2020-11-18 1305 浏览
餐廳用上白色主調, 佈置放上好多迷你綠色盆栽及植物, 感覺小清新, 座位舒適,牆壁掛上相撲手的掛畫, 令人眼前一亮 , 透過玻璃窗可以看到波鞋街的璀璨 熱鬧夜景,十分樂在其中。安格斯牛芝士漢堡$88 牛肉漢堡份量十足,中間夾著 半溶芝士、 新鮮蕃茄和生菜及一塊厚切熱燙手打牛肉, 牛肉漢堡肉味香濃 , 包皮微脆香軟, 充滿牛油香氣, 配上熱熱呼呼的粗身薯條,別有一番滋味。蘆筍大蝦黑松露意大利飯$110 黑松露意大利飯口感濕潤, 帶微硬口感, 還有啖啖濃郁芝士和黑松露獨特香氣,配上爽甜蘆筍仔,及彈牙的大蝦 , 鮮味吸引, 十分欣賞。卡邦尼意粉$92幼身的卡邦尼意粉,口感煙煙靭靭 , 軟硬適中, 每條麵條都掛滿忌廉醬汁,配埋惹味煙肉,香味瀰漫口腔, 每口都令人津津回味。香辣炸雞翼(四隻)$52香辣炸雞翼外皮烤至金黃色 , 賣相令人垂涎, 外皮脆卜卜, 內裡仍然多汁嫰滑, 帶微辣,惹味過癮。芒果沙冰(跟晚餐, 可享用特飲半價優惠)芒果奶昔 ,清新馥郁,拌勻後 ,啜一口沙冰, 沁出蜜甜芒果的果香,十分迷人。

安格斯牛芝士漢堡$88

卡邦尼意粉$92

香辣炸雞翼(四隻)$52

芒果沙冰(跟晚餐, 可享用特飲半價優惠)
2020-11-18 57 浏览
之前都去過先施大廈嘅店舖 食過lunch已經覺得幾抵食 環境唔錯 最近發現原來佢哋開咗分店見新開分店環境幾舒服又咁有日系feel就book左尼同朋友gathering😚同樣兩間都係樓上Cafe 格局舒服 裝修簡約得尼有日系文青感覺🇯🇵 連掛畫都充滿日本文化 令人覺得好似身處喺日本嘅餐廳咁🤣懶人包$118好豐富嘅all day breakfast😋薯餅香脆 做到外脆內軟效果👍🏼炒蛋好香滑🍳明太子蟹肉忌廉意大利粉$128有唔小忌廉汁夠creamy😋 意大利粉彈牙煮得啱啱好,配上足料香濃既明太子、鮮甜嘅蟹肉🤤☕️🥀Rose latte 跟餐+ $24好香的玫瑰味 入口滑溜 甜度剛好。☕️熱焙茶鮮奶 跟餐+ $26近排愛上焙茶鮮奶但唔係間間Cafe都有 難得呢間有就即刻order左試吓 焙茶味超級香濃 茶味回甘醇厚 質感香滑 推介大家要試!🍫朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $58甜品製作需時 但比我哋想像中快就有啦朱古力味香濃,配上雲呢拿雪糕🍨一齊食 一凍一熱so perfect🥰焦糖燉蛋$48燉蛋夠creamy 覺得焦糖味可以再出d~

