2022-01-15 42 浏览
位於石門站C出口隔離的京瑞廣場「雞吧GG Chicken Bro 」,是一間外賣小店,專賣炸雞,我外賣買了三人份量,三份卡巴、一份中size炸雞。 點了羊肉卡巴、雞肉卡巴、韓式炸雞卷、黃金芝士炸雞,每條卡巴都好大條 、配菜或主要肉都好足料,調味味道也很好,推薦羊肉卡巴,喜歡食羊肉嘅不要錯過, 黃金芝士炸雞,熱辣辣香脆炸雞點上濃厚嘅芝士醬料,非常邪惡!哈哈! 提提大家點完餐可以去商場行個圈先至返去拎,大約要等15分鐘,因為啲炸雞係即刻炸,需要時間烹調。值得再去的外賣店!

唔經過都唔發現近呢兩年石門開左好多食店 @綠色裝潢雞吧就係其中一間!主打韓式炸雞搵外賣,亦有飯類、卡巴卷、沙律同小食~價錢相當親民!!半半炸雞 (任選2款口味)總共有8款口味!L: $138/16件值得一讚兩款口味會分開裝!雪山芝士炸雞 全部炸雞都無骨,啖啖肉!芝士粉灑滿炸雞面!黑松露蛋黃醬炸雞 黑松露醬好香,份量都夠!呢款口味嘅炸雞口感更加juicy!羊肉卡巴 $66卡巴卷皮唔會好厚,羊肉粒都幾多,羊肉做成沙律嘅感覺真係少,但味道口感都唔錯!蛋餅 (芝士口味)$36 台式蛋餅係呢度都食到,可選肉鬆/芝士口味!
價錢相當親民!!

半半炸雞 (任選2款口味)
總共有8款口味!
L: $138/16件

值得一讚兩款口味會分開裝!

雪山芝士炸雞
全部炸雞都無骨,啖啖肉!芝士粉灑滿炸雞面!

黑松露蛋黃醬炸雞
黑松露醬好香,份量都夠!呢款口味嘅炸雞口感更加juicy!

羊肉卡巴

蛋餅 (芝士口味)
台式蛋餅係呢度都食到,可選肉鬆/芝士口味!
2022-01-10
  • 松露蛋黃醬炸雞
2022-01-14 52 浏览
又回來order炸雞回家食了✌🏻發現可以外賣自取 by openrice/ 網上外賣平台買滿$300可以送貨下次記住用啊!!Today I have order new flavour in GG chicken bro😋🍗🐓▶️Ginseng Chicken Soup :人蔘雞湯 $108Because this is Main set, additional upgrade into Combo with snack & beverage just pay more hk$22🤝As I taste this similar Korea flavour, don’t forget open the inside eat the rice😀someone can not lack of fire chicken😋Mixed & Match Crispy Fire Chicken:半半If you want 9pcs just hk$$108 /16pcs $138I choose 👇🏻▶️Honey citron lemon crispy fried chicken ▶️American

又回來order炸雞回家食了✌🏻
發現可以外賣自取 by openrice/ 網上外賣平台
買滿$300可以送貨
下次記住用啊!!

人蔘雞湯

雙色芋泥地瓜球小食(+$22)

