2022-02-13 681 浏览
位於尖東既台式飯團小店,主打人手即叫即整既健康飯團🍙,雖然主要做外賣,但店内都有少少位置可以坐低堂食。店員仲會提供一次性手套同紙巾,夠哂衛生🤣。飯團系列:啖啖肉 海鮮 鹹蛋黃 芝士 麻辣醬料可選:原味沙律醬 蜂蜜芥末醬 秘製麻辣醬飲品系列:奶茶 清茶 即磨養生✨ 指定飯團配飲品仲有85折-💕 新宿燒汁牛扒飯團 $38💕 日式炸豬扒飯團 $42💕 黑糖珍珠奶茶 $29/L💕 燒仙草茉莉 $25/L-💕 新宿燒汁牛扒飯團🍙👅好味指數:9.5/10依款係佢地既招牌之一☺️即叫即整 拎起真係熱到辣手!飯團用左健康紫米 濕潤得黎又帶有煙韌口感😍黏黏地得黎又非常軟糯😍❤️口感似粢飯,但更好食😋餡料好豐富 有牛扒 肉鬆 生菜絲 油酥條 菜脯、鹹蛋黃🌕味道重點在牛扒同油酥條牛扒好惹味,肉質軟腍油酥條酥脆,一啲都唔油膩鹹甜既燒汁再配上沙律醬,口感真係極豐富感覺健康又食得好滿足☺️而且好飽肚😂必食❗️-💕 日式炸豬扒飯團🍙👅好味指數:7.5/10炸豬扒飯團口感同餡料都同牛扒飯團相似味道重點就只在於豬扒豬扒炸得香脆 肉質唔乾硬如果可以加啲醬汁就更好喇-💕 黑糖珍珠奶茶🧋👅好味指數:9/10做左小小虎紋掛杯效果,奶茶

飯團系列:啖啖肉 海鮮 鹹蛋黃 芝士 麻辣

💕 燒仙草茉莉 $25/L

💕 新宿燒汁牛扒飯團🍙
👅好味指數:9.5/10
依款係佢地既招牌之一☺️
即叫即整 拎起真係熱到辣手!
飯團用左健康紫米 濕潤得黎又帶有煙韌口感😍
黏黏地得黎又非常軟糯😍❤️
口感似粢飯,但更好食😋
餡料好豐富 有牛扒 肉鬆 生菜絲 油酥條 菜脯、鹹蛋黃🌕
味道重點在牛扒同油酥條
牛扒好惹味,肉質軟腍
油酥條酥脆,一啲都唔油膩
鹹甜既燒汁再配上沙律醬,口感真係極豐富
感覺健康又食得好滿足☺️而且好飽肚😂

豬扒炸得香脆 肉質唔乾硬
如果可以加啲醬汁就更好喇

💕 黑糖珍珠奶茶🧋
👅好味指數:9/10
做左小小虎紋掛杯效果,奶茶香滑濃郁
黑糖味珍珠有煙韌感,軟糯微甜
中意飲珍奶可以一試!

💕 燒仙草茉莉
👅好味指數:8.5/10
一整片既仙草🤣自己攪爛先會吸到上黎😂
燒仙草滑嫩彈牙☺️茉莉花香味濃郁,
整體唔甜,食完飯團飲,消滯,爽!

環境:8/10
服務:8/10
整體味道:8/10
回頭率:8/10
日式炸豬扒飯團
2022-02-12
日式炸豬扒飯團
2022-02-10 38 浏览
提起飯團,通常都會諗起日式飯團, 今次就搞搞新意思,試吓呢間位於尖東嘅台式飯團🍙新宿燒牛肉飯團嘅餡料,與及話係牛肉,我覺得更似係有厚度嘅牛扒,牛扒色澤橙嫩🧡 醬料以百搭嘅沙律醬為主,饀料嘅生菜🥬、肉鬆🐷、油條酥,令口感更豐富而米飯一啲都唔馬虎,混合咗糯米、紫米,煙韌有咬口,而且紫糯米營養豐富,補血又抗氧化,係健康之選👏🏻仙草茉莉茶清熱解毒,淡淡地,清喉嚨一流😌身為芝士控嘅我見到呢個飯團嘅橫切面即刻心心眼😍雖然芝士未去到拉絲,但係好厚身,每啖入口超滿足☺️ 醬料除咗有沙律之外,仲有鰻魚汁,層次豐富😋鰻魚輕輕炸過,影咗一陣相📸先食依然脆身,配料嘅火腿、醃蘿蔔、山菜,同樣令口感更豐富👏🏻揭開紫薯玫瑰露嘅杯蓋,顏色呈深紫色,即刻少女心大爆發💜飲品即磨,所以會飲到微微嘅渣,夠晒真材實料👏🏻入口口感係紫薯,聞落就係玫瑰,整體淡甜,略帶raw味🔅整體嚟講兩個飯團無論係形狀、餡料都可以話同粢飯十分相似!最驚喜嘅係,原來食飯團都可以咁養生😌

