黑門水產すいさん (棉登徑)

KUROMON AQUATIC JAPANESE RESTAURANT (Minden Avenue)
2020-06-07 27 浏览
最近肺炎既情況下都少食左生冷野好耐,所以就將積埋既quota,一次過食間好既日本野喇!今次食既係尖沙咀既黑門水產,位置十分便利。入到去裝修都幾有心思,周圍都好多日本風既裝飾,仲發現原來唔少明星都來過!成本meun 勁多選擇!真係令人目不暇給!不過我地太肚餓就先叫幾樣賣相最吸引架喇!落完單飲品好快就到左,分別係海底之心($68) 同巨峰乳酸($58)。首先賣相己經100分,而且飲落係好舒服既梳打同果汁味,絕對唔會似藥水。緊接住上到來就係黑門帆立貝伴魚子醬($136 2件)、刺身6盛($298)同埋黑門令大漁魚子醬脆脆包($78)。原來帆立貝襯魚子醬係咁夾架,超級鮮甜!刺身盛超級抵身,大大件仲超新鮮甜美!如果出去食同樣肯定唔止呢個價。個黑門令脆脆包真係激正,將最濃鮮嘅海膽、吞拿魚腩蓉、三文魚籽等堆滿在脆包上,一咬鮮味就在口腔內爆發,真係不得了!第三樣就係海老天婦羅5本($180),有冬姑,蝦同青椒仔,全部新鮮即炸,勁脆勁香口!黎到黑門水產,點可以唔食佢地既燒烤! 今次一口氣叫左4款 分別係極上大魚貝燒($88),蟹油蒜燒帆立貝($78),黑門令蟹味噌甲羅燒($72),同赤鬼蟹味噌甲羅燒($

黎到黑門水產,點可以唔食佢地既燒烤! 今次一口氣叫左4款
分別係極上大魚貝燒($88),蟹油蒜燒帆立貝($78),黑門令蟹味噌甲羅燒($72),同赤鬼蟹味噌甲羅燒($78)。
職員好貼心俾我地影左相後,就開始燒俾我地食
我地繞埋對手就可以等食吃喇
其中最好味既係赤鬼甲羅燒,辣味加埋蟹既鮮味真係一試難忘。

最後仲叫左個壽喜牛肉鍋作結,D牛肉食得出係靚既牛,好有牛肉又夠冧。

總結今餐真係食得好飽又抵食,絕對真心推介
2020-06-07 22 浏览
終於畢業了雖然今年畢業等於失業,但點都要吃一頓好嘅慶祝吓!今年畢業旅行就冇啦唯有去下日本餐廳,食咗當去咗啦明明係星期四,但竟然都滿座,好彩等左一陣好快有位左: 藍夢島 $68右: Orion $68杯嘢飲好特別,一開始係黃色,攪拌後就變咗藍色,酸酸甜甜好開胃。刺身6盛 $298Waaaaaa雖然每一款只係得兩件,但刺身超級厚切!!啖啖肉啊!!每款都好新鮮好好味,特別係赤身,我第一次食到咁滑嘅吞拿魚刺身咋!黑門帆立貝伴魚子醬 $68哈哈作為海膽同帶子控嘅我,雖然上面刺身拼盤都有,但今次梗係叫要食埋個馬糞海膽先夠喉啦不過記得趁熱食,帶子凍咗就冇咁好味lu。黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78我知道,正常下面塊麵包,只係陪襯,但今次我竟然覺得塊麵包好好吃一舊入邊有齊海膽、三文魚子、蟹肉、蟹膏、吞拿魚茸、蝦同魚子醬,大滿足磯燒大虎海老一本 $78蟹油蒜燒帆立貝 $78左: 赤鬼蟹味噌甲羅燒 $78右: 黑門令蟹味噌甲羅燒 $72黎之前已經好想試下甲羅燒,因為從來都冇試過而且好多日本餐廳都冇呢樣嘢食!果然我係冇失望!個人鍾意黑門令蟹味噌甲羅燒多啲!因為入邊有啖啖蟹肉,而赤鬼蟹味噌甲羅燒就岩曬想食少少辣

終於畢業了

明明係星期四,但竟然都滿座,好彩等左一陣好快有位

左: 藍夢島 $68
右: Orion $68

刺身6盛 $298
Waaaaaa

黑門帆立貝伴魚子醬 $68
不過記得趁熱食,帶子凍咗就冇咁好味lu。

黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78

磯燒大虎海老一本 $78

蟹油蒜燒帆立貝 $78

左: 赤鬼蟹味噌甲羅燒 $78
右: 黑門令蟹味噌甲羅燒 $72
黎之前已經好想試下甲羅燒,因為從來都冇試過
而且好多日本餐廳都冇呢樣嘢食!果然我係冇失望!

