𓌉◯𓇋【尖沙咀超抵食嘅日式燒肉🔥】好耐無食燒肉!趁近排天氣涼返啲 係去食燒肉既好時機🤩🤩最後去左尖沙咀驚安燒肉商店 仲有萬聖節🎃裝飾添!幾有氣氛😈今次主攻和牛💯😆😆因為而家做緊個超抵優惠‼️午市時段12點-4點及宵夜時段9點半後入座 全單會有59折優惠 平到飛起✨✨特別推介和牛壽喜燒 估唔到$98有兩塊😧😯😯😯店員即刻喺你面前用火槍炙燒 和牛食落無根 沾上黑松露蛋汁 令味道更加昇華🤤🤤 厚切牛舌芯亦都係燒肉必食嘅item😝😝一份有六件 食得好滿足😌若然鍾意肥美啲嘅口感可以和牛三角腩 油脂比例會再多啲 配紫菜月見飯就啱啱好🤪 和牛牛板腱係原塊上🤩🤩油脂分布比例幾靚 店員會根據客人想要嘅生熟程度去幫你燒 坐定定就有得食🤪估唔到呢度都有手打檸檬茶 即刻叫咗杯嚟飲 配燒肉 可以解膩 十分之清爽▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃❀和牛三角腩🌟($188)❀和牛壽喜燒 🌟🌟🌟($98)❀厚切牛舌芯 🌟🌟🌟($88)❀A4和牛牛板腱 🌟🌟($188)❀柚子漬雞肉山🌟🌟 ($28半份)❀味噌黑豚五花🌟 ($68)❀味淋魚乾🌟🌟🌟 ($38)❀紫菜月見飯🌟🌟 ($28)❀冷泡荔枝烏龍茶🌟
𓌉◯𓇋
【尖沙咀超抵食嘅日式燒肉🔥】

和牛三角腩

▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃┄▸◂┄▹◃

❀和牛三角腩🌟($188)
❀和牛壽喜燒 🌟🌟🌟($98)
❀厚切牛舌芯 🌟🌟🌟($88)
❀A4和牛牛板腱 🌟🌟($188)
❀柚子漬雞肉山🌟🌟 ($28半份)
❀味噌黑豚五花🌟 ($68)
❀味淋魚乾🌟🌟🌟 ($38)
❀紫菜月見飯🌟🌟 ($28)
❀冷泡荔枝烏龍茶🌟🌟🌟 ($18)
❀手打香水檸檬茶🌟🌟🌟 ($28)

本身價錢都唔算勁貴 就岩時間既真係好抵食😎😎

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

🌟如果喜歡今次分享請比個❤️

📍 驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

和牛三角腩
  • 紫菜月見飯
  • 厚切牛舌芯
  • A4和牛壽喜燒
2024-10-24 194 浏览
牛魔王嘅我今日約埋三個朋友去尖沙咀食飯,當然要搵間又可以食和牛燒肉,又可以一路暢飲嘅地方 gathering店內環境相當寬闊,通風系統不錯,除左有二人吧枱位置,仲有圓形餐枱,非常適合三五知已用餐如果一大班朋友聚會,仲有獨立房間提供,店鋪設計相當周到餐廳最近除左做梗啤酒全日買一送一優惠,係午市 1200 - 1600 點及宵夜 2130 之後仲有 59 折超抵食優惠,成本價平絕全港,點可以唔黎食燒肉食物方面 :呢排真係好多時候喺尖沙咀度搵好嘢食!嗰日就試咗呢一間勁高人氣嘅燒肉店🔥😍完全係勁有驚喜!牛嘅質素簡直高到冇得挑剔~~激安一圈入魂 : 賣相超吸睛,牛肉足足多到可以圈住烤爐一圈,一圈入魂一共有十款牛肉,厚切牛舌芯、一口和牛、和牛五花、和牛赤身、三角腩、沙巴當、極黑和牛、牛頸脊及壺漬牛肋肉,份量真係足夠四個人食和牛壽喜燒 : 店鋪必叫之選,店員會即席用火槍燒到五成熟,再蘸上超惹味黑松露蛋汁放到白飯上,即刻變成又鮮嫩又 juicy 嘅一口和牛壽司柚子漬雞肉山 (全份) : 真係成座山咁多嘅雞肉,雞肉嫩滑又柚子味十足,就算唔蘸醬汁都好好味紫菜月見飯 : 表面係鋪滿海量紫菜,再撈埋生雞蛋及飯

