餐廳位於人來人往的鱷魚恤中心,裝修以木系為主,感覺非常日系,而且不停播放一些耳熟能詳的日文歌曲。今次和朋友👯‍♀️一起來吃晚餐,飯量不算太太,我們點了:甲羅燒 $88 蟹肉+蟹膏的完美結合,大推! 配有烤銀魚脆脆,鹹脆鹹脆,香氣四溢,口感非常有驚喜! 鹽燒喜知次 $168新鮮鮮甜,燒得剛剛好,但偏細條,肉不多🤣炙燒三文魚腩壽司 🍣 $24@1想對普通沒那麼驚艷,不過刺身同樣新鮮厚切! 炙燒佐賀和牛壽司 $48@1充滿牛味和油脂香氣,令人回味無窮! 大推! 炙燒魚背壽司 $28@1炙燒得剛剛好,魚味較淡,我們第一舊便是吃這種,肉質較爽口,肥美鮮甜! 炙燒大拖羅壽司 $52@1刺身新鮮,好好味!入口即溶,滑身,魚的油脂包裹著整片刺身,令人回味無窮!海膽三文魚籽卷4件 $138我不算喜歡吃海膽,但是這裏的海膽鮮甜,口感綿滑,入口即溶,一點腥味也沒有。三文魚爽脆,同樣鮮味十足! 葱粒碎拖羅卷 $55能夠吃到粒粒的蘿蔔,很有好感,味道已一早調好,不用點醬油已經很夠味!鹽燒牛舌 $38牛舌不會過薄,一串三件,燒得剛剛好。上台時仍是熱辣辣,口感十足,非常香口,充滿油香! 柚子雪葩 (openrice

今次和朋友👯‍♀️一起來吃晚餐,飯量不算太太,我們點了:

鹽燒喜知次 $168
新鮮鮮甜,燒得剛剛好,但偏細條,肉不多🤣

炙燒三文魚腩壽司 🍣 $24@1
想對普通沒那麼驚艷,不過刺身同樣新鮮厚切!

炙燒佐賀和牛壽司 $48@1
充滿牛味和油脂香氣,令人回味無窮! 大推!

炙燒魚背壽司 $28@1

炙燒大拖羅壽司 $52@1

海膽三文魚籽卷4件 $138

葱粒碎拖羅卷 $55

鹽燒牛舌 $38

柚子雪葩 (openrice 訂座送)
味道清新,但是偏甜,擺盤精緻~

二人共消費$967
環境舒適,店員有禮👍🏻值得一試!
2022-11-05 166 浏览
尋晚行過鱷魚恤, 睇佢網上有介紹話有平民版OMAKASE套餐, 我地就試下吧台叫左個中位既 福 SET ( FUKU COURSE ), 好似好多野食, 師傅係席前即場為我地奉上食品, 真係好新鮮NA ,fresh ~頭盤 #磯煮八爪魚師傅話係用慢煮ge方法去煮八爪魚, 炆好多個鐘, 食起黎好淋 , 同埋每片都好厚身之後黎兩款 #刺身 係 #象拔蚌同真鯛, 好新鮮, #象拔蚌 好鮮甜彈牙na , 好好味NA之後就開始上壽司喇, 師傅每件都即握即俾我地食, 仲好細心問我地食唔食得WASABI,再安排芥辣份量,而且佢話等我食完一件再上另一件, 真係好正NA,好Fresh 既感覺, 仲要呢道係用赤酢飯, 好特別, 師傅話係傳統高級壽司先會用赤酢飯ga , 正#鮮北寄貝壽司好鮮好爽口, 本身我好鍾意食貝類, 好fresh, 仲有搽左個醬油#平目魚壽司食起黎都好新鮮, 肉質食起黎比較林, #梅真鯛壽司呢個梅真鯛師傅話係用梅肉去餵治, 食起黎有啲彈口, 上面仲配埋秘製梅醬, 酸酸甜甜, OK wor#池魚王壽司不得了, 呢個好好食, 魚油超香, 好厚身好彈牙, 推介na , 好正#鰹魚壽司上面秘製

