2021-11-02 1947 浏览
-韓牛牧場🍽-午市有套餐或者放題揀如果晏就唔想食太飽都可以好似我地咁叫二人餐😉-🥢前菜吧就算你唔係揀放題都可以享用餐廳既自助吧😉咁就有大約10款既前菜包括泡菜/海帶絲/蓮藕片/菠菜/牛脷/雲耳/日式螺肉/中華沙律/蟹籽😍小編推介菠菜/海帶絲/牛脷😉雖然個汁唔太韓式係偏四川但好惹味🤣-🥢1++韓牛韓燒定量午市餐 $238餐廳並唔係用平時既燒爐而係用類似光波爐個款但有自轉盤既爐去燒🤔佢受熱程度好快同均勻完全唔洗理佢一熟左🤣1️⃣1++韓牛牛肋骨肉牛肋骨肉就會比較厚實肉味濃d😉2️⃣韓醬1++韓牛肩胛呢個就會有少少脂肪所以入口會香d同易溶😋3️⃣西班牙黑豚五花腩五花腩肥瘦適中燒一個圈就熟左勁香😋推介!4️⃣韓式雞腿肉雞翼切開左一半燒到外皮脆卜卜正但如果有更多調味粉會惹味d😉5️⃣虎蝦拼半殼青口虎蝦肉質彈牙鮮甜都算新鮮😉-🥢1++韓牛他他丼 $128唔夠食仲可以叫佢午市丼飯😉韓牛他他有雞蛋同雪梨絲撈埋韓牛絲食勁甜😋-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
韓牛牧場🍽
🥢前菜吧

🥢1++韓牛韓燒定量午市餐 $238
1️⃣1++韓牛牛肋骨肉
牛肋骨肉就會比較厚實肉味濃d😉
2️⃣韓醬1++韓牛肩胛
呢個就會有少少脂肪所以入口會香d同易溶😋
3️⃣西班牙黑豚五花腩
五花腩肥瘦適中燒一個圈就熟左勁香😋推介!
4️⃣韓式雞腿肉
雞翼切開左一半燒到外皮脆卜卜正但如果有更多調味粉會惹味d😉
5️⃣虎蝦拼半殼青口
虎蝦肉質彈牙鮮甜都算新鮮😉

🥢1++韓牛他他丼 $128

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
🏅地址: 銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2021-10-30
之前一直想入手🛒依個無煙無油光波爐✨但驚自己會玩𝟐下就放埋一邊😮‍💨難得見到依間韓燒🇰🇷🐃係用依部”波”肉🔥梗係去滿足下自己🙆🏻‍♀️,順手滿足下個胃🤰🏻~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪韓牛韓燒定量午市餐 • 𝟐人份👭 ($238)🇰🇷🐃🔥☀️🍽用左6️⃣格既木盒仔裝住,每樣都有用蔬菜🥬 • 菇🍄墊住。韓牛🇰🇷🐃等級小知識💁🏻‍♀️💕𝟏++ 係最優質🎖,依個𝐒𝐞𝐭既2️⃣款韓牛都係𝟏++最優質既等級🥇🔸𝟏++🥇韓牛牛肋骨肉🇰🇷🐃🔸韓醬𝟏++🥇韓牛肩肉 🇰🇷🐃油花分佈得好平均, 面頭”波”🔥到少少🤏🏻焦香肉質夠淋🧏🏻‍♀️,有🤏🏻入口融化既感覺🔸西班牙黑豚五花腩🇪🇸🖤🐖 : 豬腩片🤰🏻脂肪位多,更容易”波”🔥到金黃色⚜️脆脆邊💥仲可以用生菜🥬包住食😆韓式雞腿肉 : 加左醬更惹味🤪虎蝦🦐拼半殼青口 : 夠新鮮💦,虎蝦🦐食左鮮甜,青口加左牛油🧈,食落更香🙆🏻‍♀️枱張餐紙上有建議💁🏻‍♀️唔同肉🥩 / 海鮮🌊燒🔥既時間,光波爐💫每轉☝🏻圈⭕️係𝟑𝟎秒⏰.▪𝟏++韓牛他他丼 ($128) 🎖🇰🇷🐃🥢生牛肉🐃撈生蛋🥚依個又係冇得輸既配搭🤭牛肉🔪切成條狀,面頭加💛生蛋,底墊

