2010-09-03 15 浏览
放工行落黎都唔洗半個鐘...啱啱好食得切下午茶到6:30...二十多元一個餐...有埋飲..都好抵呀 蕃茄湯底豚肉米線 : 下午茶所以細碗點的..味當然不合其他的酸辣店了..不過還可接受..下午茶仲包小食一樣..我叫了蒙古大汗炸雞翼..好炸呀...野飲叫了柚子凍飲....食完啱啱好去睇電影
二十多元一個餐...有埋飲..都好抵呀

食完啱啱好去睇電影

2010-08-25
2010-05-29 14 浏览
聽朋友講話呢間野好好味 ,今日就叫男朋友黎陪我試下喇我叫左蕃茄湯底+雞肉+付足 另外有一個小食拼盤男朋友就叫肉眼扒蕃茄湯底好好味! 但我覺得米線唔入味 而且硬左少少整體黎講都ok的 個小食拼盤都幾好食!男朋友塊牛扒就普普通通 不過不失啦不過個忌廉湯就好難飲 ....... 埋單$72 整體黎講都可以既 平平地既晚餐 可以接受
聽朋友講話呢間野好好味 ,
今日就叫男朋友黎陪我試下喇

我叫左蕃茄湯底+雞肉+付足 另外有一個小食拼盤
男朋友就叫肉眼扒

蕃茄湯底好好味! 但我覺得米線唔入味 而且硬左少少
整體黎講都ok的 個小食拼盤都幾好食!

男朋友塊牛扒就普普通通 不過不失啦
不過個忌廉湯就好難飲 .......

埋單$72 整體黎講都可以既 平平地既晚餐 可以接受
2010-05-29
2010-05-04 8 浏览
早少少12點左右去食個lunch,唔太多人,落order好快就有得食.上次食左佢個好多料的米線,今次試食佢d拉麵叫左個蕃茄乳飼牛拉麵 $20蕃茄唔太酸, 呢個係撈麵,所以無湯,反而覺得蕃茄同埋d牛腩夠哂味,唔會太淡或太濃.加8蚊叫左杯特飲, 杞子菊花蜜, 好香, 好好飲記得,呢間餐廳主張環保, 可以主動叫杯水,唔叫侍應唔會主動俾杯水架.
上次食左佢個好多料的米線,今次試食佢d拉麵
叫左個蕃茄乳飼牛拉麵
加8蚊叫左杯特飲, 杞子菊花蜜, 好香, 好好飲

個碗雖大,食物份量足夠一位成年人
蕃茄汁,芽菜,雞蛋絲,牛腩夠香夠林
杞子菊花蜜(熱) 鐘意佢用茶包包住d野,飲起上來方便整齊,唔會飲到成口都係菊花
餐牌座寫住:如要清水可叫侍應提供
2010-05-04
個碗雖大,食物份量足夠一位成年人
蕃茄汁,芽菜,雞蛋絲,牛腩夠香夠林
  • 蕃茄乳飼牛拉麵
2010-04-07 21 浏览
呢間野都真係好好食XDD上次食完之後都再去過食~因為佢呢家做熨promo , 有個個咩咩咩7重奏所以今次同女朋友就叫左一人一碗佢就唔係食呢個promo , 佢叫左個套餐:酸辣湯底海洋之光米線(小小辣)+小食拼盆我就叫左個promo:酸辣湯底雞同鴨講米線(小小辣)酸辣湯底海洋之光米線(小小辣):如果鐘意食魚既人係可以話好正XDD佢D花支條都做得好好食酸辣湯底雞同鴨講米線(小小辣):佢D雞肉就普普通通都過得去但D鴨胸就真係好正啊XDDD (噴)好想食多次XDD小食拼盆:呢個拼盆分別係有 1塊分開4件炸豬扒+2粒上湯水餃+4舊(?)OK辣既牛柏葉豬扒普普通通XDD上湯水餃好正好多湯入哂去XDD牛柏葉OK辣 仲比我叫既酸辣湯底仲要辣XDDconclusion:間野唔差XDD大家可以去試下XDD
呢間野都真係好好食XDD
上次食完之後都再去過食~
因為佢呢家做熨promo ,
有個個咩咩咩7重奏
所以
今次同女朋友就叫左一人一碗
佢就唔係食呢個promo ,
佢叫左個套餐:酸辣湯底海洋之光米線(小小辣)+小食拼盆
我就叫左個promo:酸辣湯底雞同鴨講米線(小小辣)

