2015-01-26 1235 浏览
可惜都係食放題抵啲所有嘢都好新鮮!!!! 又唔腥!白玉豚刺身呢個放題冇得食肥美又新鮮口感鬆軟滑溜雖然唔係貴嘢但係係我最鍾意嘅刺身salmon刺身新鮮有明顯紋理希靈魚刺身新鮮口感爽口Love them
可惜都係食放題抵啲
呢個放題冇得食

salmon刺身

Love them
5 分钟 (外卖自取)
2014-09-15 1364 浏览
無醋壽司飯??????????? OMG 仲差過$3一舊嘅爭鮮!!!!!!!!!!!!!!!!!!this is the first time and the last time I will order 壽司....D飯一夾就散COME ON!!!!!!!!係~~~係所有嘢都好新鮮!!!! 又唔腥!白玉豚刺身肥美又新鮮口感鬆軟滑溜雖然唔係貴嘢但係係我最鍾意嘅刺身希靈魚刺身新鮮口感爽口有明顯紋理但係今次出水WOR!!!!!!! 扣勁多分I don't know if I should go back...this time service so so...
無醋壽司飯???????????

OMG

仲差過$3一舊嘅爭鮮!!!!!!!!!!!!!!!!!!
D飯一夾就散
COME ON!!!!!!!!

係~~~

係所有嘢都好新鮮!!!! 又唔腥!
有明顯紋理
但係今次出水WOR!!!!!!!

扣勁多分

this time service so so...
2014-08-12 1337 浏览
所有嘢都好新鮮!!!! 又唔腥!白玉豚刺身肥美又新鮮口感鬆軟滑溜雖然唔係貴嘢但係係我最鍾意嘅刺身希靈魚刺身新鮮口感爽口有明顯紋理Love it!both my favourite! this time service so so...my god...been waiting for long time!!!!原來我嘅單一早搞掂我一直企一直企一直企都聽唔到佢叫...

有明顯紋理
Love it!

both my favourite!

this time service so so...
my god...
原來我嘅單一早搞掂
我一直企一直企一直企都聽唔到佢叫...
2013-10-08 1314 浏览
不記得從何時開始,我們家開始喜歡上了三文魚。  在這裏,除了可以買到刺身之外,早上還可以買到做刺身剩下的材料的三文魚骨、三文魚頭和三文魚腩,媽媽會買回來燘東西,煲湯,等等。因為有Omega-3對身體有益,而且三文魚的烹煮方法和食法可以有很多,所以我們都很喜歡吃。  談談刺身吧,媽媽今次就買了三文魚刺身,這樣的一盒要花$150,價錢算做合理,而且三文魚十分鮮美,又夠甘香可口,十分不俗。而且切得比較厚,很有口感。  大家不妨一試。
不記得從何時開始,我們家開始喜歡上了三文魚。

大家不妨一試。

外賣三文魚刺身
外卖自取
外賣三文魚刺身
2013-05-04 1020 浏览
所有嘢都好新鮮!!!! 又唔腥!白玉豚刺身肥美又新鮮口感鬆軟滑溜雖然唔係貴嘢但係係我最鍾意嘅刺身醋鲭鱼刺身taste abit like 沙甸魚新鮮口感鬆軟有明顯紋理Love it! 魚皮少少肥

