2022-05-21 650 浏览
香港好少可以食到好味D粢飯, FD話阿杏飯糰雖然喺台灣飯糰,但喺質素好高,咁特登黎旺角阿杏試下啦。鋪頭好有特色,喺宜家好流行啲pink風格,店鋪細細間,已經設計咗好多打卡位,仲有個勁呃like啲秋千椅,好靚。飯糰同飲品都好多種類可以揀,既然喺台灣嘢,飲品一定要試試,最後揀咗新宿燒汁牛扒飯糰,凍手作紅豆奶茶同椰果四季春。落咗order 5-6分鐘,外賣已經出左黎,速度真喺好快。新宿燒汁牛扒飯糰好足料,咁睇落去,已經見到有牛扒,肉鬆,油炸鬼同紫菜。第一次食粢飯喺用咗黑糯米,黑糯米比起白糯米要香好多,同埋口感好豐富。食落去,原來仲有菜圃,配料搭埋一齊,好match。牛扒大大件,食落似有3-4件,每一啖飯糰都滿嗮配料,好滿足!手作紅豆奶茶唔會太甜,飲落出茶底好香,似錫蘭茶底多D。紅豆好軟爛,同奶茶好夾,宜家天氣好熱,飲落好涼爽。椰果四季春飲落好清爽,都唔會好甜,啱嗮FD哩D鐘意飲清爽茶底啲口味。椰果分量都好足夠,同埋好Q彈,唔錯。宜家返唔到深圳,想食粢飯哩間阿杏飯糰真喺一個唔錯D選擇!

凍手作紅豆奶茶同椰果四季春

宜家返唔到深圳,想食粢飯哩間阿杏飯糰真喺一個唔錯D選擇
2022-05-21
凍手作紅豆奶茶同椰果四季春
2022-05-18 307 浏览
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5(P.S. 尖沙咀、灣仔、上環都有分店)最近朋友極力推薦旺角一間CP值很高的台式飯團店,上星期剛經過就決定一試吧!😚 好朋友果然是好朋友,真的沒有欺騙我,讚啊👍🏻阿杏飯團是台灣過江龍,主打即叫即做爆餡飯團,特別用上有嚼口的紫糯米,口感煙靭,健康又飽足 👍🏻 飯團用料超多,份量非常澎湃,除了肉類/海鮮/鹹蛋黃/芝士系列,還放滿惹味肉鬆、香脆油條、火腿、生菜、蘿蔔乾、沙律醬等各種配料,味道各有特色~ 店內佈置以粉紅色櫻花🌸作主調,有櫻花樹和圓型大吊椅,絕對是美美的和風打卡位~ 💋 熊本烤腸飯團 🍙 配椰果四季春 ($58)本身愛吃台灣香腸的我,很喜歡那烤腸的脆脆質感和甜甜的味道,加上大量炸菜、生菜、蘿蔔乾和沙律醬,與口感煙靭的紫糯米形成對比,味道相當有驚喜!椰果四季春味道清新,淡淡花香,又不會太甜,個人就很喜歡!🥤💋 新宿燒汁牛扒飯團 🍙 配黑糖珍珠奶茶 ($64)老公的燒汁牛扒份量也不少,厚切的牛扒帶濃濃孜然味,肉感軟腍,同樣加入大量炸菜、生菜、蘿蔔乾、油炸
☕️ 食物:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
💰 CP值:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🤵🏻 服務:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
🛋 環境:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻 /5
(P.S. 尖沙咀、灣仔、上環都有分店)

💋 熊本烤腸飯團 🍙 配椰果四季春 ($58)

椰果四季春味道清新,淡淡花香,又不會太甜,個人就很喜歡!🥤

💋 新宿燒汁牛扒飯團 🍙 配黑糖珍珠奶茶 ($64)

