每隔一排都想返兜食吓泰菜,可能我前世喺泰國人今次就同朋友去銅鑼灣世貿中心的「Ahan Thai」。餐廳空間開揚,裝修以綠植度假風,近窗邊的位置更可以觀賞海景睇,相信早上/中午的景色會更美~<脆炸豆腐配泰式魚露> $58豆腐外脆內軟,泰式魚露有點睛的作用,令炸豆腐味道變得更有層次。<脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬> $118/6 pcs軟殼蟹米紙卷賣相不俗,米紙卷包裹軟殼蟹、酸子薑和檸檬葉。軟殼蟹口感酥脆,除咗可以點自家製清新牛油果醬,仲有蛋黃醬可供選擇,咁就唔怕會食膩喇。<烤原個椰菜花配青咖哩醬> $78椰菜花好大棵,原個上枱真喺好震撼!椰菜花唔會好淋身,仍然保留口感,青咖喱醬是精華所在,醬汁味道濃郁,咖喱醬入面有大量堅果,食完呢個菜之後已經好飽肚。<泰館養生野姜虎蝦炒泰國新鮮卷粉> $128泰國卷粉由泰國新鮮直送,樣子好像卷曲的河粉,質感Q彈煙韌偏厚身,加入大蝦﹑蘆筍﹑粟米筍、泰國洋蔥,泰國檸檬等地道泰國香料翻炒,濃香惹味,幾好食。<阿閒泰冬陰功焗飯> $118焗飯表面加咗厚厚一層的芝士,海鮮有大蝦、青口、魷
每隔一排都想返兜食吓泰菜,可能我前世喺泰國人

<脆炸豆腐配泰式魚露> $58

<脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬> $118/6 pcs

<烤原個椰菜花配青咖哩醬> $78

<泰館養生野姜虎蝦炒泰國新鮮卷粉> $128

<阿閒泰冬陰功焗飯> $118
焗飯表面加咗厚厚一層的芝士,海鮮有大蝦、青口、魷魚、香菇,海鮮口感彈牙,附上的青檸可以提升鮮味;炒飯底粒粒分明,有啲似港式mix泰式的菜式。
之前喺k11食過幾次都覺得幾好食,朋友講開先知原來銅鑼灣都有分店嫁💁🏻‍♀️之前去親食都係會散叫,今次Weekday去就見到佢會有lunch set可以叫,係包咗前菜同飲品😉推薦佢哋嘅滷豬手同卷粉‼️都係我每次必點😋🐷 阿閒泰滷豬手配手拉麵 $84有得配飯或麵,今次就第一次試咗手拉麵,加咗花生碎係畫龍點睛🥜而豬手當然一樣咁好食,軟腍又入味😋另外仲配有糖心蛋、榨菜同埋炸豆腐添🥰🍝 泰式醉貓豚肉炒卷粉 $108之前食開佢哋嘅卷粉係會嗌濃湯船麵,今次就試咗炒卷粉😬鐘意食卷粉係因為卷埋嚟食好有咬口,而且仲炒得好入味👍🏻追加/升級:🦐 泰式生蝦刺身 $35/2pc🧁伯爵提拉米蘇杯 $30🍮泰式季節奶凍 $30🌿 斑蘭花椰香鮮奶咖啡 +$15🍋 阿閒泰荔枝檸檬茶 +$25本身想叫雪條奶茶,但點知當日冇🥲最後叫咗咖啡都唔錯,同斑蘭味幾夾,而荔枝檸檬茶好飲有驚喜‼️

