餐厅: 鹿悅日本餐廳
资讯:

2023-10-06 846 浏览
同朋友食個生日午餐, 朋友揀咗呢個地方🫰第一次黎, 環境算寧靜, 但冇2人枱而被安排坐U型bar枱, 扣左少少分.Lunch Set 介乎$200-800, 我哋叫咗魚生set就算貴少少嘅set. 食物質素穩定, 甜品卷蛋有驚喜👍
同朋友食個生日午餐, 朋友揀咗呢個地方🫰

2022-04-29 4828 浏览
終於住到好評如潮、香港人最愛Staycation酒店之一的香港君悅酒店Grand Hyatt Hong Kong✌🏻。仲包左入住當晚於客房享用的鹿悅便當晚餐🍽(兩位)。主菜可選吉列免治牛或照燒雞,我各選了1份。晚餐時間到啦,酒店餐廳「鹿悅」為我們送上日式便當,很精美🥰,而且味道很正宗很有日本的味道啊!裡面有卷物、野菜煮物、燒魚、肉料理、食事、甜品。卷物係加州卷野菜煮物有南瓜、人參、椎茸、高野豆腐,都由鰹魚湯煮成,特別鮮味。燒魚是三文魚柚子燒,酸酸甜甜,好開胃。食事有白飯、漬物、麵鼓湯。肉料理的吉列免治牛,孖寶大讚,好香口好好味。我就鍾意照燒雞,好有日式風味。哥哥最愛甜品士多啤梨櫻花忌廉蛋糕,好似食緊士多啤梨一樣,味道一流。

仲包左入住當晚於客房享用的鹿悅便當晚餐🍽(兩位)。

主菜可選吉列免治牛或照燒雞,我各選了1份。

裡面有卷物、野菜煮物、燒魚、肉料理、食事、甜品

卷物係加州卷

燒魚是三文魚柚子燒,酸酸甜甜,好開胃。

食事有白飯、漬物、麵鼓湯。

用餐时段
2022-04-05 2914 浏览
.原來裏面隱藏咗間專食鐵板燒, 叫”THE TEPPANROOM”主菜極力推介個”白鱈魚”, 用左鐵板燒專用嘅牛油紙包住魚,番茄,焦蔥… 望住佢慢慢膨脹, 慢慢蒸熟條魚, 除左好吸睛👀, 重點係個醬汁超出色超鮮甜😍 所以記得飲埋啲湯! 連九州A3黑毛和牛都比下去其實個套餐都幾豐富, 仲有黑松露蟹肉茶碗蒸, 刺身, 沙律, 和牛炒飯… 最後仲有鐵板燒疏乎厘,真係大滿足🥰.🔻🍽 鹿悅日本餐廳📌 地址: 灣仔港灣道1號君悅酒店閣樓

🔻
🍽 鹿悅日本餐廳
📌 地址: 灣仔港灣道1號君悅酒店閣樓
2022-02-10 2466 浏览
生日當然唔可以刻薄自己,特別係已經好耐無返 “鄉下”,緊係要用食去彌補下啦,所以今日就揀左位於灣仔君悅酒店既日本餐黎慶祝下🎉!一打開餐牌,果然係五星級酒店既價錢,不過話到明係慶祝所以唔好理價錢,最緊要好食同食得開心🥳。餐牌上面有好多種唔同嘅set,然後客人就可以搭配佢想要嘅前菜。第一份嚟嘅就係呢款南瓜,好香,係一款唔錯幾開胃菜。黎到主餐,我哋就叫咗一個雜錦壽司🍣+腐皮烏冬。有五款壽司➕卷物。不過卷物嚟到嘅時候,紫菜已經淋晒,如果唔係見到壽司師傅喺面前整,會以為佢擺咗好耐。😅雜錦壽司就有蝦,深海池魚等等。其實以為呢個價錢會有拖羅,但係點知都係無。不過唔緊要,起碼魚生係新鮮。其他配菜就唔錯,水準之上。我哋仲叫咗另一份A3和牛厚切配白飯。好可惜,和牛嚟到嘅時候已經唔熱,雖然油分好夠,入口即融,但係少咗嗰種啱啱燒起上嚟嘅香味。甜品就有雪糕,應該係普通嘅Haagan Daaz。不過佢哋就好貼心,生日就送咗一個細既生日蛋糕!!總括嚟講,呢個價錢其實食物既水準可以再高啲。服務好好👍🏻,所有人都好親切。裝修都好靚,好有一間豪華懷石料理既裝潢。我會覺得環境比食物更好! 如果大家想去一間豪華嘅日本料理,呢

第一份嚟嘅就係呢款南瓜,好香,係一款唔錯幾開胃菜。

甜品就有雪糕,應該係普通嘅Haagan Daaz。

不過佢哋就好貼心,生日就送咗一個細既生日蛋糕!!

