2006-01-13 15 浏览
一向對香辣屋的印象都不錯, 覺得是間穩陣之選, 可惜今次之後, 印象大打折扣..事原..等倒數的日子, 11時多已累了, 想休息一下, 侍應說戶外的都滿了, 不打緊, 室內有室內的好~不太餓, 點了一杯青檸梳打及珍多冰, 也點了一碟通菜(是有點怪, 不過我是一個菜癡)青檸梳打太濃太酸, 像飲濃縮的青檸汁, 跟平時飲的不一樣, 絕對不能入口, 於是跟侍應反映, 可惜加糖水後也是一樣的酸, 自己再加冰水也無補於事, 心想不如換杯可樂飲更好, 便叫了另一位侍應, 可惜侍應卻說要問經理, 那有這樣的道理, 自己的出品不好, 我要換一個比原本便宜的都不行? 沒有回覆, 只是收起了青檸梳打, 扔下一罐汽水, 一杯盛滿冰的杯便走了, 服務態度令人為之氣結~通菜是過份的死咸, 沒有應有的咸香, 但由於自己只吃菜, 沒有飯, 實在難以定案~而男友則說珍多冰味道是可以的~吃罷匆匆的結帳, 豈料問題又到了, 盛惠一百八十多元, 二杯飲品一碟菜, 仔細查單下發現有七個items, 跟我點的三個多了四個, 問經理, 經理沒看單, 但第一個反應就是「你將飲品轉了汽水」, 再問, 結果經理沒有一句抱歉, 又施施然走

事原..

而男友則說珍多冰味道是可以的~

吃罷匆匆的結帳, 豈料問題又到了, 盛惠一百八十多元, 二杯飲品一碟菜, 仔細查單下發現有七個items, 跟我點的三個多了四個, 問經理, 經理沒看單, 但第一個反應就是「你將飲品轉了汽水」, 再問, 結果經理沒有一句抱歉, 又施施然走了, 單再送來的時候已改為$93.5, 紅衫魚一放下, 經理急步的又走了, 沒多謝, 當然也沒再回頭, 等了一回, 由於匆匆忙忙趕及倒數, 結果我除了加一收費外, 付了$6.5額外的受氣費~

我不介意付小費, 亦樂意付小費予服務良好的餐廳, 但經理卻視那小費是理所當然的~
2005-12-27 14 浏览
平安夜去食~兩個人食左一客咖喱蟹,一客蒜蓉包同一客海鮮炒飯~ 咖喱蟹好正~d咖喱好特別..同平時食開果d好唔同..有咖喱既味道但係又唔會cover左蟹既鮮味~好味~!! 值得一試...加埋蒜蓉包..一流...而海鮮炒飯好有海鮮味..掂~!!連d飯都有鮮味~!!

而海鮮炒飯好有海鮮味..掂~!!連d飯都有鮮味~!!
2005-11-24 2 浏览
11月19日為左慶祝媽咪的生日我地一家人就去左呢間餐廳吃飯......我地7點幾黎到等左1陣就有位 埋到位點左:1.咖哩雞煲-好香椰汁...點naan黎食一流!2.蒜蓉通菜-少少辣, 有鑊氣3.蒜蓉naan-點咖哩來吃, 食過返尋味, 點了兩客4.唔記得個名, 係有個爐煮條烏頭魚, 有碗汁加落條魚 道-條魚好有鮮味, 不過d汁就怪怪的總括黎講都唔錯不過d服務就差左d 毎次都要叫先會加水!

