2023-11-21 53 浏览
Can't make up your mind on what cuisine to eat for your next meal? @piscescoffeehk has got you covered with its extensive menu that serves dishes from every corner of the world, including Korean bibimbap, Thai-style Hainanese chicken, German salted pork knuckle and even quality coffee? We were skeptics at first, but get ready to be wowed like we did!Stumbled upon this cozy cafe in the heart of Mong Kok after work. With its white decor, wooden furniture and soft lighting,  feels a little out of p

Stumbled upon this cozy cafe in the heart of Mong Kok after work. With its white decor, wooden furniture and soft lighting,  feels a little out of place in the midst of the bustling streets nearby, but it's definitely the perfect retreat with friends.
Korean Bibimbap with Pork Belly

𝗞𝗼𝗿𝗲𝗮𝗻 𝗕𝗶𝗯𝗶𝗺𝗯𝗮𝗽 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗕𝗲𝗹𝗹𝘆 𝗛𝗞𝗗𝟴𝟴
Must order. An unbeatable combo of juicy pork belly, kimchi, bean sprouts and their secret sauce (with a hint of spiciness) sizzling in a hot stone pot. And if you're feeling bold, there's a Korean spicy sauce on the side to turn up the heat.
German Salted Pork Knuckle

𝗚𝗲𝗿𝗺𝗮𝗻 𝗦𝗮𝗹𝘁𝗲𝗱 𝗣𝗼𝗿𝗸 𝗞𝗻𝘂𝗰𝗸𝗹𝗲 𝗛𝗞𝗗𝟭𝟳𝟴

The crispy skin and tender gelatinous interior of the pork knuckle paired with the tangy sauerkraut (pickled cabbage) created a mouthwatering combo. Accompanied with mashed potatoes and a garden salad, the portion size is quite generous that you might need some backup, making this dish perfect for sharing with friends.
Romantic Starry Sky

𝗥𝗼𝗺𝗮𝗻𝘁𝗶𝗰 𝗦𝘁𝗮𝗿𝗿𝘆 𝗦𝗸𝘆 𝗛𝗞𝗗𝟲𝟴

Served on a LED plate, this sweet delight features an osmanthus aiyu jelly base topped with five different toppings. The refreshing lychee added a natural sweetness while the red beans had a chewy texture. I particularly enjoyed the sticky taro balls and coconut nata jelly. The mango popping boba is slightly on the sweeter side, but it balances well with other ingredients.
Hot Latte

𝗛𝗼𝘁 𝗟𝗮𝘁𝘁𝗲 +𝗛𝗞𝗗𝟮𝟱
Enjoying a cup of coffee almost seems mandatory in this serene environment. The fresh milk coffee came with beautifully crafted latte art and a exquisite flower-shaped spoon to stir out the rich and smooth flavour.
2023-11-13
2023-11-21 37 浏览
裝修簡潔清新入面環境令人好放鬆,仲帶有文青feel▫️「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯🐟$88好有趣既菜名🤭,份量非常足夠,魚肉好滑無骨,辣味都好重,岩哂鍾意食辣既人😋係咖啡館食到呢味餸,覺得好特別◾️韓式五花豚肉石鍋拌飯🐷$113將五花豚肉切到薄薄一片,每片都肥瘦均勻,每口都食到香口肉香👍🏻👍🏻個醬汁味道岩岩好▫️鮮奶咖啡-跟餐$25咖啡香濃,飲完唔會有苦澀味道係咖啡meun仲有好多唔同種類既咖啡,例如:虹吸式咖啡☕️非常有特色👏🏻👏🏻◾️夢幻仙子🧚🏽‍♀️$68入面有多種材料配搭而成,包括:玫瑰愛玉、小麻薯、紅豆、芒果爆珠、椰果口感非常豐富,清甜清爽
裝修簡潔清新

