2015-03-21
一間行時尚裝修的餐廳, 之前唔知原來係深水埗呢間係佢地第3間分店, 食完翻屋企上openrice想睇下呢一間餐廳d食評先知.1, 有加一服務費, 但水都冇杯, 要叫先至俾水, 我當佢環保,唔想浪費水, 但我問得要水, 咁我飲哂你都加翻d水比我呀, 一杯水由頭帶到落尾.2, 我叫左個牛肝箘意大利飯, 飯質應該係用電飯煲煮的, 米身不糯而米心亦不硬, 非傳統煮法, 而牛肝箘意大利飯則冇牛肝箘味, 亦冇芝士香味, 配以火龍果生果兜, 簡直不倫不類.3, 另外叫左個 Egg Benedict 一般, 無乜特別.4, 最後叫左杯Cappuccino, 原價HK$32.00 跟餐只需HK$15.00, 但完全沒有咖啡味, 到最後埋單時, 我同收銀的人講(樣子似是餐廳經理), 杯咖啡完全冇咖啡味(三合一最差個隻都好飲過佢), 佢以為我想投訴咁, 即刻話俾我知, 佢地沖咖啡位咖啡師,係有牌架! (我心諗:好多有車牌既司機都撞死人啦), 佢仲話如果加多8蚊, 杯咖啡會好飲D, 咁講法即係話, 我如果唔食野, 俾HK$32.00就會飲杯冇味既咖啡, 但加多8蚊就飲到杯有味既咖啡, 咁杯咖啡即係要HK$40
牛肝箘意大利飯
4, 最後叫左杯Cappuccino, 原價HK$32.00 跟餐只需HK$15.00, 但完全沒有咖啡味, 到最後埋單時, 我同收銀的人講(樣子似是餐廳經理), 杯咖啡完全冇咖啡味(三合一最差個隻都好飲過佢), 佢以為我想投訴咁, 即刻話俾我知, 佢地沖咖啡位咖啡師,係有牌架! (我心諗:好多有車牌既司機都撞死人啦), 佢仲話如果加多8蚊, 杯咖啡會好飲D, 咁講法即係話, 我如果唔食野, 俾HK$32.00就會飲杯冇味既咖啡, 但加多8蚊就飲到杯有味既咖啡, 咁杯咖啡即係要HK$40.00計埋加一, 成HK$44.00蚊, 我去starbucks飲杯大SIZE都係HK$35.00渣.
题外话/补充资料:
能夠開到第三間, 並非易事, 希望話事人多多用心.