1.咖哩雞煲-好香椰汁...點naan黎食一流!
2.蒜蓉通菜-少少辣, 有鑊氣
3.蒜蓉naan-點咖哩來吃, 食過返尋味, 點了兩客

總括黎講都唔錯不過d服務就差左d 毎次都要叫先會加水!
2005-11-19 20 浏览
好好食咖哩蟹,加上一平時不易食到的越南大頭蝦(勁大隻),魔鬼魚,草蝦刺身,新鮮蔬菜及菇總之好多即揀即磅即燒的海鮮,好風味,再加上黃金海岸美景.....簡直Fit.......強烈推介要坐室外有泰國feel
2005-07-31 8 浏览
幾抵食,最喜歡個咖哩蟹,差不多次次來都會叫.其實係個咖哩汁好正,配naan或白飯都一流. 海南雞都唔錯,幾滑($110半隻). d 甜品$6/件,我初初以為好細件,但係原來好大件,好抵食.椰汁西米糕同芒果黑糯米($30) 好好味.不過可能今日係weekend,好多客,所以有d人手不足的情況.但係看得出d侍應都好努力去招呼人架喇.
2005-05-17 3 浏览
 剛剛過去的佛誕假期,和小肥去了黃金海岸住返晚,遊吓水,打吓波relax,咁就緊係要食吓飯啦,原先打算去廣場2樓外國人開個間食Pizza,意粉飲吓beer,點知打量一番應該係轉咗手,咁於是轉軚,嚟咗依度. 是晚星期日,六點半鐘多D,露天加室內都坐咗有七成人.其實呢間都幾好feel,外面露天有大太陽傘,木枱椅,重有自助海鮮蔬菜檔,旁邊就即席燒烤,但由於近排太熱,室內會舒服D. 兩個人由於下午只吃了元氣壽司,游水等運動後特別肚餓,所以也點了不少東西,計有:1. 冬蔭公蝦湯$492. 燒釀魷魚筒$553. 香辣咖喱羊$644. 椰菜苗炒雜菇$485. 胡椒餅$226. 蒜茸Naan$227. 泰國啤酒$15 蝦湯飲落太過水,雖有味道,但有形無神,蝦肉也霉身,只係得D草菇食吓,真吹脹.魷魚筒略欠乾身,但還不致韌,燒得香口,鐘意連埋魷魚鬚上,而內裏配料有粉絲,馬蹄粒,豬肉碎及蝦碎,很香口惹味,送啤酒都不錯.咖喱羊汁底尚可,用胡椒餅及Naan索汁也算滋味,略欠羊肉不夠酥腍入味.自從九龍城小曼谷食過椰菜苗炒咸肉後,念念不忘,是晚的雖不及上次的嫩身,但仍夠咬口爽脆,配雜菇韭菜頗惹味.胡椒餅及Naan做
1. 冬蔭公蝦湯$49
2. 燒釀魷魚筒$55
3. 香辣咖喱羊$64
4. 椰菜苗炒雜菇$48
5. 胡椒餅$22
6. 蒜茸Naan$22
7. 泰國啤酒$15
 蝦湯飲落太過水,雖有味道,但有形無神,蝦肉也霉身,只係得D草菇食吓,真吹脹.魷魚筒略欠乾身,但還不致韌,燒得香口,鐘意連埋魷魚鬚上,而內裏配料有粉絲,馬蹄粒,豬肉碎及蝦碎,很香口惹味,送啤酒都不錯.咖喱羊汁底尚可,用胡椒餅及Naan索汁也算滋味,略欠羊肉不夠酥腍入味.自從九龍城小曼谷食過椰菜苗炒咸肉後,念念不忘,是晚的雖不及上次的嫩身,但仍夠咬口爽脆,配雜菇韭菜頗惹味.胡椒餅及Naan做得很出色,夠胡椒香,爽脆鬆化,Naan亦夠爽身香口,除咖喱屋(九龍城及西貢)外,很少吃到有水準.泰啤夠麥味夠凍,不俗.
 從裝修到氣氛到食物,此店都算是有水準兼抵食.
2005-05-07 2 浏览
環境: 有露天海景位,可惜不設非吸煙區味道: 看似好味,食落一般。尋晚我地叫咗粉絲蝦沙律,wa!! 熱盤黎嫁,同埋太辣lu!!!之後燒魔鬼魚...um....太咸了又唔夠滑,仲有就係青檸梳打.....唉!!太唔掂....溝咗兩杯水再加冰都係太甜.........太誇張la!!服務: 好好!抵食: 都幾抵食,兩個人arround$100乾淨: ok...無問題總體上:再去嘅幾會20%
環境: 有露天海景位,可惜不設非吸煙區

服務: 好好!

抵食: 都幾抵食,兩個人arround$100

乾淨: ok...無問題

總體上:再去嘅幾會20%
2005-02-21 18 浏览
同女朋友玩星期日新界九龍遊晚餐最後在黃金海岸食2個人本來order了4樣東東分別係:泰國金柚沙律泰式炸蝦餅紅咖哩(牛)香酥薄餅由於我唔食洋蔥同蔥,因此個主要係洋蔥同蔥再加少少柚o既沙律基本上係冇食到....仲要衰在係幾貴下,60蚊得d柚.......因為係第一碟上,於是心情即刻差晒。好在第二碟上的炸蝦餅勁好食,於是又醒神番。咖哩重椰汁味,不過好少肉,好多怪的蔬菜,好多好多汁。用o左廚師推介的酥餅都"點"唔晒d咖哩汁(只點o左2~3成),於是order多了一個泰國絲苗白飯唻撈汁。如果唔叫個沙律就$13x,勁平,改為其他東東都大約會係18x,總之就好過依家啦。環保好好,室內外都係,可惜今晚市區得9度,新界仲要低一兩度,而且海邊....於是唔敢坐室外。有火爐都係咁話,近就勁乾燥,遠就凍到死,未食d o野都凍晒啦。不過唔係凍坐室外會好feel d。室內唔係grand果隻正,係樓底極高,個feel同間o野好夾果種正。想睇大相就哩度http://client.webshots.com/album/278035057gLDXDd
同女朋友玩星期日新界九龍遊
晚餐最後在黃金海岸食
2個人本來order了4樣東東
分別係:
泰國金柚沙律
泰式炸蝦餅
紅咖哩(牛)
香酥薄餅
咖哩重椰汁味,不過好少肉,好多怪的蔬菜,好多好多汁。