如果一大班朋友聚會,仲有獨立房間提供,店鋪設計相當周到

食物方面 :

紫菜月見飯 : 表面係鋪滿海量紫菜,再撈埋生雞蛋及飯素,配搭燒肉一齊食就係 Perfect Match
葱香月見飯 : 表面係鋪滿大量蔥花及生雞蛋,撈埋一齊食,味道滑溜又夠曬蔥香味
菠蘿沙冰 : 菠蘿味濃郁,沙冰夠曬冰凍,充滿夏日氣息

桃桃沙冰 : 沙冰上面有大量桃粒,再加埋濃郁嘅桃味沙冰,鐘意食桃嘅朋友仔一定要叫
2024-10-22
2024-10-22 307 浏览
收工食飯歡樂時光,最好梗係大杯酒大塊肉啦,之前去過一次尖沙咀嘅驚安燒肉商店,環境舒服之餘,嗰度嘅燒肉同小食都非常之高質,所以今次一於再去encore,適逢啤酒做緊買一送一,當然同個friend一齊啤啤佢,飲住冰凍嘅啤酒嘆燒肉,勁正 😍火炙和牛拌冷麵、日式薯仔沙律(卡樂B )火炙過嘅黃牛啲肉香味出晒嚟,冷麵汁酸酸地,好醒胃;至於日式薯仔沙律就加咗少少卡樂B薯片碎,所以除咗食到薯仔嗰種粉粉地有Creamy嘅口感之外,咬落仲會脆脆地,都幾惹味 👍🏻日式味噌黑豚五花、柚子漬雞肉山(半份)日式味噌甜甜地,黑豚五花嘅肥瘦都好均勻,燒到嗰邊脆脆地,咬落既食到油香,亦都有咬口,超香口 😋 柚子味嘅雞肉就酸酸哋好醒胃,亦都中和左肉嘅油膩感,所以食落覺得好清新,而且雞肉都爽口彈牙,幾唔錯 😍和牛壽喜燒呢個真係超正!必食 😍 侍應會幫手將和牛燒好,佢亦會同你confirm你想要嘅服務,之後就會將和牛點上黑松露醬汁,再擺上白飯上面食,醬汁香濃,一咬舊和牛肉香同油香飄晒出嚟,完全極度想再encore🤤上·九宮格無論係打卡同埋味道都一流嘅招牌九宮格 👍🏻 一盤裏便已經有兩款和牛、三角腩、赤身、五花、牛舌芯、壺漬牛

火炙和牛拌冷麵、日式薯仔沙律(卡樂B )

日式味噌黑豚五花、柚子漬雞肉山(半份)

上·九宮格
無論係打卡同埋味道都一流嘅招牌九宮格 👍🏻 一盤裏便已經有兩款和牛、三角腩、赤身、五花、牛舌芯、壺漬牛肋肉、韓式護心肉同三筋,施勻晒唔同部位同埋口感嘅牛肉!重點係全部肉都好高質,無論係有口感嘅牛肋肉,定係油香滿溢嘅五花同三角藍,油香肉香全部都滿足晒!😍

原來佢哋而家午市( 12 點到 4 點)同宵夜時段(9:30 後),仲有 59 折優惠!👍🏻 一定要再去 encore 😋
2024-10-20 271 浏览
尖沙咀搵到良心價和牛😼本身已經好抵食餐廳仲做緊好多優惠🫨午市/宵夜時段仲有59折❤️‍🔥平過半價嘆到和牛真係大癲‼️🌟極・九宮格($588)🌟和牛壽喜燒($98)🌟紫菜月見飯($28)🌟葱香月見飯($28)🌟可爾必思燒酌梳打($58)🌟百香果威士忌梳打($58)極・九宮格真係必食可以一次過試勻唔同部位嘅和牛😻我就最鍾意和牛三角腩油脂豐富又唔會太膩仲有厚切牛舌芯都好爽彈😚兩個人食份量啱啱好和牛壽喜燒會有店員幫你火炙埋🔥肉質鬆軟得黎,油脂分布平均火炙過之後香味更加突出點埋個黑松露蛋汁個好滑溜好香😛而家仲見佢啤酒都係買一送一啱晒Happy Friday同朋友嚟食
尖沙咀搵到良心價和牛😼
本身已經好抵食
餐廳仲做緊好多優惠🫨
午市/宵夜時段仲有59折❤️‍🔥
平過半價嘆到和牛真係大癲‼️

