2018-01-04 300 浏览
有live演出不過很短 就半小時的樣子 有電視放球賽 重點是服務差 服務員對基本雞尾酒都不了解 把tequila sunrise說成sunshine 重點中的重點是 雞尾酒太難喝!!!!!沒什麽酒精 全是牙膏洗面奶之類的味道
2018-01-02 383 浏览
早前同一大班朋友去左旺角the live house慶祝朋友生日,呢間餐廳賣點自然係live band show,環境昏暗,突顯左live band 嘅格調,人氣食物非德國鹹豬手莫屬,鹹味適中,外脆內軟,其次係醬烤豬肋骨同蜜糖雞翼都唔錯,惟live show 太嘈,如果想傾計談心就唔太適合,如想放鬆high 一high 就非常合適。價錢算合理。
2017-12-18
2018-01-01 254 浏览
去到先知願來cocktails任飲優惠除夕夜唔用得,但佢地比我地+$50就用得❤️然後我地以為生啤計落任飲但後尾先知唔計得,原本個女仔話針左就唔取消得,但最尾成杯嚟咗都幫我取消,真係唔話得!唔好意思呀☺️
2017-12-26 361 浏览
我book 11:00,入到去咁多空梳化都要比中間條冷巷先。一坐低就嗌last order。但11:30又有客入嚟唄~last order唔緊要,落單先,我專登嚟食呢度皇牌豬手既,點知個小姐話賣曬。。。好的,我揀過第二樣啦,好急想趕我地走咁,都知聖誕趕收工,但我都趕住返屋企。唔洗騰,我地純粹醫肚咋。青口又話啤酒煮,但冇啤酒煮出嚟果種鮮味。杯所謂Ice Tea,垃圾,我問佢咩嚟?佢話落咗糖水既紅茶,好的,我飲到糖水,但杯茶唔甜個啵,感覺係凍檸茶飲到落底,d冰溶曬果種淡茶$28杯都想有茶餐廳質素。連茶餐廳都不如。順帶一提,呢杯茶係漏單,我追咗3次先入單,咁就死啦,咁大間餐廳or 酒吧,連最基本既茶水檔都搞成咁,陰功~
但11:30又有客入嚟唄~
唔洗騰,我地純粹醫肚咋。
青口又話啤酒煮,但冇啤酒煮出嚟果種鮮味。
杯所謂Ice Tea,垃圾,我問佢咩嚟?
2017-12-25
$150 (宵夜)
圣诞节
2017-12-22 401 浏览
預先訂左桌,所以一去到唔駛等高可以入座👍🏻訂位時已註明5位當中有兩位是180cm 身材高大的男生,希望他們可以安裝較寬闊的座位,最後他們安排了我們坐係最近門口盔甲公仔旁的四人桌加主席位,其中一邊個公仔阻礙了座位的1/4, 再加上我地有5個人,仲要有兩個比較大隻,所以坐得唔太舒服。食物味道很好,價格食物質素成正比,特別推介咸豬手,好食。環境較暗,音樂太大聲,live 歌手唱pop song 為主,當晚聲音狀態麻麻地,有種夾硬唱既感覺,對聲音感鋭既朋友唔太推介。
預先訂左桌,所以一去到唔駛等高可以入座👍🏻

食物味道很好,價格食物質素成正比,特別推介咸豬手,好食。

2017-10-27
2017-12-19 378 浏览
試呢間餐廳志在聽邊食邊聽下live show,聽住live氣氛都唔錯幾特別,環境偏暗,美中不足係有少少難傾計,而且兩個人去只可以坐中間位都幾逼。嘢食偏貴,豬手好靭好難切,意粉就ok。整體嚟講嘢食就差咁啲,價錢都唔平,但環境同個feel都幾好。

嘢食偏貴,豬手好靭好難切,意粉就ok。

2017-12-17
2017-12-17 366 浏览
地方偏暗,無論坐位還是行走通道都係屬狹窄。講完環境講嘅食啦,叫咗三款嘢食,分別有豬手,10安士肉眼扒同埋海鮮意大利飯。豬手冇乜特別唔算入味,不過就勝在碎上唔使自己切。肉眼扒明明叫咗五成熟,但嚟都上枱嘅時候切開,一啲血色都無,食落口,起碼係7成以上9成又未到嘅......海鮮意大利飯嘅帶子好un, 青口嘅肉就好似兩節手指尾咁細粒,隻蝦化身成小梅,成個飯味又係好淡.....總括以上:食物賣相唔錯嘅,如果你係一個口味淡嘅人不妨一試,如果你係鍾意食有味道嘅人咁就可以唔使試,因為叫咗以上呢三樣嘢,再加埋有八八折優惠,埋單都要990幾蚊,咁嘅價錢唔駛喺度食囉……完
地方偏暗,無論坐位還是行走通道都係屬狹窄。