個人鍾意黑門令蟹味噌甲羅燒多啲!因為入邊有啖啖蟹肉,而赤鬼蟹味噌甲羅燒就岩曬想食少少辣,同鐘意食明太子嘅人

總括而言,係帶着飽飽嘅肚子離開
滿足滿足~
2020-06-04
$570 (宵夜)
  • 刺身六盛
  • 黑門令蟹味噌甲羅燒
當日同朋友慶祝生日,實在好耐無食日本菜,所以早兩日係openrice訂了2位,訂位仲會送自家製安康魚肝一客。當晚七點,入座席滿座,整體都好日式和風,即刻諗起去日本旅行既日子。睇緊餐牌既時候,有職員拎左一個黑板牌,仲推介黑門時令刺身盛,同我地介紹有咩食物同原價幾錢。我就無留意聽,主要聽到有海膽原價2百幾,池魚兩食,5種刺身咁。睇完一輪,樣樣都想食,最後決定叫職員推介既刺身盛。黑門時令刺身盛$628海膽 牡丹蝦 油甘魚 真鯛 池魚兩食我同朋友第1時間係望到個海膽,海膽勁新鮮味道又濃郁,好好味啊💘油甘魚好厚身,啖啖肉好油香💘 真鯛好鮮甜, 牡丹蝦好肥美,一樣係好鮮甜,而已蝦頭好多汁膏💖長崎本池魚兩食刺身切片食,口感嫩身,可以蘸旁邊碟醋食會更有層次,另一款薑蔥拌食,可能太多薑,食落薑味好重,反而切片蘸醋會好味好多,但都唔錯。甲羅燒係今次後食既重點,因為真係好耐無食啦💘 我地叫左黑門令蟹味噌甲羅燒$72 & 海膽蟹味噌甲羅燒$78。店員放抵碟甲羅燒之後,話比我地影完相之後佢地會幫我地燒,我本身以為可以自己燒有得玩下,有點可惜! 不過我見坐面大枱既好似有個爐,可能出面可以自己燒掛!?送上枱之後兩個

黑門時令刺身盛$628
海膽 牡丹蝦 油甘魚 真鯛 池魚兩食

長崎本池魚兩食

送上枱之後兩個一樣樣,唯有靠自己味蕾分析。
呢間甲羅燒除左有蟹籽,仲有鶉春蛋,比平時原味更加多層次。黑門令原味會相對比海膽咸小小,不過配梳打餅食絕對適合。而海膽甲羅燒就 濃郁D,食落尾隨海膽香,我同朋友都比較喜歡海膽個款👍

自家製安康魚肝$58 (訂枱送)
我之前無食過魚肝,點知一食勁好味有驚喜,佢有層好濃郁既味,然後帶點香甜味,喜歡!

本身佢送上枱,我同朋友都唔知咩黎,因為我地無叫過火灸類既食物,點知問店員先知道原來係送既安康魚肝,佢唔提我都差點忘記! 好好,自動波送上贈送既食物。

唐揚炸八爪魚$80
呢個又係必叫,八爪魚唔乾身唔硬,食落QQ好juice,好味到要連續食3粒👍

最後個也魚可以煮湯,店員話加$50可以幫我地煮湯,本身見佢加錢就無太大興趣。點知佢話個湯有豆腐有香菇其他小食材,聽落都吸引就要了。豆腐魚湯好香甜,好日式口味,呢個真係直得錢飲埋。

飲野本身想試巨鋒生啤,但今日佢地無,所以就轉叫柚子生啤$68 & 黑門令生啤$68。柚子生啤原來只係加左柚子,不過我覺得有小小甜,但味道係夾既,如果我下次叫的話應該會拎走小小柚子。而黑門令生啤屬於易入口,好岩平時小飲啤酒既人。