之前一直想入手🛒依個無煙無油光波爐✨
但驚自己會玩𝟐下就放埋一邊😮‍💨
難得見到依間韓燒🇰🇷🐃係用依部”波”肉🔥
梗係去滿足下自己🙆🏻‍♀️,順手滿足下個胃🤰🏻
韓牛韓燒定量午市餐 • 𝟐人份👭 ($238)

用左6️⃣格既木盒仔裝住,每樣都有用蔬菜🥬 • 菇🍄墊住。

韓牛🇰🇷🐃等級小知識💁🏻‍♀️
🔸𝟏++🥇韓牛牛肋骨肉🇰🇷🐃
🔸韓醬𝟏++🥇韓牛肩肉 🇰🇷🐃
油花分佈得好平均, 面頭”波”🔥到少少🤏🏻焦香
肉質夠淋🧏🏻‍♀️,有🤏🏻入口融化既感覺

仲可以用生菜🥬包住食😆

韓式雞腿肉 : 加左醬更惹味🤪

▪𝟏++韓牛他他丼 ($128) 🎖🇰🇷🐃🥢
生牛肉🐃撈生蛋🥚依個又係冇得輸既配搭🤭
牛肉🔪切成條狀,面頭加💛生蛋,
底墊左青瓜🥒 生牛肉好嫩🧏🏻‍♀️,
加左生蛋令牛肉🥢口感更加滑🤤
𝟏++韓牛他他丼 ($128) 🎖🇰🇷🐃🥢
𝟏++韓牛他他丼 ($128) 🎖🇰🇷🐃🥢

▪半自助吧▪
▫️沙律🥗 • 前菜 • 小食🧆 任食 🥢
韓國泡菜 • 麻辣🌶海帶 / 木耳 / 蓮藕 / 拍青瓜🥒
(涼拌)菠菜 / 芽菜 • 沙律菜🥗 • 蕃茄仔🍅 • 粟米粒🌽 • 螺肉 • 枝豆
自助吧

▫️無酒精野飲🧃🥤🧉 任飲🥂
汽水 • 茶 • 無酒精野飲
(韓國🇰🇷) 忌廉溝鮮奶🍼 / 蜂蜜柚子🍯🍊 / 無糖茶🍵 / 蘆薈......
(汽水🥤) 可樂❤️ / 忌廉💚 / 芬達🧡......
🔺用自己電話📱,嘟𝐐𝐑 𝐂𝐨𝐝𝐞落單📝
🔺餐廳🍽用既係德國寶光波爐💫,無煙無油,食完都唔會有煙味😊
🔺冷氣❄️夠大,就算開左光波爐🔥都唔會食到出汗😌
2021-10-29 264 浏览
平日七點左右入場,已經有八成滿,原來佢哋出咗大閘蟹放題,我地就揀咗世子牛盛放題,90分鐘內用QRcode自助落單,120分鐘後交枱。自助區有沙律、泡菜、醃製小食、炒花甲、咖哩、薑茶6色刺身拼盤4合海鮮燒烤拼盤呢份頭盤質素唔錯,安格斯肉眼丶安格斯牛舌丶安格斯肩胛肥牛丶安格斯牛小排,可惜唔係任點項目 😜法式羊架韓國醬油蝦手作刺身韓牛壽司個人精選:安格斯肩里脊丶醬醃安格斯牛胸肉丶海蝦丶火炙韓牛壽司丶炸芝士年糕丶炸紫心香芋丸雪條櫃多款韓國雪條,試咗黑糖珍珠奶茶味,幾得意呢度嘅店員全部都幾好,尤其係安排客人入座嗰位靚女店員,好有耐性解答各客人嘅問題;有幾款食品入咗單,但仲未嚟,隨口問問年輕男店員,佢禮貌回應之餘,仲親自入廚房幫我哋跟,即補返俾我哋,實在太高效率!喺放題食店中好少遇到 👍🏻
自助區有沙律、泡菜、醃製小食、炒花甲、咖哩、薑茶

