2023-11-23
#搞串個pantry今次我哋去咗食一間我哋覺得唔錯👅嘅小菜。我地揀咗 #旺角 嘅分店,既有點心♨️,仲有埋大排檔小菜🔥。雖然話係大排檔,但係舖頭嘅裝修新式⭐️,坐得舒服。侍應姐姐亦都好親切😉。而茶位🫖每人$5,白飯🍚$12碗。🍳菜脯肉碎煎蛋($68)煎蛋整得好出色,係鬆軟嘅感覺💨,不過蛋味好出、好香😋。而且菜脯分佈得好平均😆,每一啖都食到,口感好好,味道又啱送飯🥚。🐷XO醬爆豬頸肉($82)豬頸肉大細啱啱好🐽,呢一個厚度可以食到好爽口嘅感覺🫦,又唔會太過韌。而且用XO醬炒完之後好香😍,真係好惹味。🧁榴槤雪媚娘($16/個)一定要試呢間舖頭嘅名物🌟!外皮好有彈性又好薄😝,裏面就係好飽滿又濃郁嘅忌廉🍦,仲有榴槤果肉,真係好香濃、好邪惡🥳。🥭楊枝甘露($25)芒果味幾香🤤,而且配埋芒果粒🥭夠腍又冇筋嘅口感,同埋足料嘅碌柚粒粒🍊,真係一個唔錯嘅飯後甜品💕。
🍳菜脯肉碎煎蛋($68)
🐷XO醬爆豬頸肉($82)
🧁榴槤雪媚娘($16/個)
🥭楊枝甘露($25)