I choose 👇🏻
▶️American fried chicken served with truffle moyo
柚子蜜糖檸檬炸雞
黑松露蛋黃醬炸雞

I really recommend this snack of 雙色芋泥地瓜球小食,
雙色芋泥地瓜球小食
as I tasted filling QQ in mouth!
人蔘雞湯
柚子蜜糖檸檬炸雞
雙色芋泥地瓜球小食
2022-01-12 63 浏览
政府又實施禁堂食,好難搵到外賣既炸物,行經石門見到呢間炸雞吧決定要試下叫外賣返屋企食外賣自取仲有9折,抵食有櫈可以坐响度等外賣🥡外賣好快有,唔洗等太耐紙袋寫明係雞吧紙盒裝,仲保溫牛油果大蝦沙律🥗無想過炸雞店有沙律🥗牛油果差不多原隻上蝦都大大隻,成8,9隻甘多,唔好以為沙律淨係得生菜🥬重本有紫椰菜同火箭菜沙律醬拎到返屋企唔會水汪汪,仲有啲菜真係好新鮮,咬落仲係脆,唔會因為外賣就變淋同黃炸魷魚🦑鬚唔多炸粉,食落魷魚鬚大大够,最正所有炸物都用好多菜墊底,而且食落唔太油真係條條鬚都有手指甘長同再粗啲蛋餅有芝士同肉鬆蛋餅揀,我揀左芝士,我以為蛋餅唔大份,所以叫多盒試下,一大開份大餅,哇,外賣都甘大份,仲要返到屋企,個芝士仲拉到絲甜甜既蛋再加芝士捲入,拉絲既效果真係好正炸雞吧招牌半半炸雞,入去揀食乜炸雞既時候,職員知我十五十六隻隻雞都想試就介紹半半炸雞半半炸雞意思係揀兩份炸雞,份量比s一份多,但價錢平啲😍🤭仲試晒兩隻味滿足哂願望,兩個人叫左份M,晆,又係啲雞拳頭甘大同有生菜响底,你以為大大舊係炸粉,真係唔係,舊雞肉真係甘大同仲係脆牛油蜜糖雞翼: 蜜糖唔會勁甜,個甜到適中,而且無拎到啲雞淋哂,個牛油
政府又實施禁堂食,好難搵到外賣既炸物,行經石門見到呢間炸雞
決定要試下叫外賣返屋企食

外賣自取仲有9折,抵食

有櫈可以坐响度等外賣🥡外賣好快有,唔洗等太耐

紙袋寫明係雞吧

炸魷魚

炸魷魚🦑鬚
真係條條鬚都有手指甘長同再粗啲

蛋餅
甜甜既蛋再加芝士捲入,拉絲既效果真係好正

牛油蜜糖炸雞

炸雞吧招牌
半半炸雞,入去揀食乜炸雞既時候,職員知我十五十六
隻隻雞都想試就介紹半半炸雞

牛油蜜糖雞翼: 蜜糖唔會勁甜,個甜到適中,而且無拎到啲雞淋哂,個牛油勁香
芝士炸雞:個芝士另外用兜裝住,唔係點一兩下就無個啲,個兜勁大,我點完啲雞仲點到魷魚鬚🤭個芝士味好濃,同個醬好滑,唔會一舊舊好結甘款

最重要啲雞返到屋企係脆,唔係淋,唔油
15 分钟 (外卖自取)
牛油果大蝦沙律
炸魷魚
牛油蜜糖炸雞
屯馬開通真系方便左我勁多 之前嚟石門已經想試呢到黃金芝士炸雞而加無得喺街食飯就啱曬我去買外賣Day3外賣🥡晚餐🥣 呢到炸雞🍗有成8款選擇GG炸雞/甜辣/蜂蜜牛油🧈/雪山芝士/火辣熔岩炸雞/黃金芝士/柚蜜檸檬🍋同黑松露蛋黃醬我就試左半半炸雞要三蜂蜜牛油同黃金芝士味除咗炸雞仲有好多小食都好吸引 例如芝士蛋餅黑松露炸薯條🍟雞肉卡巴 西班牙🇪🇸油炸鬼一到左6點就有好多外賣所以嚟到都要等一陣佢地份量好合理好足夠 外賣🥡拎到返屋企仲keep住薯條🍟無淋到咖😋😋😋炸雞🍗好多汁又juicy keep到個溫度其實魷魚鬚都好想試不過已經賣曬下次啦🥲
屯馬開通真系方便左我勁多
除咗炸雞仲有好多小食都好吸引 例如芝士蛋餅
黑松露炸薯條🍟雞肉卡巴 西班牙🇪🇸油炸鬼
一到左6點就有好多外賣所以嚟到都要等一陣
2022-01-11 429 浏览
今日去石門呢邊工廠區見工,朋友同我講京瑞呢邊有好多野食!哥哥仔睇吃播太多,話想食炸雞🍗咁啱係OpenRice 見到就俾佢揀定先🤣🤣🤣食物甜辣炸雞原本想叫熔岩芝士炸雞,但姐姐話呢個堅辣!佢食得辣都覺得好辣🤪冇幾多客嗌呢個…佢哋就介紹我試呢個,冇咁辣,但好惹味!真心好介紹❤️❤️❤️勁好食!甜甜地又唔係好辣❤️哥哥仔勁鐘意估唔到弟弟都食到🤣雪山芝士炸雞哥哥認真識揀🤣🤣🤣呢個真係好似雪山,勁香芝士,因為外賣關係,我焗熱返少少,啲芝士溶一溶勁香🥰雞肉卡巴真係勁大碌放落去有20cm長架!點解會嗌呢個呢?🤣🤣🤣事緣係上次係第二間食過好食,見到呢到有,我想再食呢個勁足料!勁好食😋好清新~~我老公分開一半話要食😂驚我飽得濟又分得幾靚❤️🤣炸魷魚鬚呢個係老公嗌嘅,佢話好耐都冇食過…我覺得係好有以前嘅風味🤣啲魷魚🦑依舊𡁻到牙鉸攰🤣🤣🤣其他可以收以下嘅payment,勁方便⭕️💪🏻Menu 更新左,我以為仲有得淨係加小食一個價錢🥲最後我冇加,因為佢哋嘅飲品係汽水,同埋姐姐話加錢嘅份量比較少,好似我咁拎返去share就叫regular抵啲❤️係等嘅時候見到馬鐵線自取免運費,我就搞笑咁問🤣🤣🤣依家屯馬綫係咪成條都到🤣🤣🤣佢哋

