.尖沙咀· 驚喜抵食高質九官格和牛燒肉.驚安燒肉商店📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖.➰今日同朋友嚟到尖沙咀行街,咁啱天氣涼涼地,決定同朋友去食燒肉暖下身,今日到訪嘅依間燒肉店人氣一直都好高,主打高質親民價燒肉,餐廳裝潢帶工業風,牆身仲貼住「No Beef No Life」,好有意境,連員工制服都有同燒肉相關嘅標語,整體環境非常有氣氛。.➰燒肉❀上·九官格 💲388 ⭐️4.2/5⭐️❀和牛壽喜燒 💲98 ⭐️4.1/5⭐️✥柚子漬雞肉山(半份) 💲28 ⭐️4.1/5⭐️餐廳主打燒肉,種類非常之多,我地想試哂咁多款就揀左九宮格燒肉,可以食哂唔同部位嘅和牛,其中和牛五花同埋和牛三角腩非常出色,和牛油脂滿溢,輕輕一燒已經上枱,連同和牛油花入口即溶,非常滿足。另外作為牛舌愛好者,餐廳嘅厚切牛舌亦都非常出色,外脆內嫩。.我地今次仲叫左和牛壽喜燒,侍應會捧著餐盤到我地面前表演席前即燒壽喜燒,好有氣氛,和牛輕燒至半熟,沾上月見壽喜燒汁,入口層次豐富,味道一流,必試推薦。另外仲點左餐廳嘅人氣名物柚子漬雞肉山,價錢親民份量超多,而且柚子調味足夠,亦係每次必點推介。.➰主食及飲品✥蔥香月見飯 💲28
尖沙咀· 驚喜抵食高質九官格和牛燒肉
驚安燒肉商店
📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

➰燒肉
❀上·九官格 💲388 ⭐️4.2/5⭐️
❀和牛壽喜燒 💲98 ⭐️4.1/5⭐️
✥柚子漬雞肉山(半份) 💲28 ⭐️4.1/5⭐️
上·九官格

柚子漬雞肉山(半份)

➰主食及飲品
✥蔥香月見飯 💲28 ⭐️4/5⭐️
✥紫菜月見飯 💲28 ⭐️4/5⭐️
𖥕可爾必思燒酌梳打 💲58 ⭐️4/5⭐️
𖥕焦糖菠蘿乳酸 💲38 ⭐️4.1/5⭐️
習慣左食日式燒肉,都會叫上主食同燒肉搭配一齊食中和油膩感,今日分別叫左蔥香同紫菜月見飯,兩者都有一隻月見蛋可以撈勻,前者比較惹味,後者則加入紫菜,層次感更佳。
紫菜月見飯

餐廳亦都好多種類飲品選擇,今日點左依杯焦糖菠蘿乳酸好出色,造型感一流,有一串燒好嘅焦糖菠蘿放係面,而菠蘿乳酸入面亦都有粒粒果肉,推介。
焦糖菠蘿乳酸

➰總結
餐廳主打性價比高質燒肉,各項燒肉出品亦都無將貨就價,每樣出品亦相當有水準,裝修佈置方面亦花左唔少心思,而加餐廳仲做緊激抵優惠,午市同宵夜時段都做緊五九折優惠,儿常值得同三五知己一齊黎試下依間高質燒肉慨氣氛。