如果大家想去一間豪華嘅日本料理,呢個絕對係一個好選擇。但係如果想食比較高檔嘅食物質素,用呢個價錢其實可以試吓其他Omakase!

2022-02-06
庆祝纪念
生日
2021-08-06 4012 浏览
超級滿足嘅生日飯,我哋食完都覺得好好食。首先入到去,啲侍應服務好好,因為疫情嘅關係,都需要量體溫,掃安心出行。安排座位上,私隱度10分高。食物方面,非常精緻,而且壽司咬落去佢係唔會散嘅。和牛熟度剛剛好,而且個魚非常入味。10分推介
超級滿足嘅生日飯,我哋食完都覺得好好食。

首先入到去,啲侍應服務好好,因為疫情嘅關係,
都需要量體溫,掃安心出行。安排座位上,私隱度10分高。

10分推介
2021-08-03 3306 浏览
我真係超中意係grand Hyatt 入面既餐廳,水準好高,價錢親切。係個位置好吾就腳,一定要塞車至入到黎…sigh….食物我都懶得影,因為係第三次黎,入左個new world club,a la carte 85折,我自己都覺得平到吾好意思,食餐晚餐3千蚊霸人哋張卡位4個鐘….我想講點解個餐牌會甘殘甘dirty….汗…一定要叫seasonal chef recommendation ,刺身,甜味新鮮厚切,自己一定買吾到,果啲homakase呃人既,出返黎5星酒店食刺身啦⋯⋯吾係呢啲地方根本拎唔到呢種上乘貨式。天婦羅…..ummm… can skip…條日本鰻魚540大元,好貴好有日本的味道,好滑好滑。個sake list完全無驚喜,明既,親民價。有折可以不斷去,無折食set我都覺得抵,懷石料理至收千八。位既setting 好好,完全吾迫,隔得好開,今時今日仲有收3千蚊餐飯但係聽到隔離枱講咩既餐廳可以blacklisted
2021-07-12 2118 浏览
喺度staycation一晚,留番啲Dining Credit喺度食午市日本菜,呢度環境簡約優雅,服務非常親切,先來杯冰凍啤酒,真係好凍,有個好靚嘅杯裝住,飲到最尾都係咁凍,所以嗌多杯,綠茶都唔錯,仲潻得好密,揀咗壽司和刺身定食,定食仲可以揀唔同嘅配搭,等咗一陣食物就嚟到,賣相唔錯,份量都OK,價錢係貴咗少少,所以CP值就拉低左,但係食材新鮮,咁嘅份量都夠食,最後嘅椰子和芝麻雪糕幾香滑,整體算唔錯,結束一個完美嘅staycation🥰
喺度staycation一晚,留番啲Dining Credit喺度食午市日本菜,呢度環境簡約優雅,服務非常親切,先來杯冰凍啤酒,真係好凍,有個好靚嘅杯裝住,飲到最尾都係咁凍,所以嗌多杯,綠茶都唔錯,仲潻得好密,揀咗壽司刺身定食,定食仲可以揀唔同嘅配搭,等咗一陣食物就嚟到,賣相唔錯,份量都OK,價錢係貴咗少少,所以CP值就拉低左,但係食材新鮮,咁嘅份量都夠食,最後嘅椰子和芝麻雪糕幾香滑,整體算唔錯,結束一個完美嘅staycation🥰
2021-07-12
2021-06-17 1619 浏览
🍽 Premium assorted sushi (Yurinohana Set)💰 HK$690 (lunch, 10% service charge)Kaetsu in Grand Hyatt is now one of my favorite Japanese lunch restaurants!🍣🍣Do you miss Japan? I doooo! So muchhh! I was craving sushi and this did not disappointed us!! They have a fantastic lunch set selection. We ordered a lunch set with 9 pcs of sushi! The restaurant was quiet while the food was very well presented and freshly prepared. Would definitely visit again.💯💯