頭盤 #磯煮八爪魚

#鮮北寄貝壽司

#平目魚壽司
食起黎都好新鮮, 肉質食起黎比較林,

#梅真鯛壽司

#池魚王壽司

#鰹魚壽司
上面秘製洋蔥醬可以令減輕啲腥味, 好夾

#白蝦壽司
好特別既壽司, 係來自富山県既白蝦, 見佢係細細隻, 搓成球裝再放入壽司飯上, 食起黎好鮮甜, 入口即溶

#小肌壽司
師傅都有溫提呢個小肌魚本身魚味係比較濃味,食起黎都好新鮮, 魚味好濃

#赤身壽司
吞拿魚就係鮮, 俾我感覺因為佢真係好新鮮, 佢完全唔似出面食果啲有少少吞拿魚既酸味, 證明真係好新鮮, 食起黎又無筋, 正na

#中拖羅壽司
少少魚油, 中拖都已經好滑, 刺身好夠厚na , nice

#大拖羅壽司
大拖真係無得輸, 好好食, 食起黎好滑, 魚既油脂包住成塊刺身, 簡直入口即溶, 絕對好好食, l lovin’ it

#海膽
最後點少得海膽, 好多海膽, 肉眼見有兩層海膽肉, 不得了, 師傅仲展示俾我地睇用既係日本直送既海膽, 真係好鮮甜好厚身, 好正Na

之後師傅就為我地即場製作手卷場ga , 仲要即包完俾我地即刻食𣄽, 個紫菜用係脆架, 入面係拖羅茸, 紫蘇葉同埋黃蘿蔔, 好特別好好食

仲有就係 #江戶前玉子,
開頭就以為佢係蒸蛋糕, 原來師傅話呢個玉子 係無麵粉製作場, 係用好多唔同聲魚肉同蛋整出黎, 整起黎步驟要好多功夫, 估唔到食起黎好似蛋糕ge口感, 好特別好得意na , 真心推介, 係傳日本手藝, 勁正na

甜品就有時令北海道哈密瓜,超 sweet超juicy , 一食啲汁多到流曬出黎, 好好味

做唔到呢個中間價錢, 有咁多野食, 仲要件件新鮮, 真係cp值超高, 大家都可以試下

評分:

環境: 💖💖💖💖💖
味道:💖💖💖💖💖
抵食:💖💖💖💖💖
好味:💖💖💖💖💖
2022-10-28 136 浏览
鮮海苔味噌湯聽店員話係用魚骨熬製,飲落去係鮮甜再加味噌嘅味道。不過真係好熱, 唔可以一次飲哂!自家制雞肉串將蛋黃同醬油打勻,同已調味嘅雞肉一齊食, 滿口都係蛋香!壽司(松)一set 有8 件包括:油甘魚、甜蝦、玉子、墨魚、池魚、平目、真目鯛同拖羅。刺身新鮮配上醋飯,唔使點醬油都好夠味。甲羅燒滿滿嘅蟹膏放左喺甲羅一齊燒,上面仲有少葱花,味道濃郁,每一啖都係蟹味! 平時食甲羅燒多數都係配多士或者餅乾,呢度配左烤過嘅小銀魚餅,好味到唔經唔覺就食哂所有蟹膏!柚子雪葩飯後梗要有甜品,食左咁多野, 食番個雪葩岩岩好! 雪葩有濃濃嘅柑子味, 仲有少少柚子皮喺中間, 唔會太甜!

鮮海苔味噌湯

自家制雞肉串
將蛋黃同醬油打勻,同已調味嘅雞肉一齊食, 滿口都係蛋香!

壽司(松)
刺身新鮮配上醋飯,唔使點醬油都好夠味。

柚子雪葩
2022-10-28 118 浏览
今日同朋友在觀塘APM行街,突然間見到遠處有一間門口很高貴日系的餐廳「Sushi Raku 鮨樂」,我們兩個日本控當然很快就入去晚餐。入到去環境很舒服,座位很寬敞,感覺像處身於日本一樣。🦀甲羅燒:蟹膏和蟹肉放滿在蟹蓋上,香氣四溢,食落味道特別鮮甜,加上銀魚脆脆一起食,銀雪非常脆口,口感很有驚喜。🍡免治雞肉串:雞肉味香濃,能吃得出雞肉及雞軟骨的比例恰到好處,咬落內裡帶有豐富肉汁,不用加醬料吃,巳很好味。🍣 松壽司盛合(8件):8款不同款的壽司各有特色,肉質鮮嫩肥美,有吞拿魚、油甘魚、深海池魚、真鯛、比目魚、魷魚、甜蝦&玉子壽司,簡直是像去了日本一樣。