食物

甜辣炸雞
佢哋就介紹我試呢個,冇咁辣,但好惹味!

估唔到弟弟都食到🤣

真係勁大碌
呢個勁足料!勁好食😋好清新~~

我老公分開一半話要食😂驚我飽得濟
又分得幾靚❤️🤣

炸魷魚鬚
呢個係老公嗌嘅,佢話好耐都冇食過…
我覺得係好有以前嘅風味🤣啲魷魚🦑依舊𡁻到牙鉸攰🤣🤣🤣

其他

可以收以下嘅payment,勁方便⭕️💪🏻

佢哋笑住講最遠只係大圍至烏溪沙咋
嗱嗱嗱
有福啦🥰可惜我唔係住馬鐵沿線🥲

2022-01-11
15 分钟 (外卖自取)
2022-01-07 69 浏览
八人套餐 $699套餐包括八人份量炸雞拼盤、西班牙黑毛豬叉燒或韓式豬手、自選2份卡巴或者沙律、自選小食四款同飲品八罐✨炸雞拼盤炸雞拼盤可以自選四款口味~ 小編揀咗韓式甜辣炸雞、雪山芝士炸雞、柚蜜檸檬炸雞同埋黑松露蛋黃醬炸雞🍗 每一盒大約有8舊左右炸雞 而且每一舊炸雞都大舊~ 食落去外脆內軟 又有肉汁🤤雪山芝士炸雞食落去芝士味好濃郁☺️ 黑松露蛋黃醬炸雞就係原味炸雞另配黑松露蛋黃醬🙆🏻‍♀️ 食落去黑松露味都好重💛柚蜜檸檬炸雞食落去甜甜地 如果多啲柚蜜醬就更加好😍 甜辣炸雞食落去好少辣食落偏甜多啲~但都好味😋 小編最愛呢兩款🤤韓式豬手 一份豬手都有十幾二十塊左右~ 豬手有肥有瘦😆 食落口感唔錯👍🏻大蝦牛油果卡巴 卡巴好大碌一條🤣而且都幾足料!有6隻左右嘅蝦係入面 仲有生菜同埋牛油果粒~ 咬落去口感爽脆羊肉卡巴有滿滿嘅千島醬、生菜同羊肉粒☺️ 食落口味唔錯😆不過羊肉食落好煙韌 有少少咬唔開😳雙色流心芋泥拼地瓜球一共六粒 每款有三粒~ 有款食落口感硬啲有唔少芋頭🤓 食落去甜甜地 另外一款食落去就比較軟糯 入面有流心 德國香草肉丸配燒汁一共有八粒 肉丸都幾大粒 食落去彈牙😙黑松露雞凍卷雞凍卷上面放滿
八人套餐 $699

