2022-06-21 55 浏览
-行呢個商場真系行到我腳斷🥲醫肚緊要啊!!!拿拿臨搵野食啦⋯系餐廳出面睇餐牌時 已被定食類別吸引好似好耐都無食過吉列豬扒?😳只系$89?咁平既喂?就入去試試佢先😂首當其衝當然揀個 ✳️吉列黑豚豬扒定食$89 (包埋沙律、前菜、漬物、味噌湯、珍珠飯、甜品)豬扒鬆軟有咬口 需要價錢平 但亦都唔會好簿如果外面嘅炸醬可以再酥脆啲就更好同行朋友就比 ✳️海七丼 吸引住$168 有7款不同類型嘅刺身魚類都好厚切 口感好豐富 醋飯亦都幾大碗另外當然唔少得叫左幾款 💁🏻‍♀️本日精選魚類特定魚類可以叫刺身或者壽司都可以我哋就到咗其中五款試吓 ✳️海鰻壽司 $38✳️拖羅鯖魚壽司 $25✳️地金目鯛壽司 $35✳️鮫鰈壽司 $28✳️竹纖魚壽司 $25

行呢個商場真系行到我腳斷🥲
醫肚緊要啊!!!拿拿臨搵野食啦⋯
系餐廳出面睇餐牌時 已被定食類別吸引
好似好耐都無食過吉列豬扒?😳只系$89?咁平既喂?
就入去試試佢先😂

首當其衝當然揀個 ✳️吉列黑豚豬扒定食
$89 (包埋沙律、前菜、漬物、味噌湯、珍珠飯、甜品)
豬扒鬆軟有咬口 需要價錢平 但亦都唔會好簿

✳️拖羅鯖魚壽司 $25
✳️地金目鯛壽司 $35
✳️鮫鰈壽司 $28
✳️竹纖魚壽司 $25
【日本料理の季節限定!!🇯🇵】/////愉景新城有間開左多年嘅日本餐廳 環境闊落 有好多卡位坐得幾舒服〰️佢哋推出左個時令餐牌 提供新鮮日本海膽 海鰻 目鯛等等料理(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)小編同朋友點左呢款餐牌入面嘅令和之怪物同拖羅鯖魚 日本菜賣相真係幾精緻😚.👉🏻吉列黑豚豬扒手打烏冬 ($97)豬扒厚肉 外皮酥脆唔油膩 配沙律/酸甜醬幾惹味 酸甜醬帶淡淡梅味 彈牙嘅烏冬加上腐皮索晒鰹魚湯底精華🤩呢個價錢增加烏冬份量會更好~.👉🏻芝士吉列蝦反卷 ($36/4件)壽司飯包住粒粒芝士同吉列蝦 芝士味濃郁 吉列蝦口感香脆内軟🥰.👉🏻令和之怪物 ($78/1隻 $225/3隻)夏天當造嘅蠔🦪好似手掌咁大咁肥美😝滴幾滴檸檬汁就品嚐到生蠔嘅鮮甜味 後勁就有比較濃嘅海水味 .👉🏻拖羅鯖魚 ($150/4切)份量比想像中多 鯖魚厚實 配搭拖羅 魚脂特別香甜💗.👉🏻香草煙肉車厘茄串燒 ($38/兩串)一塊塊煙肉片包住鮮紅色嘅車厘茄 車厘茄好juicy 配搭油脂均勻嘅煙肉美味可口🤭.👉🏻日本產金時蕃薯串燒 ($36/兩串)蕃薯表面有焦香(´▽`)肉色金黃 口感鬆軟甜甜的 好飽肚~.👉🏻日式抹茶焦糖布丁配時令生果 ($
【日本料理の季節限定!!🇯🇵】
/////

👉🏻吉列黑豚豬扒手打烏冬 ($97)

👉🏻芝士吉列蝦反卷 ($36/4件)

👉🏻令和之怪物 ($78/1隻 $225/3隻)

👉🏻拖羅鯖魚 ($150/4切)
份量比想像中多 鯖魚厚實 配搭拖羅 魚脂特別香甜💗

👉🏻香草煙肉車厘茄串燒 ($38/兩串)