🌟極・九宮格($588)
🌟和牛壽喜燒($98)
🌟紫菜月見飯($28)
🌟葱香月見飯($28)
🌟可爾必思燒酌梳打($58)
🌟百香果威士忌梳打($58)

極・九宮格真係必食
可以一次過試勻唔同部位嘅和牛😻
我就最鍾意和牛三角腩
油脂豐富又唔會太膩
仲有厚切牛舌芯都好爽彈😚
兩個人食份量啱啱好

和牛壽喜燒會有店員幫你火炙埋🔥
肉質鬆軟得黎,油脂分布平均
火炙過之後香味更加突出
點埋個黑松露蛋汁個好滑溜好香😛
而家仲見佢啤酒都係買一送一
啱晒Happy Friday同朋友嚟食
位於尖沙咀的日式燒肉餐廳。從韓國回港後便一直還放假債,從hea玩食的日子突然重返社畜生活,突然就忙得喘不過氣來,大概這就是大部分社畜的放假後遺症吧。.終於捱到收早的一天,想吃久違的日式燒肉,朋友就建議這間最近大熱的日式燒肉店,.餐廳空間闊落,乾淨企理,加上通風系統也是不俗,踏入餐廳時也不會聞到很濃烈的燒肉味,對於氣味敏感的朋友們也可以安心去呢。⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆ ꙳ 極九宮格 $588꙳ 和牛壽喜燒 $98꙳ 和牛棒 (附月見) $48꙳ sapporo生啤 $48 (買1送1)    ___⋆ ⋆ ___  ✿ 極九宮格共有三款九宮格的牛肉組合,貴精不貴多的我們選了這個九宮格的組合,每款和牛都紋理細緻,油花均勻。由上而下的牛肉分別為:和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角,和牛腹脅、時令(一口和牛) 、和牛博多蔥卷,和牛赤身、牛頸脊、厚切牛舌芯。.自己最喜歡的是和牛三角腩、和牛友三角及和牛赤身,這三款和牛肉質軟嫩,油脂芳香,入口即化充分發揮和牛的特色;而友人則表示比較喜歡和牛三角腩磚及牛頸脊,脂肪相對較少,肉味較濃郁,入口軟嫩不油膩。 反正各有特色,任君選
位於尖沙咀的日式燒肉餐廳。
從韓國回港後便一直還放假債,
從hea玩食的日子突然重返社畜生活,
突然就忙得喘不過氣來,
大概這就是大部分社畜的放假後遺症吧。
終於捱到收早的一天,
想吃久違的日式燒肉,
朋友就建議這間最近大熱的日式燒肉店,
餐廳空間闊落,乾淨企理,加上通風系統也是不俗,
踏入餐廳時也不會聞到很濃烈的燒肉味,
對於氣味敏感的朋友們也可以安心去呢。
⋆_____ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ______⋆
꙳ 極九宮格 $588
꙳ 和牛壽喜燒 $98
꙳ 和牛棒 (附月見) $48
꙳ sapporo生啤 $48 (買1送1)
   ___⋆ ⋆ ___
✿ 極九宮格
共有三款九宮格的牛肉組合,
貴精不貴多的我們選了這個九宮格的組合,
每款和牛都紋理細緻,油花均勻。
由上而下的牛肉分別為:
和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角,
和牛腹脅、時令(一口和牛) 、和牛博多蔥卷,
和牛赤身、牛頸脊、厚切牛舌芯。
自己最喜歡的是和牛三角腩、和牛友三角及和牛赤身,
這三款和牛肉質軟嫩,油脂芳香,入口即化
充分發揮和牛的特色;
而友人則表示比較喜歡和牛三角腩磚及牛頸脊,
脂肪相對較少,肉味較濃郁,入口軟嫩不油膩。
反正各有特色,任君選擇。
當然牛舌芯絕對是必吃之一,
粉嫩的肉質,嫩滑帶甜。
這個九宮格組合完美地迎合了不同口味的我們,
很推薦給喜歡嚐嚐不同質感及和牛部位的朋友啊。
✿ 和牛壽喜燒
店員會在桌邊把和牛燒至五成熟,再沾上黑松露蛋漿後放入一口白飯中。
炙燒後及沾上蛋漿的和牛香口惹味,軟嫩柔軟,與白飯一併吃用更是大滿足。
✿ 和牛棒 (附月見)
外表燒至脆香爽口,但肉質未見軟嫩,與認知中的月見肉棒的味道還是有點出入;
幸而肉味尚算濃郁,但因個人口味偏好則沒有很喜歡。
餐廳現正推廣不同的優惠,
