2018-11-30
平時食快餐多,好少有時間坐低慢慢歎下西餐早兩日落雨天周圍都唔太多人出街食飯,就揀咗間西餐廳試下呢度有埋個小酒吧,就算唔食嘢都可以坐低飲下嘢今次兩個人食飯,見到menu咁多嘢揀都唔知揀咩好所以最後揀咗個二人套餐,有意粉有牛扒唔使煩其實仲有其他嘅自選套餐同埋前菜,主菜,甜品等等可以揀首先上咗個沙律一食就覺得啲菜好新鮮,覺得非常之開胃,因為係好濃嘅酸醋味再加埋有啲脆脆哋嘅麵包同埋煙肉碎,有口感亦非常之夾另外有個好得意嘅多士,因為我都係第一次食查左番茄醬嘅多士番茄嘅味道係生番茄嘅味,連平時唔鍾意食蕃茄嘅另一半都覺得呢個多士好好食餐湯有兩款可以揀,我哋揀咗個蘑菇湯同埋一個龍蝦湯磨菇湯好香滑,龍蝦湯嗰味就重啲,有少少鮮味主菜呢個龍蝦意粉非常之惹味,因為除咗隻龍蝦好食,連啲意粉都索曬龍蝦汁嘅味道再加上用鐵板上熱辣辣非常之夠鑊氣另外個牛扒都非常之有特色,因為加咗塊用糖再燒過嘅菠蘿放上牛扒度,味道非常之夾又唔會太韌,食落去肉味非常之濃食到咁上下都差唔多飽啦,差啲唔記得仲有甜品呢個係香橙朱古力蛋糕,朱古力味好濃,食落好滑另外仲有一杯嘢飲,我揀咗一杯荔枝水果茶,味道清清地,中和返頭先食完嘢嘅飽滯感
早兩日落雨天周圍都唔太多人出街食飯,就揀咗間西餐廳試下
呢度有埋個小酒吧,就算唔食嘢都可以坐低飲下嘢
今次兩個人食飯,見到menu咁多嘢揀都唔知揀咩好
所以最後揀咗個二人套餐,有意粉有牛扒唔使煩
其實仲有其他嘅自選套餐同埋前菜,主菜,甜品等等可以揀
首先上咗個沙律
一食就覺得啲菜好新鮮,覺得非常之開胃,因為係好濃嘅酸醋味
再加埋有啲脆脆哋嘅麵包同埋煙肉碎,有口感亦非常之夾
另外有個好得意嘅多士,因為我都係第一次食查左番茄醬嘅多士
餐湯有兩款可以揀,我哋揀咗個蘑菇湯同埋一個龍蝦湯
磨菇湯好香滑,龍蝦湯嗰味就重啲,有少少鮮味
再加上用鐵板上熱辣辣非常之夠鑊氣
又唔會太韌,食落去肉味非常之濃
食到咁上下都差唔多飽啦,差啲唔記得仲有甜品
呢個係香橙朱古力蛋糕,朱古力味好濃,食落好滑