👉🏻日本產金時蕃薯串燒 ($36/兩串)
蕃薯表面有焦香(´▽`)肉色金黃 口感鬆軟甜甜的 好飽肚~

👉🏻日式抹茶焦糖布丁配時令生果 ($45)
面層有燒至香脆嘅焦糖🫶布丁夾雜日本抹茶同雲呢拿味 口感幾香滑 增加生果份量會更好

———-
📍鳥山名 (荃灣) @

#日本料理 #荃灣 #鳥山名 #hkfoodie #愉景新城
2022-06-15
香港人真係三日唔埋兩日就要食餐日本嘢🍥🍣,尤其係依家大家都好難去日本旅行,今日喺荃灣行開街就係愉景新城既鳥山名食埋飯😛環境7/10喺愉景新城商場入邊,少少隱蔽😂居酒屋style🥰食物7.5/101️⃣三文魚腩赤海老芥辣章魚飯 $138芥辣章魚相當入味,而蝦都大隻鮮甜同有咬口,三文魚腩都正,份量適宜2️⃣特大原條海鰻壽司 $190一見到就一聲好大條,而鰻魚都整得入味同juicy,唔會太乾,仲要啖啖肉!3️⃣拖羅鯖魚壽司 $25依個係是日推介,新鮮!4️⃣碎蔥三文魚軍艦 $28碎蔥加埋三文魚不嬲都夾,一食落口個啲三文魚蓉充滿哂成個口,好滿足🥰5️⃣牛油果軟殼蟹飯卷$55本身鐘意食牛油果同軟殼蟹,飯卷整得好唔會一夾就散,外軟內脆😋6️⃣香草煙肉車厘茄串燒$38本身都驚煙肉會乾同硬,但係佢唔會,一啖食落去啲車厘茄仲爆到成口都係🤪7️⃣豬頸肉串燒$50本身驚豬頸肉會好肥,點知又OK喎,又唔會燒到好dry仲有肉汁😋性價比:7.5 約$300/位 食左咁多野先依個價錢,除咗鰻魚貴咗啲之外,其他性價比都算高尤其是丼飯👍🏻

環境7/10
喺愉景新城商場入邊,少少隱蔽😂居酒屋style🥰

食物7.5/10
1️⃣三文魚腩赤海老芥辣章魚飯 $138
2️⃣特大原條海鰻壽司 $190
3️⃣拖羅鯖魚壽司 $25
依個係是日推介,新鮮!
4️⃣碎蔥三文魚軍艦 $28

2022-06-16
香草煙肉車厘茄串燒
牛油果軟殼蟹飯卷
特大原條海鰻壽司
原來有間日本野係暗角位 一直都唔知道典型日本料理佈置 有一半座位呈廣場開放式.餐廳有一系列的季節推介 點了幾款試一試▫海鰻壽司 $38質地滑順 帶鰻魚燒汁的香味▫地金目鯛壽司 $38帶點橙紅的色澤很美 魚鮮味突出▫拖羅鯖魚壽司 $25肉質鮮美 同時帶鯖魚的清香感▫竹纖魚壽司 $25其實即是池魚 口感緊實細緻 味道鮮嫩清爽▫海鹽燒左口魚背 $42左口魚帶筋道 夾雜油香.▫三文魚腩赤海老芥辣章魚飯 $138刺身丼不俗耶 三文魚腩厚切肥美鮮嫩赤海老大大隻 新鮮彈牙 味道鮮甜芥辣章魚粒順口清脆爽口 辣辣地咁開胃得黎有口感!.▫安格斯牛肉火鍋 $130牛牛份量適中 配搭湯底味道濃郁還有豆腐金菇冬菇粉絲跟菜 蠻涮咀的
原來有間日本野係暗角位 一直都唔知道

▫三文魚腩赤海老芥辣章魚飯 $138

刺身丼不俗耶 三文魚腩厚切肥美鮮嫩
赤海老大大隻 新鮮彈牙 味道鮮甜
芥辣章魚粒順口清脆爽口 辣辣地咁
開胃得黎有口感!