本身我地仲有個 北海道海鮮丼,但留左單而且已經好飽,所以就算了,如果佢送上黎真係飽到嘔。
2020-06-05
庆祝纪念
生日
  • 唐揚炸八爪魚
  • 海膽蟹味噌甲羅燒
2020-06-05 22 浏览
而家冇得去日本,真係勁掛住日本美食,所以就諗起呢間黑門,食番餐美味的黎慰藉下!7點去到估唔到咁多人,睇黎大家都好掛住日本!睇完MENU就叫左幾款野食同飲品!刺身六盛刺身六盛有三文魚、油甘魚、赤身、真鯛、海膽同帆立貝,重點係每件刺身都係又厚又新鮮!係有光澤感既透亮!食落口完全係所有日本既感覺番哂黎,完全唔係連鎖式日式餐廳可以媲美!海膽有埋紫菜捲住食,食落口好重海水味,食得出超級新鮮,吞左之後陣味仲縈繞係口腔~超正!黑門令壽司黑門令壽司黎既時候真係嘩一聲~每件都大大件,非常足料,每件壽司既料都滿瀉哂!材料有三文魚籽、甘蝦蓉、吞拿魚腩蓉、蔥油甘魚他他、海膽、蟹柳、蟹籽,全部都係高質食材,仲有甲羅都係凍食,蟹糕同蟹肉撈埋一齊,底下仲有D飯,蟹味極濃!黑門帆立貝伴魚子醬帆立貝上鋪左海膽同魚子醬,用紫菜包住食︿又鮮又甜~魚子醬咸咸地為成道菜增加風味~黑門令大漁魚子醬脆脆包叫左一個大漁魚子醬脆脆包,上面有吞拿魚腩蓉、海膽同魚籽,食落口口感勁豐富。鮮、甜、脆共冶一爐!海膽燒帆立貝、黑門令蟹味噌甲羅燒呢兩道菜都係用爐燒既,店員會幫手,唔駛自己落手落腳搞,見到店員三兩下就將D材料撈勻同落調味,好似係你面前

黑門帆立貝伴魚子醬

黑門令大漁魚子醬脆脆包

海膽燒帆立貝、黑門令蟹味噌甲羅燒
呢兩道菜都係用爐燒既,店員會幫手,唔駛自己落手落腳搞,見到店員三兩下就將D材料撈勻同落調味,好似係你面前表演咁! 即時燒起熱辣辣,店員叮囑要趁熱食! 海膽燒帆立貝比較鮮甜,而黑門令蟹味噌甲羅燒就較咸香,後者可以加埋餅乾一齊食,超鍾意呢個食法,而家諗番都流口水!個人覺得係必點菜式!

藍夢島、巨峰乳酸
兩杯飲品各有特式,藍夢島甜味較重,有陣香梨味道,巨峰乳酸一飲落口充滿巨峰提子味,味道冇藍夢島咁甜,兩杯都係解渴美味既特飲!

2020-06-05 28 浏览
今日試吓預約都好Full嘅黑門水產,七點都差唔多滿席,香港人真係好鍾意食日本嘢!而且黑門都佈置得好有feel!🦀黑門令蟹味噌甲羅燒甲羅姐係蟹蓋,而蟹味噌就係用日本味噌調製過的蟹膏,再碗上蟹籽等配料燒!入口好濃、好鮮嘅蟹膏,蟹籽也增添不少口感!🍣刺身6盛有三文魚、油甘魚、海膽、帆立貝等,用料新鮮,而且每一件都係厚切!🐚極上大漁貝燒不同種類嘅海鮮一齊燒都有唔同嘅風味,爽口嘅蝦、帆立貝、生蠔等!🍴黑門令大漁魚子醬脆脆包配料多到見唔到個包,最底係吞拿魚蓉,上面就有海膽、魚子醬、蟹籽等!入口味道好豐富!🐚黑門帆立貝伴魚子醬大大粒帆立貝,海鮮味再配上魚子醬都好夾!🍣黑門三文魚加州反卷份量十足嘅三文魚加州反卷,估唔到壽司水準都唔錯!🍸海底之心🍸巨峰乳酪

🦀黑門令蟹味噌甲羅燒

🍣刺身6盛

🐚極上大漁貝燒

🍴黑門令大漁魚子醬脆脆包

🐚黑門帆立貝伴魚子醬
大大粒帆立貝,海鮮味再配上魚子醬都好夾!

🍣黑門三文魚加州反卷
份量十足嘅三文魚加州反卷,估唔到壽司水準都唔錯!

🍸海底之心🍸巨峰乳酪

2020-06-05 126 浏览
最近聽到日本陸續解除緊急狀態令的消息都稍為安心一點,意味住好快可以再去日本旅行。而家特別掛住黑門市場的地道風味。這陣子要吃黑門市場的味道,在香港也有一家 - 黑門水產すいさん。雖然不是掃街式的規模,但店內充滿日式木系的裝修,同樣和風。大量磯燒食材,壽司刺身,當然唔少得飲番兩杯。黑門令蟹味味噌甲羅燒 $72浜燒的指定動作,濃郁蟹膏味,加上蒜粒配餅乾。而且餅乾可以無限添食。黑松露白汁燒帆立貝 $78黑松露白汁味道非常突出,牛油令帆立貝吃起來更香更滑。極上大漁貝燒 $88魚籽,海膽,蠔,大蝦,帆立貝,雜錦又不失豪華。第一次食燒魚籽,口感好特別。燒的時候會加上黑椒調味。磯燒大虎海老一本 $156大虎海老身長厚肉,磯燒過後滿有咸香,蝦肉爽口。刺身6盛 $298六種刺身:三文魚,帆立貝,海膽,真鯛,赤身,油金魚,厚切肥美又鮮味。黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78魚子醬,魚籽,吞拿魚蓉,海膽,配以脆脆包,營造豐富的口感。黑門帆立貝伴魚籽醬 $68肥美帆立貝口感一流,配上海膽,魚子醬,魚籽,用紫菜包住食,非常享受。黑門令壽司 $198賣相豪華,以海膽,吞拿魚蓉,蝦和其他食材堆砌出滿滿的壽司山,睇得又飽肚。

