2021-04-25 71 浏览
今日去左尖沙咀同fd食生日飯🥳,搵到一間幾有FEEL既墨西哥菜,地方寬敞仲有個特大吧枱裝修幾靚,我地叫左個Tuna Ceviche,玻璃瓶加乾冰好靚,吞拿魚牛油果醬汁小小辣依個配搭好開胃(8分),仲有Buffalo Chicken Nachos香脆既墨西哥玉米片再加埋有好多唔同既醬汁,味道豐富有層次(8分),仲有CHILLI SHRIMP QUESADILLAS依個最鐘意,滿滿既拉絲芝士(9分),仲未完仲有叫多左個BEAN&LAMB Burrito黎到嚇親咁大舊,入面仲要有飯呀,但係羊肉好似小左D(6分),見到已經飽到....仲未完....仲有兩大杯SUNTORY PREMIUM BLACK...未飲睇到都醉喇😂最後當然食唔晒,要打包,服務都幾好,不過要講英文😅提外話咁岩果日有好多靚鬼妹🤭*8Five2 Restobar*地址:尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

*8Five2 Restobar*
地址:尖沙咀天文臺道8號地下2號舖
2021-04-24 376 浏览
上次同朋友食過晚飯覺得好正,今次與家人在尖沙咀逛完街後,便帶他們到此吃飯。星期六下午來到都幾多人,看着外面陽光普照心情都特別舒暢。墨西哥脆肉米片-雞肉 | $118又點了nachos,心心念念它很久。脆片依然有兩種口味,伴碟的牛油果🥑青醬及白色乳酪醬,增添了豐富味道。但今次底下充滿了沙律醬,脆片好快變得淋身。墨西哥玉米餅-辣椒雞 | $118上次試過炸魚,今次試下辣雞。味道跟水牛城辣雞差不多,不算太辣,雞肉一絲絲。玉米餅中夾著菜絲,加了沙律醬,感覺幾清新。墨西哥酥餅-芝士菠菜 | $98選了家人喜愛的菠菜饀料,有四塊酥餅,除了牛油果醬及乳酪醬外,還有蕃茄沙沙。酥餅夾滿了菠菜,有芝士流出,味道較輕,不會太膩。辣醬玉米饀餅-玉米豆芝士奶酪蕃茄醬 | $138未試過辣醬玉米饀餅,感覺似墨西哥卷加上醬汁。饀料有三色椒、好多流心芝士。醬料有蕃茄蓉,酸酸的幾開胃。

墨西哥脆肉米片-雞肉 | $118

墨西哥玉米餅-辣椒雞 | $118

墨西哥酥餅-芝士菠菜 | $98

辣醬玉米饀餅-玉米豆芝士奶酪蕃茄醬 | $138
2021-04-17
2021-04-24 48 浏览
今晚約了很久沒見面的朋友食晚飯,雖然是星期二,但感覺像Happy Friday。餐廳很有氣氛,音樂很響亮,有久違了的酒吧感覺。當然要吃個脆玉米片感受一下墨西哥的氣色,脆片有兩隻色,非常脆口,配啤酒一流。而我們點了Mojito ,薄荷味很香濃。墨西哥酥餅叫了大蒜大蔥雞肉味,非常香辣和惹味,如果不能吃辣的話,建議點其他口味。點三款不同的醬料,能增添不同的口味。豬仔骨令人印象最深刻,配有薄餅和薯條,豬仔骨非常腍,但不會很乾身。

