2023-02-18 54 浏览
睇完 #黑暗榮耀 睇完真係好想食韓國菜🇰🇷今日去左出名韓式家庭料理既 #韓屋 @hanook.tst 尋找韓國既味道😌雪濃湯 $148 ❄️ 原本我覺得韓國料理既湯水就係比較重口味今次見到有個清清地 個名又咁特別 所以就叫左黎試下無諗過會品嚐到甘醇香甜既原湯 同普通濃烈嘅湯係好唔同飲落去比較淡但會有牛骨味道 喜歡清淡嘅你再試喔💕韓國芝士牛肉石頭鍋飯 $138石頭鍋飯配料有菠菜 芝士 紅蘿蔔🥕 紫菜 肉絲配埋一齊係寒冷嘅天氣 食一碗熱辣辣既飯真係暖在心頭☺️將飯同碗料加韓式辣醬撈勻 仲有芝士拉絲 好好味👍🏻泡菜/餃子王 $18 🥟我最鐘意既菜式 餃子王既皮薄餡多😋用小蒸籠盛載 保持餃子既熱度同水份👍🏻👍🏻韓屋📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
睇完 #黑暗榮耀 睇完真係好想食韓國菜🇰🇷

我最鐘意既菜式 餃子王既皮薄餡多😋
用小蒸籠盛載 保持餃子既熱度同水份👍🏻👍🏻

韓屋
📍尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
📍啱啱日本返黎 所以就決定食韓國菜 轉換下口味~木系裝修配上霓虹燈裝飾 氣氛溫馨 餐廳大概可以容納20-30人左右 主打家常韓式料理同湯飯等無添加味精 感覺比較健康🌀 炒豬肉芝士石鍋拌飯用上韓國紅米飯 口感煙韌 成個感覺都健康d芝士做到有拉絲效果 食落唔覺肥膩 味道啱啱好 配料都幾多 感覺好balance 食到後面仲有飯焦 好香口 食落脆卜卜🌀 泡菜湯冬天飲熱辣辣嘅泡菜湯真係好舒服🙆🏻‍♀️ 湯底都幾足料有熟成白菜 大豆芽 豬肉片 豆腐等 泡菜偏酸令湯底冇咁單一 不過略嫌太辣 怕辣既朋友仔配飯食會好少少🙈🌀 韓國果肉果汁真係有粒粒果肉 蜜桃汁比例應該幾高 唔會好artificial 飲落好清新☺️
📍
啱啱日本返黎 所以就決定食韓國菜 轉換下口味~
無添加味精 感覺比較健康

🌀 韓國果肉果汁

2023-02-12
  • 炒豬肉石鍋芝士拌飯
2023-02-16 49 浏览
韓國🇰🇷返黎既第一餐韓食😝!主打食餃子🥟、湯類🍲、拌飯🥢連係韓國超愛既 #土豆湯 香港都有😉餐廳空間好細 但好用心佈置 成個氛圍都幾舒服💞🥔薯仔豬排骨湯 $168係土豆湯呀🤩同韓國一樣嗎?答案係⋯⋯唔一樣🤣首先份量方面 配料 排骨整體都較少〰️韓國價錢便宜超多🥺味道方面 唔夠入味 湯唔夠辣同濃郁 好可惜〰️有人知道香港邊到有好味土豆湯嗎🧐?🧀原味石鍋芝士拌飯 $118每次食必點既芝士拌飯 一定要有芝士喔😜一路撈一跟拉絲 超吸引😍原味拌飯即使無肉 但有芽菜 紫菜 茹等等撈埋一齊 味道依然好豐富🥕🥒🍄仲要係紅米飯 感覺超健康👍🥟韓式煎粉絲素餃子 $78/5隻上次試咗牛小排餃子 今次試粉絲餃子 點解會試粉絲餃呢?之前去望遠市場試過 雖然餡料得粉絲 但粉絲有加少少胡椒做調味 覺得幾好味 不過韓屋做法好似唔一樣 無咁好食 下次都係揀返有肉肉的吧😝〰️🥟餃子王 $18/隻韓屋最出名既餃子王 大大粉餃子 好似點心咁蒸 好得意 餃子皮薄 但係蒸既關於 放得耐 個皮會有點乾⋯我都係比較中意煎餃〰️

