2025-06-21
我完全冇諗過自家製陳年鹹檸七配小辣的日本廣島蠔雞煲係咁夾😋誠意推介大家嚟食佢嘅雞煲,真心正! 今次我同朋友就嚟到位於尖沙咀上樓嘅龍鳳呈祥餐廳,係一間主打70-80年代懷舊主題火鍋店(啱我80後),仲可以一路食火鍋聽到好多七八十年代嘅音樂,例如張國榮、葉倩文、劉德華等經典歌曲,仲有好多打卡位,中間仲有個龍鳳好啱擺酒招待賓客。 皇牌雞煲有多款特色口味,如「秘製鹹蛋黃醬雞煲」、「招牌無骨鳳翼釀雞煲」及期間限定「秘製榴槤雞煲」等,由於我最鍾意食蠔,叫了日本廣島蠔雞煲(約4隻蠔)另加50蚊可多半隻雞)一個雞煲嘅分量已經足夠兩至三個人享用,味道啱啱好,又做到掛汁嘅效果。而雞煲嘅雞肉好滑溜,即使連胸肉都好好味😘😘 食火煱怎少得牛肉,雞煲食完之後再加返上湯去食火鍋,另一款係龍鳳呈祥牛肉拼盤(細) 有牛舌片、手切牛肉、牛胸尖、牛金錢展、牛肉粒、雪花肥牛等,當中嘅牛金錢展最為出色,重牛味! 而牛胸尖好油潤味濃,而四方牛肉粒煮過後都唔會鞋。 .身為芫茜紅嘅我,叫左手打海量芫荽墨魚丸,墨魚丸非常新鮮有彈牙,好重芫茜味!而豐盛雜菜拼盤,就好似一束鮮花噉,菜分量多,足夠多人享用。 ⭐飲品方面,必試「自家制陳年鹹檸
配小辣的日本廣島蠔雞煲係咁夾😋
誠意推介大家嚟食佢嘅雞煲,真心正!
⭐飲品方面,必試「自家制陳年鹹檸七」 我認為陳年嘅分別就係,夠鹹! 夠鮮! 會上有氣雪碧,會令人飲上癮! 唔咳叫多罐汽水唔好嘥😂😂