餐廳很有氣氛,音樂很響亮,有久違了的酒吧感覺。

當然要吃個脆玉米片
感受一下墨西哥的氣色,脆片有兩隻色,非常脆口,配啤酒一流。

而我們點了Mojito
,薄荷味很香濃。

墨西哥酥餅

豬仔骨
2021-04-24 98 浏览
Chilling Mexico Saturday 🥂星期六happy hour,去下酒吧餐廳放鬆下飲下酒食下野傾下計是必須的😎 來到尖沙咀天文台道的墨西哥菜酒吧餐廳 @8five2restobar ,成個環境真係好chill🤩 呢度好多外國客人,真係似去左外國咁,我地來到當然要點下墨西哥地道美食,叫左:..🍗Buffalo Chicken Nachos好大碗雞肉墨西哥脆玉米片!沙律菜同雞肉鋪在兩種顏色既玉米脆片,灑滿水牛城辣醬,另外仲伴有兩款醬汁分開用細碗上,分別係牛油果蓉同忌廉芝士醬,我幾鍾意食呢個!係咁食,雞肉沾滿水牛城辣醬好惹味,同埋墨西哥脆玉米片食,脆卜卜有口感,最鍾意點牛油果醬..🌮Spicy Lamb Tacos 呢個要大推🤤 墨西哥玉米餅包住香辣羊肉碎同香料肉鬆,超好食!不過辣味係會回魂🤣 食果下未出事,慢慢吞落去,辣味慢慢散出來🌶🔥..🦐Chili Lime Shrimps Quesadilla 青檸蝦墨西哥酥餅,酥餅係軟身既,青檸蝦用左芝士醬一齊煮,香濃又fresh,不過就比較漏,食完會超飽..🍸Sex on the beach哈哈可以話係one of my fav.
Chilling Mexico Saturday 🥂
🍗Buffalo Chicken Nachos
🌮Spicy Lamb Tacos
🍸Sex on the beach
哈哈可以話係one of my fav. cocktail,尤其係諗唔到飲咩,味道唔會失準,畢竟係最common既cocktail,味道有少少橙香既甜🍊.
🍺Hoegaarden
叫錯左呢杯俾對方🙈🙈勁大杯,但食完辛辣野飲杯冰凍啤酒係爽既!.
食完呢餐大滿足☺️飽到無食晚餐😂 呢度環境氣氛一流!食物幾高質💕 Staff係外國人,態度好親切好好笑容😉 無論係朋友聚餐或情侶輕鬆浪漫約會,都係一個好地方呢
2021-03-27
2021-04-23 55 浏览
之前聽朋友講過依間restaurant and bar嘅氣氛環境同食物都好高質素!所以就約咗朋友過嚟chill吓~印象中墨西哥菜嘅食物款式唔算特別多,但依間餐廳嘅menu都幾大本,有好多嘢揀!NACHOS (Buffalo Chicken) $118小食嚟講分量真係好大,上面有調過味嘅雞肉,辣得嚟好惹味下面嘅Nachos唔怕唔夠汁,因為會配埋Sour cream同牛油果醬一齊上,送酒一流啊Pork Al Pastor $118一份有4件迷你Tacos塊皮有微微烘過,質地軟熟,中間夾住手撕豬肉,加上甜甜辣辣嘅醬汁,真係一啖接一啖!好好食!用埋上面嘅青檸汁,清新又開胃Burrito (Chicken Verde) $138依個係我最愛!兩條大大嘅卷餅,鋪滿辣蕃茄醬同芝士醬一齊焗上碟嘅時候,焗盤仲係熱辣辣的依塊皮更加煙韌有口感,包住滿滿嘅雞肉每一啖都好滿足!Chocolate Chilli Cake $68最後揀咗依款店員推介嘅甜品似一般嘅chocolate mousse cake,面頭有少少辣椒但其實唔係好辣,食咗成餐辣之後食依個蛋糕中和翻~

NACHOS (Buffalo Chicken) $118
Nachos

小食嚟講分量真係好大,上面有調過味嘅雞肉,辣得嚟好惹味

Pork Al Pastor $118

一份有4件迷你Tacos
用埋上面嘅青檸汁,清新又開胃

Burrito (Chicken Verde) $138

依個係我最愛!
兩條大大嘅卷餅,鋪滿辣蕃茄醬同芝士醬一齊焗
上碟嘅時候,焗盤仲係熱辣辣的
依塊皮更加煙韌有口感,包住滿滿嘅雞肉
每一啖都好滿足!