🐷 阿閒泰滷豬手配手拉麵 $84

🍮泰式季節奶凍 $30
🌿 斑蘭花椰香鮮奶咖啡 +$15
🍋 阿閒泰荔枝檸檬茶 +$25
2023-07-17 48 浏览
相約友人到銅鑼灣晚飯,網上找到這間泰國餐廳無論環境及食物也很吸引,於是就決定到這裡,幸好早到一點,可以欣賞到由窗外引入的自然光影,立即把握著少少時間打卡一番才點菜暹羅豆腐芽菜(走辣) $78沒有辛辣香料也香氣撲鼻,外觀簡潔清新,豆腐切成粗塊狀,質地柔軟,點菜時店員介紹芽菜本身的豆是比一般的大粒,所以芽菜比一般的粗,芽菜口感爽脆,與豆腐口感形成明顯對比,令這道菜的層次更為豐富,兩種主要食材的營養價值亦很高自家醃炭烤豬肉串燒 $53豬肉肉質極為軟嫩,醃醬很惹味,泰式風味濃厚炭烤虎蝦串燒配泰式酸辣汁 $64蝦肉鮮嫩、彈牙又多汁,加上泰式酸辣醬令虎蝦串燒的味道更加豐富泰式棕櫚糖炭燒雞半隻 $178菜牌相片吸引,所以非常期待品嚐。雞肉表面炭燒後呈現出漂亮的焦糖色澤,雞肉熟度完美,口感非常嫩滑,每一口都讓人感受到濃郁的肉汁和微妙的炭燒風味,再焦上棕櫚糖來吃,味道香甜,為雞肉增添了豐富的口感和味道,還配有健康的腰果及合桃,以及微烤過的新鮮菠蘿,甜美多汁。這道菜實在豐富多彩椰子沙沙配芒果雪條凍 $68比想像中大杯很多,賣相極為吸引,既是飲品又是甜品。椰子沙沙由椰子肉和椰漿混合而成的,味道清爽香濃,口感

暹羅豆腐芽菜(走辣) $78

自家醃炭烤豬肉串燒 $53
豬肉肉質極為軟嫩,醃醬很惹味,泰式風味濃厚

炭烤虎蝦串燒配泰式酸辣汁 $64

泰式棕櫚糖炭燒雞半隻 $178

椰子沙沙配芒果雪條凍 $68
比想像中大杯很多,賣相極為吸引,既是飲品又是甜品。椰子沙沙由椰子肉和椰漿混合而成的,味道清爽香濃,口感非常綿密,加上芒果雪條的口感,甜度和風味都配搭得極為完美,在這炎夏品嚐實在非常滿足

伯爵忌廉牛角包窩夫 $68
外觀特別,形狀是牛角包,但實際材料是窩夫,面層覆蓋著伯爵忌廉。窩夫口感鬆軟,加上伯爵忌廉的香濃味道,口感及味道都配合的非常天衣無縫,令人一試難忘

最後, 不得不提的是這餐廳的服務極好, 態度專業又友善👍👍👍真的值得再來
2023-07-16 115 浏览
⭐️泰式棕櫚糖炭燒雞 $178D雞都幾香,味道啱啱好,側邊有啲橙黃色既碎碎,但食落去冇乜味。而菠蘿就唔係太酸,爽口😗反而我最鍾意食係有糖既花生同埋合桃,食落去又脆又甜,好好食!⭐️泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 $128炒得好有鑊氣,裏面有豬肉碎同豆角,好惹味😜⭐️炭烤豬肉串燒/炭烤牛肉串燒 $53/$56兩樣都正常味道,反而覺得個汁麻麻哋⭐️泰式鴛鴦 $48一上枱係有奶茶冰、奶同埋咖啡,首先要加入暖奶,等啲奶茶冰融左之後再加咖啡,正常味道,似唔係好甜嘅泰式奶茶😊⭐️阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶 $58飲落去上面有一層厚厚嘅泡,唔算太甜,幾啱我口味,不過就冇乜特別👅
⭐️泰式棕櫚糖炭燒雞 $178

