2020-06-28 317 浏览
今日嚟咗彌敦道726搵食,晚飯時間通常都排長龍等電梯,好彩今日去一樓搵食,可以行上一層樓梯就到達呢間麵麵。呢度有晚市套餐,亦有主餐牌可以選擇。首先店員會給客人兩小杯魚湯,魚湯呈現奶白色,飲落非常鮮甜,完全唔會覺得有腥味。極上魚宴料理,聽個名都覺得好豐富,有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、鮮蝦同魚蛋,每款食材都美味可口,魚湯鮮甜,魚烏冬同平時食開嘅烏冬唔同,比較上爽口,但亦不失煙韌感覺。另外點咗脆烤雞扒濃魚湯魚麵,雞扒好大塊,香脆得來又唔油膩,魚麵比魚烏冬較幼細,口感就更爽口,有啲似蒟蒻嘅口感。小食方面,睇餐牌見到有一道菜叫做「蝦兵蟹將」,於是就點了一客,其實係類似炸蝦餅,肉質彈牙,配合沙律醬同魚籽一齊食都唔錯。另外我哋點咗一份流心芝士墨魚波,佢係用墨魚滑包住芝士再炸,所以芝士有爆漿嘅效果。呢度轉特飲一啲都唔貴,所以我哋就點咗薄荷朱古力咖啡同埋海鹽焦糖咖啡,一冷一熱,各有特色,兩杯我都覺得推介。
呢度有晚市套餐,亦有主餐牌可以選擇。
魚湯
秘制脆烤雞扒濃魚湯魚麵
流心芝士墨魚波
凍薄荷朱古力咖啡(跟餐)
海鹽焦糖咖啡(跟餐)
秘制脆烤雞扒濃魚湯魚麵
流心芝士墨魚波
凍薄荷朱古力咖啡(跟餐)
海鹽焦糖咖啡(跟餐)
2020-06-28 33 浏览
行開旺角,好耐之前已經想食呢度嘅魚烏冬。因為佢有用50%嘅魚肉做,所以都想試下佢嘅口感會係點。見到哩個麻辣牛肉撈烏冬已經好想試,但係又想試下魚濃湯,所以就加20叫多咗一碗湯。我覺得撈麵都係要配湯先唔會太乾,個魚烏冬出奇咁好食!平時食開烏冬覺得太膩,但係哩個完全唔會!嗰個口感非常之彈牙爽口,會帶俾你一個全新嘅感覺。魚肉嘅質感特別,食落去特別煙韌。女仔嚟講做lunch就perfect!朋友一齊嚟都覺得好好味!之後都會繼續食過返尋味!
  • 四川麻辣燒牛肉拌魚烏冬
2020-06-27 33 浏览
去麵麵食午餐,感覺很小清新,有滿天星星及綠野裝修,坐窗邊可瞰視繁忙的彌敦道,很適合懶懶假日食brunch。.午餐有好幾款選擇,喜歡食雞翼的我當然選:古早味滷水雞翼濃魚湯料理(魚麵)雞翼煮得好入味,濃濃滷水香!又有3格前菜(紫菜、紫薯仔及白蘿蔔),的骰精緻。最特別的是碗麵,是長時間用花膠及魚熬成的,清得來又留有甘鮮的味道,而且完全沒有用魚腥味,夠滋潤!而且魚麵是用超過50%魚肉製成,更健康,口感更彈牙。追加魚肉春卷$8,一共有4塊,脆脆地幾好食。午餐包熱飲,還可以加錢升級鮮奶咖啡/其他特飲。魚皮餃子配柚子汁 - more than 平時的魚皮餃,入面是韭菜豬肉餡,餃子皮是魚皮做的彈牙又帶點魚香。

午餐有好幾款選擇,喜歡食雞翼的我當然選:

古早味滷水雞翼濃魚湯料理(魚麵)