➿➿➿
#驚安燒肉商店
#尖沙咀美食#hkfood #hkfoodie #foodiehk #hkfoodblogger #hkfoodlover #hkfoodstagram #hkfoodporn #852eats #hkiger
#食好西 #相機食先 #香港美食
#NoBeefNoLife #59折午市宵夜優惠
#上九官格 #厚切牛舌
#和牛壽喜燒 #柚子漬雞肉山
#焦糖菠蘿乳酸
上·九官格
柚子漬雞肉山(半份)
紫菜月見飯
焦糖菠蘿乳酸
  • 柚子漬雞肉山
  • 九宮格燒牛盛合
  • 厚切牛舌芯
2024-01-18 483 浏览
飲飲食食其實都好似尋寶一樣,不時都有驚喜嘅發現🤩🤩 今日我就搵到一間質素好好嘅燒肉<驚安燒肉商店>,午市竟然做緊59折優惠😱😱真係好抵食😍😍 餐廳位置又靚,喺尖沙咀金馬倫道,如果打工仔午飯時間夠長,食個燒肉做午餐真係冇得頂😙餐廳設計都幾特別,有啲枱係圓形卡位嘅設計,又有單邊二人座位,又有長枱,仲有幾間vip房添,我就最鍾意圓形卡位同埋vip房,我即刻諗起約friend嚟食燒肉聚下應該幾正😎😎每張枱都有提供自助嘅調味料例如黑椒,海鹽,椒鹽同辣椒,另外仲有三隻醬汁,蒜蓉,燒肉醬汁同辣椒青檸醬油,掂呀🥰🥰叫咗兩杯飲品,第一杯係可爾必思燒酌梳打,即係乳酸飲品加酒,甜甜地唔錯。 另一杯就叫左Highball,我覺得同燒肉好夾,唔知有冇人同我諗法一樣呢😂🌟上• 九宮格賣相滿分, 肉類包括有和牛三角腩,和牛五花,和牛赤身, 一口和牛,和牛三筋,極黑和牛,厚切牛舌芯,韓式護心肉同壺漬牛肋肉,全部都好好味🤤 全部都係好嘢嚟🤩 我最鍾意就係和牛三角腩同埋一口和牛,油脂十足配月見飯食一流😍😍🌟柚子漬雞肉山呢度係半份但份量都好多,兩個食非常足夠,雞肉帶有柚子嘅味道,記得配返個辣椒青檸醬油一齊食,係幾好味🤤🌟和

🌟上• 九宮格

🌟柚子漬雞肉山

🌟和牛壽喜燒
有專人幫你燒,仲會問你要幾熟添,我就揀咗五成 ,燒完之後配埋佢個黑松露月見汁同飯一齊食,而家諗返到流口水🤤

🌟另外都叫咗兩個飯嚟食,揀咗紫菜月見飯同葱香月見飯,兩個飯都有個蛋黃喺上面,紫菜就惹味D,葱香就清爽D,兩個配燒肉食都好夾🫶🏻

唔知呢個59折做到幾耐,但我知道一定要再嚟食多次😎 食物,環境,價錢,質素全部都好得,下次一定會再叫個九宮格,有幾個唔同價位,下次試下高一級,好期待,真心推介🫶🏻🫶🏻
2024-01-16
2024-01-16 271 浏览
餐廳環境闊落, 枱與枱之間有舒適距離, 喺一月份推出咗午餐同宵夜5.9 折, 性價比幾高。𓊈上 ✧ 九宮格 $𝟹𝟾𝟾𓊉九宮格裡面有和牛三角腩, 和牛五花, 和牛赤身, 極黑和牛, 和牛三筋, 一口和牛, 厚切牛舌芯, 韓式護心肉同壺漬牛肋肉。和牛五花同和牛三角腩都好重油脂香味, 肉質鬆軟, 極黑和牛軟腍中帶質感, 和牛三筋雖然脂肪唔多但仍然好軟腍, 而韓式護心肉同壺漬牛肋肉嘅牛肉味道好香濃。𓊈和牛壽喜燒 $𝟿𝟾𓊉店員會幫手燒塊和牛, 然後蘸點黑松露燒汁, 再配一口白飯一齊食, 味道好香濃。𓊈柚子漬雞肉山 ✧ 半份 $𝟸𝟾𓊉雞肉充滿柚子味, 好清新, 燒完之後外面金黃色, 裡面好多肉汁好 juicy, 質感非常嫩滑。𓊈紫菜月見飯 $𝟸𝟾𓊉雞蛋黃偏橙色, 有濃厚蛋香, 配紫菜一齊食, 香濃惹味。𓊈蔥香月見飯 $𝟸𝟾𓊉蔥同洋蔥加埋一齊偏辛辣, 但連埋燒肉一齊食就非常解油膩感。𓊈冷泡白桃烏龍茶 $𝟷𝟾𓊉白桃烏龍茶一d 都唔甜, 有淡淡白桃味, 好飲!𓊈Sapporo生啤 $𝟺𝟾𓊉啤酒配燒肉好正!

