2023-06-04
•———————————————【Take Eat Easy】 Hong Kong 🇭🇰 Tsim Sha Tsui📍 Black Wood Izakaya (Cameron Road) 黑木亭居酒屋 (金馬倫道)——————————————— 媽咪成日想試多啲新餐廳,再同朋友一齊去。所以呢個唔討好既重任就交咗比我。因為唔岩佢胃口,就會有說話聽。今次就帶佢去尖沙咀既黑木亭(話說我同朋友黎過一次)
PS 記得要一早訂定枱。天氣咗熱,一坐低當然要叫返杯野飲先。
▪️Peach Oolong Tea with Ice Bear 蜜桃烏龍熊茶 $58見媽咪飲得咁開心。都估到佢覺得隻熊仔好CUTE,蜜桃烏龍茶一定唔會中伏,夠哂解渴。▫️Hokkaido Strawberry Milk Lactic Acid 北海道士多啤梨牛乳乳酸 $48一杯玩味十足既飲品,乳酸既酸味解渴一流。配上甜甜既士多啤梨醬。下次帶BFF 黎時,一定要叫比佢飲。▪️Negitoro Monkfish Liver Roll 炸蔥吞拿魚蓉鮟鱇魚肝卷 $168呢個係我既必食之一,因為一件細細既卷物入面有多重口感。
最表面有炸得香脆既香
【Take Eat Easy】
Hong Kong 🇭🇰 Tsim Sha Tsui
———————————————
因為唔岩佢胃口,就會有說話聽。今次就帶佢去尖沙咀既黑木亭(話說我同朋友黎過一次) PS 記得要一早訂定枱。
天氣咗熱,一坐低當然要叫返杯野飲先。 ▪️Peach Oolong Tea with Ice Bear 蜜桃烏龍熊茶 $58
呢個係我既必食之一,因為一件細細既卷物入面有多重口感。 最表面有炸得香脆既香蔥,鮮味細嫩既吞拿魚蓉,最入更加有甘香既鮟鱇魚肝。絕對多重享受。
▫️Japanese A5 Miyazaki Wagyu Stone Grill 石板A5宮崎和牛厚切 $388
上枱時,成個畫面真係好amazing, 厚切既A5宮崎和牛4邊先被煎至上色,中間依然保持住RARE狀態。再根據自己想要既程度再係石板上 grill,和牛口感不用多說都知道油脂係口內爆發,肉質嫩滑。絕對適合一班朋友SHARE。
居酒屋當然唔少得叫串燒
▪️Spicy Chicken Wing Skewer 雞冀 - 武士辣醬 $32
辣醬非常惹味刺激,而且唔會太鹹,依然食得出雞肉既肉汁。
▫️Crispy Roasted Tofu 脆燒豆腐 $28
鋪滿密密既木魚碎,豆腐吸收了大量醬汁同時又燒得外脆內軟,非常入味。
———————————————
📍 G/F-1//F, Kok Pah Mansion, 58-60 Cameron Road, Tsim Sha Tsui
📍 尖沙咀金馬倫道58-60號國鈀大廈地下-1樓
📍Tel: 23296669
因為唔岩佢胃口,就會有說話聽。今次就帶佢去尖沙咀既黑木亭(話說我同朋友黎過一次)PS 記得要一早訂定枱。
天氣咗熱,一坐低當然要叫返杯野飲先。
首先有一定唔會中伏又解渴既 - Peach Oolong Tea with Ice Bear