Chocolate Chilli Cake $68

最後揀咗依款店員推介嘅甜品
但其實唔係好辣,食咗成餐辣之後食依個蛋糕中和翻~
Nachos
  • Al  Pastor  Tacos
2021-04-22 51 浏览
中美洲墨西哥菜極具特色,是世界五大菜系之一,以玉米、馬鈴薯、辣椒、可可豆等材料為主幹,配以肉類、家禽或海鮮,更著重有不同醬汁伴食,味道偏濃,多以酸辣為主,食材配搭色彩鮮艷,極為配合墨西哥人的熱情奔放。星期二晚到訪位於天文臺道的一間墨西哥餐廳酒吧食飯,這次是我初嘗墨西哥菜,既期待又興奮。餐廳地方很大,室內有很多座位,水吧位置也很寬敞,門口是露天座,室內裝修很有特色,牆身有幅巨型壁畫非常吸引眼球。餐廳整夜持續播放着輕鬆的音樂,使我不禁也隨着搖擺身體,整體的環境氣氛給人感覺輕鬆自如,見到食客們個個都感受到呢個氣氛而開懷暢飲,非常熱鬧,覺得呢度都幾啱三五良朋聚埋一齊飲幾杯傾吓偈。嚟到墨西哥餐廳,梗係要食返啲墨西哥嘅特色食品啦!Buffalo Chicken Nachos ($118)墨西哥脆玉米片(nachos) 係一款好地道嘅食品,顏色非常鮮艷,浄玉米片已經有唔同嘅顏色,加埋辣椒, 雞肉,沙律菜苗,芝士,水牛醬汁,辣椒粉等食材,睇見都已經好開心。玉米片脆卜卜,夾埋雞肉和配菜再沾上醬汁芝士一齊食,多重口感,微辣,清新,有啲似食沙律,但係有埋玉米片又好飽肚吓,喜歡加埋乳酪或牛油果醬一齊食,更加滋

嚟到墨西哥餐廳,梗係要食返啲墨西哥嘅特色食品啦!

Buffalo Chicken Nachos ($118)

墨西哥脆玉米片(nachos) 係一款好地道嘅食品,顏色非常鮮艷,浄玉米片已經有唔同嘅顏色,加埋辣椒, 雞肉,沙律菜苗,芝士,水牛醬汁,辣椒粉等食材,睇見都已經好開心。玉米片脆卜卜,夾埋雞肉和配菜再沾上醬汁芝士一齊食,多重口感,微辣,清新,有啲似食沙律,但係有埋玉米片又好飽肚吓,喜歡加埋乳酪或牛油果醬一齊食,更加滋味。我好喜歡呢一個菜式,覺得又靚又有特色,仲好味添!一面食玉米片一面飲番杯嘢同朋友傾吓計都係幾唔錯嘅選擇。

Chilli Lime Shrimp Quesadilla青檸蝦墨西哥酥餅 ($128)

酥餅同樣是墨西哥人很喜愛嘅食品,今次揀咗辣辣地嘅檸檬蝦做餅內饀料,檸檬嘅清新同埋蝦嘅鮮甜可以中和酥餅嘅油膩感。呢個酥餅比之前嘅玉米片辣,更加醒胃,如果唔想咁辣加啲蕃茄莎莎醬就可以降低辣味。

Salted caramel cheese cake
鹹焦糖芝士蛋糕($68)

賣相好靚,蛋糕用一隻好靚嘅碟盛著,而且還有新鮮紅莓藍莓和兩朵鮮花伴碟。呢款芝士蛋糕好有質感,芝士味濃郁,焦糖醬汁除咗香甜還帶有鹹鹹地嘅味道,都幾特別。

Big Bang ($82)

呢款係signature mocktail, 冇酒精成份,主要係芒果汁,百香果汁同埋菠蘿汁嘅混合體,飲落好清新好舒服👍而且更用一隻好靚嘅雀仔型杯裝住,一上枱我就忍唔住不停咁喺度打卡,足足影左成分鐘先慢慢品嚐。

