2022-02-12 78 浏览
Due to Covid restrictions you cannot eat in so right now it’s take out only. I’ll be writing this review on my takeout experience. Counter girl was very knowledgeable about the menu and friendly. I had quite a few orders in front of me, so I took a walk around the mall. Plenty to do to keep you entertained while you wait. The apple store, Yata, beauty etc. Then you go into the restaurant and to collect your food. There was someone there to make sure you get the right order. And the kitchen is ve

I had quite a few orders in front of me, so I took a walk around the mall. Plenty to do to keep you entertained while you wait. The apple store, Yata, beauty etc. Then you go into the restaurant and to collect your food. There was someone there to make sure you get the right order. And the kitchen is very neat and tidy.

It doesn’t look as nice as when you dine in but still as tasty. See pics!
2022-02-12 65 浏览
今日咁啱經過apm鮮芋仙就買咗個外賣試下。成日聽朋友話鮮芋仙d甜品好食又大份,今日終於有機會試到啦!中午去到都幾多人等緊外賣,但係排隊落單都算快。menu好多選擇,每款都可以再加唔同嘅配料,搞到有d選擇困難😂。收銀妹妹好友善,最後介紹咗我試個都算係熱門嘅“熱招牌豆漿豆花”。比完錢係門口等,大概10分鐘倒電視mon就show order number,跟住就入鋪頭攞,成個流程算方便。本身諗住叫得“熱招牌豆漿豆花”,最多料嘅應該係d豆花,但係估唔到有咁多配料(兩大舊芋頭+珍珠+好多芋圓)!😱😱自己覺得咁多嘢係芋圓同豆花最好味。d芋圓夠咬口,又唔會好似有d地方咁整到硬哂/浸到淋哂。豆花就夠滑又唔散。🤤 其實重點應該係個份量,一個男仔都差d食唔哂,下次可以直情當lunch食🤣總括嚟講:外賣落單方便+快,份量大又好食,重點要試d芋圓/豆花下次經過會試埋佢d飲品✌🏿

下次經過會試埋佢d飲品✌🏿

• 招牌豆漿豆花
2022-02-09 76 浏览
依家夜晚又冇得堂食了😭叫左個招牌仙草冰沙 + 紅豆 白玉湯圓外賣。大概等左15分鐘,見到同時間都唔少人排隊等餐,店員都好好禮貌叫我地耐心等候。超級大份,好足料,勁多紅豆係我嘅至愛。仙草冰沙都好食,我覺得不嬲鮮芋鮮嘅仙草都係最好食嘅!食晒成碗超滿足!一定會再幫襯😋Super generous portion! All the toppings were very tasty and overall it wasn't too sweet. I will come back to try other desserts!
依家夜晚又冇得堂食了😭
叫左個招牌仙草冰沙 + 紅豆 白玉湯圓外賣。

超級大份,好足料,勁多紅豆係我嘅至愛。
仙草冰沙都好食,我覺得不嬲鮮芋鮮嘅仙草都係最好食嘅!

食晒成碗超滿足!一定會再幫襯😋

2022-02-09
2022-02-09 54 浏览
行開APM,竟然見到呢度開分店。自己本身係Meet Fresh忠粉,所以走咗過去堂食!今次叫仙草冰沙3號(當然要加芋圓!😍)絕對無令人失望,因為試過幾次其他分店會煮衰咗啲芋圓,一係超硬,一係太軟。APM呢間係煮得恰到好處,同埋值得一提,感覺佢地份量特別大方,好飽肚😂雖然人多,但係 staff 都好有耐性,見佢地做得咁辛苦都好好禮貌,下次一定會返去再食😎

仙草冰沙3號+芋圓
2022-02-07
仙草冰沙3號+芋圓
本人真係好鍾意食芋圓去過全港九好多地方食仙芋鮮嘅品質真係最有保證觀塘呢間新分店都唔例外叫咗個仙草4號「招牌仙草冰沙+芋薯圓」唔太甜,煙靭程度啱啱好仲叫咗碗返屋企比呀媽食不過服務員都有溫馨提示 warm reminder💡叫我地啲芋圓唔好擺過夜可惜阿媽夜晚話唔想食甜野最終都係第二日先食啲芋圓就硬身左 仙草其他就無事所以建議最好堂食或者即日食😋😋😋😋Definitely coming back whenever in APM!
本人真係好鍾意食芋圓
去過全港九好多地方食
仙芋鮮嘅品質真係最有保證
觀塘呢間新分店都唔例外
叫咗個仙草4號「招牌仙草冰沙+芋薯圓」