入面環境令人好放鬆,仲帶有文青feel

▫️「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯🐟$88
係咖啡館食到呢味餸,覺得好特別

◾️韓式五花豚肉石鍋拌飯🐷$113
個醬汁味道岩岩好

▫️鮮奶咖啡-跟餐$25
咖啡香濃,飲完唔會有苦澀味道
係咖啡meun仲有好多唔同種類既咖啡,例如:虹吸式咖啡☕️
非常有特色👏🏻👏🏻

◾️夢幻仙子🧚🏽‍♀️$68
口感非常豐富,清甜清爽
2023-11-21 35 浏览
和友人逛完旺角,剛好下午茶時段,經過這間咖啡館,決定入內飲杯嘢,抖一抖。我們點了:🥣日式雞扒炒公仔麵配冷泡茶~既不油膩亦不會太鹹,口味清淡,適合注重健康卻又想滿足口腹的女仕。🍰自家製巴斯克芝士蛋糕~芝士味濃郁卻不膩滯,下午茶佳品。🥃Cold Brew Coffee~餐廳用了「莫扎特」咖啡豆,以低溫及長時間來萃取咖啡的方式冲泡了這杯冷萃咖啡。外型像一枝test tube,口感順滑,喝起來甘甜順口。
🍰自家製巴斯克芝士蛋糕~芝士味濃郁卻不膩滯,下午茶佳品。
2023-11-19 1538 浏览
《雙魚座咖啡館》餐廳裝修走浪漫歐陸風,以白色為主調,歐式家具的擺設和佈置,確實一走進餐廳就有一種寫意閒致的浪漫感覺 🔮韓式海鮮石窩拌飯  熱辣辣石窩上,香味十足,海鮮配料相當有睇頭,有大蝦,帶子,魚柳,魷魚等,全部都大件又新鮮,爽口彈牙,海鮮以韓式甜辣煎香,呈微焦金黃,十分惹味;伴菜還有海量的泡菜和豆芽,豆芽爽口又有麻油香,泡菜酸辣開胃,與石鍋飯拌勻,甜甜辣辣,味道很不錯,而且份量也不少,足足有兩大碗滿呀~ 🔮泰式無骨海南雞配雞油飯伴秘製汁  雞肉十分嫩滑又有肉汁,連雞皮也爽口彈牙,沾少少秘製的海南雞醬,酸辣醒胃,而米飯是以雞湯和其他香料一起烹煮的,充滿飯香得來又有濃香的雞湯味,粒粒分明,十分滋味 🔮咸蛋黃單骨雞翼  鹹蛋黃醬雖然好邪惡,不過還是抵擋不了它的誘惑,單骨雞翼先炸再以鹹蛋黃醬炒香,入口鹹香惹味,外脆內嫩又香口,真係好正啊~ 🔮Cold Brew coffee  (莫札特咖啡豆) 之前都聽過有音樂家系列的咖啡豆,不過一直都冇機會試,好彩喺Menu上面俾我見到這個莫札特咖啡豆,即刻要點番一杯;咖啡師很有心思,Cold brew 萃取的咖啡,放在一個大大的test tube 入面

🔮韓式海鮮石窩拌飯

🔮泰式無骨海南雞配雞油飯伴秘製汁

🔮咸蛋黃單骨雞翼

🔮Cold Brew coffee  (莫札特咖啡豆)
之前都聽過有音樂家系列的咖啡豆,不過一直都冇機會試,好彩喺Menu上面俾我見到這個莫札特咖啡豆,即刻要點番一杯;咖啡師很有心思,Cold brew 萃取的咖啡,放在一個大大的test tube 入面,用一杯冰水盛著,保持住咖啡的冰冷溫度,也不至於會被冰塊溝淡,好讓客人可真真正正品嚐到該咖啡豆的味道;由於咖啡豆以葡萄乾物處理法來進行炒烘和發酵,入口會先有一種甜味,繼而會有一種清新的又帶有一點酒香的甘澀味,而咖啡豆的回甘會一直縈繞在口腔內,細嚐當中的餘韻,味道相當有層次

🔮夢幻仙子
這個甜品的presentation真的很有心思,以一個法式的通化玻璃碗做器皿,上菜時更以一盞小燈做襯托,藍藍紫紫十分養眼,上面的配料也非常澎湃,多到差唔多滿瀉呀,有玫瑰愛玉,三色小麻糬,紅豆,芒果爆豬,椰果,荔枝,而底部是清甜的白涼粉,爽口清甜,整體也是微甜而已,食完那麼多味道較重的食物,來一個這麼精緻又健康的甜品,真的是大滿足呀~