懶人包$118
好豐富嘅all day breakfast😋
薯餅香脆 做到外脆內軟效果👍🏼
炒蛋好香滑🍳

明太子蟹肉忌廉意大利粉$128

☕️🥀Rose latte 跟餐+ $24
好香的玫瑰味 入口滑溜 甜度剛好。

☕️熱焙茶鮮奶 跟餐+ $26

🍫朱古力心太軟配雲呢拿雪糕 $58
甜品製作需時 但比我哋想像中快就有啦

焦糖燉蛋$48
燉蛋夠creamy 覺得焦糖味可以再出d~
焦糖燉蛋

焦糖燉蛋
  • 明太子蟹肉忌廉汁意大利粉
最近翻工都好忙呀!難得有假當然要同朋友假日chill 下啦! 位於旺角既90s lazy係身邊朋友極力推介要去試既~ 我地襯中午時間冇乜人去tea下啦 餐廳環境舒適,裝修偏向日本風!好舒服啊👏🏻紅酒燴牛尾飯🍷紅酒烹調牛肉真的很合適喔👅牛尾肉燉得軟軟的!!牛味相對濃郁~所燉出來的醬汁更是膠質滿滿🤤🤤用來送飯真係一流👍🏻👍🏻溫泉蛋肉醬意粉🍝呢款意粉一直都係我最愛🤤不過呢間味道更加特別!! 肉醬意粉攪拌後充滿了黑醋的味道🍝 每條意粉都掛上了滿滿的肉醬及黑醋醬汁~份量也很足夠!!煙肉芝士焗西蘭花🥦西蘭花可稱為最健康既蔬菜🤤餐廳加入了煙肉及芝士來配搭以增加多重口感👅👅 真係健康得黎又好味啊🍴🍴辣炸魷魚🦑呢個真心推介👅魷魚經過油炸後,外焦里嫩🤤香酥的口感中點魷魚的嚼勁🦑🦑配搭着泰式辣醬,真係食到舔舔脷啊🤩🤩朱古力心太軟配雪糕🍦心太軟的奧妙之處就是在外層上劃下那一刀,裏面的朱古力漿如火山熔岩般流出🤩🤩 香濃的朱古力蛋糕再加上流心的朱古力漿👅👅真係幸福滿滿🍫暖暖嘅流心朱古力配凍冰冰嘅雪糕係超級好味啊😋跟餐還送上凍熱柚子蜜各一杯🍹🍹
最近翻工都好忙呀!難得有假當然要同朋友
餐廳環境舒適,裝修偏向日本風!
好舒服啊👏🏻

紅酒燴牛尾飯🍷

溫泉蛋肉醬意粉🍝
每條意粉都掛上了滿滿的肉醬及黑醋醬汁~
份量也很足夠!!

煙肉芝士焗西蘭花🥦

辣炸魷魚🦑

呢個真心推介👅魷魚經過油炸後,外焦里嫩🤤

朱古力心太軟配雪糕🍦

跟餐還送上凍熱柚子蜜各一杯🍹🍹

2020-11-16 83 浏览
預早幾日喺openrice book咗位見到山東街呢間係新嘅舖頭 睇相覺得比較乾淨同小清新搭正6點先入得 環境同相差唔多乾淨企理 仲有洗手間白色佈置覺得比較舒服同relax我哋等齊人先落單嗌咗Dinner set 兩個D兩個ED係牛肝菌Risotto $95E係蘆筍大蝦黑松露Risotto $110好鍾意佢整到唔太濕唔太乾 剛剛好啲飯又唔會冧晒 有啲咬口咁牛肝菌都好香 朋友都話好食但份量嚟講真係偏少我哋女仔都覺得少咗啲 好快就食完隨餐有飲品嘅或者跟餐可以用半價優惠嗌特別啲嘅飲品我哋就寧願用半價飲特飲 $23蚊杯嗌咗兩個熱情果Smoothies 一個白桃Smoothies 其實係沙冰嚟嘅 幾清新啦一個熱情果Soda 飲完覺得喉嚨好舒服 嗌咗一個小食 辣炸魷魚 $68冇諗過咁好食其實係炸魷魚圈嚟嘅 但一啲都唔會韌 啱啱好冇overcooked佢提供個sauce都好夾地點好易搵到 有大大個招牌喺上面 就算大廈門口都有 仲要有兩層成個餐廳環境都算係靜靜地嘅可以同朋友傾下偈chill下嗰種不過始終weekend可能比較多客啦所以職員都係咁嚟收碟到我哋入座計大概1.5小時嘅時候職員直接出單兼同我
預早幾日喺openrice book咗位