老公的燒汁牛扒份量也不少,厚切的牛扒帶濃濃孜然味,肉感軟腍,同樣加入大量炸菜、生菜、蘿蔔乾、油炸鬼和沙律醬,味道醒神,滿足感爆燈!🤩 老公說

至於黑糖珍珠奶茶🧋,茶底味濃又香滑,黑糖珍珠更是天然味道,口感Q彈,甜度適中,茶和奶比例均勻,完勝 👍🏻👍🏻

✨ 整體:超高CP值台式飯團連鎖店 ✨
✅ 套餐連飲品價錢實惠,味道搭配一流,份量十足
✅ CP值高,絕對是回頭之選
✅ 地點超方便 (信和中心對面),打卡一流
❎ 小店不設堂食座位,歡迎外賣自取
2022-05-15
2022-05-18 49 浏览
Take time to enjoy the simple things in life: like rice...好好吃飯,總有人在家裡掛念你🏠💕。行街行到攰,買點吃吧❤️。一間主打即叫即人手製作爆餡飯糰,飯粒選用紫糯米既健康又有口感,食一客已經飽肚感十足喔!加上台式手作飲品,台式完美配搭喔!台灣菜就是平實而幸福。🍙ll $38🍙ll $36你是我一生限量販售的小確杏。🧋ll $26🧋ll $22你是這平淡日子裡,我偷偷加的一顆糖。..×××××ש旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖©尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖©上環文咸東街135號地下4號舖©灣仔軒尼詩道263號新軒尼詩大廈地舖

好好吃飯,總有人在家裡掛念你🏠💕。

🍙l[新宿燒汁牛扒飯糰]l $38

🍙l[大阪海草飯糰]l $36

你是我一生限量販售的小確杏。

🧋l[黑糖珍珠奶茶]l $26
🧋l[椰果四季春]l $22

你是這平淡日子裡,我偷偷加的一顆糖。
×××[阿杏飯團 -A Xing Fruit Tea & Rice Roll]×××
©旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
©尖沙咀加連威老道98號東海商業中心地下18C號舖
©上環文咸東街135號地下4號舖
©灣仔軒尼詩道263號新軒尼詩大廈地舖
2022-05-16 62 浏览
必食👍 B5名古屋鰻魚飯團 $42招牌鰻魚🌟🌟🌟青瓜🌟🌟🌟雞蛋🌟🌟🌟肉鬆🌟🌟🌟獨家醬料🌟🌟🌟85折🤙手作紅豆奶茶必食👍C5五鹹蛋雞扒飯團$42惹味鹹蛋🌟🌟🌟亂肉雞扒🌟🌟🌟蘿蔔粒🌟🌟🌟肉鬆🌟🌟🌟獨家醬料🌟🌟🌟85折凍飲🥤之前喺尖沙嘴食過一次好吸引,今日去旺角行下發覺又開一間位於 旺角油麻地!地址:旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖👩‍🦯(油麻地A出口)地方比之前大咗同埋有搖搖櫈喺空中有得影相打卡!玩夠張瑤瑤燈就陪小朋友入去揀嘢食!嗌咗個招牌鰻魚系列同鹹蛋卷系列~好特別 因為瓷飯先有鹹蛋哩家嘢㗎嘛!!是咁的menu上顯示有手指公👍係佢哋signature要認真試!因為有d真係之前未食過呀嘛!😆😆😆特別係咸蛋咁特意!😜😜😜先撕開外面層包裝紙,在大啖大啖咁咬落去個飯團度,會食到大啖肉嘅鰻魚肉!口感會比較煙靭因為配合左紅米喺入面仲有啲蘿蔔粒,營養都會比較豐富有啲蛋碎同埋紫菜。然後鹹蛋黃飯團呢🧍‍♀️我口感食落去會有啲粉粉地咬多幾下鹹蛋會同口中唾液開始結合,此時口感極佳!!
必食👍 B5名古屋鰻魚飯團 $42

蘿蔔粒🌟🌟🌟
肉鬆🌟🌟🌟
獨家醬料🌟🌟🌟
85折凍飲🥤

之前喺尖沙嘴食過一次好吸引,今日去旺角行下發覺又開一間
位於 旺角油麻地!
地址:旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖
👩‍🦯(油麻地A出口)

地方比之前大咗同埋有搖搖櫈喺空中有得影相打卡!