仙草茉莉茶清熱解毒,淡淡地,清喉嚨一流😌
新宿燒牛肉飯團 配燒仙草茉莉茶

芝士鰻魚飯團

🔅整體嚟講
2021-10-30
新宿燒牛肉飯團 配燒仙草茉莉茶
芝士鰻魚飯團
2022-01-31 500 浏览
飯團控出動🍙!晏晝黎到已經唔少OL買外賣雖然佢入面係有幾個位 不過佢呢排冇開堂食佢啲飯團選擇多到一個點 足足26款揀 落完order要等大約10-15分鐘 因為即包既佢賣相好吸引😍包得好好 仲有個好靚嘅紙袋入住▶️網紅蟹肉飯團 ($39)呢個係其中一個推薦款式👍🏻Size都幾大 完全唔係飯團size 而係出面啲粢飯size 比相像中大 做lunch絕對夠飽肚攞上手仲暖暖地♨️嘗試整開個飯團俾大家睇 點知搞到佢散開咗 因為超爆多餡料😂有菜莆 生菜 肉鬆 天婦羅脆脆 巨型蟹柳原先個飯團都有咁上下厚度 之後外面有塊紫菜味道方面 味道最出係肉鬆🐷雖然口感上唔太食到佢好鬆脆咁 但係食到佢鹹味 同埋少少豬肉味 都幾香嘅其次就係啲天婦羅脆脆😋一開始食到好驚喜 好少飯團會落 某程度上仲脆過炸油條 加上佢每個都好大片 唔止係碎咁簡單 比較似餅乾或麵包糠 所以咬落真係非常香脆可口 同時又唔覺好熱氣或油膩👍🏻差唔多全條由頭到尾都有菜甫亦好爽口 生菜唔多不過都清脆🥬我哋嘅主角係蟹柳🦀比一般蟹柳大條 仲可以食到一條條咁 都幾似真蟹 味道上就冇乜蟹味 因為俾肉鬆搶咗 但係都好食 起碼唔會太鹹另外因為落咗沙律醬 所以仲
飯團控出動🍙!
晏晝黎到已經唔少OL買外賣
雖然佢入面係有幾個位 不過佢呢排冇開堂食
佢啲飯團選擇多到一個點 足足26款揀
落完order要等大約10-15分鐘 因為即包既

佢賣相好吸引😍包得好好 仲有個好靚嘅紙袋入住

▶️網紅蟹肉飯團 ($39)
呢個係其中一個推薦款式👍🏻
原先個飯團都有咁上下厚度 之後外面有塊紫菜

菜甫亦好爽口 生菜唔多不過都清脆🥬
味道上就冇乜蟹味 因為俾肉鬆搶咗 但係都好食 起碼唔會太鹹
另外因為落咗沙律醬 所以仲食到啲甜味
幾欣賞係佢唔會好多醬 反而靠原材料嘅味道 一方面唔會食到好滯 二來食得冇咁污糟 三來都健康啲😌
之後佢個飯用上紫米 感覺健康啲 佢基本上係糯米飯 同粢飯一樣
食落好黏 軟硬適中 好有質感🍙
糯米咬落仲好煙韌有嚼口 我覺得好好食
加上因為餡料多 你唔會覺得佢個飯好厚或者冇味或者冇餸配咁