追加魚肉春卷$8,一共有4塊,脆脆地幾好食。

午餐包熱飲,還可以加錢升級鮮奶咖啡/其他特飲。

見佢用魚麵作招來,終於試到。整體黎講,烏冬十分彈牙有質感,好鬼好食,不過就份量有點小,每人一個主食都唔係好夠飽。我同朋友叫左極上蟹匠拌魚肉烏冬,蟹肉都多,用上麻醬拌味好開胃,不過蟹膏就用韓國果d蟹膏醬,有少少求其,畢竟都收成百幾蚊。我朋友幾啖就食晒。我就叫左麻辣燒牛肉拌魚烏冬,唔會好麻辣,燒牛肉無咩特別,都係果句,魚烏冬撈咩都好食但份量少😋最後我地叫左小食漁人樂脆,呢個反而有驚喜,價錢合理份量都多,上台時熱辣辣,擺凍左都仲係超脆!好味!三百幾蚊都幾貴下,但整體魚烏冬幾出色,但拌醬同配料就一般,小食有驚喜。

• 漁人樂脆
近排呢間野人氣急升,所以專誠來試一試!店鋪主打健康高營養的🐟魚湯及魚麵🍜門面裝修美美的~每一人杯小魚湯作品嚐魚湯為了除去腥味,使用了烤鮮魚及秘製花膠經9小時以上熬製而成,香濃細滑極尚魚宴料理 有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋~海鮮材料新鮮,更能提升魚湯的鮮味無骨無腥的魚湯魚麵,還有蛋白質、DHA及維他命~價錢定位經濟又健康,性價比高!!!配菜有:柚子蘿蔔新鮮迷你紫薯 麻醬海帶戒指魚皮雲吞 人氣之選 !!!! 個汁好creamy ~魚皮餃皮薄餡多, 配上黑松露忌廉汁,香滑濃郁~極上蟹匠拌魚烏冬 (蟹膏,蟹子,蟹肉 ,海苔粉,和風汁)拌烏冬賣相超靚,除左蟹膏之外仲有滿滿既蟹籽同蟹肉,基本上每一啖都會食到蟹肉🤤蟹膏好正~ 似食日本風味的冷麵咁依度既魚烏冬真係一流,每一條粗幼都好平均,而且 好爽口好彈牙,麵質好煙韌,咬落去好似食緊魚片, 口感一流!必食!!呢間又好食又健康,相信會成為我的飯堂啊!
近排呢間野人氣急升,所以專誠來試一試

店鋪主打健康高營養的🐟魚湯及魚麵🍜
門面裝修美美的~

每一人杯小魚湯作品嚐

魚湯為了除去腥味,使用了烤鮮魚及秘製花膠
經9小時以上熬製而成,香濃細滑

極尚魚宴料理

有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋~

海鮮材料新鮮,更能提升魚湯的鮮味

無骨無腥的魚湯魚麵,還有蛋白質、DHA及維他命~

價錢定位經濟又健康,性價比高!!!

配菜

有:
柚子蘿蔔
新鮮迷你紫薯
麻醬海帶

戒指魚皮雲吞

極上蟹匠拌魚烏冬 (蟹膏,蟹子,蟹肉 ,海苔粉,和風汁)