玩夠張瑤瑤燈就陪小朋友入去揀嘢食!

因為有d真係之前未食過呀嘛!😆😆😆
特別係咸蛋咁特意!😜😜😜

然後鹹蛋黃飯團呢🧍‍♀️我口感食落去會有啲粉粉地
咬多幾下鹹蛋會同口中唾液開始結合,
此時口感極佳!!

鹹蛋雞扒飯糰
名古屋鰻魚飯團
鹹蛋雞扒飯糰
名古屋鰻魚飯團
2022-05-15 67 浏览
最近都聽好多美食家提過阿杏飯團好好食,當然吾輸蝕,一於去整反2件填下肚仔,今日天氣麻麻地 ,好大雨,岩哂食個源於台灣過江龍既手作飯團,仲係即叫即做♥️-淡淡肉套餐 $58·熊本烤腸飯團熊本烤腸飯團真係聽個名都好特別,大大個飯團包住足料既配菜有青瓜絲,肉鬆,好有台灣大腸包小腸既感覺,腸仔既油香比飯團吸收左之後好香,如果係腸仔迷既美食家絕對岩哂你·椰果四季春(凍) 走甜平時都好少飲甜野,就幫杯茶走甜,四季春既茶味好清吾濃,如果喜歡濃底既可以走冰,不過可能有椰果變相飲落去有小小椰果甜,又可以有小小咬口-淡淡肉套裝 $64·新宿燒汁牛扒飯團聽個名都知係店既招牌飯團,新宿燒汁牛扒整體都吾差,但如果好似比較喜歡食生肉既就可能會略有小小熟,不過喜歡生牛係特別喜好,新宿燒汁既咸度岩岩好,索入d飯到十分正正子·黑糖珍珠奶茶(凍)阿杏既黑糖珍珠奶茶比較淡小小,不過整體都吾錯 ,奶味會比較重,珍珠既部分味道都幾好 但係比較煮得太冧無左咬口,如果可以再Q彈小小咁就更加無得頂

淡淡肉套餐 $58
·熊本烤腸飯團

·椰果四季春(凍) 走甜

淡淡肉套裝 $64
·新宿燒汁牛扒飯團

·黑糖珍珠奶茶(凍)
2022-05-15 39 浏览
由細到大飯團我都好鍾意食,相比日式飯團我更愛台式飯團,食材變化多,又好食又方便,而且夠哂健康又有營養,尤其係有一個熱辣辣既飯團真係好温暖,好有媽媽既味道❤️店舖係開放式廚房,見到職員即時製作飯團同沖製飲品,確保食物新鮮同衞生新宿燒牛扒飯團🍙$38牛扒係選用安格斯牛扒🥩,煎過既牛扒鮮嫩多汁,配合粒粒分明飽滿既泰國清萊府紫米🍚,夠哂飯香,大大個食團真係好夠飽😋芙蓉鹹蛋飯團🍙$33鹹蛋又大又黃,好似個太陽一樣🌞,配上酥肉鬆、生菜絲、脆蘿卜、油條酥、香菇絲,口感豐富,鹹蛋控一定要試呀☺️手作紅豆奶茶🧋$29佢嘅奶茶好好飲,茶味剛剛好,紅豆🫘粒粒分明,而且夠晒綿,必飲推介椰果四季春🥤$25淡淡的四季春茶配上椰果多咗一份夏日嘅氣息,除咗珍珠,椰果都係唔錯既配搭