首先燒肉配生啤是常識吧。
現時生啤正正在推廣$48杯買一送一,
絕對是必點之選啊;
另外,餐廳的午巿及宵夜時段也推出全單59折優惠,
經折扣後其實好很抵,
如果時間配合到的情況下,
不是吃不起,
而是午巿或宵夜時段更有性價比~(笑
2024-10-17 364 浏览
作為和牛控,來到尖沙咀的 驚安燒肉商店,一定不能錯過他們的 A4和牛牛板腱 和 和牛壽喜燒。限量提供的 A4和牛牛板腱,油花均勻細緻,經由席前烤至三分熟,鮮嫩的牛肉散發著迷人的肉香。配搭特製的洋蔥汁和芥末,更能凸顯牛肉的鮮甜。和牛壽喜燒 由店員以火槍輕燒和牛片到微焦,另一面仍保留粉嫩色澤,再加上黑松露生蛋黃醬,鋪在白飯上,入口即入口即化,醬汁的香甜與和牛的鮮甜交織出濃郁滋味。除了和牛,驚安燒肉商店 的豚肉菜式同樣教人驚喜。豚肉博多葱卷 包著大量蔥段,清新水潤帶來多重口感,而 日式味噌黑豚五花 油脂豐富,香甜味噌醬配上肥美的五花肉,絕對是白飯小偷。最後以 葱香月見飯 及 紫菜月見飯 作結,尤其推薦加入大量小蔥和洋蔥的 葱香月見飯,與九州熔岩蛋拌勻食用,蛋味香濃,微辣惹味。現在午市及宵夜時段,全單更有59折優惠,讓美食體驗更加超值。At Gekiyasu Yakiniku in Tsim Sha Tsui, the A4 Wagyu Blade Steak and Wagyu Sukiyaki are must-tries. Grilled tableside, the A4 wagyu
A4和牛牛板腱
豚肉博多葱卷
葱香月見飯
At Gekiyasu Yakiniku in Tsim Sha Tsui, the A4 Wagyu Blade Steak and Wagyu Sukiyaki are must-tries. Grilled tableside, the A4 wagyu is marbled to perfection and pairs beautifully with their house onion sauce and wasabi. The Wagyu Sukiyaki is lightly torched, served with black truffle egg yolk sauce over rice, creating a rich and satisfying experience. Enjoy a 41% discount during lunch and late-night hours — an excellent time to savor these flavors!
A4和牛牛板腱
豚肉博多葱卷
葱香月見飯
2024-10-17 244 浏览
慶祝朋友畢業,一齊去食燒肉賀一賀佢🎉而家午市或宵夜時段嚟食仲有全單59折,抵到爛😍 喺社交平台打卡tag埋 @gekiyasu_yakiniku ,再送一客小食~呢個時候,朋友們已經俾d肉肉吸引住,係咁落單🥓🥩 ✨激安•一圈入魂 - 一次過可以食10款和牛唔同部位,而且大部份都係以4塊為單位,超啱我地4個人一齊食🤭部位包括極上牛舌芯、和牛三角腩、和牛友三角、和牛沙巴當、和牛五花、和牛封門柳、一口和牛、蝴蝶切牛頸脊、極黑和牛、壺漬牛肋肉,和牛油脂超香濃,食到我地lam晒咀🤤✨和牛壽喜燒 - 見到店員即埸用火槍燒和牛片真係好治癒,燒到大概7成熟,再沾上香滑黑松露壽喜燒汁生蛋漿,連埋一口飯一齊食,超滿足😋✨柚子漬雞肉山 - 雞肉好飽滿,啖啖肉又幾juicy,食到清香柚子味又幾特別🐥 ✨紫菜月見飯 - 比想像中大碗,蛋黃撈飯真係好正,仲有紫菜絲提味,送燒肉食一流🥚 ✨葱香月見飯 - 面頭舖滿洋蔥粒同香葱碎,有少少辛口,有口感之餘其實幾惹味🧅✨手打香水檸檬益力多梳打 - 呢個配搭好特別,仲飲到石榴味,又幾解渴🧡✨手打香水檸檬百香果梳打 - 又有檸檬又有百香果,夠晒清新!✨手打香水檸檬茶 - 我就

