2021-11-05
XO醬金蝦啫啫生菜🥬晚市套餐$78呢間茶記本身個裝修都有懷舊嘅感覺🤪估唔到啲菜式咁新穎☺️平時食開嘅生菜同呢個好唔同😂因為呢個加咗勁大量嘅大粒蝦米🥰同埋肉碎😛所以超級入味😜😜個生菜都食得出係熱辣辣☺️新鮮出爐😚😚送飯一流😝茶記嘅水平來講算相當出色燉湯🥣套餐+$9估唔到呢個湯更加驚喜😝原來佢落咗花旗參啲friend😍😍所以超級濃郁🥳仲加咗一隻雞腳🥰冬天飲好暖胃補身🤪🤪加$9抵到爛椒鹽豬扒炒飯(反底)🐷$65首先佢個飯粒粒分明😋應該用蛋炒過個底😝然後再加上椒鹽嘅香再炒多一次🤪所以成個飯更加香😂豬扒份量都大份😛而且切好晒😇食得好方便😘畫龍點睛嘅點係佢表面嘅辣椒粒😍😍令到成個飯更加惹味芝士煎蛋牛肉漢堡包🍔$3535蚊個burger本身都冇好大期望😝不過見佢係經典必叫菜式就試吓啦😝點知真係超級好食😍😍😍😍首先個蛋流心勁靚先啦😍同埋勁大塊芝士😘係後期食融合埋個包更加正🥳好鍾意佢個包皮有咁多芝麻🤩🤩所以更加香避風塘炸雞髀🍗$35外脆內軟🥳食得出係新鮮炸😏上菜速度好快🤪整體都幾大隻😏同埋有避風塘炒蟹嘅感覺🤣🤣🤣幾有特色😚唔錯
XO醬金蝦啫啫生菜🥬晚市套餐$78
燉湯🥣套餐+$9