🥔薯仔豬排骨湯 $168

🧀原味石鍋芝士拌飯 $118

🥟韓式煎粉絲素餃子 $78/5隻

🥟餃子王 $18/隻
好食指數:🌕🌕🌗🌑🌑Cp值:🌕🌕🌑🌑🌑•餃子湯• $148 (+$25 素麵)湯真係夠滾!熱辣辣飲真係正嘅麻油味都好重!湯有小小肉味!餃子韭菜味偏濃價錢略貴•炒豬肉芝士伴飯• $138不是白飯而是紅糙飯比較健康👍🏻辣醬可以另加 味道一啲都唔辣!撈埋食正正常常 都可以!無咩味精👍🏻係價錢偏貴左小小•韓式煎餃子• $78家庭式煎餃都係某韓國品牌唔建議試食Ps 間鋪比較細間 人流都比較多~最好想試要bk位不過啲前菜就唔係任添 要注意喇~另外 水要另叫 服務員先會安排的!整體 就CP值比較低 但唔食得辣嘅人 呢間真係唔錯嘅!#韓屋 (尖沙咀)•地址尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖

好食指數:🌕🌕🌗🌑🌑
Cp值:🌕🌕🌑🌑🌑

•餃子湯• $148 (+$25 素麵)
湯真係夠滾!
熱辣辣飲真係正嘅
麻油味都好重!湯有小小肉味!
餃子韭菜味偏濃
價錢略貴

•炒豬肉芝士伴飯• $138
不是白飯而是紅糙飯
比較健康👍🏻
辣醬可以另加 味道一啲都唔辣!
撈埋食正正常常 都可以!
無咩味精👍🏻
係價錢偏貴左小小

•韓式煎餃子• $78
家庭式煎餃
都係某韓國品牌
唔建議試食

Ps 間鋪比較細間 人流都比較多~最好想試要bk位
不過啲前菜就唔係任添 要注意喇~
另外 水要另叫 服務員先會安排的!
整體 就CP值比較低 但唔食得辣嘅人 呢間真係唔錯嘅!

#韓屋 (尖沙咀)
•地址
尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
平時食韓國野多數都係炸雞﹑燒肉,間唔中都想食得清淡少少,呢次搵到間主打韓國傳統養生湯既小店,非常推薦⭐️ 餐廳座位唔多, 繁忙時間需要排隊,坐低已經見到出面有人龍喇🙈「韓屋」由韓藉廚師主理🇰🇷 將韓國家常菜帶黎香港,主打零味精&防腐劑既熱湯,滋補養生。Menu除左有十幾款熱湯,仲有拌飯、蒸餃子、煎餃子,都係韓國地道美食。♢ 🐓蔘雞湯 $168 (+$25蕎麥麵)講起養生湯,最經典一定係蔘雞湯!一上菜已經聞到人蔘香氣,影完相就即刻趁熱開動喇~ 成碗湯既材料都好補身,廚師係雞既腹部釀入人蔘﹑大棗﹑板栗﹑松子仁﹑糯米﹑大蒜,經過長時間熬製,雞湯十分香濃,雞肉燉得軟腍,非常入味!由於所有湯都係無跟飯,所以我地加左蕎麥麵~ 更加飽肚!♢ 🐖炒豬肉石鍋芝士拌飯 $138色香味俱全既拌飯~ 好有誠意!石鍋上枱時吱吱聲,夠哂熱辣辣♨️ 香氣十足!餐廳加左好多芝士,拌勻後有拉絲效果,勁吸引~ 除左豬肉片,仲落左大量芽菜﹑本菇﹑翠玉瓜﹑紅蘿蔔絲、菠菜,豐富又健康。鍋底仲有D飯焦,食落好香口惹味!♢ 🥟餃子王 $18賣相別緻,用迷你蒸籠上菜,打卡一流!Size勁大粒,成個拳頭咁大,超級滿足~ 餃子皮薄餡靚,韭菜

♢ 🐓蔘雞湯 $168 (+$25蕎麥麵)

♢ 🐖炒豬肉石鍋芝士拌飯 $138

♢ 🥟餃子王 $18
賣相別緻,用迷你蒸籠上菜,打卡一流!Size勁大粒,成個拳頭咁大,超級滿足~ 餃子皮薄餡靚,韭菜豬肉餡,仲加左韓式粉絲同胡椒粉,香口好味!