⭐️泰式醉貓炒新鮮手造卷粉 $128
炒得好有鑊氣,裏面有豬肉碎同豆角,好惹味😜

⭐️炭烤豬肉串燒/炭烤牛肉串燒 $53/$56
兩樣都正常味道,反而覺得個汁麻麻哋

⭐️泰式鴛鴦 $48

⭐️阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶 $58
泰式棕櫚糖炭燒雞
泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
泰式棕櫚糖炭燒雞
泰式醉貓炒新鮮手造卷粉
2023-07-16 37 浏览
今日到銅鑼灣吃中午飯,選了世貿中心的「阿閒泰」。餐廳在商場四樓,裝修典雅,座位舒適。我們早到,可以選到臨窗的座位,對面是銅鑼灣避風塘和遊艇會,維港景色,一覽無遺。餐牌上的午市套餐款式的選擇很多,套餐包括前菜、主菜和飲品,還可以用優惠價錢追加小食和甜品,相當吸引。午市套餐前菜「香草蒜蓉焗包」,蒜蓉包新鮮烘好,脆卜卜。「青芒果沙律」,沙律菜配上青芒果,清新爽口。主菜「泰南紅咖喱慢煮牛肋條」,牛肋條啖啖肉,經慢煮烹調而特別腍入味,泰式咖喱微辣帶椰香,配上白飯,是我的至愛。「炭燒帶子冬蔭功湯鮮幼粉」,材料有帶子、青口等海鮮,加上菇菌和幼米粉。帶子爽甜鮮美,冬蔭功湯底椰香味濃,加上泰式香料,特別惹味。幼粉爽滑,而且滲透了帶微辣的冬蔭湯,有出乎意料的效果。飲品「蜂蜜鮮奶咖啡」加$15「阿拉比卡咖啡」小食「泰式咖喱配薄餅」加$25,薄餅酥脆可口,熏上泰式咖喱醬來吃,更加美味。「香茅豬肉米紙卷」加$25,米卷包住豬肉和爽口配菜,口感不錯,有不同層次。甜品「伯爵提拉米蘇杯」加$30,面層忌廉奶油香滑之餘,兼有伯爵茶味。蛋糕鬆軟,帶朱古力香味,是必食的甜品。這次用餐的體驗,無論是食物質素,地點環境,價錢,
今日到銅鑼灣吃中午飯,選了世貿中心的「阿閒泰」。
午市套餐
前菜
「香草蒜蓉焗包」,蒜蓉包新鮮烘好,脆卜卜。
「青芒果沙律」,沙律菜配上青芒果,清新爽口。
主菜
飲品
「蜂蜜鮮奶咖啡」加$15
「阿拉比卡咖啡」
小食
甜品
這次用餐的體驗,無論是食物質素,地點環境,價錢,都達到驚喜的級數,所以午市時段,坐無虛席,需要等位。
  • 慢煮牛肋條,冬蔭功鮮幼粉,咖喱薄餅,提拉米蘇
2023-07-14 64 浏览
.阿閒泰 (銅鑼灣).今日來到呢間位於銅鑼灣世貿嘅泰國嘢 環境裝潢都好舒適 闊落as 呢到嘅地段lunch set價錢都幾合理同埋都有跟餐小食(蒜蓉法包 / 青芒果沙律)& 飲品 (當然upgrade 特飲需要加錢 但感覺上都值得加嘅).1.泰南紅咖哩慢煮牛肋飯 $128.咖哩惹味 辣度少少only.. 有足夠風味 & 可接受嘅辣度🫶🏻牛肋嘅肉質都唔錯 唔會硬醬汁撈埋個飯就真係無得頂(咖哩萬歲!)嗰份量就比較少 但因為份量少 卡路里自然就少d.2.泰式醉貓豚肉炒卷粉 $108.有啲似泰式嘅乾炒牛河卷粉嘅口感幾特別 有啲似平時啲薄身啲嘅腸粉 鍾意炒嘢嘅你可能會對呢款泰南特色菜餚會有興趣.3.椰汁芒果糯米飯 $68.作為芒果糯米飯消滅者 點可以唔試試呢?賣相真係好別緻 fusion式嘅擺盤令到儀式感好重🤣有別於傳統 佢嘅椰汁偏稀 有啲似甜湯汁 你要自己用糯米飯去吸多啲汁.. 或者你可能一啖醬汁一啖糯米飯會比較入味.糯米飯配合返嗰醬汁都係比較淋嘅路線.. 所以感覺上唔會有滯感芒果就好甜好新鮮.有別於傳統芒果糯米飯 佢係一款比較清新無負擔嘅style.嘢飲方面 我哋分別叫咗👉泰式鴛鴦(賣相超好
阿閒泰
(銅鑼灣)
今日來到呢間位於銅鑼灣世貿嘅泰國嘢 環境裝潢都好舒適 闊落
as 呢到嘅地段
lunch set價錢都幾合理
同埋都有
跟餐小食(蒜蓉法包 / 青芒果沙律)
1.泰南紅咖哩慢煮牛肋飯 $128
有啲似泰式嘅乾炒牛河
卷粉嘅口感幾特別 有啲似平時啲薄身啲嘅腸粉
鍾意炒嘢嘅你可能會對呢款泰南特色菜餚會有興趣
3.椰汁芒果糯米飯 $68
作為芒果糯米飯消滅者 點可以唔試試呢?
賣相真係好別緻
fusion式嘅擺盤令到儀式感好重🤣
芒果就好甜好新鮮
有別於傳統芒果糯米飯 佢係一款比較清新無負擔嘅style
嘢飲方面 我哋分別叫咗
👉泰式鴛鴦(賣相超好!味道正宗)
👉班蘭椰香咖啡(我哋request咗少甜 所以感覺上啡味更出
其他元素都襯托得更明顯🫰)
希望資訊可以幫到大家
記住 無論健康與否
影響卡路里好大嘅一個關鍵
取決於「份量」‼️
尤其外食大部分都唔會話特別少油少醣..
希望大家可以食得開心 & 放心
阿門

