2024-11-25 115 浏览
尖沙咀驚安燒肉商店:高質燒肉放肆食!好耐無食過高質日式燒肉!尖沙咀驚安燒肉商店同名一樣好有驚喜啊~!餐廳主打高質日式燒肉,唔同部位嘅和牛都有得揀,重點係價錢合理,性價比極高!午市12點到4點lunch time同朋友黎, 又或者9點半後入座宵夜時段驚安都有59折優惠, 真係超抵!-原條手切牛舌(半條):牛舌控必點!-手切嘅牛舌,口感爽脆得嚟又帶點嚼勁,燒完油脂香味撲鼻,簡直令人一試難忘!(限量稀有)!!A4和牛牛板腱油花分佈細緻均勻,入口即溶嘅感覺真係好幸福!濃郁嘅牛味喺口腔慢慢散發,不愧係A4和牛,果然係頂級享受!蝴蝶切牛頸脊 :呢個部位油脂分佈得宜,肉質鮮嫩,食落唔會覺得太油膩。而且燒完肉汁豐富,每一啖都好juicy!栗子豬五花:估唔到豬五花都可以咁有驚喜!燒完之後,陣陣栗子嘅香甜味滲透入豬五花裡面,味道好夾,好特別!韓式燒牛大腸:處理得非常乾淨,完全冇異味,燒到脆卜卜,真係好惹味!配搭啤酒一流!開邊池魚一夜乾經過醃制和風乾池魚的肉質變得更加緊實而有彈性手打香水檸檬益力多梳打:食燒肉梗係要配返杯 refreshing 嘅嘢飲啦!呢杯梳打酸酸甜甜,仲有淡淡嘅香水檸檬香氣,解膩一流!葱
尖沙咀驚安燒肉商店:高質燒肉放肆食!
好耐無食過高質日式燒肉!
尖沙咀驚安燒肉商店同名一樣好有驚喜啊~!
餐廳主打高質日式燒肉,唔同部位嘅和牛都有得揀,
重點係價錢合理,性價比極高!
午市12點到4點lunch time同朋友黎,
又或者9點半後入座宵夜時段驚安都有59折優惠, 真係超抵!
原條手切牛舌(半條):牛舌控必點!
手切嘅牛舌,
(限量稀有)!!A4和牛牛板腱
油花分佈細緻均勻,入口即溶嘅感覺真係好幸福!
濃郁嘅牛味喺口腔慢慢散發,不愧係A4和牛,果然係頂級享受!
蝴蝶切牛頸脊 :
呢個部位油脂分佈得宜,肉質鮮嫩,
食落唔會覺得太油膩。
而且燒完肉汁豐富,每一啖都好juicy!
栗子豬五花:估唔到豬五花都可以咁有驚喜!
韓式燒牛大腸:
處理得非常乾淨,完全冇異味,
燒到脆卜卜,真係好惹味!配搭啤酒一流!
開邊池魚一夜乾
經過醃制和風乾
池魚的肉質變得更加緊實而有彈性
手打香水檸檬益力多梳打:
食燒肉梗係要配返杯 refreshing 嘅嘢飲啦!
呢杯梳打酸酸甜甜,仲有淡淡嘅香水檸檬香氣,解膩一流!
葱香月見飯 (微辛口):
香濃嘅蛋黃加上微辛嘅醬汁,撈飯真係一流!
葱嘅香味更加提升咗成個飯嘅層次,必食!
總括嚟講,「驚安燒肉商店」無論係食物、環境定係服務都冇得輸!下次約朋友食飯,一定會再嚟!
#驚安燒肉商店 #尖沙咀美食 #日式燒肉 #和牛 #抵食 #高質 #朋友聚會 #HappyHour