♢ 🔥泡菜餃子王 $18
呢粒包左泡菜豬肉,頗有韓國特色。泡菜+胡椒粉都幾辣,幾惹味!

• 蔘雞湯
  • 餃子王
  • 泡菜餃子王
  • 炒豬肉石鍋芝士拌飯
2023-02-15 228 浏览
韓屋嘅食物主打零味精, 零防腐劑 相對坊間健康💪🏻午市都比較多人 想食可以早啲去 就唔洗等咁耐😛.📌韓式前菜 $free餐廳會預先提供韓式甜豆瓣醬同豉油 大家可以因應自己口味落🧂仲有醃蘿蔔 辣辣地 食落幾爽口 好惹味🌶️.📌餃子王 $18餃子王真係必食之選 差唔多每一位客人都有叫👑餃子細細嘅蒸籠裝住 保持住暖笠笠🔥餃子皮煙煙韌韌 皮薄餡靚🥟主要內餡係: 豬肉, 韮菜同粉絲🐷🥬特別在於仲仲大豆芽, 豆腐同菇🍄食落豬肉味唔算超濃 比較清新 口感好鬆軟😋.📌泡菜湯 $138湯嘅配料幾豐富: 豬腩肉片, 泡菜, 豆腐, 紅蘿蔔🤩泡菜湯辣辣地 飲完個人好暖😚不過入面嘅豬腩肉都係偏薄身🐷.📌韓國麵條 +$25可以揀素麵/蕎麥麵 蕎麥麵食落好彈牙爽口🍜唔配湯食嘅味道好清 連埋湯一齊食個味道即刻昇華左😌.📌炒豬肉拌飯 $118拌飯幾唔錯👍🏻最特別係用左紫米 顏色更靚 仲更健康💜拌飯嘅配料有豬腩肉片, 紅蘿蔔絲, 芽菜, 菠菜, 翠玉瓜, 菇, 紫菜, 魚糕 配料相當豐富🥳加埋煙煙韌嘅紫米 口感真係比其他拌飯好😍拌飯嘅麻油香好出 不過比平時食嘅拌飯油少少🤏🏻而佢個豬腩片肥瘦均勻 不過就比較薄🐷

📌韓式前菜 $free
韓式前菜

📌餃子王 $18

📌泡菜湯 $138
湯嘅配料幾豐富: 豬腩肉片, 泡菜, 豆腐, 紅蘿蔔🤩
泡菜湯辣辣地 飲完個人好暖😚不過入面嘅豬腩肉都係偏薄身🐷

📌韓國麵條 +$25
蕎麥麵

📌炒豬肉拌飯 $118
拌飯幾唔錯👍🏻
韓式前菜
蕎麥麵
2023-02-13 43 浏览
❥⧽韓屋 ❥⧽餐廳裝修簡約, 屬於木系舒適, 有溫馨感覺, 枱與枱之間距離較近。𓊈炒豬肉石鍋芝士拌飯 $𝟷𝟹𝟾𓊉辣醬分開上, 可以自己調較辣度, 幾啱唔係食得好辣嘅朋友。拌飯除咗白米仲有紅米, 配料有芽菜, 紅蘿蔔絲, 翠玉瓜, 菇類, 菠菜, 魚糕同紫菜。用石鍋上真係熱辣辣, 食到最底仲有飯焦可以食。𓊈煎醬牛小排餃子 $𝟾𝟾𓊉平時餃子好多時都係豬肉餡, 第一次食牛小排餃子, 味道好香濃, 肉質嫩滑, 側邊有韓式餃子醬蘸點, 帶少少酸味, 令味道更富層次感。𓊈特大餃子煎餅 $𝟾𝟾𓊉餃子煎餅真係好大隻, 大概有半隻手掌咁大, 外皮煎得金黃薄脆, 裡面餡料係豬肉同菜粒, 味道唔錯。
❥⧽韓屋 ❥⧽

