2024-03-07 83 浏览
餐廳日頭做點心,晚市做小炒,係旺角都幾過人氣,有時仲要排隊先食到。茶位每位$5,價錢合理。🌟 沙嗲粉絲金菇牛肉煲 $88呢個煲都多人叫,味道唔會太咸,牛肉份量多,而且醃得好軟腍,加埋粉絲、金菇,配白飯食一流🤤🌟 黃金鮮魷 $89鮮魷炸到黃金色澤,皮脆肉爽,外層用咸蛋炒香,咸咸地又脆脆地,令人食唔停口😛🌟 黑金流沙包 $10/件用竹炭做成嘅面包包住咸香嘅蛋黃奶油,咬一啖,餡料就溢晒出黎🤤🤤Yummy☺️

🌟 沙嗲粉絲金菇牛肉煲 $88

🌟 黃金鮮魷 $89

🌟 黑金流沙包 $10/件

呢間超方便喺旺角金雞廣場地下嘅餐廳 日頭就食點心,夜晚就食小菜環境唔錯 坐得幾舒服 啱晒鍾意食小炒,但係又唔鍾意大排檔環境嘅人😆呢度都有幾多特色小菜,佢嘅招牌乳鴿都好多人點 即叫即炸 夠晒鹹香惹味🤤沙律炸蝦角超推介 大大粒 入面好滿既蝦 炸到表面好脆,點埋沙律醬食💯另外同行朋友係食肉獸,我哋就叫多咗個啫啫豬潤雞煲 上台個時重滋滋滋 好熱辣辣🤟🏻煮食我哋就叫咗乾炒牛河,牛肉大大塊又多 入面仲有足料既芽菜蔥 夠晒鑊氣,配埋港式辣椒醬🌶️好滿足
二訪「點心到 MIX·大排檔」~上次食過晚市小菜覺得唔錯,今次再同同事嚟食過~仲專登試咗啲上次冇試嘅菜式,比上次更出色!😏🔸沙拉骨($88)‼️推薦‼份量十足,一份有差不多7-8件!蛋黃醬和煉奶煮成的沙拉醬,均勻地沾滿每一件酥炸排骨,鹹中帶甜,好惹味!🤤🔹蒜蓉炒時蔬($68)份量合理,芥蘭夠爽脆,蒜香惹味!☺️🔸星洲炒米($77)推薦‼可能係最足料的星洲炒米~有超過9隻大蝦!😳仲有帶子粒、叉燒、蛋絲、芽菜等,米粉炒得夠乾爽,唔會太油膩,正!👍🏻🔹黑金流沙包($10/個)‼️推薦‼雖然夜晚黑冇點心,不過仲有招牌黑金流沙包!☺️黑色拼金色的賣相型格,包皮鬆軟有彈性,趁熱打開時,還有滿滿的鹹蛋黃及流沙奶黃,甜而不膩,香濃可口~
二訪「點心到 MIX·大排檔」~
上次食過晚市小菜覺得唔錯,
今次再同同事嚟食過~
仲專登試咗啲上次冇試嘅菜式,比上次更出色!😏

🔸沙拉骨($88)‼️推薦‼
份量十足,一份有差不多7-8件!
沙拉骨
🔹蒜蓉炒時蔬($68)
份量合理,芥蘭夠爽脆,蒜香惹味!☺️
蒜蓉炒時蔬
🔸星洲炒米($77)推薦‼
可能係最足料的星洲炒米~
有超過9隻大蝦!😳
仲有帶子粒、叉燒、蛋絲、芽菜等,
米粉炒得夠乾爽,唔會太油膩,正!👍🏻
星洲炒米
🔹黑金流沙包($10/個)‼️推薦‼
雖然夜晚黑冇點心,不過仲有招牌黑金流沙包!☺️
黑色拼金色的賣相型格,
黑金流沙包
包皮鬆軟有彈性,
蒜蓉炒時蔬
星洲炒米
黑金流沙包
🧡 第二次同媽咪黎食啦😁 呢間餐廳朝早食點心,夜晚就食小菜。地點喺金雞廣場,方便易去。入到去樓底都幾高幾好坐,係個冷氣凍左少少🧡 紅燒乳鴿 $55又叫返乳鴿食先😝 外皮燒得好香👍🏼 都算有肉。🧡 沙拉骨 $88沙拉即係Salad~ 好耐都無食沙拉骨啦!每舊豬肉出面都均勻沾上沙律醬肉質唔乾,慢慢每舊骨咬都幾滋味😚🧡 大肚婆炒飯 $82聽個名好得意😆 原來呢個炒飯重點係用左薑米🫚!薑蛋炒飯,另外再加左啲翠肉瓜, 叉燒同蝦仁等。炒得幾香,同唔會太濕,份量都多夠大👍🏼🧡餐廳要收茶芥 $5一個人,但唔使收加一😁