2023-07-14 119 浏览
阿閒泰Ahan Thai位於世貿中心4樓既新派泰國菜餐廳。餐廳裝潢帶有異國風情感覺,加上落地玻璃可以望到維港景色,非常舒適。❈ 街頭大蝦炒金邊粉 街頭大蝦炒金邊粉以新鮮大蝦,櫻花蝦,蛋和金邊粉炒製而成,金邊粉炒得略為乾身,口感彈牙。❈ 泰式鹹蛋黃金單骨雞翼泰式鹹蛋黃金單骨雞翼是一道特色小吃。將雞翅中段裹上泰式鹽酥粉和鹹蛋黃醬,再炸至金黃酥脆,口感香脆,味道鹹香微辣,是一道美味的風味獨特的菜品。❈ 無骨海南雞配印度薄餅無骨海南雞是一道以去骨雞肉的菜品。雞肉肉質嫩滑,搭配特製醬汁和口感柔軟既印度薄餅一起食用,味道濃郁香甜,是一道美味的風味獨特的菜品。❈ 脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬是一道美味的小食,以脆皮炸軟殼蟹和米紙卷裹鮮甜蔬菜,搭配牛油果醬,口感鮮美,風味獨特。

❈ 街頭大蝦炒金邊粉

脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬

2023-06-30
泰式鹹蛋黃金單骨雞翼
2023-07-13 30 浏览
銅鑼灣世貿新式泰式餐廳🇹🇭1. 泰式棕櫚糖炭燒雞 $178燒雞好嫩滑 雞皮燒得幾香脆 點埋個泰式酸辣醬 絕配 仲有燒菠蘿同腰果合桃脆脆 菠蘿好甜好多汁 nuts香甜脆口 唔錯2. 泰式單骨雞翼 $68雞翼炸皮十分香脆可口 入面雞肉肉汁又鎖得住 十分juicy 雞都嫩滑 點埋個泰式酸辣醬 好易入口3. 脆炸豆腐配泰式魚露 $58豆腐炸到卜卜脆 入面豆腐個口感依然 好實在 唔係空氣 豆味都有4. 自家醃炭烤豬肉串燒 $53串燒燒到啱啱好 唔會太乾太過火 而且好有炭燒香 5. 泰式蘋果金寶脆脆 $68第一次食泰國嘢有apple crumble 其實係有椰子雪糕同青蘋果配肉桂蘋果批咁 青蘋果嘅酸同椰子雪糕嘅fresh中和左蘋果嘅甜 有趣嘅配搭6. 椰青滑冰 $68係原個椰青加smoothie 上 椰味好出 好清新 好解渴解膩……………………….🌝泰式嘢食多樣化 水準都唔錯 環境又坐得舒服 想係銅鑼灣舒服咁食泰國嘢可以一試🌚平日晚上都多人 book定好啲……………………….📍阿閒泰(銅鑼灣分店)銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓L4-06號舖
銅鑼灣世貿新式泰式餐廳🇹🇭

1. 泰式棕櫚糖炭燒雞 $178

2. 泰式單骨雞翼 $68

3. 脆炸豆腐配泰式魚露 $58

4. 自家醃炭烤豬肉串燒 $53
串燒燒到啱啱好 唔會太乾太過火 而且好有炭燒香

5. 泰式蘋果金寶脆脆 $68

6. 椰青滑冰 $68

……………………….
🌚平日晚上都多人 book定好啲
……………………….

📍阿閒泰(銅鑼灣分店)
銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓L4-06號舖
銅鑼灣世貿中心嘅呢間泰國餐廳,係一個非常適合夏天用餐嘅好地方🤣餐廳裡面冷氣夠曬勁餐廳環境非常闊落,氣氛舒適仲有精心設計嘅裝飾,啱曬放鬆身心,輕鬆享受美食而呢度嘅泰國菜選擇都豐富,款式唔少,適合不同口味嘅人士特別推介「脆皮豬頸肉」($78)、「泰式鹹蛋黃金單骨雞翼」($78)、「冬陰功濃汁海鮮配農夫包」($208 價錢稍貴,但係個農夫包好好味😋)呢度嘅特色飲品都有唔少選擇,你想淨係嘆杯嘢飲都冇問題服務方面,就係正常嘅水平,餐點送上都算快捷總括而言,都係一個舒適嘅用餐體驗👍🏼如果你揀咗坐出邊兩張枱,仲會見到好多狗狗出沒🐶🥰‼️
餐廳裡面冷氣夠曬勁
餐廳環境非常闊落,氣氛舒適
仲有精心設計嘅裝飾,啱曬放鬆身心,輕鬆享受美食