▫安格斯牛肉火鍋 $130

牛牛份量適中 配搭湯底味道濃郁
還有豆腐金菇冬菇粉絲跟菜 蠻涮咀的
安格斯牛肉火鍋
安格斯牛肉火鍋
2022-06-16 102 浏览
出左bonus, 同同事食個「豪」lunch~ 我哋一致決定食日式野,就去左愉景新城鳥山名 。我哋叫咗:-$130 壽司定食拼牛肉鳥冬 (8件壽司)-$140 牛肉火鍋定食-$138 三文魚腩海赤蝦芥辣章魚飯-$168 海七飯 (7款刺身:北海道甜蝦、三文魚、真鯛、油甘魚、鮮帶子、拖羅茸,馬糞海膽)*佢每個定食會跟沙律菜🥗、前菜、茶碗蒸蛋、味噌湯同甜品,**(有湯麵同火鍋的定食就冇味噌湯跟)*雖然就貴咗少少,但係佢價錢同味道係成正比架👍👍 咁間唔史放輕鬆獎勵吓自己都可以呀~午餐不用加一,埋單$57x。
出左bonus, 同同事食個「豪」lunch~

我哋一致決定食日式野,就去左愉景新城鳥山名 。

我哋叫咗:

-$130 壽司定食拼牛肉鳥冬 (8件壽司

-$140 牛肉火鍋定食

-$138 三文魚腩海赤蝦芥辣章魚飯

午餐不用加一,埋單$57x。

1K
鳥山名吉列黑豚豬扒手打烏冬燒三文魚飯/蟹肉蟹膏飯配蟹柳手打烏冬海鰻壽司地金目鯛壽司價錢💲: $94/ $118/ $38/ $35好味程度😋: 3.5/5服務🍴: 3.5/5環境🗾: 3.5/5性價比🥢: 3.7/5回頭率😚: 3/5-唔知大家覺唔覺得愉景新城無咩好食… 所以係諗唔到食咩的情況下,就去試下呢日本野。午市的set好多選擇,由熟食到魚生都有,同埋每份都會包茶碗蒸、沙律、前菜同一舊蕨餅。茶碗蒸ok,正常的味道。而前菜食完都係開胃既。(記得3:00落場,唔好太遲去,如果唔係佢地會叫你食快d👀)-✅吉列黑豚豬扒手打烏冬。正常發揮水準🤭 豬扒厚薄正常,外皮鬆脆,入面肉質唔乾。容易咬開,唔會好韌😌可以揀沾沙律醬/豬扒醬,有風味D!旁邊的烏冬就係一般用左鰹魚湯底的,烏冬粗身煙韌,仲有大量粟米粒同兩塊腐皮索湯。-🆗燒三文魚飯/蟹肉蟹膏飯配蟹柳手打烏冬。呢個餐係澱粉組合🤣2飯1烏冬… 三文魚用左中間有骨個個位,主要係一條大骨+小小細🦴,食的時候要小心😳味道ok既,就係煎左左的感覺。另外的蟹肉蟹膏飯好好多,因為好多蟹肉,蟹膏又可以帶出鮮味,撈勻食都唔會覺得冇餸🥸 烏冬就都係咁,不過呢個用左扁
鳥山名
服務🍴: 3.5/5
環境🗾: 3.5/5
性價比🥢: 3.7/5
回頭率😚: 3/5

🆗燒三文魚飯/蟹肉蟹膏飯配蟹柳手打烏冬。呢個餐係澱粉組合🤣2飯1烏冬… 三文魚用左中間有骨個個位,主要係一條大骨+小小細🦴,食的時候要小心😳味道ok既,就係煎左左的感覺。另外的蟹肉蟹膏飯好好多,因為好多蟹肉,蟹膏又可以帶出鮮味,撈勻食都唔會覺得冇餸🥸 烏冬就都係咁,不過呢個用左扁身的稻庭烏冬,口感差小小🤔

✅海鰻壽司。鰻魚超厚,大大件,好有滿足感!肉質唔會好腍,加埋條肥邊,同炙燒過,好食😋

✅地金目鯛壽司。魚肉顏色有光澤!有一定好的厚度,同埋呢隻魚唔腥😆

2022-06-12 106 浏览
逛完愉景新城買少許家品後 到了這間日本餐廳醫肚 叫了一個刺身丼 一個定食 和幾款壽司從色澤上 已經反映到海七丼 ($168)裡面七種魚生有一定的質素 味道如是 份量上也很可以的 海膽拖羅蓉和帆立貝鮮甜不腥 真鯛赤蝦爽口有韌度 三文魚油甘魚肥美嫩滑無刺身不歡的我們點了餐牌推介的銀雪魚西京燒定食 ($187)🍱 想不到是最讓人驚艷 外層塗了香甜的醬料燒得到位 魚皮香脆 肉汁鮮嫩帶油香🤤 非常適合佐飯 甚至乎覺得不夠飯吃😂 前菜和蕨餅都好吃五款壽司裡有鮫鰈 地金目鯛 拖羅鯖魚 銀雪魚 竹籤魚🍣 全部都很新鮮鮮甜👍🏻 個人意見地金目鯛 ($35) 最對胃口 油香十分豐富 忍不住翻點了兩件