𓊈上 ✧ 九宮格 $𝟹𝟾𝟾𓊉

𓊈和牛壽喜燒 $𝟿𝟾𓊉

𓊈柚子漬雞肉山 ✧ 半份 $𝟸𝟾𓊉

𓊈紫菜月見飯 $𝟸𝟾𓊉
雞蛋黃偏橙色, 有濃厚蛋香, 配紫菜一齊食, 香濃惹味。

𓊈蔥香月見飯 $𝟸𝟾𓊉
蔥同洋蔥加埋一齊偏辛辣, 但連埋燒肉一齊食就非常解油膩感。

𓊈冷泡白桃烏龍茶 $𝟷𝟾𓊉
白桃烏龍茶一d 都唔甜, 有淡淡白桃味, 好飲!

𓊈Sapporo生啤 $𝟺𝟾𓊉
啤酒配燒肉好正!
2024-01-15 57 浏览
驚安燒肉商店同老公喺尖沙咀shopping完,又要搵正野食先得!今次嚟到🐮《驚安燒肉商店》,一定要食佢地最出名嘅〖驚安九宮格盛合〗,一次過試勻晒咁多個部位連稀有部位都有得架!唔鍾意食牛嘅話,仲有雞肉豚肉同埋海鮮添! 🐮驚安九宮格盛合 $588好精緻嘅擺盤,九個格有晒唔同部位! 🐂和牛三角腩-油花好靚,入口嫰滑即溶,好正呀!🐂和牛五花-油脂分佈好靚,勁juicy!🐂和牛赤身- 好柔軟嘅肉質!🐂極黑和牛 - 真係不得了!日本和牛同美國頂級安格斯黑牛繁殖出産嘅美國和牛品種,肉質紮實,真係不得了!🐂和牛三筋🐂一口和牛-色澤好鮮嫰!一啖即溶好鬼正!🐂厚切牛舌芯 - 牛舌最高級嘅部位,好煙韌!🐂韓式護心肉 - 牛嘅橫隔膜,含豐富纖維,味道濃郁!🐂壺漬牛肋肉 - 牛肉上面嘅筋膜,比較彈牙! 🐂和牛壽喜燒 $98 店員即場用火槍燒,和牛肉汁好多,配黑松露蛋醬汁簡直一流!超級好味呀! 🐔柚子漬雞肉山 $38 柚子好味好清新開胃,,雞肉有五大件好嫩滑!🍚紫菜月見飯 $28 滿到瀉嘅紫菜+金黃香濃嘅蛋黃撈飯食好好味啊! 🍚葱香月見飯(微辛口) $28蔥油味,有小蔥同洋蔥帶少少辛辣味,好特別嘅味道! 驚安水
驚安燒肉商店
同老公喺尖沙咀shopping完,又要搵正野食先得!

🐮驚安九宮格盛合 $588
好精緻嘅擺盤,九個格有晒唔同部位!

🐂和牛三角腩-油花好靚,入口嫰滑即溶,好正呀!
🐂和牛五花-油脂分佈好靚,勁juicy!
🐂和牛赤身- 好柔軟嘅肉質!
🐂和牛三筋
🐂一口和牛-色澤好鮮嫰!一啖即溶好鬼正!
🐂厚切牛舌芯 - 牛舌最高級嘅部位,好煙韌!
🐂韓式護心肉 - 牛嘅橫隔膜,含豐富纖維,味道濃郁!
🐂壺漬牛肋肉 - 牛肉上面嘅筋膜,比較彈牙!

🐂和牛壽喜燒 $98

🐔柚子漬雞肉山 $38
柚子好味好清新開胃,,雞肉有五大件好嫩滑!

🍚紫菜月見飯 $28
滿到瀉嘅紫菜+金黃香濃嘅蛋黃撈飯食好好味啊!