▶️紫薯玫瑰露 ($22)
超有特色嘅飲品 揀咗少糖同埋熱飲
今日天氣凍 飲完覺得好溫暖☺️
好耐冇食過咁好食嘅粢飯/飯團啦🤤
每個都非常足料 材料豐富 又夠創意
感覺上比食上海粢飯健康(心理上)😂
服務好好 環境就一般 位置唔係咁易搵 但係好在買完外賣可以去後面噴水池嗰度坐低食 好有feel
CP值高 平均$40/個 做lunch都飽肚
超級想再去 試埋其他味💗
  • 網紅蟹肉飯團
  • 紫薯玫瑰露
2022-01-31 28 浏览
目前恢復晚市遙遙無期...🥺 所以呢排都有四圍去發掘吓外賣店~🍴 今次就黎到尖沙咀呢間新開嘅台式飯團店試吓!😋飯團有好多口味,有齊牛、雞、豬、鰻魚、烤腸等等,選擇應有盡有!🍚 今次叫咗牛扒飯團同埋鴨胸飯團~ 兩個飯團都係超多餡!除咗牛扒/ 鴨胸之外,入面仲食到有肉鬆、油炸鬼、生菜、青瓜等等~ 豐富得黎又飽肚😂 一個飯團作晚飯已經夠晒飽~🐽店內亦有賣台式茶飲,今晚想食輕盈d所以冇叫到珍奶🙈 茉莉毛尖同椰果四季春呢兩杯茶都唔錯,茶味幾香,食完飯團飲番杯解膩就岩晒~👍🏼👍🏼

2022-01-28 27 浏览
充滿媽媽味道嘅台式飯糰🇹🇼🍙,如果讀書時已經開咗舖,相信一定會變咗我每日飯堂店舖位置細細只有四張高凳全部即叫即整,所以拎到上手熱辣辣*新宿燒汁牛扒飯糰 $36份量超足料,裹面用紫糯米,口感煙韌有咬口,厚切嘅牛扒🥩咬落多汁軟淋,配搭埋滿滿嘅肉鬆、酸菜、油炸鬼、椰菜同沙律醬,令口感同味道好豐富😋*芙蓉鹹蛋飯糰 $38鹹蛋黃大大粒仲起曬沙😍 配埋菜脯、肉鬆、生菜同油炸鬼,食落可以中和返油膩感😋*黑糖珍珠奶茶平時唔鍾意飲廢水嘅我竟然覺得超好飲! 😍 黑糖、茶同奶香嘅比例好平均,唔會死甜確喉,珍珠亦好煙韌q彈🤤👍🏾*椰果四季春飲落清甜,椰果嘅份量足足有半杯😆

店舖位置細細只有四張高凳

全部即叫即整,所以拎到上手熱辣辣

*新宿燒汁牛扒飯糰 $36

*芙蓉鹹蛋飯糰 $38

*黑糖珍珠奶茶

*椰果四季春
飲落清甜,椰果嘅份量足足有半杯😆
2022-01-08
  • 黑糖珍珠奶茶
  • 芙蓉鹹蛋飯糰
  • 新宿燒汁牛扒飯糰
📍平時食日式飯糰🍙就食得多 最近尖東開咗間飯糰專賣店估唔到係賣台式台式飯糰 忍唔住即刻要去試下先!台式飯糰有少許似粢飯 有住家🏡嘅味道 以前去台灣都會買嚟做早餐🙈 特別懷念!所有飯糰均用上健康紫米飯✌🏻 飯粒口感更為煙靱🌀網紅蟹肉飯團飯糰配料豐富 有菜脯冬菇🍄肉鬆 菜脯脆口有咬口蟹柳大大條 另外亦加入生菜 配上少許沙律醬總括而言 食物配搭多元化有營養 外觀亦色彩繽紛 幾吸引🌀芙蓉鹹蛋飯團飯糰本身已經配料份量十足 加入鹹蛋黃🥚令飯糰更香口蛋黃嘅鹹香 提升咗整個飯團嘅層次 又唔覺得好肥膩🌀黑糖珍珠奶茶做出少許掛杯效果 珍珠煮得軟糯微甜但略嫌茶味少許不足💭餐廳長期外面出面人龍 但主要做外賣生意只有數個吧枱位置 但小小嘅空間 都為大家準備咗打卡位以櫻花樹同木系裝修怖置 感覺到店舖嘅用心🙋🏻‍♀️
📍