蟹膏好正~ 似食日本風味的冷麵咁

呢間又好食又健康,相信會成為我的飯堂啊!
  • 戒指魚皮雲吞
  • 極尚魚宴料理
  • 極上蟹匠拌魚烏冬
終於忙完一輪,今晚去旺角shopping加食飯😊係openrice找倒這間麵麵。這棟彌敦道726號真係超受歡迎,是美食聚習地,晚上7點多已經接近100人排隊搭lift😲 好彩麵麵位於1樓可以行樓梯🤘麵麵最出名的是魚烏冬同魚麵,魚烏冬魚肉含量50%,魚麵更含有70%魚肉😍👍老公點了牛之戀濃魚湯魚麵($75)魚麵非常爽口彈牙,牛丸意想不到咁Q彈,可以用黎打乒乓球😂😂,牛肉味濃🤗Go Green濃魚湯魚烏冬($68)我比較喜歡魚烏冬,又彈牙,又比魚麵柔滑,魚味濃郁,魚湯入口細滑又唔腥,素菜十分豐富:有日本南瓜、滑豆腐、溫泉蛋、鮮冬菇和紫椰菜。所有麵食都有跟餐配菜:日式迷你蕃薯、醃蘿白、海帶🥰成個餐營養均衡又有益👍自家製魚辣醬微辣又提鮮,口感似混入魚鮮味的沙茶醬 小食推介Twins魚之脆卷($38),炸得非常脆,半份墨魚卷,半份魚肉卷除左賣相討好,仲可以滿足曬兩個願望❤️❤️配埋有蕃茄粒粒既日式麻醬,好正呀👍👍Oh my god😱避風塘雞翼沙律($42)雞翼又係炸到好脆好好味,醃料正,蒜蓉十足,絕配💘水果紅茶(跟餐$22)睇個樣就知好溶好濃郁,橙汁茶底是我的至愛😘想飲清淡一點可以選擇桂花薏米茶(跟

Go Green濃魚湯魚烏冬($68)

自家製魚辣醬微辣又提鮮,口感似混入魚鮮味的沙茶醬

想飲清淡一點可以選擇桂花薏米茶(跟餐$22),加入桂花淡香更清新🍵
2020-06-24
  • 魚烏冬
  • 避風塘雞翼沙律
2020-06-25 82 浏览
今日熱辣辣想食碗粉唔想食飯,之後姐姐推介左呢間「麵麵」。很久沒有來到旺角這個地方。發現周邊很多商場都改頭換面了,而今次光顧這家店在商業大廈內「溫馨提示:由於這楝大廈食肆較多所以當晚飯時間十分多人排隊等𨋢。幸好此店在1樓所以行樓梯也不會辛苦。節省時間而且很多人排隊入座。正所謂早到早享受」店內環境不錯,位置都尚算可以。檯與檯之間都有足夠空間,我個人認為環境、服務質素及食物水準都合乎期望。可以推介大家一試

• 極尚魚宴料理
  • 秘制脆雞扒濃魚湯魚烏冬
2020-06-24 46 浏览
諗咗好耐去旺角食咩!? 朋友介紹咗間食魚麵比我。 上到去726號一樓, 上到去已經好多人排隊。呢度最出名係食魚面及魚烏冬,一種彈牙啲、另一種就魚味重d,喺香港今時今日已經少咗魚麵店。晚餐大概全部$100內,最後叫咗一個西班牙黑毛豬魚湯魚烏冬,再加埋嘢飲。 雖然個麵既份報量烏少d, 但我覺得個味道幾好!!!最重要係記得叫佢比辣椒醬,佢個辣椒醬唔算太辣但好好味。黑毛豬反而一般,乾咗少少,同埋味道唔夠,整體來說是可以一試的。
2020-06-20
2020-06-24 22 浏览
真係咁岩得咁橋今日又來到旺角食晚餐,呢間位於旺角的手工魚麵專門店,魚麵每日製造,提供兩款魚麵﹕雪白魚麵及手工魚麵,真係好吸引搞到好想試。今日都要排咗一陣隊先至食到啦,咁呢度餐廳嘅裝修都幾靚嘅!令到我哋好期待佢嘅食物應該都會同裝修成正比㗎!前菜係蘿蔔漬、日式一口紫蕃薯同埋柚子汁蘿蔔全部都幾開胃我哋一坐低就叫咗咖喱吉列豬扒配魚烏冬燒安格斯牛肉伴魚烏冬同埋Twins魚之脆卷仲有兩個花茶同薏米茶咖喱吉列豬扒配魚烏冬,個豬扒幾又食,炸得又香脆,配埋小小酸忌廉,感覺開胃醒神而且魚烏冬幾新奇又幾好食,咬落去既煙銀令一個係燒安格斯牛魚烏冬,安格斯一般還可以不過都係魚烏冬先至係真正嘅主打加埋佢哋最主打嘅脆魚卷我覺得呢餐嘅整體質素非常之好!魚烏冬令人留下印象幾深刻下次有機會真係要再嚟食吓其他唔同嘅嘢食啊
前菜係蘿蔔漬、日式一口紫蕃薯同埋柚子汁蘿蔔全部都幾開胃
我哋一坐低就叫咗咖喱吉列豬扒配魚烏冬
燒安格斯牛肉伴魚烏冬同埋Twins魚之脆卷
仲有兩個花茶同薏米茶
而且魚烏冬幾新奇又幾好食,咬落去既煙銀
加埋佢哋最主打嘅脆魚卷
我覺得呢餐嘅整體質素非常之好!魚烏冬令人留下印象幾深刻
下次有機會真係要再嚟食吓其他唔同嘅嘢食啊