整體上都係一間質素唔錯嘅黃店嚟

建議weekday嚟可能會好啲啦

2020-11-14
  • 牛肝菌意大利飯
餐廳:90s Lazy (旺角)地址:旺角山東街50號1-2樓最近啱啱完咗一期實習,雖然中間就有啲難過,不過都捱過咗lu,所以呢排瘋狂掃黃店💛,捐窿捐罅去食好西慰勞吓自己🤪呢間山東街嘅90s Lazy係旺角第2間分店,同樣喺樓上cafe☕️,格局新穎舒服,有啲日系文青感覺🇯🇵,不過地方就有啲淺窄,傾偈就可能無咁方便喇🙈香辣蒜片蜆肉扁意粉 $95食落口唔會好重口味,唔會有好濃醬料或者鹹味,蜆肉都唔會太細舊,仲無腥臭味,配合少少蒜片,突顯出佢嘅惹味,同時唔會太辣🤤。份量適中,不過食到最後有少少乾身,所以食之前記得撈勻佢😎,飲埋杯送嘅柚子蜜就啱啱好😉法式香草燒羊架 $208作為一個羊架既愛好者,見到有燒羊架又點會放過佢😆,個侍應一拎碟羊架出嚟,就聞到好香嘅燒烤同羊羶味🐑,一睇就知火候控制得好好,個色澤真係好吸引😍。食落口唔會油膩,而且keep到肉質幼嫩嘅程度✨,羊羶味聞落好香,食落又唔會太重,就算怕羊羶味嘅人都會鍾意!加上燒過嘅翠玉瓜、南瓜🎃、薯仔🥔等配菜,真係一食冇停口。雖然價錢好似有啲貴,但物有所值,非常推薦大家試吓🥰法式窩夫配雪糕 $52食完主菜又點少得甜品呢❤️,叫咗個法式窩夫配雪糕🧇,
餐廳:90s Lazy (旺角)
地址:旺角山東街50號1-2樓

香辣蒜片蜆肉扁意粉 $95

法式香草燒羊架 $208
一睇就知火候控制得好好,個色澤真係好吸引😍。

法式窩夫配雪糕 $52
食完主菜又點少得甜品呢❤️,
叫咗個法式窩夫配雪糕🧇,窩夫既甜度適中,啱晒我依啲吾太鍾意食太甜既人👍🏻,
不過我就覺得個窩夫唔夠脆,但勝在一啖窩夫、一啖雲呢拿雪糕咁嘅食法真係好好味😋,所以整體都算唔錯
2020-11-13
Lazy & Cozy Cafe💛 90's Lazy💫..90後。。總比人一種懶散的態度嗎❓那就錯了,有一班90後💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️💁🏻‍♂️💁🏻‍♀️ 敢博敢試既年青人,為著自己夢想開設一間樓上西餐廳🍽,以自己對飲食既熱誠而創出一片天。希望每一位來到餐廳用膳既人,有種喘息既空間。.ll $68Spicy Fried Squidll $110Asparagus & King Prawn with Truffle Risottoll $128Linguine with Mentaiko & Crab Meatll $48Ginger Latte (White Expresso)ll $55Mango Milkshake.小食魷魚圈🦑 份量不少,肉質有彈性而外皮香脆;主食Risotto🍚 & Linguine🍝,貌相精緻而味道不差;薑汁Latte💛 平日比教少見,薑味出,岩晒我;芒果Milkshake🥭🥛 味道清新,滿好喝的。.一間以木系為裝修風格的西餐廳,走文青路線,係度用餐真的很放鬆,大概樓上Cafe🍽 就是少一份嘈吵、多一份寧靜舒適感吧。..×××××ש旺角山東街50號

Lazy & Cozy Cafe💛 90's Lazy💫

l[辣炸魷魚]l $68
Spicy Fried Squid

l[蘆筍大蝦黑松露意大利飯]l $110

l[明太子蟹肉忌廉汁意大利粉]l $128

l[薑汁鮮奶咖啡]l $48
Ginger Latte (White Expresso)
l[芒果奶昔]l $55
Mango Milkshake

小食魷魚圈🦑 份量不少,肉質有彈性而外皮香脆;

