2025-03-27
一入去,環境舒適又有特色,打卡一流📸!先講講「辣椒蟹配饅頭」,呢個饅頭有蒸同炸兩款可以撿。我揀咗炸嘅,炸得金黃香脆嘅饅頭,蘸埋濃郁香辣嘅辣椒蟹醬,蟹味濃郁,辣中帶甜,每啖都超惹味,正到痹👍!「奶油麥片老虎蝦」都好正,老虎蝦大大隻,肉質爽口彈牙🦐,外層裹住香脆嘅牛油麥片,咬落去「卡滋」聲不斷,香濃嘅奶油味襯托住鮮甜嘅蝦肉,真係食到停唔到口!「雲吞配喇沙忌廉醬」都好有驚喜,雲吞入面有蟹肉同蝦肉,鮮味十足。喇沙忌廉醬濃郁厚身,融合咗喇沙嘅香料味同忌廉嘅奶香,一啖雲吞一啖醬,層次豐富到冇朋友😋!食完鹹嘢,梗係要嚟返個甜品啦!「咖椰爆醬」真係yyds!三層烤得剛剛好嘅麵包,塗滿咗香濃嘅咖椰醬、牛油、花生醬同巧克力醬,再鋪上一層厚厚的美祿粉🍫,每一口都充滿住甜蜜同幸福嘅味道,食完好滿!飲品方面,「美祿馬丁尼」同「玫瑰露恐龍」都好有特色。美祿馬丁尼將美祿嘅香甜同酒嘅香醇完美融合,好有新意;玫瑰露恐龍色彩靚麗,味道清甜,打卡一流!