🧡 紅燒乳鴿 $55
又叫返乳鴿食先😝 外皮燒得好香👍🏼 都算有肉。

🧡 沙拉骨 $88
沙拉即係Salad~ 好耐都無食沙拉骨啦!
每舊豬肉出面都均勻沾上沙律醬
肉質唔乾,慢慢每舊骨咬都幾滋味😚

🧡 大肚婆炒飯 $82

炒得幾香,同唔會太濕,份量都多夠大👍🏼
🧡餐廳要收茶芥 $5一個人,但唔使收加一😁
2024-02-28 103 浏览
呢到係我同媽咪飯堂之一,呢餐食左200零蚊。👉🏻大肚婆炒飯其實即係加左薑粒嘅揚州炒飯~我同朋友都好中意食薑就叫左。材料有翠肉瓜、叉燒粒、蝦仁、蔥,都好豐富。整體炒得好香又唔油膩,好食抵食。👉🏻炸大腸配菠蘿同一般炸大腸有小小分別,好似多啲肉食咁,每嚿大腸都大大塊,份量幾多。新鮮菠蘿幾鮮甜。唯一要改善係碟底菠蘿出左啲水~👉🏻魚香茄子煲$78勁好餸飯嘅一味餸🤤🤤茄子多肉碎多,仲食到有咸魚粒粒,唔係到到有,食到停唔到口。呢樣送白飯一流。
呢到係我同媽咪飯堂之一,呢餐食左200零蚊。

👉🏻大肚婆炒飯

👉🏻炸大腸配菠蘿

👉🏻魚香茄子煲$78

• 冰鎮咕嚕肉
  • 榴槤雪媚娘
  • 大肚婆炒飯
2024-02-27 112 浏览
這家旺角點心mix大排檔碗的川芎白芷燉魚頭湯真是一絕!天氣潮濕頭重的時候,喝上一碗這湯,頭痛立刻就舒服了。湯的味道濃郁,魚頭鮮嫩,搭配川芎和白芷的香氣,讓人心情一下子明亮起來。除了湯,他們的籠仔金銀蒜海蝦飯也是絕品。海蝦鮮嫩多汁,搭配蒜香金銀蒜,一口咬下去,味道鮮美,令人回味無窮。蝦餃、鮮竹牛肉、豉汁蒸鳳爪和四寶滑雞扎也都非常美味,每一道菜都展現了他們的精湛手藝和用心。總的來說,這家點心大排檔是一個值得推薦的地方,無論是湯還是點心,都能讓人品味到道地的港式美食。
2024-02-19
下午茶
2024-02-26 88 浏览
【旺角•點心到 MIX·大排檔】@ππππππππππππππππππππππππππππππ旺角人氣mx大排檔沙律明蝦角六件金沙海鮮蛋白炒飯楊枝甘露菜脯肉碎煎蛋沙律明蝦角六件:這道前菜通常由鮮甜的明蝦裹上酥脆的外衣,然後輕輕沾上自製的沙律醬。每一口都能感受到明蝦的鮮嫩以及外皮的香脆,醬汁則加了一絲絲甜味和酸味,為這道菜帶來了清新的口感。金沙海鮮蛋白炒飯:金黃色澤和豐富的海鮮香味著稱。蛋白與飯粒完美融合,每一粒米飯都包裹在滑嫩的蛋白之中,清爽不油膩。楊枝甘露:楊枝甘露以芒果汁基底,搭配西米和柚子,再以新鮮芒果丁和清香的椰奶完成。此甜品甜而不膩,酸甜適中。菜脯肉碎煎蛋:煎蛋內的菜脯(菜乾)和肉碎配比恰到好處,菜脯的咸香與肉碎的鮮美在蛋香的包裹下相得益彰。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 286(加一)✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #點心到 MIX·大排檔 #web3旺角點心到 MIX·大排檔旺角洗衣街39號金雞廣場地下1A, 1B, 1C號舖
【旺角•點心到 MIX·大排檔】@

菜脯肉碎煎蛋:

餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 286(加一)
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #點心到 MIX·大排檔 #web3旺角
點心到 MIX·大排檔
2024-02-21 82 浏览
呢排天氣又熱又焗,lunch成日唔知食咩好,諗起好耐冇食呢間點心餐廳🍴一於飲個茶食個點心😍好鍾意呢種新式快餐嘅感覺,就算一個人都唔尷尬😂而且佢哋點心好新鮮,茶又好飲🥰鮑汁鳳爪呢個必點👍超級推介😍遲少少出現都無得食,隔離枱想食都冇😅鳳爪好入味,又夠腍🤤🤤蒸蒜蓉開邊蝦荷葉飯即叫即蒸,預鬆少少時間☺️上到枱,蒜蓉味勁香,加上清新荷葉,食落又鮮又香😋😋唯一略嫌蝦細隻左少少🤏不過價錢$48,CP值已經好高😗蝦餃/燒賣飲茶必點點心😍呢度可以揀兩粒(半籠)啱曬人少但係又想食多幾款嘅朋友,非常貼心😚😚上湯鮮竹卷平時多數食蠔油鮮竹卷,今次食呢個上湯,感覺清新更健康,佢個湯都幾好飲🤤📍點心到 MIX·大排檔 (旺角)旺角洗衣街39號金雞廣場地下1A, 1B, 1C號舖

鮑汁鳳爪

蒸蒜蓉開邊蝦荷葉飯

蝦餃/燒賣

上湯鮮竹卷

📍點心到 MIX·大排檔 (旺角)
2024-02-08
午餐
  • 鮑汁鳳爪
2024-02-21 94 浏览
Dim Sum Here is one of my favorite dim sum places because of the high quality food, fair prices and consistency. This time we stumbled upon the Mongkok branch which features Chinese cuisine during dinner service.Saliva Chicken - slightly numbing and spicy sauce. Surprisingly the chicken was still warm. Tender and moist meat. Even the chicken breast wasn't tough.Mapo Tofu - silken tofu with minced pork, bell pepper and Szechuan pickles. Very smooth tofu. Savory sauce with balanced sweetness and s

Mapo Tofu - silken tofu with minced pork, bell pepper and Szechuan pickles. Very smooth tofu. Savory sauce with balanced sweetness and spiciness.

Satay Beef Pot - served piping hot. Tons of tender beef slices which came in large pieces. The vermicelli and enoki mushrooms had soaked up the satay flavors.

I'd say the dishes we tried were just as outstanding as their dim sums. Food was served efficiently too. Worth revisiting!
2024-02-17 112 浏览
最近光顧了一間中菜廳,裝潢很時尚,整個餐廳的氛圍讓人感覺非常熱鬧。工作人員對待客人十分熱情,迅速為我們安排座位。外面有好多人排隊,可見這店一定有做過宣傳人氣好好。我們點了菜包括了口水雞、大肚婆炒飯和金菇牛肉粉絲煲。口水雞的雞肉鮮嫩多汁,配上辣椒醬和花椒,真的超級開胃。大肚婆炒飯裡面的蔬菜,海鮮,肉塊也很豐富,吃起來既香又濃郁。金菇牛肉粉絲煲更是美味,牛肉嫩滑,金菇鮮美,粉絲煮得剛剛好,十分吸湯,湯汁很鮮甜。