手作刺身韓牛壽司

雪條櫃多款韓國雪條,試咗黑糖珍珠奶茶味,幾得意

2021-10-27
  • 安格斯肩里脊
  • 火炙韓牛壽司
  • 炸芝士年糕
2021-10-29 117 浏览
是日同HONEY去左時代廣場血拼之後,去到好多食肆的銅鑼灣登龍街來到哩間新開的韓牛牧場,見到除左有日韓野任食,最近有埋大閘蟹的放題,因為同HONEY唔太好大閘蟹,所以就點左個世子牛盛套餐(120分鐘任食),世子牛盛除左出面BAR枱的冷盤、沙律、生果任夾,另外有個飲品櫃,汽水、果汁、啤酒任飲另外個雪櫃有韓國雪條,同埋QR CODE任點日式刺身,壽司,韓牛同埋韓國的餐點,同埋任食前,會有埋個6色刺身拼盤、4合海鮮燒烤拼盤、手作刺身韓牛壽司、韓國醬油蝦,同埋羊架,因為同HONEY馬馬地羊架,唔想浪費就叫職員唔好上羊架,韓牛壽司嘅肉好滑好重牛味,醬油蝦好爽口彈牙,最特別系佢地用光波爐來燒肉,無咩油煙的味道~點了幾款韓牛有安格斯肉眼扒、韓汁牛仔骨、韓汁牛肉,肉質唔錯,光波爐都比較快燒好,牛舌都唔錯,好厚身,另外都點左D韓式粉絲,炸香竽丸,等等,真的無大閘蟹都好夠食哈哈整體嚟講所有肉類都唔錯,我食個陣都KEEP住有人到~~
是日同HONEY去左時代廣場血拼之後,
去到好多食肆的銅鑼灣登龍街
來到哩間新開的韓牛牧場,

見到除左有日韓野任食,最近有埋大閘蟹的放題

另外個雪櫃有韓國雪條,同埋QR CODE任點日式刺身壽司,韓牛同埋韓國的餐點,
因為同HONEY馬馬地羊架,唔想浪費就叫職員唔好上羊架,

韓牛壽司嘅肉好滑好重牛味,醬油蝦好爽口彈牙,
最特別系佢地用光波爐來燒肉,無咩油煙的味道~
整體嚟講所有肉類都唔錯,我食個陣都KEEP住有人到~~
2021-10-28
  • 韓牛壽司,
2021-10-26 114 浏览
🥩又係大杯酒大塊肉嘅時間!🍻朋友仔相約到銅鑼灣食韓燒;我話怕油煙,🔥佢話唔會到咗永安中心嘅🐮韓牛牧場, $298放題真係超級豐富喎!刺身拼盤~🎣三文魚同油甘魚都好新鮮好肥美;帶子唔算好大,但很鮮甜喎!💦每檯仲有羊架送😱,羊肉好嫩滑juicy 帶少少羊騷,羊🐑迷必吃!🐃主角當然係韓牛啦,牛味濃濃的、油花均勻超級soft! (牛肩肉👉🏼牛胸👉🏼牛仔骨👉🏼牛大腸)來了個雙循環🔄,越食越濃、越食越過癮!👯食肉獸們真是不可錯過!#旋轉燒烤爐真係冇乜油煙 #記得食雪糕
到咗永安中心嘅🐮韓牛牧場, $298放題真係超級豐富喎!
#旋轉燒烤爐真係冇乜油煙 #記得食雪糕