而家特別掛住黑門市場的地道風味。
雖然不是掃街式的規模,但店內充滿日式木系的裝修,同樣和風。
大量磯燒食材,壽司刺身,當然唔少得飲番兩杯。
黑門令蟹味味噌甲羅燒 $72
黑松露白汁燒帆立貝
黑松露白汁燒帆立貝 $78
黑松露白汁味道非常突出,牛油令帆立貝吃起來更香更滑。
極上大漁貝燒 $88
磯燒大虎海老一本
磯燒大虎海老一本 $156
大虎海老身長厚肉,磯燒過後滿有咸香,蝦肉爽口。
刺身6盛
刺身6盛 $298
黑門令大漁魚子醬脆脆包 $78
魚子醬,魚籽,吞拿魚蓉,海膽,配以脆脆包,營造豐富的口感。
黑門帆立貝伴魚籽醬 $68
黑門令壽司 $198
賣相豪華,以海膽,吞拿魚蓉,蝦和其他食材堆砌出滿滿的壽司山,睇得又飽肚。仲有個蟹膏迷你飯,非常豐富。
海底之心 $68
色彩豐富,夏日透心涼,輕微酒精易入口。
玫瑰梅酒 $58
感覺治癒,越飲越有味道。

未出發,先來個香港小黑門之旅。
2020-05-21
黑松露白汁燒帆立貝
磯燒大虎海老一本
刺身6盛
2020-06-04 25 浏览
上菜速度極慢,漏單又唔出聲又唔跟,本身最快到既燒海鮮,足足落單一個小時多都未到,問一次上一道菜,直至去廁所發現其他比自己遲來的客人都快要食完,直接到收銀處投訴先同我double check張單,一句唔好意思都無,只係怕其他客人聽到投訴,唔知係咪老闆娘既收銀態度極度惡劣!!!!!!!! 目中無人!!!!!自備生日蛋糕,由於已經等左好耐,所以即使上蛋糕無比到刀都無再問,但最後店員見到我地食完先笑笑口拎住把刀同我講唔好意思。what?! 結帳時,無人因為漏單講過一句唔好意思,而且果位唔知係咪老闆娘既收銀亦一句多謝都冇,整過結帳過程無望過客人,就咁擺低就算,請問係乜服務態度?岀面果枱兩個人食貴少少就笑到烚熟咁。冇下次,之前黎過都唔係咁差,不過野食真心唔係d人講好食到上天咁,普通貨式。

2020-05-11
庆祝纪念
生日
  • 服務員
2020-06-02 30 浏览
第一次係香港食日本磯燒, 點解會揀呢間,地點太方便我地啦,係尖沙咀,仲要係正棉登徑, 我地食完就係隔離飲野吹水!! 係呢到都忍唔住叫左杯啤酒啤啤佢先, 朋友仔就叫左杯特飲叫海底之心,我對藍色野一般,因為覺得會藥水味,點知!!出人意表,居然係好飲!!!2杯冰凍既野飲!!透心涼2份帆立貝魚子醬, 新鮮,嫩滑又香!! 呢個我覺得抵食,68蚊個!然後就叫左呢2個磯燒, 最好係咩呢,就係幫我燒埋! 因為我燒一定會浪費左。提提大家,真係要襯熱食,因為好美味, 餅乾唔夠仲可以問佢拎!再黎梗係要食刺身啦! 好滿足,件件都好大好厚好新鮮! 最後嗌個反卷,立即飽晒!!!埋單唔平唔貴絕對合理

2杯冰凍既野飲!!透心涼

再黎梗係要食刺身啦! 好滿足,件件都好大好厚好新鮮!

最後嗌個反卷,立即飽晒!!!