2022-10-25
2022-10-25 89 浏览
今晚黎到觀塘, 朋友訂左一間日本餐廳同我食晚飯 餐廳比我想像中大, 有不同區域包括吧枱,包箱同卡位, 每個卡位仲有簾遮住, 私隱度高。 朋友是熟客子, 點餐交俾佢。好快美味的食物便送上 青海苔味噌湯 店員話是用魚煲了很久再落味噌 故與一般的味噌湯不一樣, 非常清甜不會太鹹 免治雞肉串 自家製的 把雞與醬汁攪勻 再點來吃 口感有層次 壽司點了松壽司盛合, 總共有八件壽司店員細心逐一解釋 由最淺色的開始食起當中包括有甜蝦,玉子,吞拿魚,油甘魚,池魚, 墨魚,鯛魚等等每件壽司中間也預備了少許芥末, 刺身新鮮, 配搭不同的調味 例如柚子,薑等, 相當別緻壽司飯的份量比較少,不會喧賓奪主 甲羅燒是一樣非常考功夫的食物 朋友極力推介 因為微咸微焦的蟹肉蟹膏撈勻 再配上脆脆銀魚, 味道不錯 最後以清新柚子說雪芭總結
今晚黎到觀塘, 朋友訂左一間日本餐廳同我食晚飯

餐廳比我想像中大, 有不同區域
包括吧枱,包箱同卡位,
每個卡位仲有簾遮住, 私隱度高。

朋友是熟客子, 點餐交俾佢。
好快美味的食物便送上

青海苔味噌湯 店員話是用魚煲了很久再落味噌
故與一般的味噌湯不一樣, 非常清甜不會太鹹

免治雞肉串 自家製的
把雞與醬汁攪勻 再點來吃
口感有層次

壽司點了松壽司盛合, 總共有八件壽司
店員細心逐一解釋 由最淺色的開始食起
每件壽司中間也預備了少許芥末, 刺身新鮮,
配搭不同的調味 例如柚子,薑等, 相當別緻
壽司飯的份量比較少,不會喧賓奪主

最後以清新柚子說雪芭總結

2022-10-25
今晚約咗朋友去觀塘食飯,佢見我大長征去見佢😆於是佢搵咗一間近地鐵站而又坐得舒服嘅餐廳 《鮨樂》。地點真係好方便👍🏼係APM隔離嘅鱷魚恤中心,落雨都唔怕。餐廳又大又寬躺,有卡位有bar 枱,仲有d枱隔住屏風,私隱度都好高☺️一班朋友黎傾下計聚下都係唔錯嘅選擇。我地兩個志在聚下舊,所以都冇叫太多野食🤭。1️⃣青海苔味噌湯 $22並不是一般味噌湯咁簡單,入口有好鮮魚味😋同埋好多青海苔蓉係裡面..正2️⃣松 壽司盛盒 $178服務員提議由淺色開始食到深色,壽司飯嘅比例都剛好,唔會太大舊,魚生幾新鮮。3️⃣自家製免治雞肉串 $38熱辣辣嘅雞肉串再沾蛋黃汁一齊食,原來係咁夾嘅味,有趣有趣😆4️⃣甲羅燒 $88今晚推介再配埋白飯魚乾脆脆一齊食,有驚喜🤩白飯魚乾脆脆香口又脆口,有心思嘅製作。5️⃣高知縣柚子雪葩 $28食飽飽黎個柚子雪葩消下滯🤭唔太酸又可以refresh下,唔錯嘅甜品選擇。

1️⃣青海苔味噌湯 $22

2️⃣松 壽司盛盒 $178

3️⃣自家製免治雞肉串 $38
熱辣辣嘅雞肉串再沾蛋黃汁一齊食,原來係咁夾嘅味,有趣有趣😆

4️⃣甲羅燒 $88

5️⃣高知縣柚子雪葩 $28
2022-10-20 120 浏览
今日約咗表姨出嚟傾旅行嘅行程,去咗觀塘食日本嘢😝估唔到而家鱷魚恤都有咁正式嘅日本餐廳👍🏻👍🏻👍🏻入到餐廳非常闊落開陽,坐卡位位置亦很充足,而且有布臉遮住,非常有私隱度👍🏻餐廳服務亦非常好,適合喺觀塘收工之後想寧靜一下嘅打工仔食日本嘢❤️青海苔味噌湯:飲落又一陣魚味,非常容易入口,咸度適中👍🏻免治雞肉串:用生雞蛋豉油伴碟,沾上醬汁很香蛋味,雞肉串食落油香充足甲羅燒:呢個食日本嘢真係覺得係必點,旁邊嘅炸白飯魚脆片非常好味😱配埋蟹膏一流松 壽司盛盒:共有七款壽司,由淡味食到濃味,當中甜蝦壽司個人最喜歡,配上醬汁滋味十足最後食埋柚子雪芭,清爽帶有淡淡嘅甜味❤️