𓊈炒豬肉石鍋芝士拌飯 $𝟷𝟹𝟾𓊉

𓊈煎醬牛小排餃子 $𝟾𝟾𓊉

𓊈特大餃子煎餅 $𝟾𝟾𓊉
韓國街真係有好多唔同既韓式料理值得試下💕 食過韓燒咁豐富係時候試下D家庭料理🏠 特別吸引嘅係佢有一系列嘅韓式湯料理🍲 岩曬秋冬呢個季節飲🍁 仲要飲得出冇味精好足料🤤⭐️ 蔘雞湯 🐔每一啖都飲到雞嘅精華火候十足入口好滋補🔥 雞肉裏面釀咗人蔘糯米紅棗同松子等材料🌰 每樣都有佢哋嘅藥用價值🌿 唔會太重藥材嘅苦澀味⭐️ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 🐮辣醬加上芝士好惹味永遠係最好嘅配搭🧀 但係呢度好在係家庭式口味唔會太重🌶️用上紫米飯特別得黎感覺好健康💜⭐️ 餃子王 🥟有肉粉絲同芽菜等餡料份量好豐富😊 點上醬油食充滿鮮味👍🏻 係好親切同溫暖既家庭料理❤️
蔘雞湯

⭐️ 蔘雞湯 🐔

⭐️ 醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 🐮

⭐️ 餃子王 🥟

蔘雞湯
2023-02-10 402 浏览
🥚🥚🐷韓國家常式小菜✨性價比:7/10🍳食物:7/10🌏環境:7.5/10🕺🏻服務:7/10💰是次消費:人均 $ 175#蛋蛋豬 🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe #蛋蛋豬吃韓國菜————————韓國街中有一間韓食小店一直在我bookmark list中,最好在我去完旅行,還在回味韓國美食的時候試一下。雪濃湯 ($148)韓國傳媒湯物,雪濃湯底帶點淡淡的牛骨味,不油不膩不會過咸。清清澈澈的湯水,湯餡還有真正的牛肉塊。泡菜/ 餃子王 ($18/件)加配素麵 ($25)特大形狀餃子,以一個個蒸籠盛載,即叫即製。皮薄餡豐富,又多汁;原味多韭菜、粉絲,相對肉碎會少一點。泡菜味都幾辣幾惹味,好適合嗜辣人士。帝皇蟹膏餃子 ($88)半圓扁扁的形狀,外貌符合正宗的韓國餃子。一絲絲的蟹肉,聞起來很有蟹香味,但實際蟹的味道不強烈。韓屋 Hanook Korean Restaurant🚦尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖(尖沙咀站 B1 出口, 步行約7分鐘)🕰營業時間:12:00 – 23:00
🥚🥚🐷

#蛋蛋豬
🏝地點分類: #蛋蛋豬在尖沙咀
🍰食物分類: #蛋蛋豬吃cafe #蛋蛋豬吃韓國菜
————————

雪濃湯 ($148)
韓國傳媒湯物,雪濃湯底帶點淡淡的牛骨味,不油不膩不會過咸。
清清澈澈的湯水,湯餡還有真正的牛肉塊。

泡菜/ 餃子王 ($18/件)
加配素麵 ($25)
特大形狀餃子,以一個個蒸籠盛載,即叫即製。
皮薄餡豐富,又多汁;原味多韭菜、粉絲,相對肉碎會少一點。
泡菜味都幾辣幾惹味,好適合嗜辣人士。