新宿燒牛扒飯團🍙$38

芙蓉鹹蛋飯團🍙$33

手作紅豆奶茶🧋$29

椰果四季春🥤$25
2022-05-13
2022-05-14 35 浏览
早前見朋友介紹就心思思拉埋男友去試!呢間外賣店主打媽媽的味道🥰希望食到家的感覺~驚喜點係個飯團超級足料!!!配搭都幾新奇完全冇諗過🤣我自己一個係食唔晒~好飽肚的!飯團款式超級多元化 而且仲有好多台式飲品 肥仔水哈哈😆😆不過飯團好健康用紫米代替!營養價值更高卡路里更低~新宿燒汁牛扒飯團🍙$38見到係推介之選之一入面有牛扒,沙律菜,油炸鬼,肉鬆等等~再配上沙律醬係超級神奇嘅配搭~有點像中餐配西餐🙂油炸鬼好突出!但係脆脆地有幾夾有啲似係漢堡包但係變咗飯團🤣芙蓉鹹蛋飯團🍙$33呢個就有啲似係食緊糭咁!鹹蛋味好突出(我自己好鍾意食鹹蛋黃☺️☺️)配料同上面嗰啲一樣只係轉左主菜黑糖珍珠奶茶🧋$26手作紅豆奶茶🥤$26阿杏飯團 旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖#香港好去處#打卡#cafe#生活#小記錄#隨心一拍#相機先食#美食 #隱世cafe #hkcoffeeshop #hkbar #西式餐廳 #foodiehk #hkig #hkgirl #食好西 #西餐 #餐廳 #香港美食 #香港好去處 #甜品控 #拍拖👫#打卡#黃店#香港#景點#打卡熱點#外賣 #疫情下的生活 #兩人世界
早前見朋友介紹
就心思思拉埋男友去試!
呢間外賣店主打媽媽的味道🥰
希望食到家的感覺~
驚喜點係個飯團超級足料!!!
配搭都幾新奇完全冇諗過🤣
我自己一個係食唔晒~好飽肚的!
飯團款式超級多元化
而且仲有好多台式飲品
肥仔水哈哈😆😆
不過飯團好健康用紫米代替!
營養價值更高卡路里更低~

新宿燒汁牛扒飯團🍙$38
見到係推介之選之一
入面有牛扒,沙律菜,油炸鬼,肉鬆等等~再配上沙律醬
係超級神奇嘅配搭~
有點像中餐配西餐🙂
油炸鬼好突出!但係脆脆地有幾夾
有啲似係漢堡包但係變咗飯團🤣

芙蓉鹹蛋飯團🍙$33
呢個就有啲似係食緊糭咁!
鹹蛋味好突出(我自己好鍾意食鹹蛋黃☺️☺️)
配料同上面嗰啲一樣只係轉左主菜

黑糖珍珠奶茶🧋$26
手作紅豆奶茶🥤$26

阿杏飯團

2022-05-12 62 浏览
話說👧🏻當年就好鍾意食西龍傳飯糰,最鍾意可以自己Mix and Match, 揀唔同配料/飯底😍。可惜西龍傳已結業多年。後起之秀就有阿杏飯團,今次就等👧🏻同朋友回味下飯團嘅感覺😎。🌟廣島黑椒豬扒飯團//芝士鰻魚飯團飯團有好多嘅層次,外層鋪上紫菜,飯底就用上清萊紫米,米有光澤,頗有咬口。配料均有香烤肉鬆、油炸鬼、火腿、生菜🥬、爽口嘅蘿蔔乾同沙律醬,味道咸香,層次感極為豐富。至於主菜黑椒豬扒🐷同芝士鰻魚表現亦不錯,尤其是Mozzarella Cheese🧀份量落得慷慨,鰻魚冇咩泥/腥味。🌟現萃桂花烏龍要讚下就算叫咗走甜走冰,飲品都裝到滿一滿👍🏻。桂花🌼烏龍味道芳香,烏龍茶底順滑。🌟手作紅豆奶茶手作紅豆奶茶🫘🧋就叫咗少甜走冰,原粒嘅紅豆又大粒,煮得綿滑起沙。至於奶茶就正正常常,又真係唔太甜。不過紅豆有預先浸過糖水,飲開走甜嘅👧🏻覺得下次可以直接叫走甜😎。