雞凍卷上面放滿左黑松露 所以一打開已經聞到好香嘅黑松露味🤩
雞凍卷入邊包住啲菇😎 食落口感唔錯😛

魷魚鬚食落去好酥脆😍 咬落去都彈牙😚

另外套餐再配有八罐嘢飲 有五款可以選擇
飲品有可樂,雪碧,忌廉,芬達,C+
外卖自取
2021-11-18 261 浏览
因為冇堂食 所以都唔係成日有機會幫襯~今日終於有機會好多人一齊叫外賣!可以試多幾款野😍😍😍我地7個人叫左個6人餐 絕對夠食!炸雞好多味揀!仲要冇咩骨!好方便😋牛油果沙律真係好正好creamy又夠sauce軟殼蟹沙律都又脆又好味😍好邪惡!個餐有沙律可以解下油膩!今次揀左蛋餅同豬手豬手真係好正!好大碟!又好食!蛋餅味道不過不失~ 比較易散~個餐仲要送罐裝汽水😍真係好豐富💛開Party必食!💛💛💛
因為冇堂食 所以都唔係成日有機會幫襯~
今日終於有機會好多人一齊叫外賣!可以試多幾款野😍😍😍
我地7個人叫左個6人餐 絕對夠食!
炸雞好多味揀!仲要冇咩骨!好方便😋
牛油果沙律真係好正好creamy又夠sauce
軟殼蟹沙律都又脆又好味😍好邪惡!
個餐有沙律可以解下油膩!
今次揀左蛋餅同豬手
豬手真係好正!好大碟!又好食!
蛋餅味道不過不失~ 比較易散~
個餐仲要送罐裝汽水😍真係好豐富💛
開Party必食!💛💛💛
外卖自取
  • 牛油果大蝦沙律
2021-11-06 292 浏览
是日3x度,晏晝想食炸雞,係石門附近一定係食gg雞啦,有好多好多款炸雞,唔食炸雞又有其他野簡,例如卡巴同刈包咁…買左雪山芝士同埋柚蜜檸檬炸雞,買完唔知邊度食,諗諗吓不如上山先食12點20分打電話落單,話我一點三嚟攞,13去到啱啱整好,入晒盒Pat好晒俾我,個蓋開咗少少窿散氣,香氣撲鼻行左兩個零鐘上到昂坪,開完個營,打開盒雞,嘩香到,食落去仲係脆,隔離啲人都望住,問我係邊度買,上到山都有咁既質素我滿足了

柚蜜檸檬炸雞
2021-11-06
柚蜜檸檬炸雞
2021-11-03 296 浏览
同朋友外賣平台落單,嗌呢間的炸雞~woo......估唔到佢ge 炸雞好好食!!😋😋炸粉,味道,同入面的雞肉都好juicy...好好味👍🏻.蜂蜜牛油炸雞好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️.甜辣牛油炸雞好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️.芝士牛油炸雞好味道:⭐️⭐️⭐️個人鍾意食有醬的。。好像食落外面與裡面juicy 好夾~ 😝😀(* 維他有汽檸檬茶是私伙的🙈).蛋餅。。。可以揀配肉鬆/芝士最後揀左配肉鬆😋好味道:⭐️⭐️⭐️ (覺得有d 干)但味道唔差的~.雙色流心芋泥拼地瓜球好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️ ( 呢個好足料~ 由其芋泥果個,真係成粒芋泥,跟平時出面食的不同)😲😲都推介一試.見4 人餐只可揀一款炸雞,於是最後轉散叫買,試多幾款味~.另外都叫左雞肉卡巴, 大蝦牛油果卡巴🦐🥑🌯類似墨西哥卷~ 好大條。。份量好多😲🙈
同朋友外賣平台落單,嗌呢間的炸雞
woo......估唔到佢ge 炸雞好好食!!😋😋
炸粉,味道,同入面的雞肉都好juicy...好好味👍🏻
好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