🍚葱香月見飯(微辛口) $28
蔥油味,有小蔥同洋蔥帶少少辛辣味,好特別嘅味道!

驚安水果茶 $38
柚子茶 $18

🍻Sapporo生啤 $48 買一送一
呢間燒肉店真係100分!下次再黎先得!
2024-01-14 239 浏览
這間位於尖沙咀的日式燒肉店,最具人氣就是打卡一流的九宮格燒牛盛盒,一場來到當然要品嚐一下。餐廳環境都算寬敞舒適,有多款肉類燒肉、海鮮選擇。.🐮上九宮格燒牛盛合 $388賣相精美,好適合打卡,還可以一次過品嚐九款牛肉,包括:和牛三角腩、極黑和牛、和牛五花、和牛三筋、和牛赤身、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉。每款都各有特色,而且質素不錯,肉味香濃,肉質嫩滑。個人偏愛和牛三角腩、和牛五花。.🐂和牛壽喜燒 $98和牛有兩大塊,雪花很美富油香,店員即場用火槍燒製,再沾上壽喜燒蛋汁,味道更提升。.🐔柚子漬雞肉山 $38雞肉嫩滑,而且份量十足,配上柚子調味,感覺清新。.🍚葱香月見飯 $28🍚紫菜月見飯 $28兩款飯都各有特色,簡單配上香蔥、紫菜、雞蛋,都已經很美味。.🍇巨峰可爾必思梳打 $32🍍焦糖菠蘿乳酸 $38兩杯都份量十足,前者好濃巨峰提子果香,後者菠蘿味好香濃,還配有一串焦糖菠蘿,感覺清爽。
🐮上九宮格燒牛盛合 $388

🐂和牛壽喜燒 $98

🐔柚子漬雞肉山 $38
雞肉嫩滑,而且份量十足,配上柚子調味,感覺清新。

🍚葱香月見飯 $28
🍚紫菜月見飯 $28
兩款飯都各有特色,簡單配上香蔥、紫菜、雞蛋,都已經很美味。

🍇巨峰可爾必思梳打 $32
🍍焦糖菠蘿乳酸 $38
今次我去咗間粉有人氣嘅日式燒肉店,閂咗一間房慶祝好友生日,起身先!入到去,個氣氛勁正,設計得好有私隱感,好適合朋友聚舊。食物方面,真係迫唔住要讚吓佢哋嘅「九宮格燒牛盛合」🐮,每一款肉上場,真係視覺同味覺雙重享受。極黑牛小排燒得啱啱好,不過齋食可能會覺得少少實牙,但係同醬汁一齊入口就無得輸!和牛三角腩肉質滑嫩,入口即溶,真係食肉獸既至愛啊!話晒話,食燒肉,點可以少咗啲配角?紫菜月見飯🍚同一口冷麵🍜就登場啦。呢個紫菜飯,係每個燒肉fans都唔會錯過嘅配搭,勁香嘅紫菜加上啱啱好嘅鹹香,真係不得了;至於冷麵,酸酸地嘅湯頭加上爽口泡菜,清新解膩!飲品方面,我哋點咗青檸菠蘿梳打🍹和Sapporo生啤🍺,涼快過癮,令晚餐更添滋味。燒肉之夜冇咗啤酒都傾唔到嘢嘛!總括來講,呢度嘅燒肉質素真係幾靚仔,至於價錢嘅話,我就唔多講了,反正係肚仔滿意就得喇!下次想同三五知己再約閘,肉你一試!🥢🍖👍

🐻老實講,喺香港真係冇乜點食過好食又印象深刻嘅燒肉,無論平貴都係,所以今次都冇抱好大期望去食🐻的確呢間燒肉性價比十分高,我哋叫咗一個和牛拼盤已經係叫最平嗰set,另外再加咗一啲雞肉,雞心同和牛棒,兩個人已經夠飽🐻佢哋嘅肉係有好香牛味,的確而家好多牛已經真係冇牛味,油香味重,入口嗰啲軟滑,兩個人埋單折後都係$500呢個價錢真係冇得頂!喺出面食過再貴啲嘅都冇呢個高級嘅享受👍🏽