而呢度嘅泰國菜選擇都豐富,款式唔少,適合不同口味嘅人士

呢度嘅特色飲品都有唔少選擇,你想淨係嘆杯嘢飲都冇問題

服務方面,就係正常嘅水平,餐點送上都算快捷
總括而言,都係一個舒適嘅用餐體驗👍🏼
如果你揀咗坐出邊兩張枱,仲會見到好多狗狗出沒🐶🥰‼️
2023-07-10 25 浏览
唔止九龍城多泰菜,銅鑼灣喝間阿閒泰尖沙咀都有,喺大商場入面,環境企理🐥泰式鹹蛋黄金單骨雞翼💰$78呢個煮得香口,啖啖鹹蛋黄夠晒邪惡,單骨食得方便🐥無骨 海南雞 (半隻)💰$158海南雞無骨食得夠方便,雞髀位好滑,半隻兩個人食剛剛好🍛濃汁黃咖喱軟殼蟹💰$168🫓印度薄餅💰$28Chef’s special之一,顏色好靚,食落唔辣,點印度薄餅啱晒,軟殼蟹算多🚩阿閒泰 (銅鑼灣) @ahan.thai 📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓L4-06號舖

🐥泰式鹹蛋黄金單骨雞翼💰$78
呢個煮得香口,啖啖鹹蛋黄夠晒邪惡,單骨食得方便

🐥無骨 海南雞 (半隻)💰$158
海南雞無骨食得夠方便,雞髀位好滑,半隻兩個人食剛剛好

🍛濃汁黃咖喱軟殼蟹💰$168
🫓印度薄餅💰$28

🚩阿閒泰 (銅鑼灣) @ahan.thai
📍銅鑼灣告士打道280號世貿中心4樓L4-06號舖
2023-06-30
  • 無骨海南雞
2023-07-10 31 浏览
與友人突然很想吃泰國菜,途經這一家泰式食店發現這裡的食物非常出色。特別是他們的炸軟殼蟹和海南雞,讓人驚艷不已。首先,讓我來詳細描述一下他們的炸軟殼蟹。這道菜的炸軟殼蟹外酥內嫩,帶有香脆的口感,每一口都令人愉悅。軟殼蟹的鮮味與炸酥的外皮完美結合,讓人難以忘懷。而且,這家餐廳的炸軟殼蟹配上特製的泰式醬料,更加提升了整道菜的風味。這是一道值得推薦的招牌菜。接下來,是他們的海南雞。這道菜的雞肉肥嫩多汁,搭配著香氣四溢的海南飯,絕對是一道讓人垂涎欲滴的菜式。這家餐廳的海南雞皮薄而酥脆,肉質鮮美,配上特製的醬料,讓整道菜更加美味。無論是單獨享用還是搭配飯食,都非常推薦品嚐。除此之外,這家泰式食店還提供了其他豐富多樣的泰式菜亦非常出眾。

2023-07-10 36 浏览
朋友帶我去銅鑼灣世貿中心食泰國菜,店舖座位舒適,近窗位置可以望海景,非常美麗。泰國菜必食的泰國生蝦刺身,爽口新鮮的生蝦放在一杯杯的醬汁內,很別緻,食完生蝦後仲可飲醬汁,好好味。南部蟹肉白咖喱伴米線配泰國香葉,白咖喱味道很好,有很多蟹肉。雖然白咖喱有少許辣,但與米線一齊食,味道剛好。阿閒泰幸運炭烤併盤內有很多食材~燒牛肉~每片燒牛肉很香肉味魷魚鬚,虎蝦~非常新鮮香矛雞肉串燒~雞肉用香矛串起,仍然保持肉汁,很鮮嫩什菌,蕃茄,菠蘿~燒後特別香甜阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶,檸檬茶味非常香濃,好好飲。芒果冰涼特飲,很香的芒果味及芒果肉,加入梳打水,很清涼。

阿閒泰幸運炭烤併盤內有很多食材~
燒牛肉~每片燒牛肉很香肉味
魷魚鬚,虎蝦~非常新鮮
香矛雞肉串燒~雞肉用香矛串起,仍然保持肉汁,很鮮嫩
什菌,蕃茄,菠蘿~燒後特別香甜

