2025-06-26
食串燒嘅好地方🍢 就係位於尖沙咀嘅日式串燒餐廳-鳥鑫🎌以木系裝潢簡約舒適🪵主打各式鳥燒,有廿幾款選擇🐔另外亦供應和牛、海鮮、蔬菜等串燒,款式選擇多之餘,每款都香口惹味🤩我叫咗以下食物:🐔雞頸肉🐔京藤雞🐔雞心🐔雞橫膈膜🐔雞胸紫蘇葉🐔雞甲狀腺🐔雞柳柚子🐔雞皮🐔雞中翼🐔雞肩肉🐔雞肋肉🐔雞掌心🐮牛舌🐷豚肉豆苗卷🐷煙燻鹿兒島豬腩🍄🟫冬菇🇯🇵日本銀杏🫑青椒仔🥒苦瓜🍠珍珠蕃薯仔🌶️明太子厚揚🥒翠玉瓜🥕野菜條雞有多個唔同嘅部位🐓有啲好特別嘅位置好似:雞掌心、雞橫膈膜、雞甲狀腺、雞肩肉、雞肋肉等🐓相當特別🥳雞中翼係我最愛😍香口惹味勁juicy💦雞肉嫩滑🐔雞胸紫蘇葉散發好香紫蘇味🌿除咗雞肉外,仲叫咗牛肉同豬肉😚牛舌厚切啖啖肉👅煙燻豬腩肉質厚實有彈性,散發出煙燻香氣🥳串燒上會加上唔同調味粉,非常惹味😝另外餐廳有大量野菜類串燒供應🤩試咗冬菇、銀杏、青椒仔、苦瓜、蕃薯仔、翠玉瓜等等,香噴噴好惹味😝食串燒飲酒簡直係絕配😆我飲咗淺澗梅酒🥃梅味較濃,唔會好甜,容易入口🥳配埋串燒一流啊😝
我叫咗以下食物:
🐔雞頸肉