甜辣牛油炸雞
好味道:⭐️⭐️⭐️⭐️

芝士牛油炸雞
好味道:⭐️⭐️⭐️
芝士炸雞

蛋餅。。。可以揀配肉鬆/芝士
最後揀左配肉鬆😋
好味道:⭐️⭐️⭐️ (覺得有d 干)但味道唔差的~
肉鬆蛋餅

都推介一試

雙色流心芋泥拼地瓜球

見4 人餐只可揀一款炸雞,於是最後轉散叫買,試多幾款味~

另外都叫左雞肉卡巴, 大蝦牛油果卡巴🦐🥑🌯
類似墨西哥卷~ 好大條。。份量好多😲🙈

2021-11-02
外卖送餐
雙色流心芋泥拼地瓜球
屯馬開通左,住係新界西北去朋友石門家終於可以一車過,唔洗轉黎轉去啦👍🏻好記得石門京瑞商場好多小店林立,劏鋪劏左一間間小美食檔,好似葵廣咁,其實香港真係好需要呢d地道商場。今日朋友就推介呢間{雞吧}炸雞只供外賣,不設堂食的。店舖採用開放式廚房,自己既雞去到邊個位都一清二楚口味都有咁多種😳除左單叫炸雞,都有其他主食,小食,沙律,套餐簡。叫左份細蜂蜜牛油炸雞$62,雞真係炸得好好,無過火位,肉仲保持到肉汁同嫩滑,店員會炸好既雞再落鑊加蜂蜜牛油炒下,隻隻都食到甜甜既蜂蜜,反而牛油味較為淡左D整體都好食
今日朋友就推介呢間{雞吧}炸雞

口味都有咁多種😳

除左單叫炸雞,都有其他主食,小食,沙律,套餐簡。

整體都好食

2021-09-17 239 浏览
蜂蜜牛油炸雞 (M) $98熱辣辣既炸雞淋上香濃蜂蜜牛油,表面仍然keep到好脆身,脆漿整得好不錯😍 雖然係好邪惡,但真係忍唔住一件接一件咁食😈 仲要全部都啖啖肉,雞搥、雞翼、雞腿肉,咬開勁juicy肉質嫩滑👍 趁熱食真係好好味呀😍肉鬆蛋餅 $36除左肉鬆,仲可以揀芝士/粟米餡🙂 貪心的我以為有齊3款料🤣 不過就算得肉鬆,都好正,因為超多‼️ 蛋餅口感煙韌,煎香左真係好正👍大蝦牛油果沙律 $66雖然食肉獸係特登黎食炸雞🍗 但都想食番啲菜平衡下罪惡感😹 依個🦐🥑 沙律就啱曬我!! 兩樣都係我至愛,配上酸酸甜甜既秘製沙津醬,勁開胃🤘醒胃到想嗌多份炸雞,又話減輕罪惡感🤪PS 小店地方有限,一路食都見到好多客人嗌外賣😊 一大班朋友gathering必嗌party set勁抵食💛💛 Bookmark定先😎
蜂蜜牛油炸雞 (M) $98

肉鬆蛋餅 $36

大蝦牛油果沙律 $66

2021-09-03
  • 蜂蜜牛油炸雞
  • 大蝦牛油果沙律
2021-08-25 273 浏览
石門真係越來越多小店,最近新開左間韓國炸雞,正😍😍 都幾多款式架~ 三心兩意既我叫左半半炸雞,咁就可以試晒兩個味道~~ 蜂蜜牛油炸雞同韓式甜酸炸雞👍 👍 份量超多,每舊雞件都好大,而且新鮮炸起好好味,炸粉又薄,咬入口非常juicy。蜂蜜牛油汁真係好邪惡,甜甜地又唔會好漏。甜酸汁都好正,甜甜地辣辣地好開胃。CP值真係幾高,我已經想再食啦啦啦!!!! 除左炸雞之外,我仲點左沙律同小食。大蝦牛油果沙律份量都好多,超多隻大蝦,而且好爽口。仲要有好多牛油果,沙律菜亦都夠新鮮,真係食極都仲有。 栗米蛋餅勁多芝士同栗米,不過略沙律醬太多,所以有點漏。