呢個時候,朋友們已經俾d肉肉吸引住,係咁落單🥓🥩

✨手打香水檸檬茶 - 我就簡單d要左杯香水檸檬茶,香水檸檬落足料,好解膩🍋

2024-10-16 218 浏览
近期愛上燒肉,在OpenRice 找到这間日式燒肉。这裏装修富有日式风格,仿如到了日本似的。Order了九宫格,豚肉,小食炸雞。牛肉新鲜,肉质细嫩,烧烤过后更具肉味,满足味蕾。
近期愛上燒肉,在OpenRice 找到这間日式燒肉。
这裏装修富有日式风格,仿如到了日本似的。

Order了九宫格,豚肉,小食炸雞

牛肉新鲜,肉质细嫩,烧烤过后更具肉味,满足味蕾。

2024-10-15 358 浏览
🥩高質燒肉X必食紫菜月見飯系列—▫️餐廳:驚安燒肉商店 ▫️地點:全香港有1️⃣間分店📍尖沙咀金馬倫道48號3樓C號舖中國保險大廈▫️營業時間:星期一至日 12:00-00:00▫️價錢:~$250+—美味:🥩🥩🥩🥩環境:🥩🥩🥩+0.7🥩(環境幾大,唔駛排隊,冇乜煙)價錢:💰💰💰+0.78💰服務:👨‍🍳👨‍🍳👨‍🍳+0.8👨‍🍳—依間都有幾多款燒肉🤩🌟牛肉質素都唔錯,最重要係平🤓一定要食佢嘅和牛同埋月見飯—📍(限量稀有)!!A4和牛牛板腱價錢:$188分數:🐃🐃🐃🐃🐃🐃見到啲雪花紋都知道唔錯‼️食落去幾入味牛肉香都好出—📍和牛三角腩價錢:$188分數:🐃🐃🐃🐃都有好多塊和牛🩷同啲雪花好靚😁放落爐燒一陣就食得😍—📍驚安手切牛肉他他價錢:$158分數:🐃🐃🐃+0.8🐃比較少食生牛肉🍚加埋蛋黃汁同埋薯片幾特別—📍紫菜月見飯價錢:$28 分數:🍚🍚🍚🍚呢款簡直係必食🩷‼️有超級多紫菜同埋飯素,加埋日本蛋好正😍😍又抵食,真係可以一人一碗—📍火炙和牛拌冷麵價錢:$68分數:🍜🍜🍜🍜冷麵都整得,幾煙靭彈牙🍜🍜加埋仲有和牛都幾抵食—📍和牛壽喜燒價錢:$98分數:🐃🐃🐃🐃喺其他地方食呢款都要幾百蚊,佢哋加咗兩碗一口白飯
🥩高質燒肉X必食紫菜月見飯系列

▫️餐廳:驚安燒肉商店
▫️地點:全香港有1️⃣間分店
📍尖沙咀金馬倫道48號3樓C號舖中國保險大廈
▫️營業時間:
星期一至日 12:00-00:00
▫️價錢:~$250+