2021-05-08 2084 浏览
自從疫情蔓延出外旅遊無法解凍,令人嚮往的日本已經兩年沒光顧,唯有選擇日本菜聊以慰藉。雖說大環境不太景氣,可是週五晚餐還是得提前一週訂位。服務人員態度專業熱情,環境清幽,有卡位有吧檯,日式餐廳風格。研究一下餐牌,發現套餐包括的種類很多,所以決定一步到位選擇套餐 - 鹿悅。開胃小菜 - 漬藕片,爽口清甜。隨後是套餐第一款 - 季節前菜。有青瓜,自家醬汁,看著似帶子但口感不同的材料,搭配得宜,非常開胃。跟著是刺身和清湯。主食和牛一齊上桌,雖是A3但一樣的嫩滑,跟白飯一起香口又減少肥膩。同場天婦羅,有炸蝦,蟹,魚,以及蔬菜蕃薯。吃完已經飽肚。甜品同時包含蛋糕和雪糕,相當有心,絕對是色香味俱全的季節料理。

開胃小菜 - 漬藕片,爽口清甜。

前菜  鹽漬藕

季節前菜

跟著是刺身和清湯。
刺身五種

時令清湯

燒和牛跟飯鹹菜醬湯
A3和牛

同場天婦羅,有炸蝦,蟹,魚,以及蔬菜蕃薯。吃完已經飽肚。
天婦羅

甜品
2021-04-30
2020-11-03 2973 浏览
末去過,今次試吓卡座位的背很高,完全看不到後面的人。枱與枱的距離很寛,有安全感!定食銀雪魚,魚很新鮮,魚皮香脆,魚肉有點滲油,香滑柔軟,啖啖肉....正...品質比美市面其他店...小食 -栗子,銀杏,味道普通 $420海膽海鮮定食,海膽鮮甜美味,睇到都流晒口水、蟹鉗、牡丹蝦、樣樣都正...$500甜品- 綠茶蛋糕,輕盈鬆軟,忌廉香滑,食落口輕飄飄的,食咗都冇罪惡感!價錢不便宜,但quality 好,值得的!
末去過,今次試吓

定食
小食 -栗子,銀杏,味道普通 $420

價錢不便宜,但quality 好,值得的!

2019-09-30 6106 浏览
一行十幾人慶祝一位大哥的生辰上一次到訪已經是幾年前了。精選菜單 Portion 較大 吃到第三道菜已經有點飽了龍蝦🦞好新鮮 有咬口牛肉質素高炒飯非常有驚喜 可惜已經吃得太飽...
2019-08-24 5913 浏览
之前申請AE💳有$2000香港君悅酒店餐膳消費咭31/8過期,所以就揀左呢間和C6來一試。但可惜對食物、環境及服務都失望了 😭🍽 先講食物,我叫咗鹿悅Kaetsu set ($880)。 🥗季節前菜- 用蝦、三文魚子刺身、秋葵、粟米配上酸酸甜甜啫哩製成嘅開胃前菜。🍣刺身(5種)- 不吝嗇的厚切雜錦刺身,算係今晚唯一覺得還可以的。🍲季節碗湯- 日式魚蛋湯 😒 絕對唔係我杯茶!🍤大蝦、蔬菜天婦羅- 麵粉厚到呢 (see photo)~刺身就話姐,麵粉唔使咁厚呀嘛 🤮話晒都係今晚其中一個主菜啊,真係好失望!想像唔到佢餐牌會有天婦羅set 😱🥩鹽燒佐賀A3和牛- 有冇牛味又過熟 (see photo)!剩係得肥膏又唔係入口即溶!點解呢度啲主菜嘅質素可以咁嘅 🤯🍚配白飯及麵豉湯🍨芝士蛋糕配芝麻雪糕🎎 環境來講,都係好一般。我哋安排坐咗類似sushi table。本來都覺得冇乜嘢,但成餐飯啲侍應不停咁樣喺張枱前面個走廊走來走去。 完全唔覺得呢間係一間酒店入面嘅餐廳。💁🏻‍♀️ 服務來講,侍應質素都係唔掂。我C6叫咗一個日本和牛set,和牛可以選擇鹽燒、照燒或者Sukiyaki。之後我哋問佢會介紹用邊

🍲季節碗湯- 日式魚蛋湯 😒 絕對唔係我杯茶!

