2019-08-05
呢間韓國大熱既熱狗專門店,終於殺到黎香港!我上網成日見到d韓國 食得好滋味,咬落”sharp sharp”聲,都好想可以咬翻啖!而家唔洗飛去韓國,旺角有第一間Arirang香港分店喇!/去到旺角嘅分店,見到有好多唔同嘅味道,有啲有用水牛芝士/車打芝士,有啲有香腸有啲冇,有啲另外加咗啲薯條粒有啲就淨係薯粉。基本上所有選擇都有得揀!我就揀咗個普通冇用薯條粒炸嘅熱狗,咁我就揀咗要車打芝士同香腸!咬落去芝士拉絲嘅效果唔明顯啊,芝士量亦都唔算多,但係皮外真係炸得十分香脆,擺落口熱辣辣!係即叫即炸!/嗰度仲有好多唔同嘅醬料可以比客人自由去配搭!有番茄醬,蜜糖芥茉醬,芥茉芝士醬,芝士醬,泰式辣醬.......另外仲有芝士粉, 麻辣粉同埋蒜粉比客人隨意落,鐘意甜既食家仲可以將熱狗放落椰子糖盤,痴d糖落熱狗一齊食添!