帝皇蟹膏餃子 ($88)
半圓扁扁的形狀,外貌符合正宗的韓國餃子。
一絲絲的蟹肉,聞起來很有蟹香味,但實際蟹的味道不強烈。

韓屋 Hanook Korean Restaurant
🚦尖沙咀金巴利道69-71A號美園大廈地舖
(尖沙咀站 B1 出口, 步行約7分鐘)
🕰營業時間:12:00 – 23:00
2023-01-08
2023-02-08 65 浏览
同朋友行經尖沙咀韓國街,見到間間都冇人排隊,唯獨是呢間粉紅色裝修💘嘅韓國小店有條人龍喺出面,我哋就決定試試啦,小店幾細間,夜晚8點去都等左半個鐘先入到🤫餃子王🥟𝗦𝘁𝗲𝗮𝗺 𝗟𝗮𝗿𝗴𝗲 𝗗𝘂𝗺𝗽𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀 $𝟭𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)餃子王用個迷你蒸籠仔裝住,賣相得意得來保溫,餃子真係king size ! 超巨型,皮夠薄同煙韌,可見師傅功夫,入面包住滿滿嘅韭菜豬肉同粉絲碎,調味好足唔會過咸又超 juicy,啖啖爆汁,一定滿足到餃子控🤤鮑魚蔘雞湯🍗𝗔𝗯𝗮𝗹𝗼𝗻𝗲 𝗚𝗶𝗻𝘀𝗲𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗽 $𝟭𝟵𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)面頭嘅鮑魚煙靭得來有咬口,蔘雞湯有淡淡嘅人蔘味,雞肉熬製咗好耐,但係都keep到淋得黎又唔會太老,入面仲包住有紅棗同糯米。不過畢竟係擺左成隻雞落去煲,個湯難免會有啲油,但係可以接受嘅,留意返如果想額外加飯或者蕎麥麵要加 $20呢度提供嘅飲品大部份都係韓國入口嘅汽水🇰🇷韓國果肉果汁(梨)🍐$25呢個果汁堅係有梨肉,同埋唔會太甜,好清新韓國果肉果汁(提子)🍇$25 呢個就比較甜啲,都係梨汁好飲啲

餃子王🥟
𝗦𝘁𝗲𝗮𝗺 𝗟𝗮𝗿𝗴𝗲 𝗗𝘂𝗺𝗽𝗹𝗶𝗻𝗴𝘀
$𝟭𝟴 (🌟𝟵/𝟭𝟬)

鮑魚蔘雞湯🍗
𝗔𝗯𝗮𝗹𝗼𝗻𝗲 𝗚𝗶𝗻𝘀𝗲𝗻𝗴 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻 𝗦𝗼𝘂𝗽
$𝟭𝟵𝟴 (🌟𝟴/𝟭𝟬)
呢度提供嘅飲品大部份都係韓國入口嘅汽水🇰🇷

韓國果肉果汁(梨)🍐
呢個果汁堅係有梨肉,同埋唔會太甜,好清新
韓國果肉果汁(提子)🍇
呢個就比較甜啲,都係梨汁好飲啲
2023-02-04
  • 餃子王
  • 鮑魚蔘雞湯
早排天氣凍經過韓國街,見到呢間餐廳 「韓屋」嘅熱湯好吸引,原來呢度主打韓國家庭式料理🏠平時食韓國嘢多數都係炸雞、部隊鍋呢啲重口味食物,而呢度嘅地道韓國菜例如石鍋拌飯同熱湯都係無味精嘅,想間唔中健康養生食清淡啲就啱哂😍❄雪濃湯 ($148)天氣凍凍地️,最啱飲碗熱辣辣嘅湯暖胃🤍呢碗雪濃湯係用咗牛骨同精肉去熬製,牛肉份量好足,配料仲有唔少嘅洋蔥,湯頭非常濃醇清甜😆而且牛肉味道好濃郁,又唔會太鹹,飲完即刻暖笠笠🥰🧀醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 ($138)又係一款冬天必食之選☃️石鍋飯熱辣辣上枱😍除咗炒牛肉,配料有紅蘿蔔絲、菠菜、豆芽、翠玉瓜等;附上醬油及甜辣醬,將各類蔬菜、牛肉及芝士同飯拌勻,香氣十足~醬料同芝士拌飯好夾,醬油唔會令到個飯變鹹、反而更惹味,而且芝士拉哂絲勁吸引❗️牛肉咬落一啲都唔韌,同醬汁及配料配搭得好好👍🏻鍋底仲有少少飯焦,食落好有飯香😋雖然有芝士,但感覺唔會係膩而係健康,呢個拌飯滿分!💯🥟餃子王 ($18)用點心蒸籠上枱嘅餃子,好可愛呀🤩一打開拳頭咁大隻餃子,望到都覺得好滿足😍餃子皮厚度適中,餡料超飽滿漲卜卜,餃子裏面充滿韮菜、豬肉及粉絲,咬落多汁富鮮味,推薦!總結:整體食物有水準,