海七丼

銀雪魚西京燒定食

地金目鯛

2022-06-10
海七丼
銀雪魚西京燒定食
地金目鯛
放工約朋友係荃灣食飯就去咗呢間愉景新城地下嘅鳥山名食日本嘢😝食日本嘢必叫壽司同烏冬,所以就叫咗個吉列黑豚豬扒烏冬同安格斯牛肉烏冬,烏冬喺手打,食落煙煙靭靭夠彈牙,而安格斯牛肉大約六至七成熟,食落夠嫩而有牛味配清清地嘅湯底,完全突出到個牛味!吉列黑豚豬炸外脆內軟,絕不油膩!壽司就叫咗幾款時令壽司,款款都厚切,海鰻夠香而油膩剛好,地金目鯛色澤鮮美,睇得出好新鮮😝拖羅鯖魚上面有少許薑絲,可以緩和鯖魚獨有嘅魚腥味,突出其鮮味!最推薦係芝士吉列蝦飯卷,吉列蝦食落香脆,口感豐富,外軟內脆,芝士味濃😝鳥山名🌟荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖
放工約朋友係荃灣食飯

就去咗呢間愉景新城地下嘅鳥山名食日本嘢😝

吉列黑豚豬炸外脆內軟,絕不油膩!

鳥山名🌟
2022-05-29 940 浏览
-鳥山名🍽-好耐冇去荃灣了🤣原來而家D.Park開左咁多餐廳😂行完有d餓就試下呢間日本野6點半就已經好多人😂-吉列黑豚豬扒手打烏冬 $97見好多人都食吉列豬扒就試下!本身一望覺得個豬扒好似炸得唔算金黃以為唔脆但咬落幾酥脆而個黑豚豬扒又好林加埋個吉列甜酸醬好味!烏冬要讚一讚個昆布湯底清得黎幾有味😉-牛油果軟殼蟹反卷 $55軟殼蟹俾想像中大隻幾厚肉🦀仲要新鮮炸起所以脆卜卜配牛油果食好fresh😋-芝士吉列蝦反卷 $36鐘意食吉列蝦就要試埋喇!炸蝦🍤脆就唔講啦而係佢中間粒芝士好match🤣-🌟評分:🏅🏅🏅🏅📍地址: 荃灣青山公路荃灣段398號愉景新城1樓1025-1026號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_荃灣#foodieluveat_日本菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #日本菜 #日本料理
鳥山名🍽

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_荃灣
#foodieluveat_日本菜
#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #日本菜 #日本料理 #壽司 #刺身 #鍋物 #吉列炸物 #荃灣
2022-05-28
漸漸回服正常日子了! 今日到荃灣逛逛愉景新城,這裡仍然人山人海,各式各樣店鋪,攤位等等。 宏宏眾多餐廳中鳥山名就吸引到我了! 門外放滿了抗疫餐牌、刺身、壽司、火鍋,定食、串燒種類繁多。 小妹選擇了定食套餐 —- 有主角壽司如海膽、油金魚、甜蝦 ,根子而燉蛋內裡多種材料、翠綠沙津、麵豉湯、抹茶啫喱,隨餐附送有疆茶可暖暖身。 價錢方面親民。總結,職員服務由帶位、落單到埋單都細心,進入店鋪後,感覺環境乾淨企理,難怪午飯時間多人得要排隊! 可以再返嚼啦!

宏宏眾多餐廳中鳥山名就吸引到我了! 門外放滿了抗疫餐牌、刺身壽司火鍋,定食、串燒種類繁多。

【 小朋友都啱食的日本餐廳 】🍣星期日家庭樂帶了兩個仔仔去愉景新城玩,愉景新城係一間親子商場,親子配套設施做得幾好。🍱Lunch我地去左鳥山名食日式料理,佢哋的餐牌選擇都幾多,有刺身,壽司,烏冬,拉麵和定食等,好啱一家大細食。餐飲推介 :🔸吉列黑豚豬扒定食定食有大大塊的吉列黑豚豬扒,外層炸得脆卜卜,肉質都好林身。定食仲附送沙律,茶碗蒸蛋,麵豉湯和甜品,好豐富。🔸醬油漬牛舌拉麵,特濃豬骨湯底牛舌很薄,一口一片,牛味很重,yummy。豬骨湯底很濃,拉麵夠彈牙,小朋友很喜歡吃。🔸炸餃子一碟有6隻,外脆內軟,餡料仲係熱辣辣的。🔸蟹柳手卷蟹柳都幾多,珍珠米飯好好味。⭐️整體上都唔錯,推介給大家。
【 小朋友都啱食的日本餐廳 】