平時食日式飯糰🍙就食得多 最近尖東開咗間飯糰專賣店
估唔到係賣台式台式飯糰 忍唔住即刻要去試下先!
所有飯糰均用上健康紫米飯✌🏻 飯粒口感更為煙靱

以櫻花樹同木系裝修怖置 感覺到店舖嘅用心🙋🏻‍♀️
2022-01-19
下午茶
2022-01-24 38 浏览
今日行到去尖東想搵D輕食 就黎到呢間鄰近科學館既阿杏飯團舖仔細細不過食物選擇多主打飯團同台式飲品都有幾十款飯團選擇我地揀左兩款黎試先講下芙蓉鹹蛋飯團 飯團大大個而已好足料相信入面唔止一個鹹蛋黃 😍因為每咬一啖都一定食到鹹蛋另外紫菜包住既飯團入面重有青瓜肉鬆等等既配料 味道不錯😋🤪🤪而另一款我地揀既就係蟹肉飯團顧名思義飯團主打既係大大舊既蟹棒蟹棒基本上貫穿整個飯團 入面除左蟹肉重有其他配料 食落除左軟綿既飯之外重有脆口既感覺 🤩🤩🤩講下台式飲品其中一杯係黑糖珍珠奶茶香甜既黑糖味比一般既珍珠奶茶更易入口軟淋淋既珍珠亦都好有咬口👍🏻👍🏻👍🏻而另一杯就係清茶四季春唔喜歡甜飲既話 呢杯絕對係首選一啖飯團一啖茶都係一個唔錯既選擇
今日行到去尖東想搵D輕食

而另一杯就係清茶四季春
唔喜歡甜飲既話 呢杯絕對係首選
一啖飯團一啖茶都係一個唔錯既選擇
2022-01-21 36 浏览
早2日朋友介紹呢間好好味嘅飯團店,雖然地點離公司有點距離,但真係好想試下,今日就特別過黎買午餐。小店位於尖東,科學館後面條街,店舖裝修清新簡約,類似日本櫻花主題,只有3、4個坐位,可以邊等邊打個卡先。呢度主打媽媽在家自製飯團的味道,飯全是用上健康嘅紫米糙米飯,更覺健康。我哋叫咗兩個飯團share,一個係signature嘅芝士鰻魚飯團,另一個係芝麻八爪魚飯團。飯團份量好大(等於出面嘅日式飯團兩個嘅份量),材料好多,除主材料,仲有青瓜、肉鬆同海苔脆鬆,好有口感,再配上沙律醬汁,一絶!另外,叫咗自家手作飲品-紫薯玫瑰露同燒仙草奶茶。前者幾特別,淡淡的紫薯味及玫瑰花香,唔太甜,好健康嘅特飲。後者茶味唔算濃,燒仙草係仙草凍,有微微好似炭燒味的。飲品全部本身已少甜,自己可再選半/微/走甜。

2022-01-20 60 浏览
冇得堂食嘅時候, 又唔想喺屋企煮飯 唯有落街買外賣嘢食,平時食你食佢啲外賣都係 pizza 麵等, 都唔知有乜嘢好食, 突然上網見到有一間 台式嘅飯糰, 啱曬我呢啲飯桶, 又唔使洗碗又冇咁呢hea, 本身諗住食外賣都冇乜驚喜,求求其其又一餐,點知呢間阿杏飯團, 真係令我對飯團刮目相看,可以話係技驚四座, 個個飯團都係新鮮製造,即叫即做, 件件到手都係熱辣辣嘅, 紫菜仲係脆卜卜嘅 芙蓉鹹蛋飯糰三四十蚊嘅一個飯團, 切開一半,size 每邊都大過一個拳頭 , 簡直就係重鎚出擊, 紫米團包住芙蓉鹹蛋, 仲有唔同嘅配菜同醬汁 圍埋一起, 感覺好juicy 新宿燒汁牛扒飯糰成部iphone 13 Pro咁大塊嘅牛扒, 竟然放咗喺個飯團入面,可想然知佢個飯團係幾足料, 仲有油炸鬼炸菜等配菜,令軟綿綿多汁嘅牛肉 增加爽脆可口嘅口感, 燒汁好惹味, 真係食到停唔到口 燒仙草茉莉淡淡的茉莉味 融入喺仙草味當中, 令戴上香烤味, 感覺很清新 椰果四季春四季春茶香清幽, 配上清甜椰果, 成杯嘢飲 都好清甜,解渴又生津