餐廳環境舒適,食物質素味道也很高,賣相精緻又好打卡,以地舖Cafe來講價錢也相當合理,食物種類也十分之多,而且餐廳更會定時按季節轉換Menu,以保持新鮮感,絕對值得回頭再呀~
2023-11-19 25 浏览
🪟環境令人放鬆嘅餐廳🍴靜靜地享受一餐,同朋友傾下計,好滿足呢!🍲「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯 $88🌈好大份酸菜魚呀😍湯頭味道酸辣又香濃🔥魚片夠曬滑溜又有彈性👍鮮甜又美味✅好開胃呀🤤🥗班尼迪蛋煙肉配牛角包窩夫田園沙律 $98🌈賣相靚靚嘅egg benedict超吸引🤩喺,waffle 上面放滿煙肉🥓再加埋班尼迪蛋同埋荷蘭醬汁🤤真係人見人愛❤️🥃House Blend Coffee 招牌咖啡$68🌈剩係佢裝住咖啡個玻璃瓶已經夠曬cool嚕😍厚實嘅咖啡味✅濃郁嘅口感🤤正呀🥳🌟浪漫星空 $68🌈呢個甜品浪漫到不得了呀💕甜品碗下面打曬燈💫𥚃面仲有桂花醬香、三魚小麻糬、紅豆、芒果爆珠同埋椰果荔枝🤤好好味道呀👅

🍲「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯 $88

🥗班尼迪蛋煙肉配牛角包窩夫田園沙律 $98

🥃House Blend Coffee 招牌咖啡$68

🌟浪漫星空 $68

2023-11-17 38 浏览
相約同事食飯,同事提議來呢間cafe,話呢間餐廳好多打卡位。的確,從餐廳門口,到內裏裝修,佈置,擺設都睇得出花過心思,影相一流。 環境上寧靜舒適,仲有一個小露台,同閨蜜來可靜靜傾偈。另設窗口位,對窗望街景,適合一人坐。叫左個和牛don ,擺設整齊精緻。可惜期望太高,有些少失望,和牛太靭。另外加左份黃金雞翼。雞翼單骨上,有鹹蛋黃味,但略嫌太乾,唔夠juicy。總括而言,性價比一般。又係一間食裝修環境既餐廳。
2023-11-09
2023-11-16 43 浏览
・ 「快富貴」酸菜魚 配 珍珠米飯 🍲($113)酸菜的酸味與魚的鮮美完美結合,十分好吃!魚的肉質鮮嫩🐟,搭配著酸菜的爽脆,讓人食指大動。而且魚塊份量很多,湯底酸辣過癮,很好下飯🍚・ 鮮奶咖啡☕️ (+$25)新鮮的牛奶和濃縮咖啡混合在一起,很香。鮮奶的奶香與咖啡的苦味完美平衡,很濃郁💓・ 經典辣肉腸pizza🍕 ($108)辣肉腸為主要配料,搭配上薄脆的餅皮和濃郁的起司🧀 味道很好!辣肉腸的辣味與餅皮的脆口相互呼應,給人一種濃厚的口感和香氣🥰・ 浪漫星空🌃 ($68)很多元化的甜點,有桂花愛玉、三色小麻薯、紅豆、芒果爆珠、椰果、荔枝。這甜品的外觀話像星空,底下有藍燈照著,很美🥰 店舖很有心思,也很有創意

・ 「快富貴」酸菜魚 配 珍珠米飯 🍲($113)

・ 鮮奶咖啡☕️ (+$25)

・ 經典辣肉腸pizza🍕 ($108)

・ 浪漫星空🌃 ($68)
2023-11-13 74 浏览
♓️雙魚座咖啡館 (旺角)今次嚟到旺角試吓呢間Cafe,位於旺角B2出口行幾十米就到啦!雖然我唔鍾意雙魚座,但係都比呢間裝修出眾嘅Cafe吸引😍😍呢間Cafe專門飲Siphon Coffee,咖啡愛好者必黎~微辛韓式牛肋條 配 手抓餅 伴 田園沙律雖然Menu有提醒有微微帶辣,但完全唔食得辣嘅,我都可以食到!韓式醬汁非常出色,熱辣辣又夠味得來完全唔會鹹,牛肋條份量好多,肉質嫩口而入味。手抓餅🫓點扁醬汁食,一試難忘!!起司慢煮雞胸三明治 配 田園沙律雞胸已經切開一片片放埋一齊,方便食用!肉質唔會嚡口,連埋芝士🧀、蕃茄🍅,口感味道豐富,又健康!熱鮮奶咖啡口感順滑,咖啡香濃,海馬拉花好可愛☺️Cold Brew Coffee (「莫札特」咖啡豆)咖啡愛好者必試Cold Brew Coffee,味道帶有果香同埋酒香,製作過程十分有誠意,賣相亦好吸引🤩夢幻仙子最後以甜品作結,夢幻仙子包括有玫瑰愛玉、三色小麻糬、紅豆、芒果爆珠、椰果荔枝,非常豐富,另外會有一個燈座座住,超級好睇呀😆📍旺角通菜街123號地下A 及 B號舖
♓️雙魚座咖啡館 (旺角)