醋鲭鱼刺身
taste abit like 沙甸魚
口感鬆軟
有明顯紋理
Love it!
魚皮少少肥
5 分钟 (外卖自取)
2013-03-13 868 浏览
終於的起心肝寫食評,原因係遇到太垃圾既店-隨您鍾意第一篇食評都要俾你間野之前都食過好幾次但係都覺得麻麻亦冇寫食評而且習慣咗唔係中意既食物+賣相唔靚都唔會影所以你將會見到我篇篇食評都係冇相咁滯呢間野成日都好多人排隊知唔知點解間舖點解咁多人排解釋俾你聽到呢間野出名即叫即整本身其實係好事但大家都知間舖好細而其中一面係落單同拎食物,一面係堂食既企位其實只要3-4人企入去間舖就爆而且D野食即整要你D人等得耐咁佢咪好似客似雲來囉!好啦講反野食我本人不太喜歡食生野,而且好中意食鰻魚所以多數都叫鰻魚手卷($15/2件,要買2件起)亦有試過叫炸既手卷(軟X蟹)由於係拎走反屋企食(唔想企係到同人迫)用保鮮紙包真係焗晒D水氣係到搞到D紫菜淋晒仲要好苦(家住CWB)鰻魚佢俾得算係多但都係極度歲濕濕而炸既手卷D沙律醬真係食到人反胃而炸物就好多油,淨係食到D炸粉今日去買既,仲要好多骨牙一開始就食到有1舊好似牙咁大SIZE既硬骨之後再食其他碎濕濕既鰻魚嘩!又係咁多骨既?今次係好多細骨,果7粒仔鰻魚粒粒都有骨TOTAL都超過20條骨牙我以前都有其他地方食過有骨,但係真係極細條,可以吞埋,今次連吞都吞唔到!最後講服務次

終於的起心肝寫食評,原因係遇到太垃圾既店-隨您鍾意

第一篇食評都要俾你間野

解釋俾你聽到
呢間野出名即叫即整
本身其實係好事
但大家都知間舖好細
而其中一面係落單同拎食物,一面係堂食既企位
其實只要3-4人企入去
間舖就爆
而且D野食即整
要你D人等得耐
咁佢咪好似客似雲來囉!

好啦
講反野食
我本人不太喜歡食生野,而且好中意食鰻魚
所以多數都叫鰻魚手卷($15/2件,要買2件起)
亦有試過叫炸既手卷(軟X蟹)
由於係拎走反屋企食(唔想企係到同人迫)
用保鮮紙包真係焗晒D水氣係到
搞到D紫菜淋晒

仲要好苦
(家住CWB)
鰻魚佢俾得算係多

但都係極度歲濕濕
而炸既手卷D沙律醬真係食到人反胃

而炸物就好多油,淨係食到D炸粉

今日去買既,仲要好多骨牙

一開始就食到有1舊好似牙咁大SIZE既硬骨
之後再食其他碎濕濕既鰻魚
嘩!又係咁多骨既?
今次係好多細骨,果7粒仔鰻魚粒粒都有骨

TOTAL都超過20條骨牙

最後講服務
次次去親D人一係就目無表情,一係就黑面
有次我見堂食張枱好DIRTY,有個要堂食既女士就好好禮貌咁叫個STAFF過黎清潔下
個STAFF望咗個女人一眼,之後轉身做自己野
個女士再有禮貌叫佢幫手清潔,佢就口黑面黑啤住個客行出黎
求求其其掃咗落地就算
亦冇好好清潔
我當時心諗,話晒人地都係客,你唔洗咁啤住個客仲要口黑面黑牙?

今日放工經過買鰻魚手卷
等咗15分鐘
我見D客遲過我都拎到
就走埋去問
點知個STAFF一睇張單
STAFF:咪叫過號碼囉!
我:咁都唔洗只叫一次,你都知咁多人實好嘈架啦?你由得D壽司擺係到成個鐘?(喂大佬牙!新鮮食物黎架,只叫一次,聽唔到由你,如果唔係走埋去問,都唔知幾時先有!!!