美味:🥩🥩🥩🥩
環境:🥩🥩🥩+0.7🥩(環境幾大,唔駛排隊,冇乜煙)
價錢:💰💰💰+0.78💰

分數:🍚🍚🍚🍚

📍火炙和牛拌冷麵
價錢:$68
分數:🍜🍜🍜🍜
冷麵都整得,幾煙靭彈牙🍜🍜加埋仲有和牛都幾抵食

📍和牛壽喜燒
價錢:$98
分數:🐃🐃🐃🐃
喺其他地方食呢款都要幾百蚊,佢哋加咗兩碗一口白飯同黑松露生蛋黃醬🩷仲有專人即刻燒和牛俾你食🐃🐃🐃

#燒肉 #hkig #hkfoodie #allyoucaneat #wagyu #燒肉 #日式燒肉 #日式燒烤 #牛肉控 #和牛 #尖沙咀 #澳洲和牛 #日本和牛 #放題 #燒肉達人 #オーストラリア産和牛食べ放題 #食べ放題 #燒肉外賣#amy_in_tst #日式
2024-10-14 274 浏览
|上 九宮格 每款肉都有啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人🤣 和牛油花好靚👍🏻入面包括 和牛三角腩 和牛赤身 一口和牛 和牛五花 和牛三筋 極黑和牛 壺瀆牛肋肉 韓式護心肉 厚切牛舌芯~.鐘意重油花既我就最鍾意和牛三角腩 入口即溶 肉質勁嫩滑!極黑和牛就重牛味啲🐮 牛舌心就好嫩 口感一滑☺️.|和牛壽喜燒好驚喜 呢個壽喜燒係即場燒😍 當想食嘅時候就可以搵店員幫手 仲會好貼心問你需要幾熟😙壽喜燒除咗醬汁外 仲有細細碗飯🍚 油香牛香同白飯配埋一齊食 非常幸福既滋味😆😆.|柚子漬雞肉山份量好多 真係一座山仔咁!雞肉係厚切🐣開頭擔心會唔會難燒/太靭 點知燒出黎幾滑 仲要肉味濃郁😆.|紫菜月見飯 & 蔥香月見飯強烈推薦😆 食和牛一定要有飯 牛油香 撈飯真係無得輸🥰月見飯即係加左蛋黃係上面 口感更加滑😋 紫菜就比較常見 好香 至於蔥香就清新啲 解膩啲😉
|上 九宮格
每款肉都有啱晒我呢啲有選擇困難症嘅人🤣 和牛油花好靚👍🏻
鐘意重油花既我就最鍾意和牛三角腩 入口即溶 肉質勁嫩滑!
極黑和牛就重牛味啲🐮 牛舌心就好嫩 口感一滑☺️
|和牛壽喜燒
|柚子漬雞肉山
份量好多 真係一座山仔咁!雞肉係厚切🐣
開頭擔心會唔會難燒/太靭 點知燒出黎幾滑 仲要肉味濃郁😆
|紫菜月見飯 & 蔥香月見飯
強烈推薦😆 食和牛一定要有飯 牛油香 撈飯真係無得輸🥰
2024-10-12 319 浏览
鐘意食燒肉又想咩都試下嘅話可以去驚安燒肉商店!人氣推介牛肉九宮格,可以一次過試到9 款唔同牛嘅部位,仲有有咭仔介紹返各部份,例如有和牛三角、和牛五花、和牛赤生、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌心等。每款肉都好高質,油脂豐富。個人比較鐘意食 和牛三角腩 ,食落啖啖肉!😍油脂都好正!和牛壽喜燒可以有視覺&味覺上嘅享受~店員會係我地面前燒和牛肉,沾上個黑松露生蛋汁,燒到5 成熟後,牛肉的油脂滿佈口腔,個汁真係好加分,令牛肉更嫩滑,入口即溶。除咗牛肉都點份柚子漬雞肉山試吓,半份份量都勁多,雞肉醃漬過帶左柚子味,超香!🔶想要飯撈下肉食要叫蔥香月見飯,紫菜月見飯!2個月見飯上面都有個生蛋汁可以撈勻,有海量紫菜撈埋一齊已經好食,配埋牛食更加好食~而家仲有特別優惠$48 買一送一啤酒,好抵📍驚安燒肉商店尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖#eatwithlittleme #foodie #foodiehk #food #hkfoodie #instafood#foodphotography#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#foodie#hk