主打高質韓牛嘅光波爐韓燒店🇰🇷午市有各款燒肉套餐同丼飯提供而晚市就主打放題 我地今次揀咗世子牛盛$298就可以享用到120分鐘嘅放題😛-一坐底佢地先送上每檯一份嘅極上定量製作✨包括6色刺身拼盤 4合海鮮燒烤拼盤手作刺身韓牛壽司 韓國醬油蝦同法式羊架刺身以放野質素黎講算唔錯 全部都新鮮無雪味🍣法式羊架有驚喜 肉嫩且重羊味 高質🐑👍🏻-今次嘅重點當然係牛肉燒烤放題🐮安格斯肉眼扒油花分佈均匀 肉味濃郁我地亦都嗌咗韓醬醃安格斯牛仔骨同牛胸肉有時出面食醃肉可能會比啲甜醬味蓋過但呢度醃料份量適中 味道層次多咗同時保留牛味👍🏻同埋一定要嗌海鹽牛舌 超級彈牙好味👅-呢度亦設有自助前菜沙律海鮮吧🥗對於熱愛中華沙律同波菜嘅我簡直感到欣喜若狂😹而主食放題都真心豐富 有韓湯 炸物 天婦羅韓飯同韓風味 姐係韓式炒粉絲炒年糕嗰啲🤪大推韓式炸餃子同炸紫心香芋丸🥟‼️好耶又重一磅lu~🤰🏻
主打高質韓牛嘅光波爐韓燒店🇰🇷

大推韓式炸餃子同炸紫心香芋丸🥟‼️
好耶又重一磅lu~🤰🏻
2021-10-21
2021-10-25 79 浏览
🐮🐮《韓牛牧場》 韓牛的等級會因著「肉質🤓」和「肉量🧐」兩部分而評分。肉質等級又會按肉和脂肪的分佈分為1++、1+、1、2和3級五個級別🤓,以1++為最優質😎。今日,小編和呀大人就會去試1++的韓牛嘞🥳!🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🟡1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份) HK$238(包前菜、沙律、小食及飲品任食任飲)➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰這份二人份餐送上枱時已經令人很賞心悅目🥳!一個木盒子分為六格🍱,分別為🌟1++韓牛牛肋骨肉、🌟韓醬1++韓牛肩胛、⭐️西班牙黑豚五花腩、⭐️韓式雞腿肉、✨兩隻虎蝦和✨兩件半殼青口。兩款韓牛的肉花靚到呱啦呱啦😍!肉質鮮嫩😙,肉味很濃😋,完全沒有渣👅!不過呀大人🧐好欣賞那六塊西班牙黑豚五花腩🤩!爽口又油脂甘香😋👍🏻。另外的雞腿肉🍗、虎蝦🍤和青口都不是是但陪襯之作😙,爽口不乾身不霉肉👍🏻!🟡1++韓牛他他丼 HK$128(包前菜、沙律、小食及飲品任食任飲)➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰去到一家有🌟1++頂級韓牛的餐廳,又怎能不試試他的韓牛刺身呢😆?小編坐低就先點了餐廳 ✨Signature ✨的1++韓牛他他😆!雖然份量不多,但勝在食到
🐮🐮
《韓牛牧場》

今日,小編和呀大人就會去試1++的韓牛嘞🥳!

🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷

🟡1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份) HK$238
(包前菜、沙律、小食及飲品任食任飲)
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰

🟡1++韓牛他他丼 HK$128
(包前菜、沙律、小食及飲品任食任飲)
➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰➰
小編坐低就先點了餐廳 ✨Signature ✨的1++韓牛他他😆!雖然份量不多,但勝在食到鮮味的韓牛刺身😙,混和生雞蛋一齊送入口,雞蛋香帶動韓牛肉汁,一滑入喉,好爽😋!

🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷🇰🇷

🟢後記:餐廳的前菜、沙律和小食大部份是韓式的,尤其小編至愛的韓式餐前幾小碟😋,完全不馬虎🐴🐯!目測連食大閘蟹的幾枱食客也會不停出食櫃自取😝。

秋天,是一個要好好善待自己的季節啊!😆😂🤣🤣

🐮:韓牛牧場
🌿:銅鑼灣登龍街永光中心3樓

2021-10-25 112 浏览
同學仔部我食韓燒,任食咩都有係最開心,同學仔話呢間韓燒用光波爐,冇油煙,食完都唔驚比同學發現。好,睇下有咩好食先。岀面仲有海量冷盤、飲品同埋韓式雪糕。仲有刺身食架,刺身都好新鮮,食落冇雪味,仲厚切,正呀!牛肉拼盤有安格斯牛肉眼扒,肩里脊,牛舌,牛胸肉,擺得好整齊,每件牛都色澤紅潤,食落好有牛味,軟腍唔會韌。其他要燒嘅海鮮同肉類。呢個羊架都係要提,個肉好嫩,冇乜羊羶味,一枱送一碟咋,好想encore!

好,睇下有咩好食先。

岀面仲有海量冷盤、飲品同埋韓式雪糕。

仲有刺身食架,刺身都好新鮮,食落冇雪味,仲厚切,正呀!

其他要燒嘅海鮮同肉類。

2021-10-24 99 浏览
銅鑼灣登龍街,名符其實美食一條街!COVID--19疫情下,遊客大減,登龍街人氣稍有減退,挺多餐廳結業,熬過第3波疫情,又有很多餐廳開業,登龍街重現生氣!登龍街上的韓牛牧場,是近期吃過較滿意的餐廳,來了2次:第1次,自己1個人來吃午餐#火炙1++ 韓牛爆丼皇,1碗有齊肉眼、牛肋骨肉、牛肩胛、牛舌,適合貪心的人,如我!牛肉燒得油香滿滿,配軟硬適中的米飯和醬汁,好味!第2次,和家人3個人來吃韓燒午餐:#韓石燒,1++ 韓牛肉眼扒,200g 厚切,賣相100分!用高温石板自己燒,肉質 juicy,好吃!#1++ 韓牛韓燒定量午餐,六格木盒內有牛肩胛肉、牛肋骨肉、雞腿肉、黑豚五花肉、虎蝦、半殼青口、冬菇、翠玉瓜,豐富!用光波爐燒,沒有石板燒的好吃!雖然不是放題,但韓式前菜暢吃、飲料暢飲,這個很讚!p.s. 不收信用卡
銅鑼灣登龍街,名符其實美食一條街!

登龍街上的韓牛牧場,是近期吃過較滿意的餐廳,來了2次:
第1次,自己1個人來吃午餐

第2次,和家人3個人來吃韓燒午餐:
用光波爐燒,沒有石板燒的好吃!

雖然不是放題,但韓式前菜暢吃、飲料暢飲,這個很讚!

p.s. 不收信用卡
2021-06-07
2021-10-24 209 浏览
我是週日中午去的,因為提早在WhatsApp 預訂,還送了一客人參烏雞湯!餐廳員工友善也很有耐心解釋我們就餐的各種問題,是自己用QR code 下單的,所以不怕漏單。上菜時間合理,份量很足,質素也很不錯!韓牛部分肉的素質很好!刺身就比價普通。熱食都煮的很不錯!大閘蟹每位每次上3隻,上完可以直接點下一輪,篜煮時間大約30分鐘,我一家在2小時總共叫了3輪,蟹膏滿滿的!非常滿足!下次會試試他們1++ 韓牛的套餐!

