2008-02-15
以為情人節大多數d人會去食西餐, 點知鼎泰豐都係人山人海!! 7點鐘攞飛, 足足等左兩個半鐘先被安排入座-_-"小籠包:幾ok!d 皮都算薄,但薄得黎又唔會夾到穿喎, 不過我嫌佢唔多湯汁。炒豆苗好呀, 全晚最好食的一dish, 清清地, good 呀!糯米燒賣:喜歡食糯米的我, 食完覺得好失望, 一d味都無, 酒樓d糯米卷仲好味,仲香過佢!同埋好貴lor,六粒小飯團要48蚊,仲要無味.擔擔麵:好難食,點解成碗都係充滿胡椒粉o既麵,好"另類"的擔擔麵, 真係好差!!排骨蛋炒飯: 不錯, 排骨好大塊,都ok香,d米好靚同落左好多蛋,同六粒糯米燒賣一樣價錢,係咪算抵呢~兩個人食左咁多野, 真係好飽, 雖然花了一半共聚的時間去等位, 不過同你一齊食得好開心, 渡過左一個既愉快又浪漫的情人節夜=)