎Rich in Shizuoka Matcha w/ generous portions of cream definitely was a must-try one😆 Toasted croffle was quite crispy & buttery🧈 I just can’t munching on it even my stomach was super full😋評分: 8/10🌟꒰꒰ sᴡᴇᴇᴛs ꒱꒱ Crème Brûlée Soufflé Pancake Set 2pc $60炎燒布丁梳乎厘食落好鬆軟仲有蛋香🥚 加上邪惡既炎燒布丁醬 香甜得黎帶點焦香🍮 套餐配埋加咗蝶豆花變成藍色既日本3.6牛乳雪糕🍨 食落軟滑得黎奶香十足 一冷一熱既配搭實在唔錯💕It’s my second time for having this evil dessert🙈 Even though it took tim
評分: 8/10🌟

It’s my second time for having this evil dessert🙈 Even though it took time to wait for it, but it was definitely worthy!🤎Mouthwatering presentation w/ the sweet & caramelised crème brûlée sauce, and the egg, fluffy soufflé pancake was super satisfying🤤 Butterfly Pea accompanied the signature Japanese milk to the pretty blue colour🍦 It was cool & smooth, and match with the soufflé pancake🥞
評分: 8.5/10🌟
————————————————————————————
am.pm (油麻地)
油麻地彌敦道560譽發廣場地下B舖
e salty wind💨 to you✨ Having the crispy thick fries🍟 with the coconut milkshake definitely enhanced the whole complexity🤎
評分: 8/10🌟
—————————————————————————————
Texas Burger (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊12樓1A號舖
2022-03-05 49 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5在旺角家樂坊到油麻地之間,有一家像極黃色巴士🚌梳乎厘小店,經常大排長龍,不說也知道有原因吧!其實很久以前也曾經試過她的疏乎厘,熱烘烘出爐,又鬆軟又香濃,確實是非常美味!😋 小店皇牌推介還有Croffle,它正是Croissant和Waffle的混合體,由韓國率先引入,顧名思義是將一個捲好的牛角包麵團放進窩夫機,壓制成窩夫形狀,再配上各式各樣甜品餡料,邪惡、誘惑又美味!🧇😆💋 黃金布丁燒 ($35)試了皇牌中的皇牌 - 黃金布丁燒,香脆的Croffle上鋪滿澎湃的半溶黃金布丁,布丁醬濃厚又幼滑,蛋味香濃,表面輕輕焦糖化帶來更美味層次,整體口感煙煙韌韌,完勝~ 💯✨ 整體:鬧市中一點甜 ✨✅ 甜品非常有水準,推介疏乎厘、Croffle✅ 店員有禮,服務不錯✅ 地點便利,交通方便❎ 等候需時10-15分鐘
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻 /5

💋 黃金布丁燒 ($35)

✨ 整體:鬧市中一點甜 ✨
甜品非常有水準,推介疏乎厘、Croffle
✅ 店員有禮,服務不錯
✅ 地點便利,交通方便
❎ 等候需時10-15分鐘
疏乎厘