2024-01-06 159 浏览
平時響香港食日式燒肉多數都去食牛角Buffet,今次試下其他,一行五人點左一圈入魂,擺盤賣相吸引,店員有介紹圈中不同部位,友三角,一口和牛,蝴蝶切牛頸脊,和牛封門柳,極黑和牛,壺漬牛肋肉,沙巴當,三角腩,牛五花,厚切牛舌芯,望落幾靚,每款四片,應該算是四人餐。其他燒物野菜都唔算貴,賣相亦唔差,質素中規中矩。一圈入魂 $1288手羽 $38/ 5隻海虎蝦 $88/ 2隻柚子漬雞肉山 $48日本青椒仔 $26/ 6條菠蘿 $28.叫左幾款前菜沙律都好味,特別欣賞淮山漬同小蕃茄。反而和牛棒一般,唔算出色。淮山漬 $32梅酒漬小蕃茄 $38和風蟹肉沙律 $65和牛棒 (附月見) $48一口冷麵 $32.燒肉當然要配酒精,其中以Sapporo生啤做緊買一送一最抵。.Highball $48杯裝梅酒 $48可爾必思燒酌梳打 $48Sapporo生啤 $48 (買一送一)
其他燒物野菜都唔算貴,賣相亦唔差,質素中規中矩。
一圈入魂

一口冷麵 $32
Highball $48
杯裝梅酒 $48
可爾必思燒酌梳打 $48
Sapporo生啤 $48 (買一送一)
一圈入魂
淮山漬
梅酒漬小蕃茄
和風蟹肉沙律
一口冷麵
一次過滿足9個願望,嚟《驚安燒肉商店》試吓佢哋嘅〖驚安九宮格盛合〗,試勻咁多個部位!🐮驚安九宮格盛合 $588✰ 沙巴當磚|特上牛舌芯|牛頸脊|和牛五花|和牛三角腩|和牛友三角|極黑和牛|一口和牛|壺漬牛肋條✰全部油花都勁靚仔✰食晒圍邊8款先食中間大佬「沙巴當磚」✰沙巴當磚真係不得之了,豐富嘅牛脂油花,色澤已經睇倒勁靚,仲要厚切!燒完入口即溶勁勁勁勁好味!配埋啖飯一齊食更美味😋💁🏻‍♀️如果唔係款款牛都咁啱心水,可以揀〖自選九宮格燒肉盛合〗,多款肉類可以自由配搭揀9款!🤩🍛葱香月見飯(微辛口) $28✰月見飯多數都係配紫菜/味素,見倒呢個蔥油味嘅月見飯覺得幾特別。加咗小蔥同洋蔥帶少少辛辣味,香濃日本蛋黃香撈埋個飯食好滋味🫶🏻🍻Sapporo生啤 $48 買一送一‼️✰最近都發現好多間燒肉店/日料店有呢個優惠!認真抵飲🥳店內仲有其他特色嘅和牛盛合選擇,價錢唔太貴下次可以試吓。兩個人嚟食其實如果唔太大食,叫一個盛合加個飯,我覺得已經夠😂😆💵2人份,人均$368