2024-02-13 155 浏览
今次我哋嚟到位於旺角🤩,一間超有人氣嘅港式點心、小炒🇭🇰舖頭。舖頭主打又有點心🥟,又有大排檔風味嘅菜式🔥。舖頭裝修新淨、企理🌟,坐得舒服。晚市嚟到🌙,真係好熱鬧、好受歡迎👯,所以我哋就揀嚟呢度食🥢。呢度茶位每人$5、白飯$12碗🍚。.🌱蒜蓉炒通菜($68)份量幾多😝,食小菜一定唔少得要炒返碟菜🥗。炒香咗嘅蒜蓉味🧄,好夾通菜。而且炒得啱啱好🔥,食落有鑊氣,而且菜嘅口感夠爽口🫦。.🍳白飯魚煎蛋($72)同樣係份量好多😍,兩個人真係會食到好飽🙌🏻。而且裏面白飯魚嘅份量都好多💕,一食落去好重嘅魚香味🐟,而且真係食到白飯魚一條條嘅口感🎏,蛋餅亦都煎得好香♨️。.🐔乾蔥豆豉雞煲($88)呢度仲有雞煲🫕,價錢同其他小菜差唔多,幾抵玩💰。我哋揀咗呢款唔辣嘅,另外仲有其他味道可以揀😋。爆香咗嘅蔥蒜好惹味🔥,配埋豆豉醬,同埋濃味嘅雞肉🐥,真係好滿足。
🌱蒜蓉炒通菜($68)
🍳白飯魚煎蛋($72)
🐔乾蔥豆豉雞煲($88)
2024-02-06
【旺角•點心到 MIX·大排檔】@dim_sum_hereππππππππππππππππππππππππππππππ旺角人氣大排檔餐廳 快靚正質素有保證!冰鎮咕嚕肉 88$是一道美味的開胃菜,肉質鮮嫩多汁,配上冰涼的湯汁,清爽開胃。這道菜適合夏天消暑,是一道很受歡迎的小吃。湯汁的味道酸甜可口,非常開胃。咸魚雞粒炒飯 72$香氣撲鼻的美味料理。咸魚的鮮鹹味和雞粒的鮮嫩多汁相互輝映,經過炒製後,米飯吸收了所有的香味,口感彈牙。薑蔥魚雲煲 92$香氣撲鼻,讓我直接食慾大增。魚肉很新鮮,入口即化,搭配著蔥和薑的香味,一口接一口的吃下去。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 266✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#旺角美食 #點心到 MIX·大排檔 #web3旺角點心到 MIX·大排檔旺角洗衣街39號金雞廣場地下1A, 1B, 1C號舖
【旺角•點心到 MIX·大排檔】@dim_sum_here
旺角人氣大排檔餐廳 快靚正質素有保證!

冰鎮咕嚕肉 88$

✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#旺角美食 #點心到 MIX·大排檔 #web3旺角
點心到 MIX·大排檔
2024-02-06 113 浏览
新一年第一餐既點心就喺呢度食中意呢度地點方便,環境乾淨企理~點心款色多樣化,新式同傳統點心都可以响度搵到呢日total嗌左5款點心同朋友share ,整體質素都唔錯!!✨晶瑩鮮蝦餃✨皮薄餡靚大大粒,蝦肉爽彈~✨原隻蝦燒賣✨同樣粒粒飽滿,肥肉唔多,調味得宜!!✨五香咸水角✨香口金黃唔油膩~✨金莎脆皮銀蘿腸✨口感豐富,值得一試!!✨炭燒酥皮鴨絲包✨咸中帶甜,愈食愈滋味~呢度仲可以飲到多款茶記飲品,凍奶茶都幾有水準添💕
新一年第一餐既點心就喺呢度食

中意呢度地點方便,環境乾淨企理~

點心款色多樣化,新式同傳統點心都可以响度搵到

✨晶瑩鮮蝦餃✨

皮薄餡靚大大粒,蝦肉爽彈~
✨原隻蝦燒賣✨

同樣粒粒飽滿,肥肉唔多,調味得宜!!
✨五香咸水角✨

香口金黃唔油膩~
✨金莎脆皮銀蘿腸✨

口感豐富,值得一試!!
✨炭燒酥皮鴨絲包✨

咸中帶甜,愈食愈滋味~

呢度仲可以飲到多款茶記飲品,凍奶茶都幾有水準添💕
2024-02-04 136 浏览
在旺角繁華地區,晚餐食中菜的,都不乏餐廳,但位於金雞廣場這一間,今晚來到都要等位才可以入座,餐廳早午食點心。晚餐食大排檔中菜。餐廳裝修企理舒適。餐牌都有好多選擇。紅燒花膠雞煲$128,上擡還在啫啫響的滾著,熱辣辣及雞煲飄出一陣陣的香,真是色香味,雞肉嫩滑且入味及多汁!花膠軟滑入味,還配有洋蔥、雞髀菇、秀珍菇、蒜子、芫茜……等, 菇類都非常爽口!超惹味!白飯魚煎蛋$72,一整碟金黃色的,廚師切開6大件,白飯魚頗為大條,煎蛋啖啖蛋香及白飯魚的鮮甜。

餐廳裝修企理舒適。

餐牌都有好多選擇。

2024-01-25 164 浏览
旺角食飯一肚氣,午餐時間排長龍都唔緊要,勁多內地遊客,打尖唔排隊,餐廳侍應都唔理會,有人入做生意就完全唔理邊個排先,10問9唔應,未食已經一肚氣,態度奇差因為媽咪想食即管忍你個侍應阿姨個態度,點知坐低左仲要聽佢講野,走過黎特等講人地排個半鐘都係咁,我地係排隊安排座位,火都黎埋,你間餐廳遲到先入座,安排有問題仲惡言相向!