2024-06-20
一直book mark咗呢間餐廳,終於有機會試啦!阿閒泰,位於尖沙咀K11,啱啱噚晚到咗度食晚餐。原因唔單止因為朋友嘅推薦,更因為睇咗佢哋嘅食物,環境舒適,食物又抵食又高質素!🔔🤝🤝🤝脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬🤝🤝🤝 首先係我哋點嘅脆炸軟殼蟹米紙卷配牛油果醬,嚟嘅已經靚到冇得輸了‼️‼️將捲好嘅卷做好淋上牛油果醬,一口咬落去先會有嘅脆卜卜嘅感覺,仲要佢超足料,填滿咗蟹肉喺裏面,簡直係食蟹嘅好選擇😻😻😽😽😽香茅豬肉菠蘿米紙卷😽😽😽接著,我哋試咗下香茅豬肉菠蘿米紙卷,口感同口味都令人驚喜!豬肉同菠蘿嘅味道完美結合在一起,每一口都感覺到肉嘅鮮美同菠蘿嘅甘甜。大大提升普通豬肉嘅口感,食完已經要食多次喇!😺😸😻😻😻香辣炒通菜😻😻😻再黎就喺香辣炒通菜,通菜被炒得剛剛好,帶點辣味,食下去先有嗰種爽口而仲要飽口感,神級好食!食完已經想再嚟點一碟!😚😚 ✊✊✊炭烤牛肉牛筋丸濃湯船麵✊✊✊最後就喺呢個炭烤牛肉牛筋丸濃湯船麵,麵同湯底真係太誘人啦,牛肉又濃厚嘅湯底包住船麵,口感十足,確確實實嘅豐滿。湯除咗入味又有個胡椒味,一口食落去熱辣辣,滋味真係難以形容!整個人都暖笠笠咁,忍唔住要飲多幾碗!👏👏🤌🤌