2020-06-05
2020-06-22 36 浏览
晚上放工,行過旺角諗緊食咩好,見到咁多人排隊,於是去排埋一份。排排下隊,見到有間鋪頭專賣魚做的麵,於是我地就決定上去食呢間。原來呢間鋪頭名叫「麵麵」,入到去見到個裝潢都幾舒服,有種家的感覺。睇來無去錯鋪頭,因為一入到去就要拎飛,等左大約半小時先入到座,睇來食好野要等呢句野係真的。一埋位,我地就叫左一客安格斯牛肉湯漬飯,同埋一客煙鴨胸濃湯魚烏冬,仲叫埋杯薄荷咖啡同檸檬茶。先講返個牛肉飯,牛肉味道同個汁幾夾,魚湯拌飯更是一流,加埋味素,簡直係有三層口感係個口入面。至於個煙鴨胸濃湯魚烏冬,同湯魚烏冬搭配得好好,食落去感覺滿足。之後仲叫多客推介嘅柚子味魚肉餃子。飯後再來兩杯飲品,薄荷咖啡薄荷味岩岩好,而個檸檬茶仲不停有得熱住,十分貼心。

之後仲叫多客推介嘅柚子味魚肉餃子。

2020-06-19
2020-06-21 879 浏览
今晚放工去旺角吃飯,一直有聽過這家餐廳的魚烏冬非常有特色,今晚抱著好奇心光顧。晚上7點,餐廳已經接近滿座,生意非常好!座位很多,不過桌與桌之間很緊密。一坐下,店員便送來兩小杯魚湯,奶白色的魚湯,入口香淡。翻開餐牌,選擇不少,想了好一會兒才能決定。⭐️極尚魚宴料理$95雖然是極尚,但小小一碗,有魚皮菜肉餃子、墨魚春卷、魚肉春卷、魚蛋和蝦。我點了花膠濃魚湯底,湯底淡淡魚味,最驚豔真的是魚烏冬,麵條比一般的烏冬捲曲和粗糙,入口十分彈牙,QQ的口感實在令人難以抗拒,像加長版的魚蛋。⭐️咖喱吉列豬扒拌魚烏冬$82這份咖喱還有雪白的忌廉,拌著吃,雪白的忌廉除了裝飾外,其實作用並不大,忌廉入口沒有味道,中和了咖喱的味道,令咖喱味道更加淡,配上魚烏冬,味道香淡,不錯,添加了香滑的口感。豬扒炸得很香脆,不過沒什麼肉味,這吃起來不過不失。⭐️小食拼盤$98份量非常多,很適合多人分享。有炸雞翼、蕃薯條、薯條和twins魚之脆卷。魚之脆卷有墨魚春卷和魚肉春卷,兩種味道吃起來分別不大,哈哈。炸雞翼炸得太老,入口比較刺嘴。最推薦的是蕃薯條和薯條,尤其是蕃薯條很香甜酥脆,蘸黑松露醬很好吃。▫️魚烏冬的確很特別,有機會再吃其