×××[90s Lazy]×××
©旺角山東街50號1-2樓

2020-11-12 54 浏览
「90s Lazy」我係Lady,唔係Lazy😂😂😂😂😂收工約咗朋友一齊食飯,行街覓食之際,遠望有間燈光招牌,在二樓之處望見窗內坐滿人,又八卦下係乜嘢嚟,原來係一間西餐廳,個名幾特別⋯⋯等第二張枱,時間大約五至六分鐘,咁就有位.......yeah😉————————-食乜好🤔🤔:先來兩杯飲品,凍熱柚子蜜各一杯,天氣涼又帶點乾燥,潤潤喉就最正🥰———————-🟣啤酒🍻薯條配黑松露醬:即炸薯條甘香鬆脆,加有啤酒調配更加軟熟好味,再點上黑松露醬更覺滋味—————————-🟠炸洋蔥🧅圈及芝士條:即炸即吃的滋味、新鮮又香又配,洋蔥🧅圈的脆香、芝士條一咬下爆芝士的引誘⋯⋯😍😍😍😍😍————————🟢素菜漢堡:(意大利黃青瓜🥒、🍆瓜、生菜🥬、番茄🍅、芝士🧀)素菜的漢堡比吃肉的漢堡更吸引,面頭鋪滿熱辣辣的迷人又香的芝士、配上新鮮又爽又甜的蔬菜、黃青瓜又甜又爽、🍆茄子又香又軟熟、生菜🥬青新爽口又爽甜、番茄🍅清甜甜在心,全部又健康的素菜漢堡,內外的漢堡包🍔又熱又軟熟,配菜薯🥔角沙律🥗菜......好味道的盡在不言中😋————————-🟤香草燒春雞蘆荀意大利飯 (半隻)有半隻燒春雞認真抵食,雞🐔肉有香草🌿的
「90s Lazy」

我係Lady,唔係Lazy😂😂😂😂😂

————————-
食乜好🤔🤔:

———————-
🟣啤酒🍻薯條配黑松露醬:

—————————-
🟠炸洋蔥🧅圈及芝士條:

🟢素菜漢堡:
(意大利黃青瓜🥒、🍆瓜、生菜🥬、番茄🍅、芝士🧀)

————————-
🟤香草燒春雞蘆荀意大利飯 (半隻)
有半隻燒春雞認真抵食,雞🐔肉有香草🌿的香氣,肉質嫩滑,意大利飯軟硬度適中,我最喜愛這個口感,蘆筍的香甜溶入飯內的鮮甜,令意大利飯吃出來更迷人更有淸新的感覺⋯⋯

————————
環境衛生又清潔、坐位舒適闊落、一邊吃著一邊窗外的街景,更有大自然下的享受

———————-
員工雖然不多,但仍有著水準的服務👍
開心🥳⋯⋯就是咁簡單
2020-11-10 134 浏览
相約因為公事被壓抑好耐嘅同事一齊食個飯,出到旺角都未諗到食乜,點知就見到個大大招牌寫住「empty yourself定body」,就覺得應該一試。下面街係平時非常熱鬧嘅波鞋街/女人街,上到去非常驚喜,係一間木系cafe,好flesh嘅感覺。我同同事都點左個‘’懶人包‘’即係all day breakfast 😆連個名都別致過人。岩哂我地想懶嘅心情。 黎到係一份普通嘅all day breakfast,有炒蛋、有我最中意嘅薯餅、德國腸(?)、茄汁焗豆、兩塊有餐肉味嘅煙肉、厚多士。比想像中普通左啲,不過係lunchtime 想食all day breakfast 嘅唔錯選擇。唔記得左,呢間仲要加一...Btw.原來我隔黎位同事都係同一日去,某女同事話啲意粉唔夠食😂
唔記得左,呢間仲要加一...
熱泡沫咖啡
熱泡沫咖啡
熱紅棗茶
All  day  breakfast
2020-11-10 34 浏览
穿越人來人往嘅街波鞋街之後,發現1樓有間文青風嘅小cafe播著jazz,係熱鬧城市中嘅一片綠洲☘️雖然叫lazy, 但cafe 舒服嘅裝修,超級helpful嘅員工同搞笑嘅menu都睇得出cafe係俾足心機!點左’超級餓 Am I dead’ all day breakfast ($98) 同安格斯牛肉芝士burger ($72)。 ‘Am I dead’ all day breakfast 對就嚟餓死嘅人黎講真係會救你一命,因為咁嘅價錢你5會預到佢真係超級大份!😂 安格斯牛肉芝士burger牛肉好juicy, 薯🍠條新鮮炸起脆卜卜。總括來說,係一間性價高嘅cafe! 😊