🐮驚安九宮格盛合 $588

✰全部油花都勁靚仔

驚安九宮格盛合

✰食晒圍邊8款先食中間大佬「沙巴當磚」

🍛葱香月見飯(微辛口) $28

Sapporo生啤

🍻Sapporo生啤 $48 買一送一‼️
✰最近都發現好多間燒肉店/日料店有呢個優惠!認真抵飲🥳

店內仲有其他特色嘅和牛盛合選擇,價錢唔太貴下次可以試吓。

💵2人份,人均$368
2023-12-04
Sapporo生啤
2023-12-23 91 浏览
🔥繼續食生日飯,唔好俾佢停🎂。今晚朋友推薦呢一間在尖沙咀嘅優質燒肉店,環境感覺就一般般,不過睇落食物質素取勝,啲雪花牛都幾飽滿,想食乜就叫乜,都係幾唔錯嘅選擇😋———————————————————————————🥢驚安九宮格盛合🐮💬一份有9款唔同嘅牛部位,賣相吸引,雪花均勻,可以試咗咁多款嘅牛,好食嘅再重點返兜,保證啱晒自己口胃,係必試之選。9款包括🐮極黑和牛、🐮一口和牛、🐮壺漬牛肋條、🐮和牛三角腩、🐮沙巴當磚、🐮和牛友三角、🐮特上牛舌芯、🐮手切牛頸脊、🐮手切和牛五花🔥.🥢日式味噌黑豚五花腩🐽💬感覺已調好味道嘅肉類不太建議點選,原味燒出嚟比較更滋味,味噌偏甜會掩蓋咗肉味🔥.🥢香蔥月見飯🍚💬滿滿香蔥嘅醬汁飯,輕微辣度🌶加上飽滿嘅蛋黃,混合一齊連埋燒肉食,實在非常滿足🔥
———————————————————————————
🥢驚安九宮格盛合🐮
🥢日式味噌黑豚五花腩🐽
🥢香蔥月見飯🍚
2023-10-24
2023-12-08 164 浏览
今晚我同為食好姊妹去食肉!係尖沙咀行完街,超肚餓,所以就搵左一間專係食肉嘅餐廳喇~佢地都有好多唔同選擇,但我地已經太攰,唔想諗食乜,於是就叫佢乜都有嘅九宮格盛合喇~裡面K有好多我都未聽過嘅部位~有特上牛舌芯、牛頸脊、和牛五花、和牛三角腩、沙巴當磚、和牛友三角、極黑和牛、一口和牛同埋壺漬牛肋條,簡直係肉肉天堂呀!每樣肉質鮮嫩多汁,入口即化,望下d雪花就知,真係巧巧食呀~燒肉過程都好順暢~ 唔會出大煙,亦都唔易燒焦本來以為可以叫兩盤黎食,但女人仔都係眼闊肚窄,一盤就夠飽。同姊妹喪傾計,慢慢咁燒好每一塊肉~
今晚我同為食好姊妹去食肉!
係尖沙咀行完街,超肚餓,所以就搵左一間專係食肉嘅餐廳喇~

裡面K有好多我都未聽過嘅部位~
每樣肉質鮮嫩多汁,入口即化,望下d雪花就知,真係巧巧食呀~

燒肉過程都好順暢~ 唔會出大煙,亦都唔易燒焦

本來以為可以叫兩盤黎食,但女人仔都係眼闊肚窄,一盤就夠飽。
同姊妹喪傾計,慢慢咁燒好每一塊肉~
驚安九宮格盛合
题外话/补充资料: 記住要早d book 位,因為都好多人!
2023-11-28
2023-12-01 88 浏览
同姐妹gathering搵左間燒肉店燒肉呢間餐廳既環境幾舒服店員既服務都ok我地叫左幾碟牛肉share牛肉既油脂分佈比例好好所以肉質都軟嫩有肉汁感覺都幾高質可以考慮encore
同姐妹gathering

牛肉既油脂分佈比例好好
所以肉質都軟嫩有肉汁

感覺都幾高質可以考慮encore

2023-11-27 74 浏览
其中一間念念不忘的燒肉店🥰🥰第三次到訪<<自選九宮格燒肉盛合*- $588起>>*自選燒肉有超過15款選擇 當中有幾款要額外加錢個人偏愛燒肉入口即溶 充滿油香 最愛呢4款:骰子和牛粒、和牛五花、和牛沙巴當、和牛三角腩(額外加$8)另外5款為厚切牛舌芯、極黑牛小排、和牛腹協、和牛友三角、壺漬牛肋肉除了壺漬牛肋肉有3塊 骰子和牛粒有4粒其他款只有兩塊<<Sapporo生啤 - $48>>呢款啤酒長期買一送一架 <<白飯 - $18>>
其中一間念念不忘的燒肉店🥰🥰第三次到訪