High Ball ($88)

呢款係classic cocktail ,不嗜酒嘅我也飲咗一啖,酒味香醇,但對於我來講一啖已經很足夠了。

整體覺得墨西哥菜好有特色,無論在製作或擺碟方面也很講究,喺香港呢個國際都市應該多啲推廣。
2021-04-13
2021-04-22 64 浏览
本身對於西方菜系非常感興趣的友人,今次帶隊來到位於尖沙咀天文台台8號的8Five2 Restobar 試試佢嘅墨西哥菜。講起墨西哥菜,第一樣想起的當然就係nachos,所以立即點了chicken nachos 當前菜小食。呢到嘅nachos 有紅黑兩種顏色,係視覺上已經比到一種與別不同的感覺我。 再黎係Lamb Enchilada, 羊肉辣玉米餡餅, 羊肉獨特嘅香味配上特製嘅Ecudurian sauce, 帶比人濃厚多層次嘅味覺衝擊。Pulled pork Quesadillas, 豬肉絲做成嘅墨西哥酥餅,配搭上Caribbean habanero sauce, 多種醬汁混合出不同味道組合,亦係墨西哥菜令人欽佩的特式。室內柔和的燈光,熱情的外藉服務員,舒適的用餐環境,配上啤酒和美食,絕對是下班後與良朋知己共聚一堂的理想地方。

2021-04-21 74 浏览
尖沙咀附近的餐廳很多間都試過了,平時路經這間8five2以為只是酒吧,原來還有提供餐飲服務。👍🏻所以立刻試試,果然沒讓我失望。餐廳主要提供的是墨西哥菜,急不及待要去試試,首先帶位員工服務很好👍🏻笑容滿面的安排就座,絕對能令客人留下深刻印象。❤️一共點了三個菜及兩個甜品~首先必點的菜當然是最出名的墨西哥脆玉米片~(Buffalo Chicken Nachos $118)玉米片很香脆,配上奶酪水牛醬,裡面混入雞絲,味道非常配搭,很有墨西哥的風味。店舖內的裝潢亦非常舒適,光暗度很顯格調~(Spring Chicken Fajitas $168)這碟鐵板燒春雞新鮮即叫即整,上菜時鐵板熱辣辣咋咋聲,傳出陣陣的香料味,雞肉完全吸收香料的味道,很入味。(Pulled Pork Quesadillas $108)這碟墨西哥烤餅一定要點,餡料很惹味👍🏻裡面是豬肉絲,口感很特別。烤餅是熱烘烘的,所以入面的芝士與豬肉絲的配搭很不錯~在咬的時候,都有拉絲效果哈哈。
一共點了三個菜及兩個甜品

店舖內的裝潢亦非常舒適,光暗度很顯格調~

(Spring Chicken Fajitas $168)

這碟墨西哥烤餅一定要點,餡料很惹味👍🏻
  • Buffalo Chicken Nachos
📍 8Five2 Restobar📍 尖沙咀 • 天文臺道8號地下2號舖九龍蘭桂坊,諾士佛臺,以眾多酒吧聞名。走出諾士佛臺,就來到天文臺道,也是一個很多酒吧的區域,其中一家是這間《8Five2 Restobar》。名字用上852,感覺像家🇭🇰;原來+52更是墨西哥的電話國際區號!-餐廳裝潢時尚,播著輕快音樂,使人可以放輕鬆~有室內、室外位置。天文臺道車流不算多,所以坐外面吹吹風也蠻舒服的。OpenRice訂座優惠很多,下午4點甚至有{五折優惠}!!🤩所以下午茶時段客人也蠻多!-Corn cheese balls ($78)胡椒芝士玉米球芝士玉米球炸的香脆可口,帶淡淡的玉米味道🌽內裡的芝士味道濃郁,而且可以拉絲🧀🧀配上{jalapeno cheese sauce},更添芝士味,還加上一點濕潤度,整道菜不會很乾。•Buffalo chicken nachos ($118)雞肉墨西哥脆玉米片「大紅大紫」雙色玉米片,口味濃厚,配上雞肉絲、芝士醬、spicy buffalo sauce還有其他配料,越吃越辣🌶沾上guacamole (牛油果醬)/sour cream (酸奶油
📍 8Five2 Restobar
📍 尖沙咀 • 天文臺道8號地下2號舖

九龍蘭桂坊,諾士佛臺,以眾多酒吧聞名。

所以下午茶時段客人也蠻多!

