2023-06-20
星期三晚放工約咗朋友食飯,今次試吓呢間新開嘅韓燒大叔食韓燒自助餐。餐廳環境都幾大幾寬闊,而且乾淨整潔,冇乜油煙味。我哋今次食120分鐘晚市自助餐($298/位)落單方面,係用手機掃QR code落單,有多款熱盤、肉類、主食同湯等等,都係任食既。另外更有其他食物同飲品可以以自助餐優惠價錢加配。餐廳更設有自助區,有多款韓式前菜、蔬菜、汽水、醬料同甜品都係任飲任食。熱盤方面,叫左泡菜煎餅、韓式炸紫菜粉絲卷、韓國粉絲春卷等等,幾香脆,唔會好油膩。蛋卷、魚片串同韓式薯仔質素都唔錯~肉類方面,有醃製同非醃製既肉,包括:牛仔骨、薄切牛脷、霜降一口牛、雞軟骨、五花腩等等,一共有19款,整體質素都唔錯。個人好中意韓式豬皮,爽彈得黎,帶點膠質,燒到輕微焦脆,好正。五花腩肥瘦分明,燒完包泡菜同生菜,味道同口感更豐富。甜品方面有刨冰、雪糕、卷蛋、泡芙同爆谷,雪糕係牛奶雪糕,雪糕機旁邊更有醬汁同配料提供,選擇幾豐富。
餐廳環境都幾大幾寬闊,而且乾淨整潔,冇乜油煙味。
我哋今次食120分鐘晚市自助餐($298/位)
甜品方面