微辛韓式牛肋條 配 手抓餅 伴 田園沙律

起司慢煮雞胸三明治 配 田園沙律

熱鮮奶咖啡
口感順滑,咖啡香濃,海馬拉花好可愛☺️

Cold Brew Coffee (「莫札特」咖啡豆)

📍旺角通菜街123號地下A 及 B號舖
2023-11-12 21 浏览
這間新開的餐廳裝修非常漂亮。餐廳以木系傢俬裝潢,配上白色的牆身,柔和的燈光點綴着,呈現一種很舒適、很chill的感覺。以為是普通打卡西餐廳,怎知道一看Menu,非常特別:有海南雞飯、酸菜魚、韓式石鍋拌飯,還有台式小食!原來是一間特色fusion菜式的餐廳。酸菜魚配珍珠米飯:魚肉很爽滑彈牙,切得夠大件,入口啖啖肉。湯底的酸辣程度充足,有酸菜和芽菜伴着,搭配上軟糯的珍珠米飯,味道相當不錯。麻辣蒜香大蝦扁意粉:這道扁意粉相當特別。大蝦十分鮮甜彈牙,意粉吸收了麻辣和蒜香的味道,口感非常豐富。和普通的扁意粉不同,帶了點點東南亞的味道。非常煙靭好吃。鮮奶咖啡:拉花十分漂亮,為這杯latte加分不少。鮮奶非常濃郁,和咖啡的苦甜相互融合,帶來一種濃郁香濃柔和的味道。夢幻仙子:看餐牌的時候,已經覺得這道甜品賣相相當吸引。甜品以一個透明的玻璃碗裝着,內裏有玫瑰愛玉、三色小麻糬、紅豆、芒果爆珠、椰果和荔枝。透明玻璃碗放在感應燈上,燈光投射在甜品中,散發出來的色彩美麗極了!真的如名稱一樣夢幻。玫瑰愛玉清新、三色小麻糬彈牙、紅豆、芒果爆珠、椰果和荔枝甜美。它們組合在一起,應該創造出一個多層次的甜點體驗。整體來說
夢幻仙子:看餐牌的時候,已經覺得這道甜品賣相相當吸引。甜品以一個透明的玻璃碗裝着,內裏有玫瑰愛玉、三色小麻糬、紅豆、芒果爆珠、椰果和荔枝。透明玻璃碗放在感應燈上,燈光投射在甜品中,散發出來的色彩美麗極了!真的如名稱一樣夢幻。玫瑰愛玉清新、三色小麻糬彈牙、紅豆、芒果爆珠、椰果和荔枝甜美。它們組合在一起,應該創造出一個多層次的甜點體驗。整體來說,這款夢幻仙子又漂亮又好吃,令我們愛不釋手。
總括來說,這是一間給人很多驚喜的fusion餐廳。外表像一間普通的西餐廳,內裏無論擺設和裝潢都非常文青。食物種類豐富,期待下次再來吃其他食品。

2023-11-10 26 浏览
餐廳裝修成靚靚西式CAFE但又會有天使得得B, 奶龍同MCD叔叔既搞鬼公仔個種反差感同係呢間西式CAFE裡面食到酸菜魚一樣咁盞鬼雖然CAFE同酸菜魚好似風馬牛不相及但廚師用實力說話, 不論中式定西式都駕馭到「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯魚肉食落好嫩滑冇腥味, 無任何細骨湯底濃但略嫌唔夠刺激, 芽菜同酸菜既份量超多珍珠米飯都好有誠意, 食落係有米香的!!脆炸薯條配麻辣粉薯條係海量咁多, 炸得夠乾身麻辣粉都有3-4小辣既勁度, 都唔敢落晒係面食四重芝士Pizza配蜜糖甜pizza係意外咁好食!!四重芝士既香仍然係有既, 但蜜糖中和左芝士既膩感Affogato 阿法奇朵一種介乎甜點同咖啡既飲/甜品(?)將咖啡倒係雪糕球上一冷一熱, 一甜一甘Latte沖得超靚, 岩晒用黎打卡咖啡味道香濃, 牛奶同咖啡既比例非常對味
個種反差感同係呢間西式CAFE裡面食到酸菜魚一樣咁盞鬼
雖然CAFE同酸菜魚好似風馬牛不相及
廚師用實力說話, 不論中式定西式都駕馭到

「快富貴」酸菜魚配珍珠米飯
魚肉食落好嫩滑冇腥味, 無任何細骨
湯底濃但略嫌唔夠刺激, 芽菜同酸菜既份量超多
珍珠米飯都好有誠意, 食落係有米香的!!