一坐下,店員便送來兩小杯魚湯,奶白色的魚湯,入口香淡。

翻開餐牌,選擇不少,想了好一會兒才能決定。

⭐️極尚魚宴料理$95

⭐️咖喱吉列豬扒拌魚烏冬$82

咖喱吉列豬扒拌魚烏冬

豬扒炸得很香脆,不過沒什麼肉味,這吃起來不過不失。

⭐️小食拼盤$98
小食拼盤

炸雞翼炸得太老,入口比較刺嘴。

▫️魚烏冬的確很特別,有機會再吃其他配搭。
$151.5 (晚餐)
2020-06-19 48 浏览
用魚熬湯底就聽得多,但再花功夫用魚肉製作麵條就真喺好少有,所以特登帶埋朋友仔嚟餐廳試下。📌西班牙煙燻黑毛豬魚湯料理呢到嘅魚麵口感彈牙同充滿空氣感,同平時我地食開嘅車仔麵麵質好唔同,幾值得一試。魚湯底入口清清地,飲到魚鮮味但又唔會覺得好腥。煙熏黑毛豬份量都幾多,不過略嫌豬肉有點乾硬,所以浸落魚湯一齊食會比較好吃。📌Twins魚之脆卷魚肉卷炸到好香脆可口,令人不禁一舊接一舊咁放落口,鍾意仲可以點埋芝麻醬食。📌燒安格斯牛伴魚烏冬朋友點了撈烏冬,牛肉肉味濃唔多肥膏,烏冬沾滿酸酸甜甜的麻醬好開胃。📌避風塘雞翼雞翼炸得夠脆,面頭沾滿炸蒜所以蒜味好濃好香。除左麵嘅款式多之外,呢到嘅飲品選擇都唔少,我地揀左杯莫卡朱古力味幾濃厚。

📌西班牙煙燻黑毛豬魚湯料理

📌Twins魚之脆卷

📌燒安格斯牛伴魚烏冬

📌避風塘雞翼
雞翼炸得夠脆,面頭沾滿炸蒜所以蒜味好濃好香。

• 魚湯
朋友說我的美戰周邊再不取,恐怕不知何年何月再見到它們,當然這是朋友約我的藉口,我和她實在很久不見。我知道朋友喜歡吃魚,所以特意約她來麵麵,讓她嚐嚐麵麵特有的魚烏冬。我的午市套餐另加10元配香口脆炸魚皮一份,香口脆炸魚皮直接吃不油不膩,帶油炸香味脆度。第二種吃法當然是把脆炸魚皮浸泡在魚湯中,每一口軟硬度不一,魚香味細膩,吃來更有驚喜。朋友則加8元換購魚肉春卷一碟,魚肉春卷一定要趁熱吃,表面炸至酥酥的春卷皮,實際上一點都不油膩。裡頭包裹的魚肉餡料很紮實,嚐起來蠻不賴,春捲炸得超脆,每咬一口都是魚味,推。超人氣的芝士炸脆雞來到麵麵必點,將炸脆雞沾上芝士醬,畫面看來有夠邪惡,熱呼呼的吃炸脆雞的話還會爆汁。炸脆雞與芝士真是絕配,雞肉外脆內嫩,多了濃重的芝士香,毫不膩口,芝士控必吃。蝦兵蟹將的蝦餅外層太脆吧,內層則是彈牙的蝦膠,粉白色的切面就知蝦餅用料實在,使用大量蝦肉打製而成。蝦餅醮上沙律醬與卜卜作響的蟹籽更滋味,我們總是忍不住點蝦兵蟹將犒賞自己。麵麵除了炸物了得,涼菜亦同樣出色。流心蛋越南豆腐雖簡單,不過輕易奪取朋友歡心。黃澄澄的流心蛋格外誘人,蛋黃處於液態和固態之間,蛋汁在嘴裡流竄。越南豆腐
香口脆炸魚皮,魚肉春卷,芝士炸脆雞,蝦兵蟹將,流心蛋越南豆腐,熱泡沫桂花奶茶

