2022-05-12 62 浏览
話說👧🏻當年就好鍾意食西龍傳飯糰,最鍾意可以自己Mix and Match, 揀唔同配料/飯底😍。可惜西龍傳已結業多年。後起之秀就有阿杏飯團,今次就等👧🏻同朋友回味下飯團嘅感覺😎。🌟廣島黑椒豬扒飯團//芝士鰻魚飯團飯團有好多嘅層次,外層鋪上紫菜,飯底就用上清萊紫米,米有光澤,頗有咬口。配料均有香烤肉鬆、油炸鬼、火腿、生菜🥬、爽口嘅蘿蔔乾同沙律醬,味道咸香,層次感極為豐富。至於主菜黑椒豬扒🐷同芝士鰻魚表現亦不錯,尤其是Mozzarella Cheese🧀份量落得慷慨,鰻魚冇咩泥/腥味。🌟現萃桂花烏龍要讚下就算叫咗走甜走冰,飲品都裝到滿一滿👍🏻。桂花🌼烏龍味道芳香,烏龍茶底順滑。🌟手作紅豆奶茶手作紅豆奶茶🫘🧋就叫咗少甜走冰,原粒嘅紅豆又大粒,煮得綿滑起沙。至於奶茶就正正常常,又真係唔太甜。不過紅豆有預先浸過糖水,飲開走甜嘅👧🏻覺得下次可以直接叫走甜😎。

🌟廣島黑椒豬扒飯團//芝士鰻魚飯團

🌟現萃桂花烏龍