脆炸薯條配麻辣粉
薯條係海量咁多, 炸得夠乾身
麻辣粉都有3-4小辣既勁度, 都唔敢落晒係面食

四重芝士Pizza配蜜糖
甜pizza係意外咁好食!!
四重芝士既香仍然係有既, 但蜜糖中和左芝士既膩感

Affogato 阿法奇朵
一種介乎甜點同咖啡既飲/甜品(?)
將咖啡倒係雪糕球上
一冷一熱, 一甜一甘

Latte
沖得超靚, 岩晒用黎打卡
咖啡味道香濃, 牛奶同咖啡既比例非常對味
2023-11-08
2023-11-08 40 浏览
🕖時段-星期三夜晚係旺角通菜街轉角位既地鋪 夜晚7:30去到坐左一半人左右 靜靜地幾舒服_▫️微辛韓式牛肋條配手抓餅 伴田園沙律 $158好食! 牛肋條細細碗但入面有好多舊 份量好多😆牛肉口感嫩滑多汁 個韓式醬汁少少辣帶甜甜地 好香口手抓餅好似平時點咖喱個啲酥餅 點韓式醬汁好match✔️ _▫️鮮忌廉豆豉鯪魚扁意粉 $108呢個意粉上碟時係捲成一串長條 好整齊👍🏻 鮮忌廉意粉香濃creamy唔乾 係會想再食既意粉我本身都鐘意食豆豉鯪魚同埋做意粉既配料都ok無話好奇怪但意粉本身個汁已經好香濃再加埋濃味既豆豉鯪魚食到最尾有啲覺得重味左😂_▫️House blend coffee $68_▫️夢幻仙子 $68入面有玫瑰愛玉 三色小麻糬 紅豆 芒果爆珠 椰果及荔枝 材料豐富
🕖時段-星期三夜晚

鮮忌廉豆豉鯪魚扁意粉
house  blend  coffee
  • 微辛韓式牛肋條配手抓餅
2023-11-08 23 浏览
雙魚座咖啡館環境安靜且舒適,最近轉左新menu,有齊我哋今晚想食嘅嘢🥰 泰式無骨海南雞飯,配上蘑菇湯和雞油飯伴秘製汁 $103蘑菇湯,口感滑順,有濃濃嘅蘑菇的鮮香味,好滿足。主角海南雞肉質鮮嫩,雞皮帶點爽口滑嘟嘟。秘製汁酸酸地,海南雞蘸上醬汁,清新開胃。雞油飯的米粒鬆軟飽滿,每一口都散發出濃郁的雞油香氣,不錯! 鮮奶咖啡 跟餐$25香氣扑鼻而來,濃郁的咖啡味和順滑的鮮奶交織在一起,個拉花亦都好多靚。 四重芝士pizza,配上蜜糖 $108上面鋪滿了厚厚的車打、巴馬臣芝士、忌廉芝士和水牛芝士。融化在口中的芝士散發出濃郁的奶香,與蜜糖的甜味完美結合。pizza的餅皮鬆軟彈牙,令人回味。 夢幻仙子 $68外觀色彩繽紛,有玫瑰愛玉、三色小麻糬、紅豆、芒果爆珠和椰果。玫瑰愛玉帶著淡淡的花香和清涼的口感,小麻糬Q彈的口感和甜味與玫瑰愛玉形成了有趣的對比。芒果爆珠亦增添了豐富的口感。

泰式無骨海南雞飯,配上蘑菇湯和雞油飯伴秘製汁 $103
雞油飯的米粒鬆軟飽滿,每一口都散發出濃郁的雞油香氣,不錯!