🍚配白飯及麵豉湯
🍨芝士蛋糕配芝麻雪糕

💁🏻‍♀️ 服務來講,侍應質素都係唔掂。我C6叫咗一個日本和牛set,和牛可以選擇鹽燒、照燒或者Sukiyaki。之後我哋問佢會介紹用邊一種煮法,佢就答我地一句「是但你」! 另一問題就係廚房出菜慢但侍應快!即係咁~我哋7pm開始食,到8:30pm先送上主菜!等好耐,但是侍應一放低就即走!

鹿悅 set - 季節前菜
鹿悅 set - 刺身(5種)
鹿悅 set -  季節湯
鹿悅 set -  海老、蔬菜天婦羅
鹿悅 set -  鹽燒佐賀A3和牛
鹿悅 set -  芝士蛋糕配芝麻雪糕
2019-08-24
用餐优惠
信用卡優惠
鹿悅 set - 刺身(5種)
2019-07-14 4204 浏览
位於灣仔君悅酒店上面閣樓的鹿悅日本餐廳,已經有多年歷史,今日特意前來嘗試。早一個星期已經致電,訂了位置。在君悅酒店大門上右手邊樓梯就會見到餐廳門口。餐廳環境格調比較陰暗,亦十分有格調。喜愛日本餐的我當然點了壽司和刺身,壽司和刺身都非常新鮮,飯亦沒有很嚴重的醋味,份量也適中。另外牛肉10分鮮嫩沒有煮得太熟,味道也非常不錯。只是本人覺得銷售的價格相對比其他日本餐廳較高。但如果按環境及餐廳食物質素來說性價比也是高的。

喜愛日本餐的我當然點了壽司刺身壽司刺身都非常新鮮,飯亦沒有很嚴重的醋味,份量也適中。

2019-07-02 3445 浏览
星期六brunch buffet 牛肉唔錯,不過未至於好好食刺身新鮮度有改善空間,鵝肝(定鴨肝,唔記得) 來貨應該係ok,不過煎得唔太好。甜品唔掂。環境好,侍應服務好,Chef 就可以笑容多d,主動d。
環境好,侍應服務好,Chef 就可以笑容多d,主動d。
2019-06-22 3108 浏览
朋友生日飯諗住去間好少少嘅日本餐廳食飯,揀咗君悅酒店嘅呢一間日本餐廳,環境好清靜又舒服,搞到我講嘢都唔敢咁大聲雖然好好味但份量偏小同埋價錢都幾貴!所以生日先至會揀呢一間餐廳食下首先佢會俾個前菜我哋,有啲韭菜蛋同埋蝦仔咁,確實我都唔係好知係咩黎,但係擺落口好好味,佢個汁好開胃之後就叫咗個10件壽司拼盤,壽司全部都係廚師發板,全部都好新鮮即叫即整海膽完全係唔臭,好鮮甜額外叫咗拖羅同埋海膽,拖羅平時食千兩都會叫大拖羅,但係實在太貴啦,真係唔捨得食,就叫咗中拖羅,但入口都好鮮甜同埋有種即溶嘅感覺,海膽就好新鮮,平時去食日本餐廳叫海膽要即刻食先得,如果唔係擺耐左就會變臭,但係佢呢個海膽係唔會嘅叫咗分A5鹽燒和牛,雖然係鹽燒,但味道好適中,唔會話太鹹,肉汁同埋咬口超配合好唔鍾意食肉係好難咬,但係去到呢啲咁高級嘅餐廳,當然唔會食到啦叫咗個海鮮鍋,海鮮就冇乜特別,但係佢個湯就好好飲,好清甜好開胃最後就叫咗個甜品紅豆餅,估唔到日本餐廳都可以食到呢啲甜品,以為係中式嘢,但係佢煎得好脆口,配合埋啲紅豆甜甜地又唔流總括來講所有嘢都好好食,但份量就唔係好夠,不過我哋三個人都食咗三千幾蚊埋單雖然好肉赤,但係味道都
環境好清靜又舒服,搞到我講嘢都唔敢咁大聲

海膽完全係唔臭,好鮮甜

雖然好肉赤,但係味道都幾難忘
  • 和牛鹽燒