總括來說,係一間性價高嘅cafe! 😊

2020-11-09 70 浏览
📍 90s Lazy (山東街) (旺角)收工成日經過今日終於可以一試一試呢間cafe,估唔到食物嘅味道都幾有驚喜,cafe呢講整得算好好味,食物又大大份!因為間cafe新開,好好乾淨又簡潔,環境又舒適,好好坐,又夠靜 好岩傾計!坐嘅地方好似坐sofa咁,真心好舒服!.明太子蟹肉忌廉汁意粉$128(7.9/10分)落足料,好creamy 朋友食完一啖又一啖.懶人包$118 即係all day breakfast,大碟又足料,兩條腸好好味!.墨西哥雞肉烤餅$65( 7.5/10分)好味,烤餅夾住芝士同埋微辣雞肉,足足食咗兩件呀,伴碟都花足心思架!.用餐🌾心情:地方夠正又坐得舒服,仲要係新cafe ,喺正旺角市中心
📍 90s Lazy (山東街) (旺角)

明太子蟹肉忌廉汁意粉$128(7.9/10分)
落足料,好creamy 朋友食完一啖又一啖
懶人包$118
墨西哥雞肉烤餅$65( 7.5/10分)

📍 90s Lazy 🎗📍 旺角 • 山東街50號1-2樓日前曾到訪位於旺角先施大廈的《90s Lazy》,同行的朋友都十分喜歡。想不到他們這麼快就開立分店了,恭喜恭喜 💪💛分店同樣位處於旺角,面積好像比本店大一點點。本店空間不小,可是比較侷促,客人聊天的時候會比較嘈吵;山東街的這間分店感覺比較寬敞,也沒有上述情況,加上很多沙發椅,感覺舒適:)雖然這裡的名字為「90s Lazy」,有懶洋洋的味道,店員的衣服也印上「冗員」兩字,可是店員的服務一點都沒有怠慢,反而一眼關七的留意哪裡的客人需要幫忙💛食物選擇非常多,也有套餐可以選。我們點了一個晚餐,另外散點了一些小食、主食。香辣蒜片蜆肉扁意粉 Linguine alle vongole ($95)這個是晚餐的其中一個選項。蜆肉跟蒜片的份量很多,蒜香十足,蜆肉味道鮮甜,蠻新鮮。扁意粉軟硬適中,彈牙、有嚼勁。碟子底部有點多油🙊熱柚子蜜 (套餐 +$4)點套餐的話可以加配飲品~凱撒沙律 Caesar salad ($72)這沙拉份量好大!🥗沙律菜很新鮮🥬,很爽脆;配上香脆的麵包粒和煙肉碎,非常美味!懶人小食拼盤 90s Lazy platter (
📍 90s Lazy 🎗
📍 旺角 • 山東街50號1-2樓

想不到他們這麼快就開立分店了,恭喜恭喜 💪💛

分店同樣位處於旺角,面積好像比本店大一點點。
本店空間不小,可是比較侷促,客人聊天的時候會比較嘈吵;

食物選擇非常多,也有套餐可以選。
我們點了一個晚餐,另外散點了一些小食、主食。

香辣蒜片蜆肉扁意粉
這個是晚餐的其中一個選項。
蜆肉跟蒜片的份量很多,蒜香十足,蜆肉味道鮮甜,蠻新鮮。
扁意粉軟硬適中,彈牙、有嚼勁。
碟子底部有點多油🙊
熱柚子蜜
熱柚子蜜 (套餐 +$4)
點套餐的話可以加配飲品~