❄雪濃湯 ($148)
天氣凍凍地️,最啱飲碗熱辣辣嘅湯暖胃🤍
雪濃湯

🧀醬炒牛肉石鍋芝士拌飯 ($138)
又係一款冬天必食之選☃️
醬炒牛肉石鍋芝士拌飯

🥟餃子王 ($18)
用點心蒸籠上枱嘅餃子,好可愛呀🤩
餃子王

總結:整體食物有水準,尤其拌飯做得幾岀色,食完完全唔會覺得頸渴👍🏻加上店內全木嘅裝修,好似去咗韓國人屋企食飯咁好有家嘅感覺🤣

🔸小店坐位不多,假日6pm入座後好快已經喺店外排長龍,bookmark咗想食嘅記得預先訂枱喇~
2023-01-29
餃子王
金巴利道韓屋無論何時都人頭濟濟,尤其是冬天寒風吹起對熱辣辣的韓國湯品完全無法抗拒呢~暖暖的一口人蔘雞湯,或者是家常菜泡菜湯飯牛骨雪濃湯,暖胃飽肚之餘,還有補身的果效。想簡單食也可叫韓式拌飯或餃子湯鍋,蒸得剛好的餃子飽滿實在,韓國餃子完全不輸港式餃子。-香辣牛肉湯牛肉湯送來時有撲鼻的香辣味,湯頭呈透明琥珀色,湯頭也有一點點的辣椒油,內裡有滿滿的蔥香,大豆芽,大蔥,白蘿蔔和牛肉也煮得軟透,微辣暖胃。-薯仔排骨湯好澎湃的一鍋湯,送上檯時還是超熱=排骨燉得軟爛,輕輕一夾骨肉分離湯頭濃郁,但不會太鹹,帶有豬骨醇厚的味道
金巴利道韓屋無論何時都人頭濟濟,

尤其是冬天寒風吹起對熱辣辣的韓國湯品完全無法抗拒呢~
暖暖的一口人蔘雞湯,或者是家常菜泡菜湯飯牛骨雪濃湯,
暖胃飽肚之餘,還有補身的果效。
想簡單食也可叫韓式拌飯或餃子湯鍋,
蒸得剛好的餃子飽滿實在,韓國餃子完全不輸港式餃子。