🌟廣島黑椒豬扒飯團//芝士鰻魚飯團

🌟現萃桂花烏龍

🌟手作紅豆奶茶
2022-05-12 46 浏览
天氣落雨🌧濕濕又冇乜胃口,咁啱經過旺角見到有間超級吸睛嘅舖頭。🤩原來係來自台灣嘅阿杏飯團🍙即刻諗到今晚食咩啊每人一舊飯團有菜有肉搞掂但一睇就頭痕啦因為選擇太多店員介紹招牌🧀芝士🐓雞扒👍,仲教埋媽媽返到屋企只要叮1分鐘就可以變返拉絲芝士媽媽就揀咗名古屋鰻魚🐠鰻魚肥美又香滑又要無骨,BB食都得飯團🍙係由紫米做健康補血又高纖所有飯團底料已經肉鬆,菜脯粒,油條碎,青瓜🥒同秘製沙律醬 ,口感豐富配埋自己揀嘅主菜真係好惹味又飽肚連飯筒爸爸都話食完成個好滿足🤤媽媽就同天天BB 一人一半剛剛好😉而家仲做緊優惠買飯團加嘢飲八五折媽媽梗係一次過買埋當甜品啦媽媽就選咗清清淡淡又有咬口椰果四季春🍵爸爸就選咗佢最愛嘅黑糖珍珠奶茶🧋媽媽試左一啖😜正宗台灣風味黑糖勁香

原來係來自台灣嘅阿杏飯團🍙
即刻諗到今晚食咩啊每人一舊飯團有菜有肉搞掂

但一睇就頭痕啦因為選擇太多

媽媽就揀咗名古屋鰻魚🐠
鰻魚肥美又香滑又要無骨,BB食都得

飯團🍙係由紫米做健康補血又高纖
配埋自己揀嘅主菜真係好惹味又飽肚

連飯筒爸爸都話食完成個好滿足🤤

媽媽就同天天BB 一人一半剛剛好😉

而家仲做緊優惠買飯團加嘢飲八五折

媽媽梗係一次過買埋當甜品

媽媽就選咗清清淡淡又有咬口椰果四季春🍵

• 名古屋鰻魚飯團
見OpenRice 咁多好評, 應該唔會好伏, 所以今手係呢頭做嘢,經開就放膽一試。環境有格調,可以打下卡雖然對麻辣牛扒有興趣啲, 但既然「新宿燒汁牛扒」 先係佢招牌, 而且食評有9成都係食佢, 咁就㨂左新宿燒汁牛扒$38唔知係咪因為係招牌, 太多人點, 我落咗柯打2-3分鐘就有得拎, 令我懷疑係唔係即製🤔因為店家仲係唔比堂食, 所以都係外賣包好比我包裝得好靚但件飯糰就真係唔高質首先講吓個紫菜,可能真係要預先包定嘅關係, 塊紫菜已經林晒,韌韌地紫米飯🍚部分, 欣賞佢嘅份量唔係太多,唔會係想用飯質飽你,而且分布得比較平均, 但有部分飯偏乾, 可能因為無吸收到燒汁嘅汁牛扒有3塊仔,一口size, 唔柴唔嚡唔韌,都厚厚哋, 有啲肉味, 燒汁唔咸少甜,牛扒係ok 嘅配料方面:榨菜極少, 脆口,唔咸肉鬆就少到我都唔知佢原來存在過🫣(睇相先知原來有加)油炸鬼係硬脆個種, 咁嘅做法做好聰明, 起碼放幾耐都唔會淋爛, 仲可以包定都唔驚太影響口感😁沙律醬椰菜絲, 一patpat爛撻撻梅揼the嘅菜,無咩好講,至少沙律醬無酸到整體來講唔難食, 但唔係好食, 再買就唔會。咁多好評, 我諗係因為香港🇭🇰無咩呢