唔太甜,煙靭程度啱啱好
仲叫咗碗返屋企比呀媽食

招牌仙草冰沙加芋薯圓,仙草4號
2022-02-07
招牌仙草冰沙加芋薯圓,仙草4號
2022-02-09 50 浏览
Good atmosphere, 好 chill. 份量大, 味道唔錯。又平又抵食。服務幾好, 唔會太慢. 佢哋個紫米粥加雪糕好好食,係我最鍾意食嘅dish. 最鍾意食完個靚lunch嚟呢度食甜品
2022-02-06
  • 紫米粥加雪糕
2022-01-30 111 浏览
觀塘店唔會再幫襯!難食到不得了!買左個芋圓3號: 芋圓好韌,珍珠韌,花生正常。買左個招牌仙草沙冰: 芋圓好韌,糖水少,仙草正常兩樣既份量只有4分3滿,d冰又大又多,食左幾淡已經食唔落,唔知食緊d乜,好難食!我每星期最少買1次,經過每間分店都會買下,每間分店都好食,份量都好多滿哂,觀塘係第一次買,但以後都唔會再幫襯,同一間公司,唔明觀塘店點樣會整得咁難食,質數會差咁遠!門口收錢個職員好似未瞓醒咁,遊緊魂。
觀塘店唔會再幫襯!難食到不得了!

買左個芋圓3號: 芋圓好韌,珍珠韌,花生正常。

買左個招牌仙草沙冰: 芋圓好韌,糖水少,仙草正常

門口收錢個職員好似未瞓醒咁,遊緊魂。
2022-01-24 114 浏览
買咗外賣幾次,每次返到屋企都啲冰都已經溶咗一半都算份量仲要少好多。依次買完即刻打開嚟睇就已經溶咗一半,咁返到屋企咪全部都係水?原本就係因為中意食啲刨冰先叫,真係好失望。你地可唔可以諗方法改善吓,唔該
2021-12-31 250 浏览
觀塘分店開左一段時間無咁多人買左個豆花4號食物質素普通唔算創新但唔太甜——————————————但自助形式完全冇服務店員亦冇禮貌唔收加一還好😩——————————————舖面整齊整體感覺普通無特別之處下次唔試
觀塘分店開左一段時間

舖面整齊

整體感覺普通
無特別之處
下次唔試

第一黎觀塘食, 雖然見到好多人排隊買外賣, 但見到個叫號牌只需要等10 張飛就到, 拿拿林就襟左張票, 跟手落去行超市。行左一大輪, 耐過預計勁多, 諗住死LA 實過晒號碼, 唔知有無得補飛呢?  點知行左大半個鐘 都只係郁左3 個號碼!!!跟住等左好耐好耐, 終於等到入座就知咩事,  個場細到呢~~~ 等10 個號碼其實要等全場清空一次先到我,仲要每人一定要食一樣, 就算叫果D 大刨冰都唔可以二人叫一個, 我見到有兩個女仔可能係第一次食大刨冰, 唔知有幾大碟, 拎完返黎O晒咀。糖水係幾好食既,  但呢間真係千其唔好堂食, 或請注意唔好以為少人等就好快, 隨時等死你。
點知行左大半個鐘 都只係郁左3 個號碼!!!

