2023-08-22 661 浏览
與家人慶祝生日, 首次來到《露營生活》, 點了豪華觀星晚餐, 套餐包括了不同部位的燒肉, 還有牛油燒北海道帆立貝、白鱔和龍蝦尾, 全部食物都很美味。店員會細心解釋燒肉的次序, 服務周度。店內擺放了很多露營用品, 想體驗露營的朋友不能錯過
2023-08-22
2023-08-19 605 浏览
今日咁啱經過銅鑼灣想搵嘢食,就喺OpenRice見到呢間露營主題嘅餐廳。 抱着試一試嘅心態,就上咗嚟啦🤣上到嚟第一個俾人嘅感覺就係環境好舒服,而且真係好友camping嘅感覺🥰今日叫咗一個宮崎和牛🐃 赤身4點,一個香蒜牛油炒廣島蠔,同埋一份月見燒海苔拌飯(配溫泉蛋)全部都覺得好好食! 而且價錢都正常,喺銅鑼灣我真係覺得超值!而且佢哋喺餐廳可以總會有個戶外camping 打卡點,鍾意打卡嘅朋友,真係可以過嚟試一試😆

尼間鋪頭啱啱開1個零月。我地10點鐘見間間鋪都閂晒,咁啱經過 俾我地同行既醒目仔抬頭一望就見到尼間正野。試過佢地推薦既和牛set,真係一試難忘。下次都唔知可以食邊間至好。真係大推!大家下次秋天黎仲可以玩camp fire同enjoy outdoor area添
2023-08-10 351 浏览
同一班朋友去試新野,好得意呀,入面全部都係露營野,坐得好舒服,慢慢食,唔會俾人趕走😂😂估唔到除左燒烤,仲有好多剌身同熟食料理🍻🍻邊食邊等燒熟🍖今次食左剌身自選盛合、厚薄切牛舌、和牛、串燒🍽️襯仲做緊折扣,揾日再去多次試其他野😍

同一班朋友去試新野,
好得意呀,入面全部都係露營野,
坐得好舒服,慢慢食,唔會俾人趕走😂😂

估唔到除左燒烤,仲有好多剌身同熟食料理🍻🍻
邊食邊等燒熟🍖

今次食左剌身自選盛合、厚薄切牛舌、和牛、串燒🍽️

襯仲做緊折扣,揾日再去多次試其他野😍
2023-08-03
  • 自選盛盒
  • 牛小排
2023-08-09 199 浏览
朋友帶我來食,真係令人好驚喜!燒肉肉質細嫩,非常值得一試,仲有好多款可以選擇太正啦環境特別舒服,真係好似露營一樣,美食與美景,完美契合,盡情享受此刻的美好下次要同朋友再來!
朋友帶我來食,真係令人好驚喜!

燒肉肉質細嫩,非常值得一試,仲有好多款可以選擇
太正啦

下次要同朋友再來!
2023-08-08
2023-08-07 229 浏览
好耐冇去玩既時間,適逢生日~男朋友就帶左我黎 「露營生活」體驗番食物種類都幾多,包括刺身,和牛,豬,雞,串燒好開心既一餐氣氛輕鬆,有戶外同室內如果有一大班人,天氣凍啲,戶外氣氛仲吸引價錢人均大約$500
好耐冇去玩既時間,適逢生日~
男朋友就帶左我黎 「露營生活」體驗番
食物種類都幾多,包括刺身,和牛,豬,雞,串燒
好開心既一餐
氣氛輕鬆,有戶外同室內
如果有一大班人,天氣凍啲,戶外氣氛仲吸引
價錢人均大約$500
2023-08-07
庆祝纪念
生日
2023-08-06 167 浏览
今日同朋友聚會,知道銅鑼灣新開左一間燒肉店。即管去試試~因為太肚餓,一上到去就先叫熟食,都唔錯~魚生厚切,新鮮!燒肉就更加正😽而且睇得出店主係裝修上面放咗好多心機👍🏻無論係店內,定係行出去露天地方,都好有camping 感覺!食客打卡影相留念一流~ 可惜今個夏天實在太熱,只係喺露天地方同朋友影咗幾張相~因為有較細嘅小朋友喺度,除咗大人嘅露營凳之外~ 仲有張小型適合小朋友嘅小露營凳🤭小朋友坐落去非常可愛~可能始終餐廳係新開,以假日晚市,銅鑼灣地帶嚟講,亦都唔算係好多枱客~
今日同朋友聚會,知道銅鑼灣新開左一間燒肉店。即管去試試~