Corn cheese balls ($78)
胡椒芝士玉米球
Corn cheese balls
芝士玉米球炸的香脆可口,帶淡淡的玉米味道🌽
內裡的芝士味道濃郁,而且可以拉絲🧀🧀

Buffalo chicken nachos ($118)
雞肉墨西哥脆玉米片
Buffalo chicken nachos
沾上guacamole (牛油果醬)/sour cream (酸奶油),同樣滋味😋

Pork al pastor tacos ($118)
豬肉墨西哥玉米餅
Pork al pastor tacos
玉米球、玉米片... 終於來到{tacos 玉米餅 🌮}啦!
薄薄的taco shell裡面包裹著蠻嫩的豬肉,還有蔬菜、青檸汁、辣醬,口感、味道都很豐富。
來到酒吧當然想要喝喝酒精飲料,但這裡的飲品好多,就連無酒精的選擇也有很多。
Sex in the City (Mocktail) ($82)
- Wild berries | Lime | Orange
Sex in the City
杯子蠻可愛,看似份量很小,可是杯子其實不小,而且沒有冰塊,所以份量蠻夠的!
味道酸酸甜甜,喝下去質感很濃稠,感覺像是新鮮榨的水果!

Peach iced tea ($68)
Peach iced tea
餐廳有個「premium iced tea selection」,就來嚐嚐有多premium!
果然不錯,蜜桃味跟茶味都很濃,甜度平衡得宜,感覺清新🌱

Menu:
Pork al pastor tacos
2021-04-20 52 浏览
先前見呢間墨色哥菜喺Openrice 訂位,午市單點Menu 有六折,咁就即管試試。Buffalo Chicken Nachos~$118份量係你估唔到的大😱😱😱有d似手撕雞🐔,配Sour cream,芝士忌簾,清爽醒神開胃菜。😋😋😋Corn Cheese Croquette~$78芝子玉米丸子,食落好似泰式蝦丸,咬落芝士係拉絲。😍😍😍一份四粒肯定唔夠喉Pulled Pork Quesadillas~$108貌似印度式烤餅,熱辣辣,醬汁出色,啖啖撕豬肉Bean &Lamb Burrito 貌似土耳其卡巴,但入面有豆蓉同飯,偏辣,食到噴火🔥羊味好出,但實在太飽食唔哂,半份要拎走。折完埋單$295總結:墨西哥菜比較啱重口味人士,菜式好鮮豔。份量偏大,多d人去食比較好,可以開心share😋😋屬於可以再encore系列