環境有格調,可以打下卡

雖然對麻辣牛扒有興趣啲,

新宿燒汁牛扒$38

因為店家仲係唔比堂食,
所以都係外賣包好比我

包裝得好靚

但件飯糰就真係唔高質

新宿燒汁牛扒飯團

配料方面:榨菜極少, 脆口,唔咸
肉鬆就少到我都唔知佢原來存在過🫣(睇相先知原來有加)

整體來講唔難食, 但唔係好食, 再買就唔會。咁多好評, 我諗係因為香港🇭🇰無咩呢類飯團店👀如果佢去台灣開, 應該捱唔住😵‍💫
2022-05-11
2 分钟 (外卖自取)
2022-05-08 50 浏览
一間賣台式飯糰奶茶店,依家仲要飯糰+奶茶系列有85折優惠,叫左新宿燒汁牛扒飯糰同阿杏奶茶。。。1)新宿燒汁牛扒飯糰包裝精美,打開裡面係紫米飯糰,包左生菜、菜脯、牛扒、油炸鬼、肉鬆、沙律醬,紫米食落煙煙韌韌幾有嚼口,牛扒有啲似平時茶餐廳薄牛扒配燒汁嘅味道,非常容易咬開,油炸鬼已經偏軟身同有少少靭,但肉鬆加左沙律醬酸酸甜甜配上紫米飯又幾好食😆😆推薦指數:😋😋😋😋2)阿杏奶茶(少甜、走冰)奶茶好順滑,仲好似有微微椰奶嘅香味,茶同奶嘅比例簡直係黃金比例,甜度都易入口,飲完好滿意,好鍾意!☺️☺️推薦指數:😋😋😋😋😋

1)新宿燒汁牛扒飯糰
推薦指數:😋😋😋😋

2)阿杏奶茶(少甜、走冰)
推薦指數:😋😋😋😋😋

• 阿杏奶茶
2022-05-08 47 浏览
阿杏飯團 (旺角).上星期行過已經好想試,今日咁啱出旺角買玩具就食佢🥰果然無令我失望!!!. ▪️新宿燒汁牛扒飯團▪️.呢個好好食,睇到門口條video個牛煎得好靚,食落果然!! 仲有肉鬆,椰菜同沙律醬等,配埋紫米飯團好好食😋. ▪️ 芙蓉鹹蛋飯團▪️.大家都知台灣食品係好喜歡鹹蛋黃,今次呢個又係好香。飯團有黏性夠咬口,正. ▪️黑糖珍珠奶茶🧋/ 椰果四季春▪️.呢到叫飯團再叫野飲有折,個黑糖珍珠奶茶好飲唔會太甜! 唯一係珍珠煮得太惗,想清啲可以飲四季春,要埋有咬口可以要椰果粒!.📌 阿杏飯團 (旺角)旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️.
阿杏飯團 (旺角)

▪️新宿燒汁牛扒飯團▪️

▪️ 芙蓉鹹蛋飯團▪️

▪️黑糖珍珠奶茶🧋/ 椰果四季春▪️
📌 阿杏飯團 (旺角)
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️
好耐冇嚟旺角行街,見到有一間新開嘅台灣阿杏飯團🍙店,裝修幾特別,一入去就見到有玻璃凳同埋櫻花樹🌸俾人打卡。有啲驚訝既係,飯團竟然有好多唔同款式,有鹹蛋芝士麻辣海鮮等等唔同系列,睇到眼花撩亂😱🤣。新宿燒汁牛扒飯團 $38飯團嘅餡料豐富,有牛扒,油炸鬼、肉鬆、菜脯等等。仲有少少沙律醬撈埋一齊食,食落每一啖都好滿足🙈🙈。大阪海草飯團 $36呢款搭配就比較簡單,食落健康啲冇咁Heavy,口感脆爽。🤓紫糯米好飽肚,所以一個人食一個飯團其實就夠啦。😊珍珠奶茶🧋奶茶稍微有點甜,但不影響口感。珍珠Q彈~椰果四季春比起珍珠奶茶我比較鍾意飲呢一隻,原因係冇咁甜,飲落去比較清新🍃,搭配椰果飲落唔錯。😋飯團整體價錢唔算貴,食落有驚喜,加埋一杯飲品就可以輕鬆解決一個午餐,都算係唔錯嘅選擇嚟呀😊~