2021-12-28 165 浏览
日式Q 麻糬 ($42 by app)賣相:🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧🐧外賣賣相不過不失,包裝尚算吸引。麻糬煙韌有咬口,不會"癡牙"。兩款口味各有特色,尤其黑糖味味道突出,甜度適中,加上黑糖漿亦不會過膩。芋圓紫米粥($55 by app)賣相:🐧🐧味道:🐧🐧🐧賣相平平無奇,跟一般糖水舖無異。紫米粥份量十足,大大碗兼紫米不會過少過稀,紫米不會過碎有咬口,可惜味道偏淡,略嫌未夠甜。芋圓份量偏少,彈牙可口,甜度適中。外送時間:🐧🐧🐧約35-40分鐘,跟預計外送時間吻合,沒有特別延誤。總括而言,麻糬芋圓確實值得一試。

日式Q 麻糬

日式Q 麻糬 ($42 by app)
賣相:🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧🐧

芋圓紫米粥

芋圓紫米粥($55 by app)
賣相:🐧🐧
味道:🐧🐧🐧

外送時間:🐧🐧🐧
約35-40分鐘,跟預計外送時間吻合,沒有特別延誤。

總括而言,麻糬芋圓確實值得一試。
外卖送餐
  • 日式Q麻糬
2021-12-23 192 浏览
見咁多人排就買外賣試下 啲friend全部都話好好食 食完其實好普通 珍珠冇咩味 芋圓有少少味 蕃薯園都係少少味 叫咗食得出嗰分別 但真係冇吹得咁好食 如果要等兩個鐘我真係唔會等 唔洗等嘅話可以試下 唔洗特登出去派 唔值得 嗌熱嘅紅豆湯好有八寶粥味 芋頭就正正常常 好就好在真係好大兜 自己一個真係食唔曬 45咁大兜都接受到嘅 但期望真係大咗啲
2021-12-19 147 浏览
鮮芋仙一直都好想試嘅一間台灣甜品🙌🏻今次終於食到啦😳觀塘店係近排先新開👐🏻坐位唔係好多但位與位之間唔會好迫😙而叫嘢食要入座前係出面叫咗再入去,用餐時間係45分鐘🍽🔸招牌豆漿豆花🥛 $48有得揀熱定涷,今次就揀咗熱🔥熱嘅底係豆漿🙌🏻豆漿都幾好飲唔係好甜🙆🏻‍♀️而料都有幾多下👐🏻有兩大舊芋頭,食完一舊已經有d飽😂豆腐花就正正常常🤪珍珠都幾煙靭,份量都有好多😆芋圓分別有芋頭同番薯🍠同樣是煙靭亦都唔會太硬😚整體黎講成碗都係好食嘅🤤而且好大碗😬

🔸招牌豆漿豆花🥛 $48
當日攞完堂食飛號碼是86 ,但其實顯示版出現到號碼61,但係收銀員態度非常惡劣,冇品,只顧做外賣,不懂安排入座堂食,堂內有4張枱有位都冇人安排入座,發脾氣,到有位時要求堂食客人排外賣隊落單,非常不專業,該名員工對客人非常不禮貌,外貌長髮束馬尾,十分之不愉快的經驗,到能夠入座食糖水的時候,當食完之後我兒子把餐盤放回回收區的時候,我兒子親耳聽到該名員工在舖面用粗口問候我娘親,到我返回櫃面詢問其他員工要找經理的時候,她出嚟的態度也是十分的惡劣,不承認她說過這句說話,簡直是無禮貌到極限,大家認住這個員工🙏🏻幸得副經理了解和開解,但她聲稱該名員工本身是做廚房部,不善於做櫃面,但係我本身都是從事零售行業都覺得只要穿起制服行出鋪面就要專業,不能接受你本身不是做櫃檯就可以這樣,更何況你即使已經辭職也不能😕以後真的不會再幫襯這間店舖😡
對佢好失望,第2次食外賣,點知愈來愈差🥲買左2碗外賣 熱豆漿豆花2號同凍芋圓4號芋圓嗰碗不過不失,冇乜特別。👎熱豆漿豆花2號 用42蚊買左碗豆漿+薄片豆腐花+3舊蕃薯,薏米仲要得幾粒,撈極都冇。薏米家下好貴咩?完全唔值呢個價錢!!
對佢好失望,第2次食外賣,點知愈來愈差🥲
買左2碗外賣 熱豆漿豆花2號同凍芋圓4號

芋圓嗰碗不過不失,冇乜特別。

👎熱豆漿豆花2號
熱豆漿豆花2號