2018-07-01
好似兩年前試過一次哩間飲茶,系夜晚黎食,果次覺得樣樣都唔錯,系貴左d,果陣時夜晚d menu 有好多菜式都無。今次老細請食飯,我就提議再黎哩間,好過去食自助餐,成11個人食飯,無需要去食自助餐,甘樣食大家一齊share 會抵d ,試多d新鮮野。今次黎系lunch,打開menu,照舊好多款式都無,好多見到樣都想試,都無得試。每個人茶位好似16蚊,但係我地成張枱凈系可以叫2壺茶,我地叫左一壺普洱茶同一壺花茶。本身我地以為可以一人一壺哈哈哈大家見到d cute cute 野都受不住,有的order既包,我地都差不多叫曬,每樣2籠。豬仔系豬肉包,黃色系奶黃,綠色系抹茶,腫有腸仔包,奶黃唔錯,抹茶麻麻,腸仔一般啦燒麥唔錯,腫叫左2款餃,好似系蝦同蟹,我都覺得麻麻。哩個炸餛飩好好味啊,入面好豐富,好厚實~~抹茶炸鮮奶,麻麻啦,可能上菜時已唔熱兩年前我食過哩個鹹蛋黃豆角,好味!今次。。。非常一般,d鹹蛋黃甩曬,一d都唔癡住d豆角,又干。近朱者赤同近墨者黑,2款我都麻麻,不是太出色,近朱者赤稍微好d,系鹹魚雞粒炒飯,可能因為鹹魚,個飯稍微有味。一般般的伊麵菜心唔錯
燒麥唔錯,腫叫左2款餃,好似系蝦同蟹,我都覺得麻麻。
抹茶炸鮮奶,麻麻啦,可能上菜時已唔熱
一般般的伊麵
菜心唔錯