酸辣湯底海洋之光米線(小小辣):
如果鐘意食魚既人係可以話好正XDD
佢D花支條都做得好好食

酸辣湯底雞同鴨講米線(小小辣):
佢D雞肉就普普通通都過得去
但D鴨胸就真係好正啊XDDD (噴)
好想食多次XDD

間野唔差XDD
大家可以去試下XDD
2010-04-06
2010-01-18 19 浏览
2009年1月15日 ( 7 ) ( 麻酸樂米線專門店 ) 晚餐晚上與親友共四人來到(荃新天地2期)吃晚餐,我吃過的食物如下。雞牛戀人米線:配料有牛肉、雞肉、腐竹、芽菜、炸菜、酸菜等等,米線幼滑,牛肉與雞肉質量幾好,味道也可以。蒙古大汗雞翼:跟上次比較,仍然香脆好吃,香料配味感(孜然粉)味濃。秘製紅油抄手:餡料少,皮厚,味道麻辣,個人感覺麻麻地。雞絲粉皮:整體味道配合得幾好吃。環境與服務仍然不錯,感覺味道上次比較好,但依然抵吃。

雞牛戀人米線:配料有牛肉、雞肉、腐竹、芽菜、炸菜、酸菜
等等,米線幼滑,牛肉與雞肉質量幾好,味道也可以。
秘製紅油抄手:餡料少,皮厚,味道麻辣,個人感覺麻麻地。
雞絲粉皮:整體味道配合得幾好吃。
環境與服務仍然不錯,感覺味道上次比較好,但依然抵吃。

雞牛戀人米線
蒙古大汗雞翼
秘製紅油抄手
雞絲粉皮
2010-01-15
蒙古大汗雞翼
2009-12-29 16 浏览
十二月份,平安夜的晚上,孩子們各自各精彩,我們在荃灣逛遊商場,行經荃新天地二期商場,見有新食肆開張,名稱為(麻酸樂),又未吃晚餐,即時進入店內選吃了以下食物。人參雞湯米線:原價為32元一碗,現特價期收18元,湯料有人參、雞肉、魚札、冰豆腐、腐竹、杞子、栗米、豆苗、芽菜,有很多種類配料吃,質素幾好,味道唔錯,太太還很欣賞這湯底的味道。豚肉雜錦米線:原價為32元一碗,現特價期收18元,改吃紅薯粉,要番茄湯底,配料有豚肉、豬肝、豬肉丸、腐竹、番茄、芽菜、炸菜、酸菜等等,紅薯粉煙靱而滑,幾好!豚肉細細的兩塊,味道鮮美;豬肉丸,好香東菇味,好好食;與其他配料的配合,十分好吃。蒙古大漢雞翼:原價為16元一客,現特價期收12元,香脆好味,值得再吃。茶餐廳鴛鴦:吃麵食者,配熱飲,優惠價6元一杯,質量一般。這裡環境唔錯,座位舒適,服務也OK,最估唔到的是在平安夜晚,吃到這樣便宜的一餐,食物也不錯,又大碗,即使無特價也是抵吃了。

十二月份,平安夜的晚上,孩子們各自各精彩,我們在荃灣
逛遊商場,行經荃新天地二期商場,見有新食肆開張,名稱
為(麻酸樂),又未吃晚餐,即時進入店內選吃了以下食物。
人參雞湯米線:原價為32元一碗,現特價期收18元,湯料有
人參、雞肉、魚札、冰豆腐、腐竹、杞子、栗米、豆苗、芽菜
,有很多種類配料吃,質素幾好,味道唔錯,太太還很欣賞這湯
底的味道。
豚肉雜錦米線:原價為32元一碗,現特價期收18元,改吃紅
薯粉,要番茄湯底,配料有豚肉、豬肝、豬肉丸、腐竹、番
茄、芽菜、炸菜、酸菜等等,紅薯粉煙靱而滑,幾好!豚肉
細細的兩塊,味道鮮美;豬肉丸,好香東菇味,好好食;與其
他配料的配合,十分好吃。
蒙古大漢雞翼:原價為16元一客,現特價期收12元,香脆好
味,值得再吃。
茶餐廳鴛鴦:吃麵食者,配熱飲,優惠價6元一杯,質量一般。
這裡環境唔錯,座位舒適,服務也OK,最估唔到的是在平
安夜晚,吃到這樣便宜的一餐,食物也不錯,又大碗,即使
無特價也是抵吃了。

人參雞湯米線
豚肉雜錦米線