而家仲有特別優惠$48 買一送一啤酒,好抵

📍驚安燒肉商店
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

#foodphotography
#香港美食 #美食 #美食推薦 #852#hkfoodlover#hkfoodie#foodie#hkblogger#hk#hkig #驚安燒肉商店 #燒肉 #尖沙咀美食
2024-10-09 446 浏览
「安」字,在日文中就有便宜的意思~位於尖沙咀的驚安燒肉商店,顧名思義就係用驚喜價錢提供優質燒肉.在高質和牛及合理價錢下,其實一向都有在回訪.但今次推出啤酒$49買一送一、午餐及宵夜時段有59折優惠😱😱確係被驚安嘅價錢驚嚇到!不妨在12點、夜晚9點半後探店,必定會猛點頭地認同性價比極高!🔸和牛壽喜燒($98)🔸和牛三角腩($188)🔸和牛博多葱卷($138)🔸驚安手切牛肉他他($158)🔸日式薯仔沙律($38)🔸火炙和牛拌冷麵($68)🔸紫菜月見飯($28)🔹手打香水檸檬百香果梳打($38)🔹手打香水檸檬桃桃梳打($38)(以上原價差不多$800,最後折後埋單$500幾蚊✨真心抵~)餐廳肉類質素非常高,從【牛肉他他】已經表現到,加入蛋黃檸檬汁,軟腍鮮味.店員火槍炙燒兩大片粉嫩和牛, 【和牛壽喜燒】油脂香氣已令人垂涎欲滴.可沾上黑松露蛋液連同米飯同食,順滑入喉,回味無窮!【和牛三角腩】及【和牛博多葱卷】更是必叫之物!前者肉質鮮嫩油脂分布均勻,入口即化;後者濃郁蔥香配合有咬口而軟熟和牛,同樣出色!不喜愛酒精的朋友們,非常建議可試試手打系列. 【手打香水檸檬百香果梳打】及【手打香水檸檬桃桃梳打

🔸和牛壽喜燒($98)
🔸和牛三角腩($188)
🔸和牛博多葱卷($138)
🔸驚安手切牛肉他他($158)
🔸日式薯仔沙律($38)
🔸火炙和牛拌冷麵($68)
🔸紫菜月見飯($28)
🔹手打香水檸檬百香果梳打($38)
🔹手打香水檸檬桃桃梳打($38)

(以上原價差不多$800,
最後折後埋單$500幾蚊✨真心抵~)

不喜愛酒精的朋友們,非常建議可試試手打系列. 【手打香水檸檬百香果梳打】及【手打香水檸檬桃桃梳打】味道清新,配搭平衡.梳打爽口減膩,有助可多點兩碟燒肉🤪🤪

2024-10-08 3951 浏览
去咗呢間Bookmark左好耐嘅日式燒肉店,環境好闊落,坐得好舒服。重點而家有優惠好抵,午市/ 宵夜時間全單有59折🎉飲酒嘅朋友可以叫啤酒$48仲有買一送一。我絕對係為咗個牛肉九宮格嚟🤭,果然好出色,午市59 折後平好多。🔶極·九宮格呢個九宮格很打卡,可以一次過試到9 款唔同牛的部位,有咭仔介紹返各部份,每款肉都好高質,油脂豐富,各有特色,我自己最鍾意「和牛三角腩」& 「和牛赤身」,仲可以點佢地提供嘅醬汁👍🏻🔶和牛壽喜燒 店員會係我地面前燒和牛肉,燒到5 成熟後放喺個黑松露生蛋汁,個汁真係好加分,令牛肉更嫩滑,入口即溶。🔶柚子漬雞肉山除咗牛肉都點了份雞肉試吓,雞肉醃漬過帶柚子味,食落都嫩滑帶少少柚子香。🔶蔥香月見飯 🔶紫菜月見飯 來食燒肉要叫個月見飯配搭食先夠滿足,月見飯上面個生蛋汁撈勻好好食。🔹草莓🍓奶沙冰🔹桃桃🍑沙冰飲品好大杯,仲有粒粒果肉好足料,淸爽解渴。