下次會試試他們1++ 韓牛的套餐!
大閘蟹自助
2021-10-24
  • 大閘蟹自助餐
前陣子,煮食器具出左光波爐,如果買番屋企又太大舊無位收埋。今次搵食就搵到嚟登龍街,用光波爐韓燒嘅韓牛牧場,可以一試用呢個爐具煮出嚟嘅食物同其他韓燒有咩分別呢?搭電梯上到黎3樓,竟然一d燒烤味都無,仲以為去錯樓層。原來,光波爐燒唔會産生太多油煙,所以唔洗怕頭髮衣服吸哂油煙味。入門口就見到兩個冷盤櫃,基本有沙律吧,材料可以整到份青瓜絲蟹柳沙律,隔離個櫃令我見前一亮嘅就有凍蝦同青口,蝦肉實淨不梅。其他冷盤仲有韓式前菜(泡菜,薯仔,蓮藕,芽菜,菠菜,青瓜,雲耳)韓燒正題當然係燒牛肉啦。不過食熱食前,食番份刺身先符合放題定律架麻。六品刺身( 油甘魚,三文魚,魷魚,北寄貝,帶子同甜蝦) 水準比其他放題好一些醬油蟹聽得多,醬油蝦又試過未?呢個適合喜歡濃味人士。食完刺身,對海鮮仲未夠喉,嗌埋一個海鮮拼盤,海蝦同魷魚桶好新鮮,帶子已配上蒜茸,青口加左牛油。燒好之後,中意重味d,可以灑上預放枱上的調味料。燒肉有限定肉包括法式羊架,同安格斯肉眼扒。羊架就連同行怕食羊嘅人都想再食多件,可想而知羊架一d都唔騷,味道口感都超水準。牛肉拼盤,上枱見牛肉油脂分布都不錯,肉味濃郁,牛舌燒出嚟唔韌,爽口。甜品再一小驚喜,

醬油蟹聽得多,醬油蝦又試過未?呢個適合喜歡濃味人士。

甜品再一小驚喜,就係榴連味雪條。真係少之又少機會可以有呢個味道嘅甜品可以選擇。
2021-10-23 72 浏览
同朋友約左係銅鑼灣行街一到步即刻搵個地方醫肚先🤩朋友話登龍街有一間高質韓牛燒肉放題推介我地就決定晚餐食韓燒放縱下-我地揀左世子牛盛套餐係120分鐘内可以任飲任食多款食物😋出面提供多種飲品同沙律前菜亦有海鮮冷盤如熟蝦、翡翠螺、青口等食落好鮮甜美味👍🏻而定量主食真係好正😍6色刺身拼盤有油甘魚、三文魚、甘蝦、北寄貝、八爪魚同帶子,刺身好新鮮樣樣都好食鮮甜!4合海鮮燒烤拼盤有青口,蜆同大蝦,燒完海鮮食落好juicy!手作刺身韓牛壽司第一次食個口感好特別未試過ge朋友就要試下啦😈韓國醬油蝦蝦肉食落有香濃醬油味好正!韓牛牛肉原汁原味沒有醃製肥瘦均勻,肉質好軟滑食得多都唔油膩!另外仲有多款飽肚主食提供例如年糕,炸雞,天婦羅等大胃王一定食得好滿足😈總結:餐廳裝修係韓式燒肉店風格餐廳又採用無煙燒烤爐唔怕d衫食完會有味服務員友善有禮性價比幾高架~下次會再推介俾其他朋友💯
同朋友約左係銅鑼灣行街
一到步即刻搵個地方醫肚先🤩
朋友話登龍街有一間高質韓牛燒肉放題推介
我地就決定晚餐食韓燒放縱下
我地揀左世子牛盛套餐
係120分鐘内可以任飲任食多款食物😋
出面提供多種飲品同沙律前菜
亦有海鮮冷盤如熟蝦、翡翠螺、青口等
食落好鮮甜美味👍🏻

而定量主食真係好正😍

4合海鮮燒烤拼盤
有青口,蜆同大蝦,燒完海鮮食落好juicy!