新宿燒汁牛扒飯團 $38

大阪海草飯團 $36

珍珠奶茶🧋
奶茶稍微有點甜,但不影響口感。珍珠Q彈~

椰果四季春

2022-05-06 30 浏览
🍙飯團控要試試! 主打即叫即製台式飯糰, 選用紫糯米製作, 相對較為健康, 外賣包裝亦好有心思‎₍ᐢ⸝⸝› ̫‹⸝⸝ᐢ₎♡ 小店內有櫻花樹🌸, 充滿和風, 打卡一流🎏!🍙熊本烤腸飯團飯團裏面有烤台灣腸、油炸鬼、菜脯等材料, 脆皮烤台灣腸甜甜地, 加埋沙律醬, 味道唔錯! 🍙新宿燒汁牛扒飯團紫菜包裹著飯團, 餡料有燒汁牛扒、肉鬆、油條、生菜、沙律醬汁等等, 餡料勁足! 牛扒肉嫩惹味, 加上軟糯有嚼口嘅紫糯米, 口感更加豐富!牛肉配上燒汁, 食落更Juicy, 入面嘅肉鬆同油炸鬼有酥酥脆脆嘅口感🍵茉莉毛尖綠茶入口清甜有回甘~🧋黑糖珍珠奶茶黑糖珍珠好Q彈~
小店內有櫻花樹🌸, 充滿和風, 打卡一流🎏!

🍙熊本烤腸飯團

🍙新宿燒汁牛扒飯團

🍵茉莉毛尖
綠茶入口清甜有回甘~
🧋黑糖珍珠奶茶
黑糖珍珠好Q彈~
2022-05-06
2022-05-04 25 浏览
📍 阿杏飯團 🦔⸒⸒旺角彌敦道585號富時中心地下3號舖呢間台式飯團有超多款選擇( ˶ ̇ᵕ ̇˶) 價錢仲唔貴!除咗飯團之外仲有好多台式飲品🤍新宿燒汁牛扒飯團 $38飯團嘅餡料有唔少 每啖食落都好滿足🥰除咗有牛扒之外 仲有油炸鬼、肉鬆、菜脯等 紫糯米食落去好易飽肚 所以一個人食一個都夠熊本烤腸飯團 $36小編平時好鍾意食台灣腸🤍 所以呢一款小編幾鍾意🥰飯團入邊會有少少沙律醬 食落去酸酸甜甜咁 幾開胃😙烤腸食落甜甜地 都脆口 唔錯!黑糖珍珠奶茶 $26超多黑糖珍珠😂 奶茶味道都濃郁 但係甜咗少少🙈椰果四季春 $22小編鍾意食椰果多個珍珠🤣 所以呢杯好快俾小編清哂四季春飲落去甜度適中 配搭椰果都唔錯😆大家可以試試૮˃̵֊ ˂̵ ა🔖 @a_xing_rice_roll
📍 阿杏飯團 🦔⸒⸒

新宿燒汁牛扒飯團 $38
飯團嘅餡料有唔少 每啖食落都好滿足🥰
除咗有牛扒之外 仲有油炸鬼、肉鬆、菜脯等
紫糯米食落去好易飽肚 所以一個人食一個都夠

熊本烤腸飯團 $36
小編平時好鍾意食台灣腸🤍 所以呢一款小編幾鍾意🥰
飯團入邊會有少少沙律醬 食落去酸酸甜甜咁 幾開胃😙
烤腸食落甜甜地 都脆口 唔錯!

黑糖珍珠奶茶 $26
超多黑糖珍珠😂 奶茶味道都濃郁 但係甜咗少少🙈