豬手冇乜特別唔算入味,不過就勝在碎上唔使自己切。

2017-12-16
2017-12-06 588 浏览
昨晚初次幫襯,事緣上網搵過有Live band嘅地方唔多,於是即管試試在Openrice用網上booking講明生日度慶祝會有八五折優惠準時7:30pm嚟到見到都已經有四五檯客食緊,門口登記話用餐時間(一個半小時),無客等候可以繼續坐。見到有個stage但無人唱歌坐落就order一早唸定嘅野。自選鴛鴦pizza 🍕,貪佢細細哋一個可以試兩種口味。跟住叫多個芝士蟹肉焗意粉,最後再加一杯紅酒。最早嚟嘅當然係普通紅酒估唔到鰻魚放入pizza 會咁神奇,鮮甜而又香氣撲鼻。整個pizza超速被焚化跟住上檯係芝士蟹肉焗意粉我哋估計廚房無揸流攤,因為order 後大約等咗半個鐘先有得上檯。咁傾完兩句差不多十分鐘後先挑開鋪面啲焗芝士,仲係有煙噴噴因為場地燈光比較暗,食入口先發覺原來好足料;勁多蟹肉,芝士又濃郁。最唔掂就應該係唱歌果part,因為8:30pm先開始而兩個大男人又粗聲粗氣。唱埋啲唔知乜野歌,話就話歡迎點唱。點知連You raise me up / Longer都無唱,咁嘅冧歌都唔曉。點樣走台買唱呀,啲拍緊拖嘅點會俾掌聲你哋呀如果唔換歌手應該無下次喇

跟住上檯係芝士蟹肉焗意粉
芝士蟹肉焗意粉

如果唔換歌手應該無下次喇

2017-12-05
用餐优惠
優惠券
2017-12-05 360 浏览
早前與朋友去呢間食飯傾計好似係8pm後會有live band一開始都驚會好嘈好大聲 但當晚都係唱柔和既歌 又唔會阻到你同朋友傾計食物方面我地嗌左三樣野 芝士薯條 豬手 同意粉芝士薯條一上係好熱 係岩岩炸起 有好多餐廳都係炸定就算 呢方面我覺得幾好豬手方面炸到好脆 好食同埋佢都會幫你切到一細舊,不過食二、三舊就開始濟😂唔係好記得呢個係唔係卡邦尼意粉,我個人幾中意食,佢加左d蟹子係麵度,同埋d菜撈埋一齊食,好有口感可能因為呢三樣野食都飽肚 我地三個女仔就咁食已經好飽
早前與朋友去呢間食飯傾計
好似係8pm後會有live band
食物方面我地嗌左三樣野 芝士薯條 豬手 同意粉

豬手方面炸到好脆 好食
同埋佢都會幫你切到一細舊,不過食二、三舊就開始濟😂

可能因為呢三樣野食都飽肚 我地三個女仔就咁食已經好飽
2017-11-28 448 浏览
好難得可以約齊朋友慶祝11月之星嘅生日,諗住有大枱、食評唔差又有live show可以一齊chill下。點知一去到已經感受到啲staff一啲都唔nice,問佢係咪有十一月份生日優惠,點知佢話要即日生日先得,但openrice裏明明寫左逢慶祝11月生日嘅顧客都可以享有8折,之後佢竟然好串咁覆左一句:「裡面都有寫如有任何更改,恕不通知。」一句唔好意思都無講🙄無優惠都算,反正唔係真係為左discount而黎。不過佢食物性價比真係幾低,9隻雞翼要成130蚊,豬手嘅皮硬到切唔到,墨西哥脆片原來只係超市買到嘅doritos加一兜芝士醬同茄汁,真係無咩誠意.....最後我地都唔係好夠飽,不過都無再叫其他野食了。
最後我地都唔係好夠飽,不過都無再叫其他野食了。
2017-11-27
2017-11-26 377 浏览
姊妹聚會,搵左呢間有live band 既餐廳輕鬆下,地點方便又易搵,仲可以openrice book 台,超級方便,讚!去到先知,原來9點半後,野食有半價,超抵呀!(但飲品同set 係正常價錢)餐廳環境比較黑,同bar差唔多,當晚有兩位女士生日,台長仲唱埋生日歌,氣氛好好!客人仲可以點唱,感覺好正首先黎個煙三文魚沙律:煙三文魚又多又大件,好抵食!安格斯肉眼扒:我地叫左6成,肉質好林,好入味,好juicy,真係幾好味!小食併盤:嘩!佢個薯條真係好芝士,炸得好香口!雞翼好入味都唔錯!但個炸蝦炸得太勁,冇咩味

首先黎個煙三文魚沙律:煙三文魚又多又大件,好抵食!