鮮奶咖啡 跟餐$25

四重芝士pizza,配上蜜糖 $108

夢幻仙子 $68
原來通菜街有間咁靚餐廳,今日同朋友行街見到,見環境好寬敞又好啱打卡📸就決定入去chill吓✨️餐牌都好多種類咖啡,飲品,lunch menu都幾吸引,所以點了2款唔同Lunch Set🔸️韓式海鮮石鍋拌飯店員送上枱已經熱辣辣,細心地仲叫我地小心不要碰到石鍋裡面好足料🤩有魚柳,蝦,凡立貝,泡菜等,倒入韓式醬攪拌吃落非常惹味😋跟餐加$25點杯熱鮮奶咖啡拉花很美,咖啡入口好順滑☕️🔸️泰式無骨海南雞飯雞油飯一啲都唔油膩🍚雞肉肉質好嫩滑🐔配上餐廳秘製泰式醬汁,非常美味😋另外點咗杯招牌咖啡咖啡樽外型好特別,是凍啡的,沒有加奶,飲落似齋啡,但又比齋啡冇咁苦澀,仲好香濃咖啡味添👍

🔸️韓式海鮮石鍋拌飯
店員送上枱已經熱辣辣,細心地仲叫我地小心不要碰到石鍋
跟餐加$25點杯熱鮮奶咖啡
拉花很美,咖啡入口好順滑☕️

🔸️泰式無骨海南雞飯

另外點咗杯招牌咖啡

2023-11-06
1K
搭28m小巴落車位正正就係依間cafe門口,一星期總會經過幾次,終於行入去試下,入到去感覺同外面截然不同,就係係鬧市走左入個好cozy既環境度,感覺幾得意。幾中意佢個一人座位,望住繁忙街道但置身舒適寧靜,會想下午自己黎嘆杯咖啡。重點係哩度既食物都令我好有驚喜。哩杯Latte絕對係優質,奶香同咖啡香並重,口感柔順絲滑,拉花靚👍🏻除左咖啡哩度仲有酒品供應,朋友都叫左杯housewine🥂微辛韓式牛肋條配手抓餅伴田園沙律Fusion得黎所有味道好夾,牛肋條炆到軟腍入味,韓式醬汁香濃帶微辣,幾惹味! 加d沙律菜以手抓餅夾住食,覺得好食過配白飯😋泰式冬陰功海鮮扁意粉賣相精美,海鮮唔係求其架有大蝦,帶子同埋青口,特別中意帶子煎得岩岩好,鮮甜嫩口。特別在佢係冬陰功味,就咁睇意粉無乜色水,以為好淡,但其實入口冬陰功味好出,香口惹味,個反差令我有驚喜,好味👍🏻同朋友雞喙唔斷叫多個薯條🍟傾多陣,估唔到份量咁多,中意佢有得配味粉,仲有我最愛既紫菜味,茄汁都唔洗點😋最後叫左個甜品夢幻仙子🧚🏻‍♀️係一個超豐富既玫瑰愛玉🌹冰涼清香鋪滿竽圓,紅豆,爆珠,椰果同埋荔枝,口感同味道都好多層次。哩間值得回頭‼️

重點係哩度既食物都令我好有驚喜。

微辛韓式牛肋條配手抓餅伴田園沙律

泰式冬陰功海鮮扁意粉

哩間值得回頭‼️
2023-11-06 20 浏览
這家cafe位於旺角鬧市中,前幾天在附近做facial後終於有機會一嚐,一進門已感覺到悠閒寧靜的氣氛,是個讓人能在忙碌的生活中喘一口氣的小空間👍🏻起司慢煮雞胸三文治配田園沙律 $88香軟的三文治配搭大大塊的起司嫩滑雞胸,與清新的沙律組合,飽肚而不肥膩。泰式冬陰功海鮮扁意粉 $148意粉擺盤漂亮,味道微辣帶酸,惹味開胃,海鮮有大蝦、帶子和青口,充滿泰式風味👍🏻熱鮮奶咖啡 (跟餐+$25)咖啡香味撲鼻而來,拉花漂亮,味道不俗。浪漫星空 $68材料包括桂花愛玉、三色小芋圓、紅豆、芒果爆珠、椰果和荔枝,口感層次豐富。淺藍色的玻璃碗下放了小燈座,透出星空藍的微光,很適合拍照打卡。

起司慢煮雞胸三文治配田園沙律 $88

泰式冬陰功海鮮扁意粉 $148

熱鮮奶咖啡 (跟餐+$25)
咖啡香味撲鼻而來,拉花漂亮,味道不俗。

浪漫星空 $68