第一次食個口感好特別
未試過ge朋友就要試下啦😈

韓國醬油蝦
蝦肉食落有香濃醬油味好正!

韓牛
牛肉原汁原味沒有醃製
肥瘦均勻,肉質好軟滑
食得多都唔油膩!

另外仲有多款飽肚主食提供
例如年糕,炸雞,天婦羅等
大胃王一定食得好滿足😈

總結:
餐廳裝修係韓式燒肉店風格
餐廳又採用無煙燒烤爐
唔怕d衫食完會有味
服務員友善有禮
性價比幾高架~
下次會再推介俾其他朋友💯
🌸銅鑼灣美食🌸韓牛牧場🐂天氣涼了,今晚特意又到了一間位於銅鑼灣鬧市主打無油光波爐韓燒放題料理「韓牛牧場」享受是日晚餐。餐廳寬敞舒適,裝修簡約,每枱坐位也有德國寶光波爐,是無煙無油的新穎健康烤肉方式❗而餐廳店員服務殷勤周到,會不時為客人收拾碗碟❗餐廳是韓牛代理商,提供高質韓牛,提任飲任飲食2小時套餐,性價比非常高。我們光顧了世子牛盛和牛放題($298):🐂世子牛盛和牛放題包括以下選項👉🏻冷盤、前菜放題🥗有自助海鮮吧冷盤、韓式前菜如泡菜、海帶及沙律吧,食材新鮮多樣。👉🏻極上定量制作(每檯送一份)每枱客人會享有一份新鮮精緻的刺身及海鮮拼盤(6色刺身拼盤及4合海洋燒烤拼盤)及傳統韓國醬油蝦。👉🏻刺身放題可以無限追加多款鮮味刺身,包括油甘魚、三文魚、立魚、甘蝦、北寄貝、八爪魚、生虎蝦、希靈魚、鮑片。👉🏻手作赤醋壽司放題無限追加多款餐廳手作赤醋壽司,包括火炙韓牛壽司、三文魚壽司、北寄貝壽司、八爪魚壽司、蟹籽軍艦壽司及玉子壽司。🤩燒烤放題首先每枱會有附送法式羊架一份,烤煮後美味非常,平時不太喜好羊肉的我也忍不住把羊架吃光!還有多款牛肉如安格斯牛肉眼扒(定量)、安格斯里肩脊、安格斯一口牛粒、韓式醬醃安
🌸銅鑼灣美食🌸韓牛牧場🐂

我們光顧了世子牛盛和牛放題($298):

🐂世子牛盛和牛放題包括以下選項
👉🏻冷盤、前菜放題🥗
前菜及沙律吧
👉🏻極上定量制作(每檯送一份)
海鮮拼盤
六色刺身拼盤
👉🏻刺身放題

🤩燒烤放題

還有多款牛肉如安格斯牛肉眼扒(定量)、安格斯里肩脊、安格斯一口牛粒、韓式醬醃安格斯牛仔肉、韓式䪺醃安格斯牛胸肉、韓式醬醃牛大腸及海鹽牛舌。每款牛肉質也相當鮮嫩,經韓式醬料醃製後,烤熟後相當入味及滋味、帶啖啖焦香。

除了牛肉之外,還有多款嫩滑雞肉、肥美豬肉、鮮味海鮮及清新蔬菜供烤煮食用,種類極之多。
四色牛盛
👉🏻主食放題
韓式炒粉絲、韓式炸物及天婦羅及韓式飯點

👉🏻啤酒汽水飲品雪條放題🍺
有多款汽水、茶飲及啤酒任君選擇!還有多款不同口味的韓國大熱Melona 雪條任食。
汽水飲品自助吧
啤酒自助吧
Melona  雪條
🧾整體評分:
美味指數:⭕⭕⭕⭕
賣相指數:⭕⭕⭕⭕
抵食指數:⭕⭕⭕⭕⭕️