個STAFF黑面不回應
搶咗我手中張單,塞袋壽司入佢手
题外话/补充资料: 我有次同同學去食,之後同學係WHATSAPP同我講:好難食牙! 唔單止我,咁多人都話難食
2013-03-07
2012-12-14 703 浏览
手卷是這裡慣常供應的食品之一,價錢不貴,配搭選擇十分之多,隨意買了兩款,每款有兩件。三文魚手卷裡有幾條新鮮三文魚肉,炸軟殼蟹手卷內有頗多軟殼蟹肉,即買即炸的,取外賣時手卷還是熱的,比較適合堂食,外賣要用保鮮紙包住,焗住晒啲水蒸氣,多少影響到食物的味道。美中不足是紫菜,一點也不脆,而且很韌,吃時很難撕開,最後,飯同紫菜要分開吃。
多少影響到食物的味道。
2012-09-23
2012-10-28 531 浏览
每逢中午或黃昏時間,路經堅拿道西,這間小店總是擠滿了人,有些人站著吃壽司,有些人在等候領取外賣食品,一直很好奇是什麼吸引力。今天找機會來試一試,買了一些外賣壽司和小卷。鰻魚小卷 ($13),一份有六小件,飯和魚肉都可以。壽司我選了三款 ($28/6件),每款兩件, 瀨尿蝦肉很細小,色澤暗淡,味道不鮮甜。玻璃蝦賣相比較討好,蝦肉有彈性,味道一般。吞拿魚的口感也是一般,味道不突出,嚐不出鮮。這裡供應的醬油及芥末醬,味道也是麻麻,未能給食物加分。或許三文魚才是主打,雪柜裡有很多未切片的三文魚腩,下次再試。
每逢中午或黃昏時間,路經堅拿道西,這間小店總是擠滿了人,

今天找機會來試一試,買了一些外賣壽司和小卷。
鰻魚小卷 ($13),一份有六小件,飯和魚肉都可以。
壽司我選了三款 ($28/6件),每款兩件,
瀨尿蝦肉很細小,色澤暗淡,味道不鮮甜。
玻璃蝦賣相比較討好,蝦肉有彈性,味道一般。
吞拿魚的口感也是一般,味道不突出,嚐不出鮮。
這裡供應的醬油及芥末醬,味道也是麻麻,未能給食物加分。

20 分钟 (外卖自取)
2012-04-03 363 浏览
下班,又有想食少少野才回家的感覺,是晚小小食的target,就是堅拿道西的一間多年來到是人龍不絕的魚生店。放工過來,人龍就不像從前的那麼長,入到舖,看得見的是 counter 姐仔,同廚房丕在處理三文魚的師父,手腳不停,櫃內一盒盒pack好的新鮮魚生,新鮮壽司,仲有即叫即做的手卷。據說,手卷是這兒最受歡迎的食品之一。這兒,正確來說是一間壽司刺身的外帶小店,但要做到像日本新鮮刺身店的風味,店內設有一張小小的面壁長檯,好讓客人們食到最新鮮的魚肉刺身。我來的目的就是要吃一頓美味的三文魚刺身,店內prepack好一盒盒的新鮮魚生,標明了價錢,非常衛生的用保鮮紙同盒獨立的包裝好,價目分明,乾淨衛生,亦方便外帶。當中,我就選了一盒最便宜的作為我是日的happy hour。最便宜的一盒,不代表是質素最差的一盒,價錢的少許差距主要是份量同重量的分別。先附款,說明是堂食後店方就主動的給您一小碟 Wasabi,之後就在長檯找到個小位置,食用我的魚生。其實只是用肉眼去看,已經知道這是一份非常新鮮的生魚片。從魚肉的油脂、魚肉的水份、魚肉的肉色去觀察,Pink Salmon,油脂明顯的一條條分明。入口即溶的,是

其實只是用肉眼去看,已經知道這是一份非常新鮮的生魚片。從魚肉的油脂、魚肉的水份、魚肉的肉色去觀察,Pink Salmon,油脂明顯的一條條分明。入口即溶的,是魚肉的油,非常之甜美,真的能感覺到,魚油的鮮香,在沒有過多水份在魚肉內的情況下,魚油的鮮味,更加之突出。

起初都按規矩,點上 wasabi 同豉油來食,後來覺得此魚肉太過肥美了,不得不去試食魚肉自身的鮮味。不加任何醬料去食,一入口,鮮甜肥美的魚肉油,是均勻的佈滿在魚肉內,啖啖鮮香,隔了近兩個星期了,我的腦海中,依然能清楚記載這一個極鮮的味道。

