2021-07-01
今日黎到創興,層層樓都係食自助火鍋,唔通層層樓都咁好食咩,今日就試下18樓呢間18樓雞煲 XDD 一開Lift門已經見到地方好闊落,座位同座位間空間都有番咁上下,可以同Friend傾傾講講唔會嘈到人~~場地的setting都好有Hong Kong Style~~ 妹仔菜欄放好晒一棵棵菜,好似planting咁,出菜處就化身牛肉檔,好得意。野飲都有好多選擇。汽水之外,仲有比較下火既清熱野飲同home-made茶包冷泡茶。桂花茶既味道淡淡的,岩晒唔鐘意濃茶既我。雞煲來了!熱辣辣,香噴噴。雞煲醬好濃稠,加左啲九層塔葉落去煮,令啲雞件味道更加香濃。雞件數量比想像中多,未食火鍋已經飽左半XD 食到咁上下就自行電子落單加火鍋配料。上菜速度都幾快XD 千祈唔好貪心嗌太多肉類室溫放埋一邊啊。雞醬個味咁香濃,大推:落啲花膠、響鈴或者金菇落去索汁,very encorable魚皮:索汁都香口既,略嫌有好微既騷味。花膠:唔係咩好靚既野,但加埋汁超好食,啖啖骨膠原~其他火鍋料推介:粟米、墨魚滑、蟹柳、秋葵、特級牛肉(普通肥牛有點太肥了)基本上湯底都好濃味,我就唔洗再調製醬料喇個即唧雪糕都幾有驚喜,好重朱古力
雞煲來了!熱辣辣,香噴噴。
魚皮:索汁都香口既,略嫌有好微既騷味。
花膠:唔係咩好靚既野,但加埋汁超好食,啖啖骨膠原~
基本上湯底都好濃味,我就唔洗再調製醬料喇
個即唧雪糕都幾有驚喜,好重朱古力/綠茶味,唔會水汪汪,再可以加自己鐘意既Toppings.
可能食雞件時間用耐左唔太覺,食左一陣火鍋原來就已經夠2小時要賣單走人了T.T ...... 有啲唔夠喉添