想睇大相就哩度
2004-02-16 15 浏览
我地就去左隔離食北方菜既金京菜館,好味!麻煩编輯可唔可以加上list度呢?新界屯門黃金海岸購物商場R3 號舖電話:2458 3678thanks!
新界屯門黃金海岸購物商場R3 號舖
電話:2458 3678
thanks!
2004-02-16 16 浏览
情人節果晚同男朋友同埋一個外國黎既朋友諗住係呢度食,點知間野剩係有情人節套餐,成3百幾蚊,多一個人仲要加220蚊,嘩,掠水掠成咁,食乜野咁巴閉呀。侍應比左個餐牌我睇,我計左個價錢之後都冇興趣再望落去。站在做生意立埸,係咁既日子做套餐當然好過做散餐多多聲,大量製造,上菜快,加埋一400蚊一台,賺到笑,兼且turnover快。但係顧客立埸黎講,我黎比錢食野,係咪應該有選擇呢?不過可能佢地計過,做情侶套餐都賺夠,使乜咁辛苦去煮散餐! 唉...
2004-01-27 1 浏览
i went there last week with 7-8 friends. the food was not so good...maybe because it is too salty, i don't like it...but the taste of spice was quite goodnot special...i think it's not recommendble to go once more~~~
2003-09-19 3 浏览
呢間比起沙田分店好一些,面積好大,兩個人都可坐卡位,樓底極高!又有新鮮海鮮供應!所以就十分多人,但入坐速度算幾快,我地兩人食左:咖喱蝦($130)-係用出面海鮮檔賣緊的超大蝦,雖只有兩隻,分開四件後都仲係好多肉,都好抵食,送油酥餅或飯一流!豬頸肉($45)-這是我第一次食這菜式,都幾好味幾爽口,份量好多喎,飽肚菜,聽人話過豬肉最好食的部份都係面豬dum(即係豬頸肉)!雞肉濕炒河($43)-唔好食喎,菜和肉先係主角,因為得兩啖粉.好飽,再加埋好多青檸汁的青檸梳打($20),走人...總括此店比沙田店好,員工態度都係.
所以就十分多人,但入坐速度算幾快,我地兩人食左:
好飽,再加埋好多青檸汁的青檸梳打($20),走人...
總括此店比沙田店好,員工態度都係.
2003-05-24 12 浏览
以環境來說我覺得好似赤柱美利樓好似正D,食物亦不俗,望住海吹海風食泰菜,亙呀!
2003-05-23 12 浏览
咁多間chili&spice, 呢間的食物質素最好,環境又大, 又有open area坐, 好正! recommend大家食星加坡加厘蝦...真的好正, 送飯最好. 呢間用的是好大隻又多肉的蝦, 相反在shatin分店用細細隻蝦,肉質無咁好.
上星期四晚上去到黃金海岸,行行下都唔知食咩好,就去左香辣屋食,等左一陣就有位,坐近門口,睇到出面d人一面燒野食比d客一路整甜品,薄餅等野食,叫做幾有氣氛。因為我地兩個人都唔係好餓,就食左一個咖喱羊,配印度薄餅(一籃3塊,好快食晒!),同埋做緊promotion既原條烏頭魚(跟爐上)。另外叫左杯野飲(唔知咩士多啤梨冰),唔好飲,係d蘆薈類物體幾好食。最後意猶未盡叫左個甜品,唔記得左個名,記得食餐牌中最後一道甜品,用一個假椰青上比你既,裹面有椰汁,大西米,一d好似qq丸既野,好味,唔過甜又唔會愈飲愈渴!好味啊!~~食物水準可以接受,一試無妨啦,但係就貴左少少,可能做遊客生意多啦,門口d檔口燒隻龍蝦仔都要四百幾蚊!洗唔洗食水咁深呀!另外,我去洗手間時地下好冼,呢方面要改改啊!
另外,我去洗手間時地下好冼,呢方面要改改啊!