總括而言,此餐廳的韓燒肉類繁多,而且性價比價,提供無煙無油光波爐燒烤❗而餐廳鄰近銅鑼灣站,交通方便。是銅鑼灣鬧市一帶必到韓燒放題之選❗
2021-10-20
  • 羊架
  • 世子牛盛
  • MELONA  雪條
2021-10-22 2596 浏览
慶祝朋友生日嚟食放題,揀咗呢一種世子牛盛, 原來呢度仲有得食大閘蟹,見到旁邊個台成盆大閘蟹咁食好似好正。佢一開始就有一大堆嘢上黎,係個set default 跟既,包括咗個刺身拼盤,燒嘅牛肉拼盤,羊架,醬油蝦同埋韓牛刺身。我同朋友都唔食羊所以就叫佢唔好上,而且佢好似係漏咗上韓牛壽司,我哋都冇加特登叫補返,因為咁樣呢可以有多啲quota食其他嘢! 本身以為佢主要食燒肉,但原來都有刺身,而且部分刺身係可以無限添加嘅。我就最鍾意食三文魚,出乎意料地佢刺身質素係比我想像中高好多,特別係佢嘅鮑片唔係平時好多平價放題咁淡而無味,隻蝦亦都唔係好細嘅甜蝦,係大隻嘅!帶子雖然冇得添refill﹐但都好大粒!我之後再encore嗌咗嘅三文魚,再上既亦都唔係勁薄切嗰啲,從原本送你呢個款一樣係正常厚度嘅。 佢出面有一個沙律吧,可以任夾一啲前菜、kimchi同dd 熱食嘅,我就自製咗個蟹子沙律。 燒肉方面佢係使用光波爐,我都係第一次用,佢應該係 下面有火之外上面加埋啲光令食物快啲熟。我哋最初就蠢咗,佢枱面墊枱紙原來係有寫清楚轉一圈係30秒,然後啲食物大概要煮幾耐嘅,因為啲光好紅,令你睇落去所有上面d食物都好紅,

燒肉方面佢係使用光波爐,我都係第一次用,佢應該係 下面有火之外上面加埋啲光令食物快啲熟。我哋最初就蠢咗,佢枱面墊枱紙原來係有寫清楚轉一圈係30秒,然後啲食物大概要煮幾耐嘅,因為啲光好紅,令你睇落去所有上面d食物都好紅,我地以為佢仲係未熟,其實應該要夾起食物攞開喺正常光睇一睇,其實都好快熟,不過唔知係咪因為係光波爐嘅關係,就算你煮太耐,佢都唔會好似平日韓燒咁會燶咗!光波爐嘅另一個好處就係冇咁多油煙,當然係附近都會感覺到熱力,但比起平日傳統韓燒,你食完個身真係少好多味嘅。

另外佢仲有啲小食嘅,例如炸芝士年糕、天婦羅、炸餃子等等,我哋就冇試另外一啲湯飯類嘅嘢啦,但小食嘅質素唔錯,係即刻炸出嚟嘅,非常熱,炸餃子勁大隻嘅同埋係真係韓式嘅餃子,好味道。

我哋個餐除咗啤酒燒酒之外所有飲品都包嘅,佢個飲品櫃就唔算特別多種類。佢仲有水果同一大堆melona嘅雪條,水果都甜既,雪條我就揀咗呢種韓國黑糖珍奶雪條,好好味!為呢餐劃上完美句號!
2021-10-21
庆祝纪念
生日
2021-10-21 63 浏览
Value for money lunch set for two for just $238Including pork beef chicken and seafoodYou don have to worry about not having enough food because there is an unlimited food bar just next to the entrance with all sorts of pickles and vegetablesLove the kimchi with a homey feelingChicken is well seasoned Very tender and moistThe using of German pool infrared oven is such a wonderful ideaIt insulated all unpleasant bbq smellI smelled insanely fresh after the meal !
Chicken is well seasoned
Very tender and moist