阿閒泰自家製氮氣冷泡檸檬茶,檸檬茶味非常香濃,好好飲。

芒果冰涼特飲,很香的芒果味及芒果肉,加入梳打水,很清涼。
2023-07-08 25 浏览
今日下午茶時間在銅鑼灣看完戲,選擇了去附近世貿中心找找有什麼好的地方下午茶。世貿中心裝修完後是第一次來光顧,見這間餐廳裏面座位看來都舒適,在門口的餐牌也找到喜歡的菜式,於是決定一試。當時因人流不多,所以可以找到近落地窗前的座位,欣賞銅鑼灣避風塘景色。我倆點了2杯House lemonade, 另外秘制滷豬手及大蝦金邊粉各一客。光顧銅鑼灣餐廳,一般來說會預期價錢貴碟頭亦細,但服務員送上豬手時見豬手及肉也不少,實在有些驚喜。菜式除了附上一小碟微辣醬汁外,亦有放咸酸菜在傍邊,個人很喜歡這種配搭。豬手及肉煮得很嫩滑,味道亦可口。另外金邊粉有2隻大蝦1隻青口,碟頭雖唔算大,但有份量頗多又肥美的芽菜,而且菜式亦將芽菜,花生碎及辣椒粉分開放傍邊,這樣presentation便比較清爽吸引。金邊粉炒得乾身唔會油膩,味道亦很好,唯獨最理想能加多金邊粉份量及多一隻青口。值得提一提House Lemonade加了大大片薄荷葉及一片乾橙,很提神亦增添了飲品吸引力,很喜歡它甜度適中。個人覺得這間餐廳是有用心經營的,質素唔錯值得再去光顧。

2023-07-08
  • 秘制滷豬手
  • 阿閒泰街頭大蝦炒金邊粉
2023-07-08 14 浏览
閨蜜鍾意去銅鑼灣消費 買完嘢 荷包所剩無己😳 誤打誤撞之下 俾我哋發掘到世貿中心呢個泰餐廳 坐得舒適 價錢合理-🍋自家製氮氣冷泡檸檬茶 $58氮氣營造嘅薄層泡泡🫧好有cocktail feel 有別於一般嘅泰式檸茶 呢個係減甜版 茶甘味較濃-🍹青檸冰涼特飲 $48冇酒精版mojito 夏日炎炎 飲杯開胃冰凍特飲解吓渴-🍝野姜虎蝦炒泰國新鮮卷粉手卷粉原來咁chewy咁有口感‼️ 柔韌掛汁 味道豐富 虎蝦肉爽口彈牙-🥭炭燒牛肉配青芒果沙律芒果絲鮮酸醒胃😍 炭燒牛變咗牛腱片 就有啲失望-🥘冬陰功焗飯焗飯用砂鍋上 保持温度 邪惡芝士cross over 小辣小酸冬陰功汁 出奇地搭🤭-📍阿閒泰銅鑼灣世貿廣場4樓406號舖
🍋自家製氮氣冷泡檸檬茶 $58
出奇地搭🤭
📍阿閒泰
銅鑼灣世貿廣場4樓406號舖
2023-07-08 29 浏览
晚上約會閨蜜地去咗位於銅鑼灣世貿嘅@ahan.thai 🇹🇭 🇹🇭 🇹🇭 ,環境唔錯,座位寬敞,好適合同朋友一邊傾偈一邊品嚐泰國美食 👭👫👭👫 認真唔錯,點咗以下幾道菜 :脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬 🦀🦀🦀軟殼蟹分量十足,炸到啱啱好,同個牛油果醬好夾👍👍👍 推薦泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 ⭐️⭐️⭐️對於鍾意鹹蛋黃嘅人呢個真係必食 😋😋😋炸到超鬆脆,再配上鹹蛋黃,食到停唔到口無骨海南雞 🐓🐓🐓肉質鮮嫩,而且幾滑,值得一試泰式炒金邊粉 🍝🍝🍝 一般炒金邊粉配上大蝦青口🍤🍤🍤,本身係唔錯嘅配搭,但略嫌炒得唔夠乾身,如果乾身d會更加好味

脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬 🦀🦀🦀
軟殼蟹分量十足,炸到啱啱好,同個牛油果醬好夾👍👍👍 推薦

泰式鹹蛋黃金單骨雞翼 ⭐️⭐️⭐️

無骨海南雞 🐓🐓🐓
肉質鮮嫩,而且幾滑,值得一試

泰式炒金邊粉 🍝🍝🍝 一般