餐廳:90s Lazy (旺角)地址:旺角山東街50號1-2樓最近啱啱完咗一期實習,雖然中間就有啲難過,不過都捱過咗lu,所以呢排瘋狂掃黃店💛,捐窿捐罅去食好西慰勞吓自己🤪呢間山東街嘅90s Lazy係旺角第2間分店,同樣喺樓上cafe☕️,格局新穎舒服,有啲日系文青感覺🇯🇵,不過地方就有啲淺窄,傾偈就可能無咁方便喇🙈香辣蒜片蜆肉扁意粉 $95食落口唔會好重口味,唔會有好濃醬料或者鹹味,蜆肉都唔會太細舊,仲無腥臭味,配合少少蒜片,突顯出佢嘅惹味,同時唔會太辣🤤。份量適中,不過食到最後有少少乾身,所以食之前記得撈勻佢😎,飲埋杯送嘅柚子蜜就啱啱好😉法式香草燒羊架 $208作為一個羊架既愛好者,見到有燒羊架又點會放過佢😆,個侍應一拎碟羊架出嚟,就聞到好香嘅燒烤同羊羶味🐑,一睇就知火候控制得好好,個色澤真係好吸引😍。食落口唔會油膩,而且keep到肉質幼嫩嘅程度✨,羊羶味聞落好香,食落又唔會太重,就算怕羊羶味嘅人都會鍾意!加上燒過嘅翠玉瓜、南瓜🎃、薯仔🥔等配菜,真係一食冇停口。雖然價錢好似有啲貴,但物有所值,非常推薦大家試吓🥰法式窩夫配雪糕 $52食完主菜又點少得甜品呢❤️,叫咗個法式窩夫配雪糕🧇,
餐廳:90s Lazy (旺角)
地址:旺角山東街50號1-2樓

香辣蒜片蜆肉扁意粉 $95

法式香草燒羊架 $208
一睇就知火候控制得好好,個色澤真係好吸引😍。

法式窩夫配雪糕 $52
食完主菜又點少得甜品呢❤️,
叫咗個法式窩夫配雪糕🧇,窩夫既甜度適中,啱晒我依啲吾太鍾意食太甜既人👍🏻,
不過我就覺得個窩夫唔夠脆,但勝在一啖窩夫、一啖雲呢拿雪糕咁嘅食法真係好好味😋,所以整體都算唔錯
2020-11-13