凱撒沙律
凱撒沙律 Caesar salad ($72)
這沙拉份量好大!🥗
懶人小食拼盤
懶人小食拼盤 90s Lazy platter ($118)
這份以餐廳名字來命名的小食拼盤,真的很適合懶人,
因為一份拼盤裡面包含了四款小食(香辣炸雞翼、炸芝士條、炸洋蔥圈、炸粗薯條),不想慢慢選的朋友,點這個就對了!🤗
懶人小食拼盤
基本上每樣食物都很好吃,最可以打卡的一定是這個芝士條!
炸漿裡面包裹mozzarella芝士條🧀,炸起後趁熱拉開融化了的香濃軟滑芝士,這拉絲效果也真是太好看🤩
香草燒春雞蘆筍意大利飯(半隻)
香草燒春雞蘆筍意大利飯(半隻)  ($95)
Grilled spring chicken & asparagus risotto w/ cream sauce
春雞外皮稍微的香脆,肉質滑嫩,十分美味😛😛
意大利飯以奶油醬同煮,濃稠帶香味;
不過米心不像意大利飯般硬硬的有嚼勁的🍚
2020-11-09 35 浏览
今晚約咗舊同事到旺角開餐,佢提議黎呢間旺角山東街的90S Lazy , 說之前食過說好味,咁我當然冇問題啦😊。到店內見裝修很開揚, 地方寬敞, 環境舒服, 用上木枱同椅帶有文青風格, 牆上的相樸手油畫很攪笑~#是日餐湯加$20的是日餐湯是青瓜蓉忌廉湯, 湯濃郁同creamy, 配搭青瓜蓉, 口感清新!#沙律菜加$20的沙律菜, 份量足夠2人食, 菜好新鮮配上黑醋汁, 酸酸的很醒胃呢!#明太子蟹肉忌廉汁意大利粉意粉上面灑了些紫菜條, 拌勻後食落有咸帶鮮的明太子同蟹肉, 忌廉汁豐富, 故條條意粉都索晒汁, 蟹籽咬落好脆, 仲加了磨菇...,令口感更加豐富, 食唔停呢~#香煎比目魚柳伴黑水欖茸番茄沙沙首先個擺盤好精緻,令人胃口大開先,個比目魚皮煎得很香脆,魚只略有調味帶點咸,魚肉質很嫩滑,配上黑水欖茸番茄沙沙又健康,仲好好味😋。友人叫了熱柚子蜜滋潤下, 而我就點了杯凍檸茶消消膩.😋😊
#是日餐湯
#沙律菜
#明太子蟹肉忌廉汁意大利粉
#香煎比目魚柳伴黑水欖茸番茄沙沙
友人叫了熱柚子蜜滋潤下, 而我就點了杯凍檸茶消消膩.😋😊
2020-11-08
2020-11-08 55 浏览
平時好鐘意去啲文青cafe,今日就同朋友去左旺角一間新開既cafe到食dinner。呢間cafe好大間,有成兩層咁多,唔洗同人逼!呢度有好多唔同種類既野食同埋野飲,好吸引!我地點左懶人包,呢個名真係改得好好啊🤣All day breakfast 真係岩哂小編呢個懶人,幾乎次次去cafe諗都唔諗就點,咩都唔洗諗就可以食到咁多樣野食!呢度既滑蛋炒得好嫩滑,仲有惹味既煙三文魚,正!另外仲有牛肝菌意大利飯,牛肝菌加上芝士,再配上creamy既意大利飯,永遠唔會出錯既組合!個心太軟都好正!
呢度有好多唔同種類既野食同埋野飲,好吸引!