Buffalo Chicken Nachos~$118

Corn Cheese Croquette~$78

Pulled Pork Quesadillas~$108

貌似印度式烤餅,熱辣辣,醬汁出色,啖啖撕豬肉

Bean &Lamb Burrito

折完埋單$295
  • 豬肉辣醬玉米餡餅
  • 玉米芝士炸丸子
  • 雞肉墨西哥脆玉米片
2021-04-20 46 浏览
搭車返屋企時,曾經路經過呢間餐廳酒吧好多次,知道有墨西哥美食,好想試吓,可惜每次都係食飽飽先經過。今日趁假日中午就立定決心約朋友嚟呢度食,願一下我嘅心願。日頭比夜晚明亮好多,可以睇清楚餐廳裏面嘅環境。 店內環境係好舒適,樓底高,枱與枱之間嘅間隔亦特別寬闊,感覺舒心。作為前菜,呢度三文魚伴厄瓜多爾醬酸酸辣辣,伴隨一啲洋蔥嘅辛辣味,混合一齊嘅味道係好吸引而且好開胃,雖然都幾辣吓,但係令我越食越想食,過癮。餐湯我哋揀咗蘑菇卡布諾(Mushroom Cappucino),我到而家都仲回味緊,首先將一個大碗放上枱,然後再慢慢將湯由壺度倒出嚟,一路冒煙,一路就聞到香噴噴嘅味道。份量都幾多,夠兩個人share。菇嘅味道好香,而且質地幼滑,唔係好濃稠嗰種感覺,而係輕盈唔厚重,比平時出面飲到嘅磨菇湯真係好飲好多。單係呢個湯,就已經值得我回頭再食。青檸蝦墨西哥酥餅入面有芝士、蝦仁同酸物,配埋三色醬,顏色好吸引,味道亦都唔錯。鐵板燒春雞用咗三色椒同埋洋蔥去煮夠惹味,上枱時熱辣辣。 雞肉份量都唔少,已斬件去骨,但略為唔夠嫩滑。 原來仲配埋酥餅同埋三色醬,夾埋燒春雞一齊食,Nice~

2021-04-15 58 浏览
Happy hour 同個friend 出去飲杯野吹下水咁,佢推介依間餐廳啲嘢幾好食,咁就去試吓啦Buffalo chicken nachos - 我哋去親pub都會叫nachos食,依個nachos好colorful, 打咭啱曬,都辣架又有醃製青辣椒,唔食得辣就要小心啲啦,但佢混埋sour cream同cheese就唔咁辣又好味,加上雞絲,其實我會當主食黎食,值得一提係食到最後啲nachos都唔會淋曬Calamari (魷魚)-又係另一樣飲嘢必叫小食,魷魚炸得脆,加上海鹽同黑椒非常惹味,送酒一流Zombi XXX - 依杯好戲劇效果,一黎就着住火,然後侍應用支長鐵支攪拌到個火熄,味道好strong, 唔啱我飲,但個friend 話青檸混rum 係正Friends - 我就飲杯無酒精,橙汁加菠蘿汁酸酸甜甜啱晒我

2021-04-14 63 浏览
金馬倫道一帶多數係韓國餐廳,估唔到轉個彎天文臺道有間墨西哥菜。咁多人幫襯水準應該有返咁上下,一於試試異國風情!牛油蒜蓉大蝦($128)一開頭點以為牛油同埋蒜蓉鋪喺面焗,原來係煮成醬汁,同樣美味。炸大蝦雖然厚但係都幾OK。雞肉墨西哥菜玉米片($118)Nachos係大家都耳熟能詳嘅墨西哥菜式。大大盤嘅玉米片脆卜卜,可以點Sour cream或者牛油果醬,好啱送啤酒。如果多啲芝士就好啦!唯一美中不足係由於上枱前本身已有醬汁喺上面,所以好快淋晒,要盡快食。豬肉墨西哥玉米餅($118)墨西哥菜以辣為主,呢道菜尤其落得多辣椒,鍾意食辣嘅人應該會食得好開心。荷包形狀嘅tachos包住手撕豬肉絲同埋大量甜甜辣辣嘅紅色辣醬,拮埋青檸汁好開胃。唔拘泥於餐桌禮儀嘅話,用手食更顯滋味。雜果果昔($82)以桃子、熱情果、芒果製成的Smoothie 味道偏向似乳酪,酸酸娓娓,甜度剛好。芒果味最出。濃稠度啱啱好,唔會話太水或者太稠。總括來講,呢間墨西哥菜幾正宗,菜式以酸辣為主,適合口味較濃嘅人。

牛油蒜蓉大蝦($128)

雞肉墨西哥菜玉米片($118)

豬肉墨西哥玉米餅($118)

雜果果昔($82)