埋單唔平唔貴絕對合理

欺騙自己太為難,我信不過。」男人既承諾好多時都係講完就算,果刻諗到咁講,咪講左先囉,為求塞住女人把口,等佢唔好成日勞勞嘈嘈。但可惜女人係先天性最敏感既動物,係咪hea佢地一聽就知。先發覺有d野唔好下巴輕輕,真係做到先好做,有時佢地真係想聽既唔係花言巧語,為求過到骨既說話。而係一句真心真意,眼前睇到既行動。所以而家有D後悔應承左我朋友生日請佢食日本野,仲要係尖沙咀「黑門水產すいさん」,雖然今次破產都唔掂,不過呢間水產出哂名高質,係值得既!👇📌黑門当店人気No.1 - ▪ かに味噌甲羅焼き - $72▪ ウニ蟹みそ甲羅焼き - $78▫ 居酒屋出名好多選擇,要細分究竟邊樣自己真係想食,我會由佢最出名果d試試。首先「黑門令蟹味噌甲羅燒」同埋「海膽蟹味噌甲羅燒」能夠稱霸第一名,當然有原因啦,呢個甲羅燒將蔥、鵪鶉蛋、蟹籽、蟹膏放係蟹蓋上面撈勻,然後再夾雜梳打餅一齊食。完全食到濃郁鮮香既蟹味,而餅乾加強左整體既口感,不得不讚!▪ 極上貝焼き - $88▫ 排名不分先後,要食到"鮮"呢個字,一定要試埋「極上大漁貝燒」,就咁睇賣相非常搶眼,其實入面包括帶子、三文魚籽、海蝦、海膽、廣島蠔。每一種海鮮擔當
欺騙自己太為難,我信不過。」男人既承諾好多時都係講完就算,

但可惜女人係先天性最敏感既動物,係咪hea佢地一聽就知。

雖然今次破產都唔掂,不過呢間水產出哂名高質,係值得既!👇

📌黑門当店人気No.1 -
かに味噌甲羅焼き - $72
ウニ蟹みそ甲羅焼き - $78

當然有原因啦,呢個甲羅燒鵪鶉蛋蟹籽蟹膏放係蟹蓋上面撈勻,
然後再夾雜梳打餅一齊食。完全食到濃郁鮮香既蟹味
餅乾加強左整體既口感,不得不讚!

極上貝焼き - $88

▫ 排名不分先後,要食到""呢個字,一定要試埋「極上大漁貝燒」,
就咁睇賣相非常搶眼,其實入面包括帶子三文魚籽海蝦海膽廣島蠔
每一種海鮮擔當唔同既職位,蝦肉夠爽彈,生蠔肥肉厚身;

海膽鹹水味突出,帶子爽甜嫩滑。重點以浜燒方法將整個鮮味提高另一個層次,
風味呢家野咪就係咁黎囉!

黑門リミングキャビア - $88

▫ 原來人氣呢樣野真係擋都擋唔切咖,呢個「黑門令大漁魚子醬脆脆包」,
就一定係最強推介,唔好以為佢係無乜特別既多士,其實面頭鋪滿哂海膽

蟹肉魚子醬甜蝦仲有吞拿魚蓉呀!一啖過果種滋味真係難以用筆墨形容。
海膽既鮮味、甜蝦既肉質、配搭成塊多士,果種脆卜卜既口感,
咁受歡迎唔係無原因呀!

📌浜焼 -
車海老の磯焼き - $78 (隻)

▫ 另一亮點就係呢條有成八吋長既「磯焼大虎海老一本」,
Staff會好細心幫你全程監督住幫你燒,確保肉質燒到岩岩好,唔會太老。

果然不負所望,蝦肉入口係處於相當結實爽彈,口感係完全無得輸,
而且帶香濃既燒烤味,呢個一定要試!

📌刺身盛り合わせ -
ほっさ貝 - $188
アワビ刺身 - $98
甘エビ刺身 - $88

刺身方面我地分別嗌左3款唔同類別既試試,呢個價錢黎講我覺得幾公道。
首先「活北寄貝」夠厚切,肉質中上,夠新鮮;「活鮑魚刺身」爽口鮮甜,完全無腥味,唔錯;

甘蝦刺身6切」味道甘香,入口肉質爽彈,最鍾意佢果種口感同鮮甜,抵讚!

岩手県赤崎生カキ - $78 (隻)

▫ 食得水產無理由唔試埋佢地既招牌之一「岩手縣赤崎生蠔」,首先賣相夠肥厚大隻,
蠔肉睇落飽滿光亮。一路睇住師傅開蠔殼刀功細膩,完全無浪費每一個位置,
Staff建議我地配埋佢地既自家製醬汁,蠔味會更加重,我幾鍾意。

黑門リンファンリーベキャビア添元 - $88

▫ 除左甲羅燒其實帆立貝都係最佳既燒物之一。呢個「黑門令帆立貝伴魚子醬
海膽帆立貝魚子醬三樣野結合,多重既誘惑底下一齊食,
每一啖都食到非常香甜爽滑,完全將帶鹹香感帶出,真係鮮到不得了!!