個心太軟都好正!
呢間餐廳係由90後開嘅,食物質素唔錯,環境十分有家嘅感覺🏡,不過杯朱古力有d搞笑😂:-1️⃣「威靈頓牛柳🥩 ($268) 」-Order左Medium Well,食落好牛柳超級多汁!牛肉淋身,低脂肪黎講算幾嫩,酥皮香脆🤩,重點係旁邊嘅伴菜味道好好,特別係紅蘿蔔鮮甜多汁!🥕🥔~Beef wellington is scrumptious! The tenderloin is juicy and meaty, wrapped by flaky pastry. -2️⃣「明太子蟹肉忌廉汁意大利粉🦀($128)」-呢款日式fusion意粉超creamy! 🤤明太子味濃郁,超級掛汁,但唔太食到蟹肉T-T~Linguine with mentaiko & crab meat-3️⃣「薄荷朱古力🍫🍃(+$23)」-呢個朱古力好香濃,薄荷味超突出,配合得啱啱好,拉花係誠意之作,但唔知點解杯野會係咁嘔泡😂~Mint chocolate is yummy! The chocolate goes well with the refreshing mint. It is creepy that it kept on fo
1️⃣「威靈頓牛柳🥩 ($268) 」
2️⃣「明太子蟹肉忌廉汁意大利粉🦀($128)」
3️⃣「薄荷朱古力🍫🍃(+$23)」
呢個朱古力好香濃,薄荷味超突出,配合得啱啱好,拉花係誠意之作,但唔知點解杯野會係咁嘔泡😂~Mint chocolate is yummy! The chocolate goes well with the refreshing mint. It is creepy that it kept on forming bubbles.
⚠️:跟餐特別飲品半價 50%off for a special drink if you order a set dinner.
威靈頓牛柳
明太子蟹肉忌廉汁意大利粉
威靈頓牛柳
明太子蟹肉忌廉汁意大利粉
2020-11-08 87 浏览
係呢個市道,90後良心青年主理既Cafe緊係要去支持下試下ε-(´∀`; )-🦀明太子蟹肉忌廉汁意大利粉|💰128好日式和風嘅味道,帶少少辣,蟹肉味都好濃配埋一粒粒嘅明太子同蟹籽又多咗重口感.🦐蘆筍大蝦黑松露意大利飯|💰110意大利飯煮嘅軟硬度啱啱好好多野菌同埋蘆筍配埋洋蔥好清爽隻蝦都煎得好香,蝦頭膏都好香.+沙津💰20估唔到加配嘅都咁大碟,好新鮮帶酸好開胃.🍟啤酒薯條配黑松露醬|💰52薯條炸得好脆,黑松露沙津醬帶酸解左少少油膩感黑松露味再重啲就好啦ε-(´∀`; )-🌹玫瑰鮮奶咖啡|💰48冇諗過玫瑰花味咁重咁香濃泡沫好綿密又夠多,對我來講就偏甜咗少少啦.🍯焦糖鮮奶咖啡|💰48焦糖味好香又唔會話好甜兩杯拉花都好靚(。・ω・。)-環境好靚,日式木系文青風,坐得好舒服-

🦀明太子蟹肉忌廉汁意大利粉|💰128
好日式和風嘅味道,帶少少辣,蟹肉味都好濃
配埋一粒粒嘅明太子同蟹籽又多咗重口感

🦐蘆筍大蝦黑松露意大利飯|💰110
意大利飯煮嘅軟硬度啱啱好
好多野菌同埋蘆筍配埋洋蔥好清爽
隻蝦都煎得好香,蝦頭膏都好香

+沙津💰20
估唔到加配嘅都咁大碟,好新鮮帶酸好開胃

🍟啤酒薯條配黑松露醬|💰52
薯條炸得好脆,
黑松露沙津醬帶酸解左少少油膩感
黑松露味再重啲就好啦ε-(´∀`; )

🌹玫瑰鮮奶咖啡|💰48
冇諗過玫瑰花味咁重咁香濃
泡沫好綿密又夠多,對我來講就偏甜咗少少啦

🍯焦糖鮮奶咖啡|💰48
焦糖味好香又唔會話好甜
兩杯拉花都好靚(。・ω・。)

環境好靚,日式木系文青風,坐得好舒服