這兒,位於勁多海鮮賣的鵝頸街市,若不是堅拿道呢一個地點太多人識,在這兒,大概可以幻想一下在日本的魚市場的食店,吃上一份極新鮮的魚生的那一種感覺。

隨您鍾意,一盒盒新鮮至極的魚生,以一個大聚化的價位,隨您鍾意帶坎享用,美味,抵食,$48-60 一盒,仲要咁高質素,那兒找。

在香港,用這一個價錢,換來這一個味道.....我應否學某朋友一樣,感動到落淚呢.....
$48 (其他)
2012-02-26 282 浏览
去Times square經過,見到店內人山人海,望一望,原來刺身手卷等都有特價!雖然已經連續3天食日本料理,但見到手卷一個只係賣$7(需最少買兩個),還是心動了,買了一個三文魚和一個饅魚手卷外賣三文魚很肥美,厚厚的一塊,毫不吝嗇! 還算新鮮!鰻魚也很肥美厚身,可惜的是燒汁不夠多...手卷內的刺身材料足,惟一嫌寡的是手卷沒有任何配料,如加上青瓜或蛋,口感會更豐富!值得欣賞的是食客可透過玻璃窗看到師傅的製造過程,確保過程衛生
還是心動了,買了一個三文魚和一個饅魚手卷外賣

三文魚很肥美,厚厚的一塊,毫不吝嗇! 還算新鮮!
鰻魚也很肥美厚身,可惜的是燒汁不夠多...
三文魚和饅魚手卷
外卖自取
庆祝纪念
情人节
三文魚和饅魚手卷
今次同大家介紹就係一間平價的外賣壽司店!有時去銅鑼灣睇戲唔夠時間食飯,通常都會外賣入戲院食架!D野食即叫即做,又平又新鮮的!唔知大家估唔估到係邊間?就係鵝頸橋底,呢間隨您鐘意喇!!每件壽司都係4蚊起,手卷就特價的7蚊到12蚊不等,兩個人食到好飽哂都唔洗一舊水呀!今次我地睇完戲後想搵野食,但搵唔到咩合心水,於是都行番黎呢間~~旁邊有張長枱有幾張椅可以比我地半堂食的!先整個頭盤八爪魚,18蚊~~份量唔算太多,都唔算太好味,OK LA~~星星唔食生野,咁我自已都可以每樣叫一件食下~~HAHA有帶子有鮑魚有魚生。。。乜都食D啦~~都幾鮮味架!鰻魚小卷~~每客8隻,但呢個佢話要2客起喎~~飽到嘔~~(左)佢新出的蟹肉手卷,賣相就差咗少少,但係好重蟹味,比想像中好食喎!(右)最喜歡食的就係軟殼蟹手卷,要等耐少少,因為即叫即整呀!!出黎炸得仲好熱,正!

星星唔食生野,咁我自已都可以每樣叫一件食下~~HAHA
有帶子有鮑魚有魚生。。。乜都食D啦~~都幾鮮味架!
鰻魚小卷~~每客8隻,但呢個佢話要2客起喎~~飽到嘔~~
2011-11-13
10 分钟 (外卖自取)
  • 軟殼蟹手卷
2009-12-05 164 浏览
想外賣壽司返屋企食,耐唔耐都會來隨您鍾意。就位於時代廣場附近,位置也算方便。食物質素比有外賣速遞服務的元綠唔差太遠,但價錢平一大截,是經濟之選。最平的壽司都只是$4/件,而且一定比超市的新鮮,果然多年來都迄立不倒真係有原因!雖然魚生片的大小跟厚度也可以接受,但不足的是太多飯了,每次也要把飯的份量減掉一半才吃得下去,非常浪費呢!
辣味螺肉-開胃好味
$4之選
太多飯喇
2009-02-26 98 浏览
不變的,依舊愛它隨你鍾意,多喜歡的名宇,最適合愛自由的我。人氣爆燈也好,沒有人氣也好,只要是喜歡,就會去吃,它慢慢地成了小弟最常到的小食店之一。很記得一次我與女友各自找朋友逛街買禮物,也心有靈犀地在這兒碰頭。偶然,我倆有時也會坐"丁丁" 過來,就是吃這家的手卷。不變的,三文魚手卷和軟殼蟹手卷就是我們的最愛。今次也不例外。加價的年代沒有加價。慣常的手勢,二十七元,堂食,之後慢慢地等。三文魚手卷先上,紫菜用料不錯,很香和脆口,先吃一小塊便知。三文魚來自挪威的,新鮮有魚味。手卷的比例來說,三文魚的份量算多,也放得很平均,吃到最後一口也有。這兒手卷包豉油不包芥末,要的可以另外買,一元三包。軟殼蟹手卷,也是給軟殼蟹腳,多數是一長一短的配搭,是必吃之選。即叫即做,蟹腳面炸得脆身,上手還是熱,鹹鹹的味道,淨吃是不錯,加了沙津醬是更合拍。這手卷可加可不加豉油,個人覺得不加會好吃一點。平均六至七元兩件手卷,有這個質素,其他地方暫時找不到。如果有得投票,無論價錢,味道,感情,我也會投它神聖的一票。味道 : 9分
不變的,依舊愛它