📌手握 · 壽司 -
黑門令 · 壽司 - $158

▫ 我會建議試埋佢既「黑門令壽司」,最吸晴既係大量既三文魚籽甘蝦蓉吞拿魚腩蓉

蟹籽重重包圍係個油甘魚他他上面。而另一亮點係隻海膽色澤金黃,表面乾身,味道夠濃之餘,
再加上甲羅豐富既蟹膏蟹肉蔥花,夾埋成個一齊食,口感份外豐富。

📌特 飲 -
深海の心 - $68

巨峰カルピス - $58

▫ 今次試左兩杯重量級特飲,前者係「海洋之心」,其實係由Vodka白桃菠蘿
梳打溝埋一齊既Cocktail。飲落酒味唔重,反而甜度岩岩好,好易入口,幾特別;

而後者既「巨峰乳酸」酸酸甜甜,帶少少提子味,同水產有種特別既化學作用,幾開胃。
2020-06-01
  • 黑門令帆立貝伴魚子醬
  • 黑門令壽司
  • 海洋之心
  • 巨峰乳酸
1. 阿姐1號,口罩無帶好,露出鼻sell野同埋燒野比人坐低個一個黑面阿姐口罩無遮個住鼻就sell 個魚生set,我地話考慮下,因為想食磯燒多d。跟住個阿姐又來sell,我地order左其他野,佢就黑面走。2. 阿姐2號,發脾氣徒手撈隻蜆,無用清水沖乾淨,就燒比我地食,好鹹好腥我地order個海鮮set,圖入面有4粒蜆,但得3粒,我地就好奇問個燒緊野食的阿姐,佢就話:「因為呢d 肥美d,我地會比三粒。 」我地都話:「咁ok,係想知道下,唔該。」跟住佢就發脾氣,話:「比返一粒你地lor!」轉身徒手係後面個海鮮魚缸撈一隻蜆上來,掉落個網度,燒完,就掉落個碟。食落去,好腥,不過唸住算啦。結果返到屋企,個胃一直都唔舒服,有d想嘔,或者係見佢無洗乾淨,個心覺得唔舒服,屋企人話一定要洗乾淨,態度唔好都算,呢d食落肚,好多細菌噶!我地先知道事態嚴重,我即刻打電話去投訴,老闆娘同老闆態度都幾好,道歉,話下次85折。其實我唔知道我地得罪個阿姐d咩,我地一直都好有禮貌,可能佢覺得我地貪心,想「呃」佢隻蜆。佢對後面order左好多野噶內地食客好好照呼,完全令到我覺得我地食得果1000蚊係我地噶錯。其實我覺得
1. 阿姐1號,口罩無帶好,露出鼻sell野同埋燒野比人
其實我覺得老闆娘同老闆都唔會對個阿姐點,反正以後都唔會再去,唔係見到個阿姐,以為我地貪心想要個85折。
第一次寫comment,就知我有幾唔開心。同埋今日痾左兩次,個胃都唔舒服。
2020-05-31 33 浏览
昨晚下雨。沒胃口,想吃刺身。想到這一間便來吃。店員推介池魚刺身。新鮮即日由日本運到。便點了一條。另外加點牛肉烏東。池魚好新鮮。除了當刺身吃還可用紫菜包著吃。點上醬汁味道鮮甜。好好味!吃完魚骨可以用來煮豆腐味噌湯。但要加50元覺得不值。牛肉烏冬也是非常出色。湯底好惹味而且好熱。這樣才好喝。烏冬彈牙。但牛肉份量略少。減分。店面頗有居酒屋氣氛。值得再來捧場。
2020-05-30
想吃鮮美水產但暫時不能飛大阪黑門市場?那就不要錯過剛在尖沙咀開業不久的人氣水產店舖,從空運直送水產、漬物、佐酒小食、燒物、鍋品到新鮮刺身和丼飯都應有盡有,一定能止一止癮!而且裝潢設計方面採取木色系,掛滿背殻、魚網等等佈置,充滿地道日本風味~【黑門令蟹味噌甲羅燒 $72】🦀- 如果你是「蟹癡」,就不能錯過蟹味噌甲羅燒,有貼心的店員代勞,滿滿的蟹膏,再加上少許鮮甜蟹肉,味道濃郁,滋味非常,在烤爐上沸騰,肚子也跟著咕嚕咕嚕~🤤【磯燒大虎海老 $78 一本】🦐- 超~大~隻烤海蝦!海蝦很新鮮,肉多且甜,爽口彈牙,超紮實的!絕對是物有所值👍🏻【刺身六盛 $298】🐟- 黑門水產的刺身應該是我吃過最厚切的,每一件都非常肥美,而且可以試勻大路選擇,適合有選擇困難症的我~😝【黑門令帆立貝伴魚籽醬 $63】🥢- 帆立貝也太大一粒了吧?用上黑魚籽作點綴,再配以紫蘇葉作味道層次之昇華,口感滑嫩,大滿足呀🤩【黑門令大漁魚籽醬脆脆包 $78】🧂- 有齊我至愛的拖羅魚蓉、三文魚籽、甜蝦、海膽,再加黑魚籽及蟹籽,非試不可😻【黑門三文魚加州反卷 $98】🍣- 飽肚之選,不用加任何調味料已經非常惹味👻
想吃鮮美水產但暫時不能飛大阪黑門市場?