2017-11-12 508 浏览
當晚是和朋友慶祝生日,第一次到The Live House吃飯呢 環境方面:1. 現場的燈光比較暗,如果要影相打卡的話,就不算太理想的。如果要談情說愛就十分適合,非常有情調的,哈哈!2. 不知是否當晚是閒日的關係,演唱時間只有半小時,是八點半至九點。時間雖短,不過好聽。與當初期望的情況有點不一樣,當初期望是整晚也會有駐場歌手演唱,而且音樂聲並不會太過大,但當晚半小時的演唱是,音樂比較大聲,期間很難和朋友傾計,所以形式不太一樣的。服務方面:1. 沒有主動提供開水,希望可以改進,會主動提供開水的餐廳,予人感覺會高級一點呢!食物質素方面:1. 羊架點了三成熟,應該出了五成,不過仍是非常美味,羶味濃,正!2. 豬手:皮脆肉嫩無得彈3. 牛扒:好味!4. 沙律:正常4. 薯條:芝士夠多,好食!生日方面好像全單有八折,抵食。五人吃了九百多元!如有朋友生日可以提早預訂蛋糕,還會有噴煙花贈送呢!沒有特別影相呢,見諒!

環境方面:

服務方面:

食物質素方面:
2. 豬手:皮脆肉嫩無得彈
3. 牛扒:好味!
4. 沙律:正常
4. 薯條:芝士夠多,好食!

生日方面好像全單有八折,抵食。五人吃了九百多元!

如有朋友生日可以提早預訂蛋糕,還會有噴煙花贈送呢!

沒有特別影相呢,見諒!
2017-11-09
  • 芝士乳酪薯條
2017-11-06 704 浏览
訂左檯星期日6個人6點,早15分鐘到,末準備好吾入得,準時6點才入場,告知用餐時限為個半小時。點了5個菜,其實menu不多選擇,點曬經典菜式,德國鹹豬手、德國腸併盤、燒豬肋骨、燒羊架、再加多個凱撒沙律。即叫即做,大半小時オ上菜,期間末到食飯時間,除了我們就只有一對小情侶,我們擔心夠吾夠時間食,幸好餐廳只是七八成滿,無催促我們,結果坐到8點半先走,侍應仲多番為我們加水,抵讚。食物質素也一流。凱撒沙律,生菜新鮮嫩口,蝦是8大隻玻璃蝦,冇顏色冇蝦味,卻勝在大隻彈牙爽口,當然換虎蝦會開心好多。香腸併盤,各式肉腸,香口,卻不油膩,也不熱氣,同時也沒有驚喜。德國鹹豬手,每檯也叫,外脆內嫩,鹹度適中,肉質嫩滑沒有半點油膩,脆皮卻不苦澀熱氣,超正!燒豬肋骨,德國燒醬超惹味,肉貨夠林有咬口。燒羊架,沒有羊腥味,行也設有肉味,肉質嫩滑,尚算不錯。有半價,五個菜六個人,每位不用$100,就算原價都抵,仲有live solo, 唱得有水準,這裡CP值高,下次要試pasta 和啤酒。

食物質素也一流。
燒豬肋骨,德國燒醬超惹味,肉貨夠林有咬口。
燒羊架,沒有羊腥味,行也設有肉味,肉質嫩滑,尚算不錯。

2017-11-05
用餐优惠
優惠券
2017-11-04 346 浏览
因为整路,兜佐好耐先到,今次第二次黎。第一次印象几好,又有歌仔听,一直觉得係难得ge音乐餐吧。今次三个人点佐招牌咸猪手 好硬 有股臭味,但价钱一D唔便,较于第一次的水准差九条街……好失望。饮品,点佐两款cocktail 都好麻麻。小食拼盘味道一般,但要成128蚊?味道同街边档冇异。收得呢个价钱咁嘅出品?希望做饮食落d心机啦。live show係最佳,真係冇改错名喔!总嘅黎讲冇下次啦,呢个价钱我唔会拣佢咯!

2017-11-04
2017-11-02 373 浏览
今次同相識15週年的好姊妹慶祝生日,又去返我地既大本營,呢度既食物當然唔使多講,質素有保證,呢兩三年間見證住呢間live house愈來愈旺場,作為忠實食客都感到自豪的。每次我都係直接打電話訂位,可能係熟客既關係,佢地都會俾返做緊推廣果d優惠折扣俾我,即係唔使用網上訂座都有折,好貼心呀!呢個亦都係我地會經常黎食野既原因,同店建立左一份友誼了。今次訂位時,接電話既人應該係老闆,因為原來下午時間未開始營業時會飛線去左老闆電話度,由老闆接訂位,但我又未親身見過老闆喎,好得意。我係電話度話同朋友慶祝生日,佢就話剛推出左生日蛋糕,全部係店每日新鮮做的,有好多款口味,而且佢知道我係熟客仔,唔使我俾訂金添。我揀左我姊妹最鐘意既芒果味,佢地有隻味叫Bailey, 應該係朱古力酒味道,下次要試試。最重點係從此就唔使出去買蛋糕又要俾切餅費咁麻煩喇!一間餐廳會去從客人角度去想,真的很好。

一間餐廳會去從客人角度去想,真的很好。