青海苔味噌湯:飲落又一陣魚味,非常容易入口,咸度適中👍🏻

最後食埋柚子雪芭,清爽帶有淡淡嘅甜味❤️

曾經喺尖沙咀食過佢嘅晚市,質素唔錯,今日行經觀塘發現佢都有分店👍🏻松壽司盛合壽司多達八款,每款嘅刺身片都毫不吝嗇,米飯醋香頗重,油甘魚魚脂最香最豐潤;吞拿魚色澤鮮紅,入口新鮮;墨魚口感爽彈;真鯛魚肉細緻;平目魚魚香最重,顏色透白;甜蝦清甜,帶少黏稠;深海池魚肉質爽爽嫩嫩;特別喜歡廚師喺每件壽司上面的小點綴,為味蕾衝擊一下。👍🏻免治雞肉串 (自家制)雞肉棒完完全全係餐廳自家製的產品,食落超級爽口,而且肉質非常嫩滑,咬一啖已經感覺到肉汁滿盛。記住一定要點上橘橙色的蛋汁!👍🏻甲羅燒上枱勁香,蟹膏撈上麵豉醬極為濃郁,燒過後更是甘飴萬分。配上香口的銀鱈魚脆脆,感覺不俗,不過食到後期真係會覺得有少少鹹。👍🏻高知縣柚子雪葩食過味道濃郁嘅之後,當然要來返個清甜嘅甜品。雪葩好清香,口感幼滑,裏面更有果肉粒,加添口感。👌🏻 青海苔味噌湯用上今日的鮮魚加上麵豉醬熬成,味道鮮甜得過份,又唔會太鹹,加上海苔帶點軟軟的口感。💡平日晚上座無虛席,建議早少少來,可以入座卡位!

👍🏻松壽司盛合

👍🏻免治雞肉串 (自家制)

👍🏻甲羅燒

👍🏻高知縣柚子雪葩

👌🏻 青海苔味噌湯

💡平日晚上座無虛席,建議早少少來,可以入座卡位!
呢間壽司舖頭越開越多,今日去開觀塘買甜品,居然見到佢嘅蹤影!先叫咗個青海苔味噌湯同甲羅燒。前者熱辣辣上枱,一打開蓋海苔味清香撲鼻,湯入面有滿滿嘅葱同海苔,鮮味十足。後者師傅預先喺廚房燒烤,斷路上枱非常之香噴噴,配上銀鱈魚脆片,食落更加滋味。串燒方面,試咗職員推介嘅免治雞肉腸,果然冇介紹錯,雞肉搽上甜甜地嘅醬汁,食落去特別開胃,真係可以用爽口彈牙去形容!主菜方面,嚟到壽司店,當然要點個盛合。松 壽司盛合一個拼盤包晒八種款式。我最鍾意啲柔柔潤潤嘅,所以油甘魚係必食推介,另外其餘嘅魚類壽司都非常透徹!另外墨魚非常有驚喜,易咬不痴一牙,每件壽司食落去完完全全係室溫嘅溫度,非常新鮮。最後仲叫咗一個甜品,價錢非常優惠,高知縣柚子雪葩完全貨真價實,裏面有粒粒柚子,食落好解鹹!