🍱Lunch我地去左鳥山名食日式料理,佢哋的餐牌選擇都幾多,有刺身壽司,烏冬,拉麵和定食等,好啱一家大細食。

餐飲推介 :
🔸吉列黑豚豬扒定食

🔸醬油漬牛舌拉麵,特濃豬骨湯底
牛舌很薄,一口一片,牛味很重,yummy。
豬骨湯底很濃,拉麵夠彈牙,小朋友很喜歡吃。

🔸炸餃子
一碟有6隻,外脆內軟,餡料仲係熱辣辣的。

🔸蟹柳手卷
蟹柳都幾多,珍珠米飯好好味。

⭐️整體上都唔錯,推介給大家。
午餐
2022-05-28 52 浏览
又到weekend,愉景新城耐吾耐都會搞市集,我好中意帶小朋友行,大人細路都開心。Shopping完梗系要食餐好,哩間在玩具反斗城隔離嘅日本餐廳就好適合一家大細,裡面環境闊落,枱與枱之間距離有安全感,如果來早D仲有雅座任坐,舒適得嚟傾計吾驚隔離聽到~壽司定食(八貫)配牛肉手打烏冬($130),我中意佢連weekend都有定食,價格合理之餘仲跟埋茶碗蒸、沙律、前菜同甜品,有時帶個小朋友嚟叫兩set又驚食吾曬浪費,來一個定食再追加小食同甜品,分量就岩岩好!首先牛肉烏煙韌彈牙,中意佢粗身嘅麵質,加上牛肉鮮嫩嘅口感,作為烏冬控嘅阿女好快就食完咗!而壽司方面都吾錯,八貫壽司每舊都吾一樣,可以試多幾款。燒雞軟骨(跟餐追加+$25),哩個價真心抵食,雞軟骨燒得外焦內脆,再配上新鮮檸檬汁,帶出香味,正!蟹柳小卷($26),正常發揮,不過系小朋友最愛~

蟹柳小卷($26),正常發揮,不過系小朋友最愛~
這間日本餐廳,週日午餐時間真係超多人食,好彩只需要等一陣就可以入座,可以坐喺吧枱望住啲師傅們忙碌哋即叫即製刺身壽司呀。估不到,週末都有午餐定食喎,仲有成25款比我揀!😍赤海老 (跟餐 +HK$25)肉質鮮嫩、爽彈、鮮甜、美味松葉蟹肉蟹膏飯+鮭魚漬飯+醬油漬牛肉稻庭烏冬 (HK$118)一份定食,有8樣嘢食咁多㗎!真係好滿足樣樣嘢都想食嘅我😋1. 熱柚子茶特別是紅茶底加柚子蜜,味道不太甜,很好2. 沙律最欣賞嗰粒醃漬番茄仔,清甜美味,沙律菜都好爽脆鮮甜3. 前菜海草和海帶絲,調味不錯4. 茶碗蒸蒸蛋好滑,裡面仲有冬菇、雞肉、雲魚蛋和銀杏5. 松葉蟹肉蟹膏飯上面鋪有厚厚一層松葉蟹肉絲、蟹籽和蟹膏,每口都配有日本米,口感豐富又美味6. 鮭魚漬飯2件煎得香脆的鮭魚,不過調味好似鹹一啲和比較多骨,要小心慢慢食,米飯加咗一些鮭茶漬,幾好味7. 醬油漬牛肉稻庭烏冬原本係牛舌,不過當日賣晒,所以轉咗牛肉,都有4片㗎!烏冬條條分明,入口軟滑,正😋8. 甜品抹茶蕨餅,滿滿抹茶味,口感有少少煙韌,也有少少水潤