【黑門令蟹味噌甲羅燒 $72】🦀

【磯燒大虎海老 $78 一本】🦐
磯燒大虎海老

刺身六盛 $298】🐟

【黑門令帆立貝伴魚籽醬 $63】🥢
黑門令帆立貝伴魚籽醬

【黑門令大漁魚籽醬脆脆包 $78】🧂

【黑門三文魚加州反卷 $98】🍣
- 飽肚之選,不用加任何調味料已經非常惹味👻
黑門三文魚加州反卷
磯燒大虎海老
黑門令帆立貝伴魚籽醬
黑門三文魚加州反卷
2020-05-29 40 浏览
上星期係昵到附近食午餐,見呢到有間日本料理望落幾特別,所以今日收工之後就去呢到食晚飯,呢到既環境裝修幾靚,別緻又特別,店員服務有禮貌,食物新鮮,價錢合理,日本直送海產,新鮮甜美😋😋😋————————————————————1-🍻—-日本生啤😊😊2-🍹—赤子草莓🍓特飲😋😋————————————————————3-黑門令蟹🦀味噌甲羅燒——呢個必吃,一路燒,一路香噴噴的香氣引人的味道,蟹羔、蟹籽、蟹肉、蔥粒、奄春蛋、店員在你面前放上烤爐一邊燒一邊將材料拌勻,香氣撲鼻⋯⋯🔥燒好後再將甲羅燒食物放上餅乾上面一齊吃,再加上已預備好的蒜片撈埋一起吃,吃落一粒粒的蟹籽口感,甲羅燒的香氣四溢的味道,吃完都有齒頰留香的味道⋯⋯😋😋😋🦀🦀————————————————————4-蟹油蒜燒帆立貝——又係燒得香氣撲鼻,🧄蒜香蟹油的味道令帆立貝吃起來更鮮甜————————————————————5-黑門令大漁魚子醬脆脆包——-又係必吃的,底層脆脆的多士。再鋪上一層碎拖羅、海膽、三文魚籽,蟹籽、䓤花、蟹肉、黑魚子醬......等等 咬落口果種感覺,全部重重的味道一口一口的洋溢散發在口腔內,甜甜的拖羅、甘甜的海膽

1-🍻—-日本生啤😊😊
2-🍹—赤子草莓🍓特飲😋😋

————————————————————
咬落口果種感覺,全部重重的味道一口一口的洋溢散發在口腔內,甜甜的拖羅、甘甜的海膽、一粒粒的魚籽在口腔內的留香,回味.......😋😋

———————————————————
6-刺身6盛——-大大件的厚切刺生,又爽又新鮮又甜美的刺身,鮮甜的日本海膽,新鮮厚肉的帆立貝剌身,鮮甜

————————————————————-
7-鮑魚刺身——新鮮爽甜,有咬口有口感⋯⋯
鮮.....鮮.....鮮.....鮮.....鮮.....鮮.....

———————————————————
8-黑門三文魚加州反卷——足料反卷,滿滿的蟹籽包住飯夾住紫菜上的蟹柳、蛋、牛油果,面頭鋪上厚厚的三文魚🍣加上三文魚籽和菜苗沙律醬,咬落一啖一啖的脆口魚籽和蟹籽,滿足的口感😋😋