香口脆炸魚皮

芝士炸脆雞

流心蛋越南豆腐

麵麵除了炸物了得,涼菜亦同樣出色。流心蛋越南豆腐雖簡單,不過輕易奪取朋友歡心。黃澄澄的流心蛋格外誘人,蛋黃處於液態和固態之間,蛋汁在嘴裡流竄。越南豆腐軟軟的,充斥濃郁的黃豆香,配合甜酸醬享用豆腐,無敵開胃。
古早味滷水雞翼濃魚湯烏冬

古早味滷水雞翼濃魚湯烏冬又一麵麵佳作,滷水十分提味,雞翼個子不小,甜裡有鹹,雞皮滑彈,雞肉細緻幼嫩,表現眼前一亮,令人喜愛。
古早味滷水雞翼濃魚湯烏冬

魚湯烏冬用盡鮮魚的一分一滴,魚湯以鮮魚為基底,每口魚湯流露出天然順口的海味。魚烏冬即使久久浸泡魚湯中亦不會變的軟爛,仍維持它的彈性,符合朋友吃麵的喜好。
魚麵決戰魚烏冬: Twins鮮竹海鮮魚卷

若是魚控的話,一定會喜歡魚麵決戰魚烏冬: Twins鮮竹海鮮魚卷,從湯底,麵底,甚至配料均是由魚製成。午市套餐均附送前菜胡麻醬海苔,甜蕃薯和柚子大根,味道清新,令我們胃口大開。麵麵的XO醬亦是賣點,別以為XO醬紅通通的就很死辣,其實它不辣的,鹹香惹味,拌麵吃一流。
魚麵決戰魚烏冬: Twins鮮竹海鮮魚卷

魚麵決戰魚烏冬: Twins鮮竹海鮮魚卷一次過可享受兩種美味,魚麵與魚烏冬魚味十足,甚有彈力,魚麵屬幼麵,魚烏冬則較魚麵粗身,咬感大不同,但兩款麵條我都喜歡,哈哈。
熱泡沫桂花奶茶

熱泡沫桂花奶茶挺不錯的,濃厚的奶茶上頭撒上桂花,滑順帶點淡淡的桂花香氣。奶茶打泡沫的溫度抓得剛好,這樣打出來的奶泡才會特別綿密,也能將鮮奶的甜引出,好喝。
凍海鹽焦糖咖啡

凍海鹽焦糖咖啡美美的,咖啡濃香撲鼻,海鹽焦糖微鹹微甜配上咖啡的甘美,融合得完美無瑕,午餐來一杯凍海鹽焦糖咖啡真是一大享受。
香口脆炸魚皮
熱泡沫桂花奶茶
凍海鹽焦糖咖啡
2020-06-18 701 浏览
今日去左旺角拎酒🍾, 拎完就順便係附近食埋野先番屋企, 平時小妹唔係特別好魚🐟的, 但見到`魚烏冬🐟🍜'E個term又有d興趣🤔, 於是抱住冒險精神即管去試下😂! 餐廳入面整齊企理, 仲有好多好少女心👧🏻♥️可以打卡📸嘅花花擺設🌺🌼藍莓薄荷沙冰🍹藍莓沙冰甜甜酸酸, 薄荷味🌱幾濃而且飲到落底個味都無溝淡左, 仲大大杯好清涼解渴🥶!桂花薏米茶🍵桂花味好香, 但薏米味就相對淡, 要飲到尾先會飲到微微薏米味, 值得一讚佢用左有香味嘅蠟燭🕯, 感覺幾relax😌, E個價錢都咁有心機, 真係幾驚喜🥳香口脆魚皮🐟脆魚皮非常脆, 夠乾身而且無油膩感, 調味剛好, 細細份岩哂做餐前小食😊, 而且仲要只係10蚊👐🏻😆! 除左就咁食之外, 小妹都有沾過唔同野嚟食, 而最夾嘅係沾佢地套餐前菜嘅柚子蘿蔔漬醬汁, 即刻變得好清新, 酸酸地更加開胃☺️, 或者沾佢地嘅魚湯🐟🥣都係另一個幾唔錯嘅食法!😋西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬🐖🐟🍜首先要讚一讚佢個前菜先🤗, 整體味道幾唔錯, 特別係柚子蘿蔔漬🍊🥕味道好清新, 蘿蔔又爽脆!黑毛豬煙燻味好重, 肉片係呈乾身脆口嘅質感, 油脂甘香不膩🤤! 魚湯濃郁鮮甜, 凍左少少都唔腥