2022-10-18 62 浏览
假期路經見人山人海,未有機會食;約左朋友去觀塘就試試。星期一少人,服務態度好好。壽司點了《竹》,覺醒不錯加了單點,5個人食左好多野壽司飯以為混合咗醬油, 飯團少少的。有少少野要改進:由於煎鵝肝比較油,脆餅被吸收了鵝油變得不脆了。甲羅燒再多少少我會更高興。
假期路經見人山人海,未有機會食;約左朋友去觀塘就試試。
星期一少人,服務態度好好。
壽司點了《竹》,覺醒不錯加了單點,5個人食左好多野
壽司飯以為混合咗醬油, 飯團少少的。
有少少野要改進:
2022-10-06 101 浏览
鮨樂最近老婆生日,中意食日本野既佢當然要搵間好好既餐廳俾佢享受下,聽朋友介紹觀塘都有間唔錯既日式壽司店青海苔麵豉湯麵豉湯充滿海苔,十分足料,好好味。食得出有鮮味又夠熱雞肉串,自家製店家自家出品的雞肉串,肉感實在及肥美,配上日本雞蛋的蛋漿蛋同醬油混熟,配雞肉串食起上嚟口感特別松–壽司盛合賣相超吸引,盛合的壽司由店家因應時令食材已安排,今次壽司盛合有吞拿魚、真鯛、平目魚、深海池魚、油甘魚、墨魚、甜蝦、甜蛋;食材食落都好新鮮,入口濃郁的鮮魚味!味道一流!而且仲要塊塊都厚切,仲有唔同既夾羅燒蟹膏入面有埋蟹肉碎撈埋一齊,用咗白飯魚煎出嚟做成嘅餅底,夾埋濃味嘅蟹膏味好夾同有魚鮮味,蟹膏既鮮味充滿整個口腔高知縣柚子雪葩雪葩保持著柚子的酸酸甜甜味道,口感清新及爽爽,雪葩冰感十足!店員都態度唔錯有禮貌,誠懇介紹菜式。今時今日好難得。而且餐廳環境同裝修都好舒服,唔會覺得好迫同好焗促食物價錢黎講又唔係話好貴,所以下次係可以再黎
鮨樂

青海苔麵豉湯
麵豉湯充滿海苔,十分足料,好好味。食得出有鮮味又夠熱

雞肉串,自家製
店家自家出品的雞肉串,肉感實在及肥美,配上日本雞蛋的蛋漿
蛋同醬油混熟,配雞肉串食起上嚟口感特別

松–壽司盛合
賣相超吸引,盛合的壽司由店家因應時令食材已安排,

夾羅燒

高知縣柚子雪葩

店員都態度唔錯有禮貌,誠懇介紹菜式。今時今日好難得。
而且餐廳環境同裝修都好舒服,唔會覺得好迫同好焗促
食物價錢黎講又唔係話好貴,所以下次係可以再黎
係apm行行下想食日本野,見有間日本野都坐得幾舒服,就去試下,入到去個格局好日系會先經過長長bar 枱。見師傅係到緊緊壽司,然後有十張左右既卡位,私隱度都幾高第一碟上嘅係青海苔味噌湯$22, 同平時飲開嘅味噌湯好唔同,鮮味特別濃,一問之下先知道原來佢地用左白身魚魚骨去慢煮湯底湯身到奶白色又清甜唔會腥自家製免治雞肉串 $38生雞蛋加微甜既秘製醬汁,好啱我口味松壽司盛合 (8件)$178八件壽司有吞拿魚、魷魚、真鯛、平目魚、甜蝦、油甘魚、深海池魚、甜蛋。可能會根據當日時令嘅材料而改變絕對新鮮。甲羅燒 $88呢一個嘅特別之處就係用日本直送嘅銀魚仔餅。魚仔餅特別好食😋柚子雪葩 $28高知縣嘅柚子清香,係甜品嘅好選擇💰人均400蚊一位如果唔想錯過其他好餐廳嘅介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!`*-.,.-*`♪`*-.,.-*`♫`*-.,.-*`♬`*-.,.-*`♩`*-.,鮨樂 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓7號舖`*-.,.-*`♪`*-.,.-*`♫`*-.,.-*`♬`*-.,.-*`♩`*-.,

自家製免治雞肉串 $38
生雞蛋加微甜既秘製醬汁,好啱我口味

壽司盛合 (8件)$178
可能會根據當日時令嘅材料而改變絕對新鮮。

甲羅燒 $88
呢一個嘅特別之處就係用日本直送嘅銀魚仔餅。魚仔餅特別好食😋

柚子雪葩 $28
高知縣嘅柚子清香,係甜品嘅好選擇

💰人均400蚊一位

如果唔想錯過其他好餐廳嘅介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!