🔶極·九宮格
極·九宮格

🔶和牛壽喜燒

🔶柚子漬雞肉山

🔶蔥香月見飯
🔶紫菜月見飯

🔹草莓🍓奶沙冰
🔹桃桃🍑沙冰
飲品好大杯,仲有粒粒果肉好足料,淸爽解渴。

2024-10-08
午餐
極·九宮格
  • 九宮格
2024-10-07 554 浏览
燒肉控一定要知‼️喺尖沙咀嘅驚安燒肉商店 午市同宵夜時段全單都有59折優惠 折完個價錢真係有震撼到我🫣既然係咁我都唔客氣啦 兩個人叫咗4樣野加兩個飯 食到捧住個肚走🤰🏻ꕥ 驚安九宮格盛合 呢個九宮格係有9款和牛部位喺度🐂同朋友share啱晒 唔使諗食乜 又咩都有得試 當中有幾款特別有印象 和牛三角腩帶有油脂香 肉質軟嫩 厚切牛舌芯味道濃得嚟 質地爽口有彈性👅和牛五花油脂最豐富 入口勁香 而一口和牛嘅牛味相當濃郁 好有肉汁🤤韓式護心肉嘅調味好惹味 而且好軟稔另外仲有和牛赤身/極黑和牛/和牛三筋/壺漬牛筋肉 各有各特色ꕥ 和牛壽喜燒職員送到嚟後 會即刻席前炙燒 燒至大概五成熟 再點黑松露醬油 放落一口飯度一齊食 肉質十分軟嫩 有溶化感 黑松露醬油真係超!級!香! 處理完呢件和牛壽喜 職員都放低咗黑松露醬油喺度 如果鍾意呢個味道 其他燒肉都可以點嚟食🙂‍↕️好正ꕥ 封門柳脂肪唔多但肉味最香濃 而且口感十足有嚼勁 肉汁豐富💦ꕥ 柚子漬雞肉山平時燒肉都係牛同豬多 不過聽講呢度嘅雞肉山係必點 食完之後我就明點解😆首先份量十分多 我地叫半份已經好多件 雞肉好鮮嫩 燒完都好滑唔會乾 建議燒至微微焦香最好食

ꕥ 驚安九宮格盛合

ꕥ 和牛壽喜燒

ꕥ 封門柳
脂肪唔多但肉味最香濃 而且口感十足有嚼勁 肉汁豐富💦

ꕥ 柚子漬雞肉山
平時燒肉都係牛同豬多 不過聽講呢度嘅雞肉山係必點 食完之後我就明點解😆首先份量十分多 我地叫半份已經好多件 雞肉好鮮嫩 燒完都好滑唔會乾 建議燒至微微焦香最好食🐔

ꕥ 月見飯
我就揀咗葱香月見飯 可以話係蔥迷必點 青蔥同大蔥混合 香味零舍突出🍚朋友嘅紫菜月見飯size再大碗啲 一樣咁香 兩碗飯上面都有[月見] 撈勻蛋汁一齊就食得㗎啦🥢

最後想讚下職員都好nice nice啊🥰
2024-10-05 312 浏览
🫧今日同男朋友去尖沙咀食呢一間燒肉餐廳,估唔到質素又幾唔錯,份量都啱啱好,🥳環境好舒服👍🏻✨極•九宮格(和牛友三角、和牛博多葱卷、厚切牛舌芯、和牛三角腩、【時令】、牛頸脊、和牛三角腩磚、和牛腹脅、和牛赤身)每一款都有豐富嘅和牛風味。✨和牛壽喜燒店員用火槍🔥將和牛燒至五到六成熟,再附上兩碗一口白飯🍚及黑松露生蛋黃醬。和牛肉質鮮嫩,帶有香濃嘅感覺❤️✨柚子漬雞肉山(半份)柚子風味嘅雞肉山清新可口🐓,帶有獨特嘅柚子風味,口感滑嫩,好有驚喜👍🏻✨紫菜月見飯呢個飯充滿紫菜,再撈埋九州產嘅熔岩蛋,帶嚟濃濃蛋香同紫菜香,正!🍳🍙🍚✨葱香月見飯(微辛口)呢個飯有小蔥同洋蔥,撈埋甘甜嘅生蛋黃,再配上燒肉非常夾!🧅🍚✨手打香水檸檬益力多梳打呢杯手打香水檸檬益力多梳打清新怡人,檸檬味香濃🍋,飲落爽口唔會太甜,又唔會太酸,好解渴👍🥤✨手打香水檸檬百香果梳打呢杯手打香水檸檬百香果梳打混合咗檸檬同百香果嘅風味🍋,非常清新🌿,飲落口感好獨特,令人覺得爽口又滿足😋

✨極•九宮格

✨和牛壽喜燒

✨柚子漬雞肉山(半份)

✨紫菜月見飯

✨葱香月見飯(微辛口)

✨手打香水檸檬益力多梳打

✨手打香水檸檬百香果梳打