藍莓薄荷沙冰🍹

桂花薏米茶🍵

香口脆魚皮🐟

西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬🐖🐟🍜
首先要讚一讚佢個前菜先🤗, 整體味道幾唔錯, 特別係柚子蘿蔔漬🍊🥕味道好清新, 蘿蔔又爽脆!黑毛豬煙燻味好重, 肉片係呈乾身脆口嘅質感, 油脂甘香不膩🤤! 魚湯濃郁鮮甜, 凍左少少都唔腥😊, 魚烏冬口感彈牙且魚味濃, 感覺似係食緊條狀嘅白魚蛋咁, 另外烏冬亦無因為時間耐左而索哂d湯出現發漲嘅情況, 推介!😋👍🏻

咖喱吉列豬扒伴魚烏冬🐖🍜
吉列豬扒份量適中, 炸粉薄豬扒肉厚唔乾, 忌廉咖喱味道不過不失, 配上烏冬有少少蓋過左魚烏冬本身嘅魚鮮味🤔, 但仍然食到烏冬彈牙嘅口感!😊

魚肉春卷
E款春卷唔係我地平時食開酒樓脆脆口感嘅果種而係用腐皮包住滿滿嘅魚蓉餡, 味道幾特別, 8蚊有4件都相當抵食!😊

Fish Nachos on the Boat
小妹覺得E個fusion小食配搭得幾特別🤔, 利用脆魚皮代替傳統嘅墨西哥栗米片多添一份鮮味同新鮮感😊, 經烤焗過嘅魚皮更香脆, 加埋芝士🧀, 紅椒, 牛油果醬🥑等配料變得非常惹味, 推介😋! 📢溫馨提示:千萬唔好掂到隻碟, 因為真係好熱🥵!
總結: 食物質素唔錯而且款式幾特別, 份量幾多價錢合理, cp值高, 加上環境坐得幾舒服, 店員服務態度良好, 值得一試!😊
  • FishNachosontheBoat
  • 香口脆炸魚皮
  • 西班牙煙燻黑毛豬濃魚湯魚烏冬
已經黎呢間餐廳食第二次了~依然係想叫佢既漁人樂脆(薯條/蕃薯條/魚肉條)配埋黑松露醬真係食極都唔厭🤤一啖接一啖咁好快食晒~一樣叫左個雞扒魚麵,今次個雞扒比上次好食~外皮更脆了~加埋佢配既辣醬,感覺似食緊烤過既雞扒咁~個辣醬有孜然粉既味道👍🏻係我鐘意既味~🤤 今次先知魚烏冬同魚麵既分別,原來魚麵會比較彈牙,魚烏冬就比較腍身咁我鐘意彈牙啲,所以我都係選擇左魚麵~🥰試左個新野-鰻魚定食呢個定食有花膠湯,雖然條鰻魚冇日本咁好食,但都將就住先😂頂下口癮! 餐廳外觀都依然係咁打卡able🥰🥰
已經黎呢間餐廳食第二次了~

一啖接一啖咁好快食晒~
漁人樂脆

一樣叫左個雞扒魚麵,今次個雞扒比上次好食~
外皮更脆了~

雞扒魚麵

咁我鐘意彈牙啲,所以我都係選擇左魚麵~🥰

試左個新野-鰻魚定食

鰻魚定食