2017-03-19
放假得閒就會入大埔行下,不過成日覺得大埔無好食日本餐廳,多是又貴又唔好食既連鎖店,俾我找下找到依間小店打算去試一試,門口得幾個人,就等下啦!點知一等就等左一個鐘! 入到去,終於知點解要等甘耐,一來店鋪比較細,只有七、八張枱,同埋無限時間,大家鐘意食幾耐都可以,所以大家一係早過七點去,一係八點半之後去,唔係有排等! 等甘耐食物質素如何?係值回票價吖!上菜時間剛好,一碟食完,第二碟接住上,唔會成枱都係野食! 我食左,燒雪魚干,香蔥吞拿魚腩壽司,帶子海膽反卷,牛油果軟殻蟹反卷,壽喜鍋,同兩款雪糕! 燒雪魚干,一上枱,我心諗比人呃,好似細個食d 零食拎去燒左甘,不過食落就知係唔同既,燒到好脆,好似薯片甘!食到停唔到口! 香蔥吞拿魚腩壽司,帶子海膽反卷,全部食材好新鮮!海膽鮮甜,一個字 牛油果軟殻蟹反卷,蟹子粒粒都好有口感,軟殼蟹都好脆! 壽喜鍋無特別! 綠茶雪糕味道尚可,奶味重!海鹽雪糕味道特別!不過我還是喜歡沖繩的味道多一點! 依餐我覺得是超值的,比同樣價錢,係連鎖店一定食唔到甘既質素!
牛油果軟殻蟹反卷,蟹子粒粒都好有口感,軟殼蟹都好脆!
壽喜鍋無特別!
燒鱈魚干