2023-08-05
2023-07-30 226 浏览
朋友約了這間餐廳,是新餐廳,擺設,色調,好有camping feel⛺️, 令人好relax, 餐廳外有個後園,種了幾棵仙人掌🌵,佩上叢林的聲音,是森林的感覺,仙人掌還在開花,有興趣也可以在這裏唱吓歌。至於食物就超正,和牛好有水準,黑毛豬亦不是一般的味道,魚生也非常新鮮👈還以為只有燒肉。成班朋友都食得好開心。記低先, 這間可以再來😋😋
成班朋友都食得好開心。
記低先, 這間可以再來😋😋
2023-07-22 304 浏览
颱風前夕⛈️誤打誤撞 🍺來左尼間餐廳今次係同家人生日聚餐,燒下肉飲下酒燒肉真係好好味,特別係和牛拼盤(友三角&肩胛)仲有鮮甜蜆肉湯😋同豚肉、雞翼、腸仔。味道真係一流。無講笑🤤仲叫左刺身,拖羅,好好食😋仲飲左些少清酒,🥃醒下胃,清酒甜甜地,增添左食物味道嘅層次呀地方好大,有個投影機播住片睇,聽下歌咁。有種圍爐取暖嘅感覺。間野好有氣氛,好有特式。成間以露營為主題。好多打卡位,仲有露天平台呀。岩哂可以行出尼呼吸下。又入返室內繼續燒烤繼續飲酒。
颱風前夕⛈️誤打誤撞 🍺來左尼間餐廳

今次係同家人生日聚餐,燒下肉飲下酒
燒肉真係好好味,
特別係和牛拼盤(友三角&肩胛)
仲有鮮甜蜆肉湯😋同豚肉、雞翼、腸仔。
味道真係一流。無講笑🤤

仲叫左刺身,拖羅,好好食😋

仲飲左些少清酒,🥃醒下胃,
清酒甜甜地,增添左食物味道嘅層次呀

地方好大,有個投影機播住片睇,聽下歌咁。
有種圍爐取暖嘅感覺。

間野好有氣氛,好有特式。成間以露營為主題。
好多打卡位,仲有露天平台呀。
岩哂可以行出尼呼吸下。
又入返室內繼續燒烤繼續飲酒。
庆祝纪念
生日
2023-07-10 304 浏览
The fish was extremely fresh and exquisitely prepared. Service was warm and friendly without being intrusive. There is also a relaxing outdoor area with a great view. Unbeatable. The best sashimi I have ever eaten (including in Japan). Extremely high quality fish and meats in a laid back atmosphere without pretension.

• Sashimi  platter
  • wasabi  octopus
2023-07-08 296 浏览
🔥誤打誤撞俾我朋友揾到呢間露營燒肉店,咁啱撞正試業期,人流唔多,可以周圍走狂影相😆環境chill爆😍周圍都係打卡位,未試過入一間食店好似睇展覽館咁,周圍都係gear👍🏻我哋叫咗二人套餐+牛小排+牛舌+asahi烏龍茶,份量啱啱好,好好味呀😋仲要配搭埋露營餐具,風味十足!職員都好友善健談,我哋食食下仲可以同其他食客交流露營心得,係一件開心嘅事💕

2023-07-07
上星期五放工同啲同事喺銅鑼灣行完街搵野食,open rice 一吓,見到呢間新開嘅餐廳裝修特別,銅鑼灣都可以感受露營😄,野食味道都好好,尤其是多款和牛、牛柳粒、大蝦、燒骨、蜆湯😋⋯⋯,飲嘢都唔錯,有日本啤酒🍻清酒🍶。放工同friend 係呢個環境一邊吹水加美食同酒,仲有音樂聽🎼,真係好relax ..... 還有一點好欣賞,就係個爐抽風超好,食完個身一D油煙味都冇,可以放心燒野食,唔會成個人都係油煙味👍 地點又近地鐵站,真係唔錯嘅餐廳,因為有太多嘢食可以點,仲有好多都未試晒,我會再幫襯😄 價錢係銅鑼灣來講都可以接受

價錢係銅鑼灣來講都可以接受

• 和牛
  • 大蝦
  • 清酒
2023-07-04 241 浏览
在網絡上看到有一家新開以“露營”為主題的燒烤店,地點好方便,係銅鑼灣黃金廣場,就膽粗粗去試下,因為朋友本身是露營發燒友,同佢慶祝生日一定岩哂佢!那裡裝修很不錯,很多露營擺設,又有一個露台打卡位。食物方面水準唔錯,有串燒,刺身,燒烤套餐都幾抵食,還有幾款日本和牛,我地都有試,真係入口即溶,好有油香,價錢都好合理,飲品方面有日本啤酒,波子汽水,果汁,好多選擇,服務員態度都好友善,整體感覺唔錯,下次會再去!
2023-06-30
  • 燒烤套餐,抵食!
2023-06-27 253 浏览
餐廳設有室內室外空間,重點打造露營生活感覺,態度,舒適,休閒,放鬆,音樂,歡樂的環境!晚上氣氛更好!食物方面質素高 多選擇 新鮮 美味 價錢超抵食食飽肚之後🤩仲可以在室內或室外和老友或伴侶能暢飲到凌晨🍻🍾🍷🍶🍸🍹🧉🧋🥤🥃值得一去再去🚀🛸

食物方面質素高 多選擇 新鮮 美味 價錢超抵食

食飽肚之後🤩仲可以在室內或室外和老友或伴侶能暢飲到凌晨
🍻🍾🍷🍶🍸🍹🧉🧋🥤🥃

值得一去再去🚀
🛸
  • 美食推介:生牛肉👍 極上日本和牛部位,友三角,肩甲,和上頭,沙巴當☺️等等 刺身食品非常新鮮