赤海老 (跟餐 +HK$25)
肉質鮮嫩、爽彈、鮮甜、美味

一份定食,有8樣嘢食咁多㗎!真係好滿足樣樣嘢都想食嘅我😋

松葉蟹肉蟹膏飯+鮭魚漬飯+醬油漬牛肉稻庭烏冬

1. 熱柚子茶
特別是紅茶底加柚子蜜,味道不太甜,很好

熱柚子茶

2. 沙律
最欣賞嗰粒醃漬番茄仔,清甜美味,沙律菜都好爽脆鮮甜

沙律

3. 前菜
海草和海帶絲,調味不錯

前菜

4. 茶碗蒸
蒸蛋好滑,裡面仲有冬菇、雞肉、雲魚蛋和銀杏

茶碗蒸

5. 松葉蟹肉蟹膏飯

松葉蟹肉蟹膏飯

6. 鮭魚漬飯

鮭魚漬飯

7. 醬油漬牛肉稻庭烏冬

醬油漬牛肉稻庭烏冬

8. 甜品
抹茶蕨餅,滿滿抹茶味,口感有少少煙韌,也有少少水潤

抹茶蕨餅
松葉蟹肉蟹膏飯
鮭魚漬飯
醬油漬牛肉稻庭烏冬
抹茶蕨餅
荃灣抵食外賣推介 🎈愉景新城鳥山名性價比日本菜🎈老師讚家姐呢個星期返學都好乖😍寫字又快咗👍🏻好啦咁我哋今日就買家姐最鍾意嘅日本菜返屋企食啦💗其實係我好掛住三文魚嘅味道😆平時放學見到佢哋放係門口個牌已經覺得好抵!一直都好想食😋好啦我哋就買兩個套餐啦😍不得不說!佢哋有埋甜品可以選擇真係好貼心💗🌟三文魚刺身野菜沙律配清湯手打烏冬沙律菜份量勁多!仲有番茄仔同埋海量嘅蟹籽!當然唔少得主角三文魚刺身啦!三文魚非常新鮮啖啖肉!對唔係薄切嗰啲😆 手打烏冬仲有配埋家姐最鍾意嘅粟米🌽烏冬彈牙滑溜,家姐食到連湯都冇晒😆🌟三文魚三味丼入面有齊三文魚、碎葱三文魚他他、黑椒三文魚同埋我最愛嘅玉子😍三文魚愛好者呢個真係超級推介!一次過可以品嚐到唔同款式嘅三文魚!黑椒三文魚外面輕微香烤配搭裏面鮮嫩嘅三文魚!呢個口感真係一流!外賣套餐仲會送一樣小食,選擇有手卷、前菜、湯、甜品!加錢仲可以揀埋飲品添😍小食我哋就揀咗我最鍾意嘅綠茶蕨餅!香濃嘅綠茶味🍵煙煙韌韌超級好食!家姐就揀咗芝士蛋糕🍰呢個價錢呢個份量真係超級抵食吖😍家姐話下次要再試埋其他定食😆好啦!我哋下次帶埋哥哥一齊嚟食啦😘
荃灣抵食外賣推介 🎈愉景新城鳥山名性價比日本菜🎈

🌟三文魚刺身野菜沙律配清湯手打烏冬

🌟三文魚三味丼

2022-05-22
2022-05-26 91 浏览
Lunchtime過開嚟呢邊買嘢撞啱這間日式餐廳係附近,入去食個快lunch餐廳近水吧位置有組彎彎曲曲嘅裝置喺天花幾有線條感,加上樓底夠高係幾靚。除咗沙律前菜甜品,食物端上來全部都熱辣辣,淨係呢點已加分,味道整體不錯,店員態度也良好Unagi Donburi- Grilled Eel with Salad, Appetizer, Chawanmushi, Miso Soup & Matcha Warabi Mochi鰻魚飯定食 > 鰻魚烤得香沒泥腥味,溫度夠配埋啲汁入細膩,個人覺得可以再比多少少汁我撈飯。茶碗蒸裡面有齊魚板、香菇、白果、雞肉等,蛋算滑且好夠熱!有上湯鮮味一啲都唔hea。沙律、前菜正常發揮、抹茶蕨餅口感有彈性,得1粒對於我嚟講唔夠喉Serradura (Homemade)自家製木糠布甸> 木糠布甸裡面啲cream幾幼滑唔太甜加埋馬利餅碎口感唔錯!伴碟啲雲石朱古力有多種味道,粉藍粉綠的色調柔和;口感較硬但都okay,我停唔到口咁食曬

Unagi Donburi
鰻魚飯定食

Serradura (Homemade)
自家製木糠布甸