之前在尖沙咀工作時,久不久經過天文台道。那時已經被8Five2 Restobar這間餐廳吸引。可是午膳時間經常也是全院滿座,等不到位。趁著今天早放工到佐敦辦事,特別意早一點來到,希望試一試。8Five2 Restobar 位於尖沙咀天文台道,地鐵站P3出口走大約5分鐘便到,地點方便。這裏裝修簡單,帶點工業風。而且枱與枱之間有足夠距離,空間感十足,令人感覺舒服。我們一行二人叫了幾道菜,一起互相分享。Buffalo Chicken Nachos (⭐⭐⭐⭐⭐)清新開胃的前菜,香脆可口的墨西哥玉米片配上酸忌廉,牛油果醬等等不同醬汁,味道層次豐富,令人食慾大增。要特別一讚雞肉十分嫩口Juicy,連平日不太好雞肉的朋友也讚好。Mushroom Cappucine (⭐⭐⭐⭐⭐)十分有趣的一道菜,這個蘑菇湯以咖啡會承載,上枱時才慢慢倒出嚟。忌廉湯的蘑菇味香濃,而且喝起來沒有很多忌廉,感覺比較健康。Chicken Verde Burrito (⭐⭐⭐⭐⭐)一場嚟到當然要試試這個墨西哥捲餅。抵食,而且大份。用料十足, 包括了雞肉,辣椒,芝士,番茄等等不同種類蔬菜,而且還有米飯。吃起來不會覺得太乾,而且

我們一行二人叫了幾道菜,一起互相分享。

Buffalo Chicken Nachos

Mushroom Cappucine (⭐⭐⭐⭐⭐)
Mushroom Cappucine

Chicken Verde Burrito (⭐⭐⭐⭐⭐)
一場嚟到當然要試試這個墨西哥捲餅。抵食,而且大份。用料十足, 包括了雞肉,辣椒,芝士,番茄等等不同種類蔬菜,而且還有米飯。吃起來不會覺得太乾,而且種種配料味道十分合拍。對於比較細食的朋友,一個足以可以作為整個午餐。
Chicken Verde Burrito

Lamb Fajitas (⭐⭐⭐⭐⭐)
最後還叫了個羊肉餡餅,即叫即整,上枱時還是熱辣辣。 羊肉肉味十分香濃,但不算太騷。餡餅配有三種醬料,酸忌廉,茄醬和牛油果醬,都是微酸的,我個人就喜歡說比較少見的酸忌廉,比較有墨西哥風情。
Lamb Fajitas

總括而言,這間餐廳食物質素十分高,而且價錢不算太貴。有機會經過也必定會再來。

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
8Five2 Restobar 尖沙咀天文臺道8號地下2號舖

推介菜式: Buffalo Chicken Nachos,Chicken Verde Burrito

👍🏻位置方便
👍🏻食物精緻
👍🏻傾計一流
2021-04-08
Mushroom Cappucine
2021-04-13 56 浏览
今日收工同d同事食晚餐又想飲番杯,我即刻大推呢間餐廳。不論環境,食物,酒都好正。墨西哥菜真係好中意食,一黎當然食左個雞肉脆玉米片先啦,邊傾計邊飲酒最夾既食物。佢d玉米片有辣有唔辣,加塊d雞肉一齊食好香口,d汁唔會過多令到d玉米片林哂嗌左mojito真係對呢間餐廳再加分。好多時會沖到過啖無酒味,一係成杯薄荷味。呢一杯剛剛好飲到青檸同薄荷既青香,加甜甜既rum酒味食左過未食過既豬肉辣醬玉米餡餅好正呀熱辣辣上面鋪滿芝士,辣就其實唔辣,入面滿滿既豬肉絲。我一個食一條都唔會太膩,因為真係好好食好香口。另外都嗌左個青檸蝦酥餅,墨西哥菜都係食呢d酥餅玉米片,但好食真係唔係間間好食。個酥餅薄薄食到佢好鬆脆,入面餡又滿滿同事食完都話下次再黎食!

食左過未食過既豬肉辣醬玉米餡餅
個酥餅薄薄食到佢好鬆脆,入面餡又滿滿
同事食完都話下次再黎食!