2023-05-18
《台式料理小確幸 💐》———————————————-#饞台式食堂 🇹🇼-呢間台式料理小店最近愈開愈多,竟然喺K11 Musea都有分店🤭 裝潢走木系簡約設計,環境光猛明亮,坐得幾舒服😊 -新店更特設台式茶飲外賣位置,專賣台式奶茶、水果茶、沙冰、芝士奶蓋同咖啡等等嘅飲料,啱哂附近嘅打工一族👩💼 所有奶類飲品都用咗鮮奶調製而成🤍 我哋分別飲咗芋香珍珠奶茶同鮮奶雲頂抹茶沙冰,都幾唔錯🧋-❤️ 鮮蝦紅油抄手拌麵餐廳主打台式麵食,呢款拌麵煙韌彈牙,抄手選用鮮蝦,包埋細切豬肉餡,十分足料😙 再淋上鮮香突出嘅紅油,非常惹味🤤 小店仲專登按香港口味特調醬汁,略帶微辣,過足癮😜-🍚 排骨酥魯肉飯排骨酥炸得好酥脆,並以獨特醬汁醃製入味😉 魯肉飯裡面嘅五花腩肉肥瘦參半,唔會好膩,滷汁亦相當入味,鹹中帶甜😌-食台灣菜,少不了就係小食,我哋嗌咗個炸物拼盤,咩都有啲,啱哂選擇困難症嘅我哋🤣 拼盤裡面有花枝丸、甜不辣、府城蝦卷同地瓜QQ 球,夠哂豐富🟣 -⭐ 參考價錢︰塔香排骨酥魯肉飯:$84鮮蝦紅油抄手拌麵:$70炸物拼盤:$68芋香珍珠奶茶:$22鮮奶雲頂抹茶沙冰:$30🍌 抵deal 指數:7/10💰 人均
———————————————-
#饞台式食堂 🇹🇼