鮨樂 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓7號舖

2022-10-05 66 浏览
去開觀塘番工嘅人對鱷魚恤中心一定唔會陌生。今次去試一下依間開到成行成市嘅《鮨樂》。首先第一步當然要飲佢地個湯先,青海苔味噌湯$22, 佢地用左白身魚魚骨去慢煮湯底,再加上麵豉同埋木魚精。湯身一啲都唔會腥,呈奶白色又清甜。自家製免治雞肉串 $38自家製嘅免治雞肉,肉身已經調配好肥瘦嘅比例,食之前點一下生雞蛋同埋秘製醬汁,帶少少甜味,都幾特別。之後就到左我最期待嘅松壽司盛合 (8件)$178八件壽司分別為吞拿魚、魷魚、真鯛、平目魚、甜蝦、油甘魚、深海池魚、甜蛋。日本直送嘅刺身,根據當日時令嘅材料去挑選,務求保證絕對新鮮。甲羅燒 $88松葉蟹蓋上面都係滿滿嘅蟹膏,燒熟之後再放上香蔥。平時嘅餐廳都係會用餅乾,咁別就日本直送嘅銀魚仔餅。鮮甜嘅蟹膏同帶少少咸香嘅銀魚仔原來都好夾,好特別。柚子雪葩 $28採用左高知縣嘅柚子整成嘅雪葩,柚子味特別香濃,帶有酸酸甜甜嘅感覺,為依個晚餐畫上圓滿嘅句號。鮨樂 (鱷魚恤中心) (觀塘)觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓7號舖

自家製免治雞肉串 $38

之後就到左我最期待嘅松壽司盛合 (8件)$178

甲羅燒 $88
帶少少咸香嘅銀魚仔原來都好夾,好特別。

柚子雪葩 $28

鮨樂 (鱷魚恤中心) (觀塘)
觀塘開源道79號鱷魚恤中心1樓7號舖
2022-09-30 65 浏览
係觀塘要搵到好食日本餐、又要方便泊車絕對唔容易,最後揀左鄰近APM的鮨樂!店舖門口雖然精細,內裡卻非常非常之大!鮮魚味噌湯一向好怕飲魚湯既我,非常擔心會啃魚骨碎!店員細心講解我知,湯內既魚件都是採用即日的鮮魚件慢熬多少時而成~我慢慢飲下去,的確沒有魚骨碎,熬得很滑溜、魚鮮味濃而甜!自家製免治雞肉串雞肉串比想像中大,雞肉串採用店家自配的醬汁炮製,甜甜的味道圍繞著雞肉串,配上日本生雞蛋,將雞肉串保持嫩滑狀態,雞肉串份外入味,掛上醬汁,啖啖肉、啖啖汁!壽司盛合-松盛合有超級吸引的材料,包括吞拿魚、真鯛、平目魚、深海池魚、油甘魚、墨魚、甜蝦、甜蛋;魚件入口超級新鮮、帶著濃郁的鮮味,質感厚切、食落口感更特別!甲羅燒蟹迷必點!甲羅燒賣相一流!蟹膏及蟹肉份量超多、蟹味濃郁,味道充滿整個口腔及舌尖,超好味食唔停!高知縣柚子雪葩柚子味雖很重,但保持柚子的清新,不會過於搶味、甜甜的味道,超正啊!

壽司盛合-松

2022-09-28
2022-09-30 2221 浏览
好少過黎九龍東,觀塘市中心一帶都好多野食,行過APM見到鮨樂就吸引左我入去啦☺️店鋪格局華麗寬敞而舒適,一班朋友一齊聚餐都冇問題👌🏻♥️鮮魚味噌湯店家採用的鮮魚材料,味道超入味,帶出鮮魚既鮮甜及有層次,內裡應是用了不同的魚骨熬製,混上味噌醬,中和整個味道,感覺有暖胃的作用。♥️ 自家製免治雞肉串店家自家出品的雞肉串,肉感實在及肥美,配上日本雞蛋的蛋漿,蛋漿滲透雞肉了,超級Juicey及嫩化整個雞肉串,超美味!♥️松–壽司盛合賣相超吸引,盛合的壽司由店家因應時令食材已安排,今次的壽司盛合有吞拿魚、真鯛、平目魚、深海池魚、油甘魚、墨魚、甜蝦、甜蛋;食材新鮮,入口濃郁的鮮魚味!味道一流!♥️甲羅燒松葉蟹蓋盛著滿滿蟹膏及蟹肉,賣相令我急不及待馬上畢左一大跟,塗在伴碟的銀魚脆片上,蟹膏既鮮味充滿整個口腔,保留長長的餘蘊!♥️高知縣柚子雪葩雪葩的柚子成份超高,保持著柚子的酸酸甜甜味道,口感清新及爽爽,冰感湧上心頭,作為晚餐的結尾,我比💯!

店鋪格局華麗寬敞而舒適,一班朋友一齊聚餐都冇問題👌🏻

♥️鮮魚味噌湯

♥️ 自家製免治雞肉串