栗米蛋餅勁多芝士同栗米,不過略沙律醬太多,所以有點漏。
2021-08-09 402 浏览
雞吧石門來講絕對係越來越多唔同嘅餐廳進駐,而且小店絕對係多嘅,而雞吧主打就係炸雞,佢哋選擇都幾多半半炸雞有老闆推介叫咗個蜜糖牛油炸雞,配上火辣啱用炸雞,一個價錢兩種感覺完全係超值嘅感覺,我哋有雞件都非常之大嘅,三個人都夠食,炸雞新鮮炸起撲撲趣好好味,而且查粉相對比較少,肉質鮮嫩又好味炸魷魚鬚魷魚鬚話即刻多人估唔到餐廳佢哋魷魚鬚係甘卜卜脆好好味,絕對抵食GG炸雞另外午餐太肚餓嘅關係叫咗個炸雞飯食到完美嘅炸雞賠償白飯絕對又係午餐一個好好嘅選擇對於石門呢個美食嘅方舟,佢絕對係一個清泉
雞吧

半半炸雞

GG炸雞

對於石門呢個美食嘅方舟,佢絕對係一個清泉
2021-08-09 214 浏览
喺京瑞廣場一期2樓行行吓聞到超香味😮 我同阿仔沿住d香味行,好奇睇吓邊間舖咁鬼香😆🐔原來係雞吧!佢係外賣店嚟不設堂食嘅,行到門口見到有兩位年青人做不停,加上咁香,我哋忍唔住都叫d嘢嚟食😋我哋叫咗:🍯蜂蜜牛油炸雞 🧈💁‍♀️呢個係我哋一家四口強勁推介😋😍必試呢款,佢好juicy,蜂蜜牛油汁俾好多😍可以睇睇相丫😆 有圖有真相呢😁 邪惡到一個點😜😈 但食落口梗係sweet啦但又唔係漏果隻喎😮 同埋汁多係其次,最緊要係入哂味啊~正到痺👍 2個仔食到舔哂脷😋. 🧀黃金芝士炸雞 🧀如果唔鍾意食甜嘅朋友,都可以試呢款😊芝士醬係另上嘅,韓式GG原味炸雞本身夠香脆,梗係啦,呢度樣樣都係即叫即做架!雞肉嫰口,冇特登加調味料,已經好鮮味,蘸上芝士醬,淡鹹就啱哂怕漏嘅人食👍早知配埋薯條🤣 (成日食呢樣就諗第二樣,貪心鬼👻) . 🦑炸魷魚鬚 🦑酥香到死啦呢個! 唔多講!😙. 🥚蛋餅 (內裡餡料選了:芝士+肉鬆) 🥚➡️ 有3款餡料可選擇,除咗芝士/肉鬆,仲有粟米,我想加埋粟米架🤣 不過會唔會誇得滯呢😆揀芝士就係要拉吓芝絲先夠邪惡架嘛,食落去梗係滋味啦,連埋肉鬆,滿滿嘅餡料,食到"ummmmm" 一聲 😚😚😚😋Omg

我哋叫咗:

🍯蜂蜜牛油炸雞 🧈
💁‍♀️呢個係我哋一家四口強勁推介😋😍
🧀黃金芝士炸雞 🧀
如果唔鍾意食甜嘅朋友,都可以試呢款😊
早知配埋薯條🤣 (成日食呢樣就諗第二樣,貪心鬼👻)
🦑炸魷魚鬚 🦑
酥香到死啦呢個! 唔多講!😙
🥚蛋餅 (內裡餡料選了:芝士+肉鬆) 🥚
Omg 我掛住食唔記得咗影拉芝嘅相添 🤣🤣🤣
Sorr.... 或者你哋叫嚟試下啦 😆
🍚太平洋魷魚筒飯🦑
哇,呢個唔係講笑,以為只係俾魷魚筒飯就算,點知仲伴d炸魷魚鬚俾你!驚你唔夠飽咁😮😂 做要再伴沙律菜添!😧 呢個要讚👍❤️
魷魚筒係用燒汁煎過嘅,飯唔係塞白飯啊,係炒飯嚟架!呢個飯好有heart 💛😙
Well.... 一叫就叫咗咁多🤣 原本仲想叫台妹蛋餅刈包同炸洋蔥圈架,好想試啊!點知冇哂喇 😭 唯有下次啦 😄 不過個胃都裝唔落喇 😂
2021-07-31
20 分钟 (外卖自取)
下午茶
  • 蛋餅 (芝士/肉鬆/粟米)
  • 蜂蜜牛油炸雞