2023-12-04
出左糧想帶媽媽食好野,同事推介就黎食左呢間位於佐敦廟街附近的鐵板燒佢個門口係閉門㗎😂😂開頭好白痴咁樣搵唔到點樣入😂😂太隱蔽了吧,轉角位到底邊度先入到我到而家都唔知🤔(看圖咁我地就叫左個set—>魚子醬三文魚沙律,使用䄂子黑醋 ,酸酸地好開胃🤤;温泉蛋亦好流心好好食🩷海鮮方面:飽魚好煙韌,點佢地嘅秘製蒜蓉醬勁香東星班同鳍,我會中意鰭多啲,好爽口好正🫣配搭上份子料理碟豆花泡,幾特別同高級😂🩷肉方面:澳洲牛柳配上竹炭鹽同手磨蒜,牛味好出眾好好食澳洲豚肉較滑身所以媽媽比較喜歡,另有蘿蔔解油膩,好貼心😂💛成餐好中意嘅嘢黎啦!🤤就係鵝肝多士💛夾上手打檸檬忌廉,秘製菠蘿醬汁,沒咁油膩,又唔會搶左鵝肝味,勁有層次,好喜歡,一定要食!之後仲有昆布豆腐湯;加拿大海膽炒飯;豆腐雪糕,紫薯雪糕,好綿,又係份子料理,紅豆爆珠,咬爛變紅豆蓉,好得意好好食!成餐食咗唔算好耐,一個鐘就搞掂!食左好多款式好滿足!仲有得坐係鐵板面前有feel,媽媽都讚好!鵝肝多士嗚嗚太好食
咁我地就叫左個set—>
🩷海鮮方面:
飽魚好煙韌,點佢地嘅秘製蒜蓉醬勁香
東星班同鳍,我會中意鰭多啲,好爽口好正🫣
配搭上份子料理碟豆花泡,幾特別同高級😂
🩷肉方面:
澳洲牛柳配上竹炭鹽同手磨蒜,牛味好出眾好好食
澳洲豚肉較滑身所以媽媽比較喜歡,另有蘿蔔解油膩,好貼心😂
💛成餐好中意嘅嘢黎啦!🤤