芙蓉鹹蛋飯糰

新宿燒汁牛扒飯糰

燒仙草茉莉

椰果四季春
2022-01-19 677 浏览
今日中午同同事去咗幫襯「阿杏飯團」,之前經過親都見好多人排隊,可能最近多咗人可以在家工作,人流先明顯少咗!小店主力做外賣🥡,但都設有四個堂食座位,如果要坐低食,真係要碰吓運氣,一位難求呢,哈哈🤣。呢度顧名思義係食飯團,不過佢嘅出品並非日式嗰種,再加上圓形一大碌,我認為似粢飯多啲🍙。飯團售價介乎$33至$46,單睇價錢唔算平,不過勝在大件足料,男仔當晏食都夠😗。新宿燒汁牛扒飯團($38),🥩主角牛扒好味道,有一定厚度,所以食落有咀嚼感,而且用上燒汁調味幾惹味。飯團用紫糯米包裹💜🍚,紫糯米營養價值高,健康之選,佢口感較普通米煙韌,故此食起上嚟更具飽腹感。芙蓉鹹蛋飯團($33),呢個係比較接近原味嘅招牌款式,食材包括大大個芙蓉鹹蛋黃🍳、肉鬆、黃蘿蔔、油條酥、沙律醬生菜同青瓜。每啖食都覺得好豐富,而且帶著流沙嘅口感好得意🤤。飲品方面🧋,我哋要咗燒仙草茉莉以及椰果四季春,兩杯同樣賣$25。不過嗌指定飯團就可享飲品85折優惠🈹。我飲仙草嗰杯,味道唔錯,茶底清香唔澀,甜度亦適中,仙草口感佳,唔會碎濕濕或太膠。題外話,小店嘅外賣包裝同店舖裝修都好鬼靚,🌸粉紅系和紙花花圖案無得輸!總括嚟講,喺尖東呢個美
芙蓉鹹蛋飯團
總括嚟講,喺尖東呢個美食沙漠入面多一個午餐選擇,實在難得😭。小店可以考慮提供埋小食或湯,相信到時定必會更受歡迎。
2022-01-10
2022-01-18 94 浏览
估唔到俾我搵返台灣嘅味道😍😍阿杏飯團係尖沙咀就有得食!飯團仲有超多選擇,配料豐富。鍾意❤️佢超多肉鬆,菜脯夠多,仲有脆卜卜嘅油炸鬼,新鮮生菜,美乃滋,配合紅米飯,紫菜,香菇夠哂健康。🦀網紅蟹肉飯團$39有大大條蟹肉,啖啖都食到豐富嘅材料,非常滿足。雖然沒有醬汁,但飯團一啲都唔會覺得乾。🐮新宿燒汁牛扒飯團$38鹹甜嘅日式燒汁,好夾牛肉,而且牛肉夠juicy易咬,唔會因為食牛扒攪到個飯團散開晒。🧋黑糖珍珠奶茶$26台灣的味道,珍珠偏甜,但咬口十足,非常煙韌。雖然偏甜但仍有茶香。🫖椰果四季春$22好香嘅四季春茶味,粒粒椰果非常襯,又飲得又食得,好fresh。

🦀網紅蟹肉飯團$39
網紅蟹肉飯團

🐮新宿燒汁牛扒飯團$38

🧋黑糖珍珠奶茶$26

🫖椰果四季春$22
網紅蟹肉飯團
2022-01-18 38 浏览
位於尖沙咀科學館對面嘅飯團店,午餐時間排左好長龍,大多係Office Lady,我都去探個究竟,原來係台灣過江龍嘅飯團店。店內有兩至三個位置可以用餐,但疫情關係我選擇咗拎返office 食。呢度嘅飯團都會有名堂,用咗唔同地區嘅名,例如係奈良,江戶川,新宿,京都等等。今次我地叫左兩份招牌飯團:廣島黑椒豬扒飯團由飯團店返到公司大約半個鐘嘅路程都仲熱辣辣,入面食到有脆卜卜嘅炸物,配搭生菜同少量榨菜好有咬感,而且豬扒煎得好香,加埋黑椒同埋紫米飯團好好食!渋谷鴨胸飯團一樣用咗紫米去做,平時我唔食鴨胸嘅都覺得呢個飯團好好食,鴨胸完全唔會覺得韌,配埋兩件青瓜好清新。另外我哋叫咗兩杯冷茶,食完飯團再飲好balance,終於明白點解咁多人排隊,因為食完係會想再食。下次想試吓芝士飯團系列

