2003-12-31 5 浏览
我覺得呢度d雲吞麵真係幾好食, 不過成$25碗又勁細碗, 我覺得好似唔係咁抵lor, 有d $1x 都好好食ga!!!
2003-08-26 1 浏览
難以想像的少
難以想像的少
2003-06-29 2 浏览
面地靚.好彈牙. 雲吞面一d水味都冇.不過份量"袖珍"左D~
面地靚.好彈牙.
雲吞面一d水味都冇.
不過份量"袖珍"左D~
日本朋友下午三點機,所以臨走一餐安排在中環食,食完坐機場快線就剛好。日本是好麵一族,當然不能錯過我們的雲吞麵。我解釋麥奀及沾仔的差別,任她選擇,結果決定兩間都去,首先當然吃正宗的麥奀記。叫左蝦子撈麵及雲吞麵,蛋麵夠彈牙,同佢地的拉麵同蕎麥麵相比,又係另一種風味。
(非会员)
2003-02-04 14 浏览
價錢太貴,味道一般,份量太少,係唔係淨係叫D 富豪去食丫而家? 唔該係為人著想就減下價錢,如果唔係..........唉!
2002-09-17 7 浏览
我總覺得,大部份之出名店舖都有一個共通點,就係比人之感1覺係名不符實,佢地D雲吞唔係唔好食,之不過唔係人地講咁好,係而家,好多舖頭都可以做,之不過唔夠佢出名,但無論價錢、服務、地方、衛生都比佢地有過之而無不及。佢個度地方太迫,價又貴,唔值得去食。
2002-09-12 8 浏览
身為香港雲吞麵大哥大,令我有點兒失望!湯底唔係咁特別,麵條唔係咁特別,雲吞唔係咁特別...然後價錢好貴,然後仲要細過我隻飯碗...痴痴地線的~~
身為香港雲吞麵大哥大,令我有點兒失望!
痴痴地線的~~
2002-08-23 11 浏览
正宗o既廣東雲吞麵,係好似此店既麵一樣,細細碗、雲吞一啖一粒,因為佢地o既傳統堅持,而令到佢地o既麵好唔抵食,廿幾蚊碗麵,兩啖食完,真係唔值。其實味道唔錯,尤其柱侯牛腩,食味夠濃,煮得又夠入味,正。
(非会员)
2002-06-21 14 浏览
雲吞麵small x 100000$ 23taste - quitenot special
雲吞麵
small x 100000
taste - quite
not special
BAD
2002-05-10 29 浏览
個FRIEND話黎到食雲吞麵好出名,講到咁出名當然要試下LA!個麵來到令我大失所望!個碗細到同飯碗一樣,我只見到D麵一D湯都無!D雲吞又細粒、皮又韌!好難食!!
2001-12-16 26 浏览
麥奀雲吞麵一向響中環出晒名,連美國時代雜誌都介紹過佢係香港有特色o既食店,就知佢唔簡單,不過一直都冇機會幫襯,今次趁佢係銅鑼灣開分店,梗係要第一時間捧下場。雲吞麵一試真係唔錯,麵淥得幾彈牙,湯又冇乜簡水味,不過湯底學同事話齋好似寡o左d,即係夠味,但口感唔夠豐富,好似硬係差咁d料咁,另外雲吞d 餡都幾新鮮,豬肉蝦肉比例o岩o岩好,但真係唔知點解d肉好咸,係意外定特色,真係不得而知,而且份量真係好傳統o既雲吞麵,即係少到兩三啖就食得晒,大男人起碼食三碗先夠。不過最奇怪係油菜竟然得介蘭,其餘菜乜都冇得揀,但係d介蘭都算幾好食,夠嫩口,又夠鮮甜,食得出係揀手貨。講真食物質素都算唔錯,但一碗雲吞麵賣23 蚊,一碟油菜要17 蚊,比起同級既何洪記、麥文記、池記都要貴幾蚊,似乎貴得有d離譜喎!所以睇怕試過一次就算數o羅!<br>
<br>
2001-10-11 19 浏览
多得主理人的堅持,我們一眾食家至有機會嚐到何謂正宗雲吞麵。當全世界都以十蚊碗雲吞超大粒作招徠的時候,他們還堅持賣一口半份量仍其門如市,可見以質勝量始終還有市場。麵底彈牙及雲吞餡豬肉與蝦份量剛剛好是老生常談亦是意料中事。柱侯牛腩麵剛好是清湯腩的相反詞,這裡的柱侯牛腩炆得幾入味,個湯底濃得不可開交,據聞仲有補身既效,信不信由你。係就係零零舍舍貴過其他雲吞麵店,但作為愛吃之人,點都要時不時試D正宗野。
2001-06-28 8 浏览
中環友個個都識呢度, 但好多都彈佢名大於實, 我屋企幾鍾意包雲吞(唔係傷風o個陣喎!), 用料手勢都唔錯, 所以, 佢D 雲吞水餃我只係覺得過得去, 係麵正D D 囉, 不過, 價錢就唔多抵啦, 而且, 晏晝咁多人, 唔o岩我D 咁無耐性o既.....
2001-06-28 9 浏览
又貴、又細碗、雲吞又唔好味!
又貴、又細碗、雲吞又唔好味!
2001-06-11 10 浏览
咁既價錢食得兩注麵你話抵唔抵啦?好食極都係假啦,彷且我又唔係覺得佢D 麵好食。你問我就情願去食十蚊碗D面啦,又飽路又好食!
咁既價錢食得兩注麵你話抵唔抵啦?