香辣牛肉湯

牛肉湯送來時有撲鼻的香辣味,
湯頭呈透明琥珀色,

湯頭也有一點點的辣椒油,

薯仔排骨湯

好澎湃的一鍋湯,送上檯時還是超熱
=

排骨燉得軟爛,輕輕一夾骨肉分離

湯頭濃郁,但不會太鹹,帶有豬骨醇厚的味道
2023-02-03 67 浏览
5點4~50分到達, 只有兩枱二人食緊, 3~4張4人枱。 女店員示意我地坐門口果張。 但因為開住門, 有d 凍, 問佢可唔可以轉去店入d 嘅另一張枱, 女店員在收銀遠處拎頭表示唔可以。 咁問佢咁可唔可以關玻璃門, 佢又繼續喺原位拎頭示意唔可以。 相信佢應該大把客, 唔志在我地嘅幫襯。 面對咁"友善"嘅態度, 決定離開。
2023-02-03
之前食過都一次呢間韓國小店已經好想再去,因為餐廳主打冇味精嘅韓國家庭菜,啱哂我呢啲追求健康嘅人😙 店舖面積唔大,所以長期都坐滿客人,當日星期六晏晝去,仲見到好多人喺出邊排隊。食物選擇都唔少,主要有湯,飯同餃子,今次揀咗以下幾款食物:❃ //🐓雪濃湯 $138// (+$20 蕎麥麵)自從喺韓國好耐之前食過一次神仙雪濃湯首念念不忘一隻返香港都好想搵返嗰隻味道呢度嘅雪濃湯幾清甜,有淡淡嘅牛骨味,冇味精感覺好健康🫶🏻 配料唔多,只有少量嘅牛肉同洋蔥。留意返湯冇跟飯,所以額外加咗蕎麥麵🍜,質地少少煙韌同彈牙,配湯食唔錯👍🏻❃ //🥗醬炒牛肉拌飯 $98//上次試咗原味拌飯,今次食醬炒牛肉拌飯🐮 同樣有紫菜碎同各種蔬菜🥬🥕色彩繽紛🌈 每碗拌飯都配一小碟甜辣醬🌶 呢度嘅飯仲要係紅米飯😍 整體味道唔錯❃ //🥟餃子王 $16 (隻)//上次食完呢隻巨型餃子已經好掛住🥹 首先賣相好可愛,塞滿餡料,脹卜卜好吸引☺️ 仲有一個迷你竹蒸籠好骨子😝 味道上就唔會話太驚艷,不過都算皮薄餡靚,推介💕❃ //🥬泡菜餃子王 $16 (隻)//比起餃子王,我更加鍾意泡菜餃子王❤️ 因為加咗泡菜味道辣辣地,層次更加豐富🌶🔥

❃ //🐓雪濃湯 $138// (+$20 蕎麥麵)

❃ //🥗醬炒牛肉拌飯 $98//

❃ //🥟餃子王 $16 (隻)//

❃ //🥬泡菜餃子王 $16 (隻)//

午餐
2023-01-29 84 浏览
2022-01-28大韓正宗拌飯🍚同朋友去咗韓國街搵食🇰🇷見到間勁多人幫襯嘅韓屋🏠太約等咗十幾分鐘就入座🤗主打食韓式石鍋拌飯同餃子王🥟近排天氣咁凍食吓d熱辣辣嘅飯😊餐廳採用韓國大廚班底正宗味道😋蔘雞湯,168蚊鍋💰用石鍋放上原隻蔘雞,蔘雞肉質燉到好軟淋,食落好嫩口,有好多配料人蔘,糯米,大蒜,松子仁等,非常足料,飲得出無落味精,夠哂清甜滋補🐓炒豬肉石鍋芝士拌飯,138蚊份💰拌飯有大量芝士同紫菜作配料,拌飯後有拉絲嘅效果,用咗紅米飯非常黏,有少量嘅豬肉片,配上辣醬味道更有層次口感🐷餃子王,18蚊籠💰餃王用咗蒸籠仔裝住,一打開籠仔有陣白煙,真係即點即蒸,內餡有豬肉,粉絲,大豆芽,蔥,蒜等,食落有豐富口感,豬肉嫩滑,餃皮煙韌有咬口,十分推介食🥟整體餐廳環境較少,需要等位🥹服務態度幾好,有間韓國人店員識聽廣東話😲食物味道幾足料,價錢唔夠貴,會再幫襯 @hanook.tst 試吓牛尾湯🤗#韓屋#蔘雞湯#炒豬肉石鍋芝士拌飯#餃子王
2022-01-28

餐廳採用韓國大廚班底正宗味道😋

蔘雞湯,168蚊鍋💰

炒豬肉石鍋芝士拌飯,138蚊份💰

餃子王,18蚊籠💰

整體餐廳環境較少,需要等位🥹
服務態度幾好,有間韓國人店員識聽廣東話😲

#韓屋
#蔘雞湯