今次我地叫左兩份招牌飯團:

廣島黑椒豬扒飯團

渋谷鴨胸飯團

下次想試吓芝士飯團系列

2022-01-18 98 浏览
以前大家應該都食過一間連鎖店既飯團,但唔知幾時開始,已經好似唔太見有得食,但最近知道尖沙咀有依間「阿杏飯團」,就同朋友仔一齊去試吓佢地既台式飯團,基本上買飯團既朋友仔都係外賣,因為本身舖頭都係得4個位,但都有好多朋友仔排隊買外賣,口碑應該唔錯。「芙蓉咸蛋飯團」($33):依個好岩每位感蛋控既朋友仔食,因為望落去已經見到好多咸蛋黃,食落好有咸香味,但又唔會太咸,飯夠乾身之餘都會有種糯米飯既感覺。「日式炸豬扒飯團」($42):Regular menu以外既一個選擇,配飲品既話有85折,所以朋友仔揀埋依個飯團,除左豬扒夠香口,本身飯團既配料都有啲炸既脆粒,所以個飯團既口感都好有口感,加埋其他配料同沙律醬,成個飯團都好夠味,份量都岩曬唔食到太多野又驚食唔飽既朋友仔。「仙草奶茶大滿貫」($30):平時飲台式飲品大家應該都會三心兩意咩配料都想要,係既話依杯岩曬你,叫大滿貫因為除左仙草,入面仲有珍珠同埋椰果,飲完奶茶配料都未食完,完全可以當甜品咁食。

「芙蓉咸蛋飯團」($33):

「日式炸豬扒飯團」($42):

「仙草奶茶大滿貫」($30):
依家疫情嚴重咗,又唔想煮飯,最啱就係買外賣,今次就介紹呢間外賣人氣飯團🍙小店比大家,簡簡單單食得健康又飽肚✨全部新鮮即叫即整嘅飯團🍙同朋友一人叫咗一款同一杯飲品🧋店員一拎出嚟,隔住個口罩都聞到好香,飯團🍙賣相竟然可以拎嚟打卡先🤓飯團用咗紫糯米飯🍚入面餡料好足,燒汁牛扒配肉鬆同生菜🥬咬落好juicy🤩牛扒好香好入味呀!另外一款係網紅蟹肉飯團🍙又係好足料,滿滿餡料,有蟹柳絲、海苔脆脆、肉鬆同生菜配埋沙律醬味道好夾呀!紫糯米軟糯煙韌又健康👍🏻黑糖珍珠奶茶🧋珍珠份量勁多,煙韌又彈牙,甜度啱啱好,四季春椰果份量都好多,入口清新又解膩▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️新宿燒汁牛扒飯團$38網紅蟹肉飯團$39黑糖珍珠奶茶$26椰果四季春$22▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

全部新鮮即叫即整嘅飯團🍙

黑糖珍珠奶茶$26
椰果四季春$22
▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️
2022-01-17 37 浏览
[尖沙咀]阿杏飯團.新宿燒汁牛扒飯團食剩指數:0/100飯團係紫糯米做餡料有燒汁牛扒牛扒唔難咬幾香肉味配埋生菜、肉鬆同醬汁飽足感十足.芙蓉鹹蛋飯團食剩指數:0/100呢款就無肉咸蛋黃加上肉鬆、生菜、油炸鬼、菇好似食緊一個爆餡栥飯口感豐富咸甜咸甜好正仲要食到底啲餡仲有唔係得第一口爆餡.燒仙草茉莉食剩指數:0/100茉莉茶茶味濃郁唔會太甜又唔會苦配仙草口感都唔錯.椰果四季春食剩指數:10/100四季春清清地好解膩椰果細細粒甜甜地有咬口
[尖沙咀]阿杏飯團
飯團係紫糯米做
餡料有燒汁牛扒
牛扒唔難咬幾香肉味
配埋生菜、肉鬆同醬汁
飽足感十足
芙蓉鹹蛋飯團
呢款就無肉
咸蛋黃加上肉鬆、生菜、油炸鬼、菇
好似食緊一個爆餡栥飯
口感豐富