呢款啤酒長期買一送一架

<<白飯 - $18>>
2023-11-24
2023-11-13 231 浏览
之前都食過幾次,今次同朋友慶祝生日再黎食過提前打電話去預約,4個人book左間房,去到真係嚇親勁大間房,勁靚,仲要有門可以關,超高私人度,岩曬一家人或者成班friend 黎食,幾嘈都唔怕叫左必點既“驚安九宮格盛合” $588有特上牛舌芯,牛頸脊,和牛五花,和牛三角腩,沙巴當磚,和牛友三角,極黑和牛,一口和牛,壺漬牛助條想講個和牛五花真係超 級 好 食!!好食到之後再散叫左一碟呢個價錢可以食曬咁多個部位仲要係和牛,真係無得輸性價比極高另外仲叫左碟特大薄切牛舌$88,但同九宮格既牛舌芯完全冇得比,個牛舌芯好軟熟,燒到有少少焦香仲好食😋😋食燒肉點可以冇紫菜飯🤣紫菜月見飯 $28好多紫菜,而且好夠汁,完全係唔洗叫多汁多紫菜已經超滿足連埋d肉一齊食,真係不枉此生🥰百香果梳打都好飲,唔甜,可以中和下油膩感👍🏻掛住食,其他都冇影到相職員好有禮,仲好識做,幫手收起蛋糕,再秘密地拎出黎比壽星成功比到驚喜壽司之餘,仲會幫我地影合照,感動🥹真係食得好舒服,total都食左2個幾3個鐘🤣食到好飽,平均每人$450,真心抵食
之前都食過幾次,今次同朋友慶祝生日再黎食過
提前打電話去預約,4個人book左間房,去到真係嚇親
叫左必點既“驚安九宮格盛合” $588
想講個和牛五花真係超 級 好 食!!
好食到之後再散叫左一碟
呢個價錢可以食曬咁多個部位仲要係和牛,真係無得輸
性價比極高
食燒肉點可以冇紫菜飯🤣

紫菜月見飯 $28
好多紫菜,而且好夠汁,完全係唔洗叫多汁多紫菜已經超滿足
連埋d肉一齊食,真係不枉此生🥰
百香果梳打都好飲,唔甜,可以中和下油膩感👍🏻
掛住食,其他都冇影到相
職員好有禮,仲好識做,幫手收起蛋糕,再秘密地拎出黎比壽星
成功比到驚喜壽司之餘,仲會幫我地影合照,感動🥹
真係食得好舒服,total都食左2個幾3個鐘🤣
食到好飽,平均每人$450,真心抵食
2023-11-12
庆祝纪念
生日
  • 紫菜月見飯
  • 驚安九宮格盛合
*💭驚安燒肉商店二訪這家日式燒肉店,餐廳有不少稀有的牛部位提供,但價錢在尖沙咀區來說又不會太貴。除了牛肉,亦有供應豚肉、雞肉和海鮮等等。►自選驚安九宮格盛合擺盤精緻,選了厚切牛舌芯、封門柳、極黑牛小排、和牛沙巴當、和牛五花、和牛赤身、和牛博多蔥卷、韓式護心肉、和牛肋肉,每個部位都各有特色,而且份量不少,很足夠二人享用😍牛舌芯肉厚多汁、封門柳和牛小排肉味香濃、沙巴當和牛五花則油脂滿滿、而當中的牛肋肉則最令人驚喜,醃製過後更帶出牛肉鮮味。►頂級牛肉眼壽喜燒店員席前用火槍燒,肉質柔軟,點上蛋汁和黑松露汁,再配上一口白飯簡直一絕🥹►雞皮餃子外皮香脆,內層充滿肉汁,點上沙律醬更佳。►紫菜月見飯、蔥香月見飯賣相相當吸睛,有大大粒蛋黃,紫菜和香蔥份量也很多,先混合在一起再放上燒肉,多重口感🤤🤤
💭驚安燒肉商店

►自選驚安九宮格盛合

►頂級牛肉眼壽喜燒

►雞皮餃子
外皮香脆,內層充滿肉汁,點上沙律醬更佳。

►紫菜月見飯、蔥香月見飯