今次也不例外。

味道 : 9分
2009-02-15 59 浏览
說到外賣去下午茶,除了叫茶記外,日本壽司也是頗受歡迎的。隨您鍾意的壽司價錢平,又新鮮,見佢成日都有好多人排隊幫襯,可知水準有番咁上下。在這裡買,錯不到那裡去。由於人數不太多,只叫了幾款最common的款式,三文魚、希靈魚、甜蝦、蟹籽、北寄貝等,合共三十六件,也夠食了。因地點近便,只要急步回去,壽司仍然可以好新鮮。三文魚新鮮厚身肥美,最為搶手;希靈魚爽脆,但我個人不太喜歡此味道;北寄貝爽口,不會硬得像擦字膠;蟹籽又是脆卜卜,口感甚佳;沒有試甜蝦,但大家的評語正面。總的說都算是吃得過。同時,飯團黏度合適,又不致死實實,握得不差。經常食茶餐廳,間中轉下口味食壽司,唔使咁沉悶。知道其軟殼蟹手卷是搶手貨,但今次沒有買,下次有機會要試一試。有人請客,多謝晒!

有人請客,多謝晒!
2008-07-16 89 浏览
隨你鍾意開左好多間~~係openrice 無咩人講呢間~不過我就只係食過呢間~第一次係女友帶我去~~話好平好好食~~!今次第二次食~!都係食手卷~~三文魚手卷~鰻魚手卷都係12 蚊有2件~~平均都係六蚊一件~我同個fd share ~要左三文魚手卷同軟殼蟹手卷~~三文魚手卷~不是很大件~飯不多~~三文魚就很多~~喜歡啖啖都有三文魚就岩哂啦~~軟殼蟹手卷真係好好食~~!好想推介俾大家~!飯都係唔多~軟殼蟹即叫即炸~好大條~比個手卷仲要大~每一啖都好多送~中間有沙津~唔洗落豉油了~~呢個就15蚊2個平均一個都係$7.5~咁好既質素~咁平既價錢~係邊度搵!!!
隨你鍾意開左好多間~~
係openrice 無咩人講呢間~
不過我就只係食過呢間~
第一次係女友帶我去~~
話好平好好食~~!

今次第二次食~!
都係食手卷~~
三文魚手卷~鰻魚手卷都係12 蚊有2件~~
平均都係六蚊一件~

我同個fd share ~
要左三文魚手卷同軟殼蟹手卷~~

三文魚手卷~
不是很大件~
飯不多~~三文魚就很多~~
喜歡啖啖都有三文魚就岩哂啦~~

軟殼蟹手卷真係好好食~~!
好想推介俾大家~!
飯都係唔多~
軟殼蟹即叫即炸~
好大條~比個手卷仲要大~
每一啖都好多送~
中間有沙津~
唔洗落豉油了~~
呢個就15蚊2個
平均一個都係$7.5~

咁好既質素~咁平既價錢~
係邊度搵!!!
好大條軟殼蟹
啖啖三文魚
$14 (其他)
  • 三文魚手卷,:軟殼蟹手卷