———————————————————
裝修別緻,美味食材,服務周到,舒適坐位,乾淨衛生,享受...完美
呢間黑門水產一入去間餐廳唔知真係以為飛咗去日本,因為裝修真係好有日本風格🇯🇵主打係近幾年好受歡迎嘅磯燒海鮮,最地道嘅烹調方法,簡簡單單調味就可以將海鮮嘅甜味帶出嚟添!-黑門令蟹味噌甲羅和赤鬼蟹味噌甲羅燒💰72 + 78 9⃣兩個甲羅燒一送上枱,店員就已經勁好咁幫我哋燒。黑門同赤鬼都勁好味咩事!蟹籽,鵪鶉蛋,蟹肉,蟹膏和蔥花 ,濃郁嘅蟹味帶啲脆卜卜口感。加埋蒜粒係餅乾基本上係無敵!-極上大漁貝燒 💰88 9⃣帆立貝、廣島蠔、海老、三文魚籽、海膽,其實海鮮新鮮其實已經講晒,小編鍾意佢哋調味啱啱好,差啲連嘅殼都啪埋!-六點刺身盛合 💰298 9⃣ 小編食水產點都會嗌刺身嘅,6款刺身298都唔會貴,三文魚,油金魚,赤身,真鯛,海膽同埋帆立貝。每一件都厚切粗過我手指超肥美,anyway 海膽果啖我流咗幾滴馬尿。-海老天婦羅5本 💰180 8⃣天婦羅最勁層炸粉厚過我層面皮,但黑門水產係小編香港試過數一數二,日本青椒,冬菇,大蝦,茄子,南瓜同埋蕃薯,大蝦出色到不得了大家一定要試!-黑門角切海鮮沙律 💰78 8⃣ 吞拿魚、三文魚、劍魚、甜蝦和蟹子沙律,醬汁酸酸哋帶點水果甜味,配上沙律清新不得了。唔好睇少果啲芝麻

黑門令蟹味噌甲羅和赤鬼蟹味噌甲羅燒💰72 + 78 9⃣

極上大漁貝燒 💰88 9⃣

六點刺身盛合 💰298 9⃣

海老天婦羅5本 💰180 8⃣

黑門角切海鮮沙律 💰78 8⃣
吞拿魚、三文魚、劍魚、甜蝦和蟹子沙律,醬汁酸酸哋帶點水果甜味,配上沙律清新不得了。唔好睇少果啲芝麻真係令到呢個沙律增加唔少香味!

黑門令壽司 💰198 9⃣
大家一定要order呢個壽司,一次過有晒蔥油甘魚他他,三文魚籽,甜蝦,海膽,吞拿魚腩蓉同埋蟹柳蟹籽。最啱擺上網嚟呃like,而且每一款都好味道爆晒燈!佢哋嘅海膽份量真係好足,重點係無任何腥臭味好鮮甜!

日本三得利 💰68 7⃣️& 玫瑰梅酒 💰58 7⃣
同正常美酒相比更容易入口,仲會飲到甜甜嘅玫瑰味!

呢個價錢可以食到咁嘅質素真心抵!
2020-05-28 42 浏览
黑門水產すいさん - 超高質日式料理疫情關係,原定的日本旅行也要暫時擱置,想體驗大阪黑門市場的日本菜,當然要到這間黑門水產的居酒屋,由門面滿滿的日系木風格加燈籠,到內裡掛著不同的水產木牌、貝殼吊飾和日本海報畫,𣊬間置身大阪中。刺身六盛黑門水產怎可以沒有新鮮刺身,有三文魚、吞拿魚、油甘魚、鯛魚、帆立貝和海膽,厚切的魚生,新鮮肥美。黑門令壽司非常的新穎,不像一般壽司一件一件放著,而是將不同的水產、魚生一系列排列著,底部有紫菜飯團,可以按自己的喜好有不同的配搭,有海膽、甜蝦、香蔥吞拿魚蓉、三文魚籽、蟹肉和蟹膏等。極上大漁貝燒將帶子、海老、廣島蠔、海膽和三文魚籽所有材料以見殼盛著,再加入牛油猛火燒烤,各種水產的精華鮮味融入在牛油汁當中,非常鮮甜、惹味。黑門帆立貝伴魚籽醬超大粒的厚身帆立貝,輕輕火炙過,加上魚籽醬、海膽,三重鮮味享受。黑門令大漁魚籽醬脆脆包又一創意的小吃,把多款豪華的材料放在脆脆的法包上,有魚籽醬、海膽、三文魚籽,香蔥吞拿魚蓉、蟹肉、火炙左口魚,口感豐富味道有層次而且非常高級。海膽天婦羅發現一款比較少見的天婦羅,就是海膽天婦羅,海膽用紫菜包著再沾上炸粉,天婦羅外樣香口鬆化,紫菜也
黑門水產すいさん - 超高質日式料理

海膽天婦羅
發現一款比較少見的天婦羅,就是海膽天婦羅,海膽用紫菜包著再沾上炸粉,天婦羅外樣香口鬆化,紫菜也炸至卜卜脆,內裡的海膽微微溶化,入口即溶。

黑門令蟹味噌甲羅燒
賣相十分吸引的甲羅燒,有蟹膏、蟹絲,蟹籽、香蔥和鵪鶉蛋,用火爐燒烤著,再把所有食材混合,超濃的蟹膏味和鮮甜的海膽,配梳打餅一拼吃。

海底之心、巨蜂乳酸
色彩鮮艷的特飲,酸酸甜甜的巨蜂乳酸,海水藍色的特飲,以菠蘿、白桃和伏特加配製,相當特別。